• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dibe vurmuş durumdayım dualarım kabul olmuyor..

Allah mutluluğunuzu daim etsin..
Dilek istekleriniz için özellikle ettiğiniz bir dua var mı
Cooook.Dualarla yasiyorum😊 Mesela bigun cok bunalmistim.Ruyamda birisi bana senin kurtulusun Yusuf Suresi.Madem bunaldin neden okumuyosun dedi.O gunden sonra hep okudum.Yusufu kuyudan cikaran rabbim bizi dr dardan cikarir elbet.

Hallollur değil mi
Her dakika bu olumsuzlukla yasıyorum
Aileme çatıyorum nişanlımı huzursuz ediyorum korkularım benden büyük gerçekten
Maddiyata kendine zarar verecek etrafına hayatı zehir edecek kadar önem veriyorsunuz evlenmeyin. Sevmediginiz ama sizi refahta tutacak biriyle evlenirsiniz. Yazık evlendiginizde de çok uzersiniz eşinizi. Erkekler zaten maddi olarak yetememek konusunda çok hassaslar. Siz şimdiden karalar baglamissiniz. Ailemde iyi durumda diyorsunuz bu neyin kompleksi anlamadimki. Bu hayatta hele böyle bir ekonomik istikrarsızlıkta, şirket iflası riski var işten cikarilma riski var ne biliyim hastalığı var. Bu durumlarda nasıl davranacaksınız peki. Tavrinizdan çok iğreti oldum.

Burada egitim almadigimiz için birkac sene düşük ucret alacagiz. Turkiye de yasasaydik evet durumumuz cok iyi olabilirdi ama esim burali su an donme gibi bi olanagimiz yok. Kiralar oyle cok yuksek ki düşünün sadece 1 odali ev bi de yatak odasi var 2400 pound ödüyoruz her ay 210 tax i var. Ise trenle gitmemiz gerek hergun kisi basi 13 pound bunun ücreti. Yemek masrafimiz kisi basi 14 pound. Elektrik gaz su giderimiz total 200 pound. Burdaki borclarimiz aylik 350, esimin öğrenim kredisi 287. Maaslarimizdan kesilen vergi inanilmaz... bize kalan 300 falan oluyor bunlada market alışverişi.
300le tüm ayın market alışverişini mı yapıyorsunuz? Vov çok iyiymiş.

Karı koca doktor bu halde olmanız normal mi ya bilmediğimden soruyorum.
Merhabalar ;

Sakinleşin lütfen. Bakın ben evlendiğimde evimde kalorifer peteği yoktu, banyoda sıcak su yoktu, mutfakta doğalgaz yoktu. Evlendikten hemen sonra kış geldi, kimseye de söylemedik yok diye. Arkadaşım ufo vermişti yavru kedileri ısıtalım diye, biz kendimiz de ısınacağız diye sevinmiştik :) Faturaları ödeyemediğimiz günler oldu, küçük tüple çay demlerdim kahvaltı hazırlardım. Son paramızla ekmek aldığımız günler olmuştu gıdım gıdım her şey. Evde ana eşyalar bile eksikti. İş konusunda sanki bütün kapılar kapanıyordu, o durumdan hiç çıkamayacağız gibi geliyordu. Gelir düzenli olmayınca borç da birikmeye başlamıştı.

Sonra her şey öyle bir değişti ki bir sene sonrasında, eşimle hala o günleri anarız, nasıl bu noktaya geldik deriz. Bizi gülümseten anılar olarak kaldı o yokluk günleri, hala sıkı sıkı sarılıp da uyuruz ev sanki soğukmuş gibi :) Şu anda da zengin değiliz elbette ama ihtiyaçlarımızı ve daha fazlasını karşılayabilecek durumdayız şükürler olsun. Evlilik böyle bir şey bence, varlık da var içinde yokluk da. İşler olumlu olumsuz öyle bir değişiyor ki, olay pozitif kalabilmek bence. Yoksa zaten zor olan, daha da zorlaşıyor.

Yokluk insanı ruhen resmen yiyen bir şey onu biliyorum, böyle şimdi tırtıl kelebek anlattım ama yaşarken çok yorulmuştuk :) Ama sizin düzenli bir geliriniz varken bu derece yokluk yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kötüye odaklanmayın, iyi düşünün iyi olsun çok klişe olacak ama. En güzel dönemlerinizi böyle kuruntularla harcamayın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız çok sorun yaşamazsınız bence. Evet bazı şeyler eksik olur ama bilemezsiniz iş konusu ne olacak, belki başka başka şeyler çıkacak gelir durumunuz değişecek. Olumlu düşünmeye çalışın :)
Bayılıyorum böyle düşünceye sahip olan kişilere sizler gibi olumlu olabilsem keşke günde 30 başvuru yapıyoruz çaldımı telefon çalmadı mı diye kendi kendime düşünüyorum hem kendime hem nişanlıma dünyayı zehir ediyorum eşya bakmak gelmiyor içimden hemen aklıma olumsuzluklar geliyo insanlara özeniyorum vs

Şöyleki bizim ailelerimiz eşyaları vs alacsk yani borçlu evlenmeyeceğiz Allahımıza binlerce kere şükürler olsun benim korkum evlendikten sonra kendimizi geçindirebilecekmiyiz ondan cok korkuyorum cok mu zor evlenmek evli olmak
Borçlanmadan evlenecekseniz ben sorun olacağını düşünmüyorum. Gelirinize göre harcama yaparsınız

Endişelenmeyin bütçenize göre yaşamayı öğrenin hamdolsun diyin az olabilir kazancınız ama ne yapabilirsiniz ki ? hayat işte belki biyerde gerçekten güzel bir kapı aralanacak ve kazanç elde edeceksiniz öyle düşünün yinede elinizdekilere hamdolsun diyin yine kazanıyorsunuz işsiz olan birsürü insan var hiç kazançları olmayan öyle düşünün bakarsınız duruma eğer kavgalar sürerse bir süre ilişkinize ara verebilirsiniz inşallah öyle olmaz ama iş o raddeyede gelebilir lütfen kendinizi sıkmayın ılımlı düşünün belki bu yazımı teselli olmaktan çok uzak görebilirsiniz ama hayat böyle artıları olsada eksileride fazla kötününde kötüsü olduğunu düşünün ve ona göre yaşayın masraflar evet yıpratıcak bunu göze alarak evlenin.
Çok haklısınız beni şuan yıpratasan şey eminim evlilikte daha kötü sonuclar doğuracak haklısınız

Maddiyata kendine zarar verecek etrafına hayatı zehir edecek kadar önem veriyorsunuz evlenmeyin. Sevmediginiz ama sizi refahta tutacak biriyle evlenirsiniz. Yazık evlendiginizde de çok uzersiniz eşinizi. Erkekler zaten maddi olarak yetememek konusunda çok hassaslar. Siz şimdiden karalar baglamissiniz. Ailemde iyi durumda diyorsunuz bu neyin kompleksi anlamadimki. Bu hayatta hele böyle bir ekonomik istikrarsızlıkta, şirket iflası riski var işten cikarilma riski var ne biliyim hastalığı var. Bu durumlarda nasıl davranacaksınız peki. Tavrinizdan çok iğreti oldum.
“Erkekler varlıkta kadınlar yoklukta iyi anlaşılır“ diye bir laf vardı...

Normaldede kaygılı biriyim ama hayatımın en çıkmaz dönemindeyim diyebilirim herşey üst üste geldiği için olabilir ne yapabilirim
Ayağınızı yorganıniza göre uzatacaksiniz bu kadar net bunun cevabı. Nisanlim çok iyi biri diyorsunuz peki ayrılınca nolcak düşündünuz mu? Hayat zor geçim zor. Ama ben hiç duymadım çok rahat yaşıyorum diyeni herkesin gelirine göre gideri var. Eşimin ailesinin durumu çok iyi ama hiç bir yardimlri yok aldığı para asgari ücret. Malesef bizde zorlandık kira günü geldiginde kenarda kira parası yoktu ama rabbim çok büyük mutlaka para çıktı bir şekilde cüzdanımız boş kalmadı rabbim bereketini verir Birlikte baş başa verip birinize destek olup hayatın zorluklariyla mücadele edeceksiniz. Kul sıkılmadan Hızır yetişmez demişler. Siz huzurlu musunuz onun cevabını verin kendinize. Indirmleri takip edeceksiniz manavdan değil pazardan alıcaksiniz elektrik suyu tasarruflu kullanacaksınız bunların hepsini yaşayarak öğreneceksiniz. Hayatınizin en çıkmaz döneminde değilsiniz siz hayatınızı çıkmaza sokuyorsunuz. Sağlığınız yerinde ve huzurunuz varsa şükredin ve hayatınıza devam edin mutluluklar 💕

Ayağınızı yorganıniza göre uzatacaksiniz bu kadar net bunun cevabı. Nisanlim çok iyi biri diyorsunuz peki ayrılınca nolcak düşündünuz mu? Hayat zor geçim zor. Ama ben hiç duymadım çok rahat yaşıyorum diyeni herkesin gelirine göre gideri var. Eşimin ailesinin durumu çok iyi ama hiç bir yardimlri yok aldığı para asgari ücret. Malesef bizde zorlandık kira günü geldiginde kenarda kira parası yoktu ama rabbim çok büyük mutlaka para çıktı bir şekilde cüzdanımız boş kalmadı rabbim bereketini verir Birlikte baş başa verip birinize destek olup hayatın zorluklariyla mücadele edeceksiniz. Kul sıkılmadan Hızır yetişmez demişler. Siz huzurlu musunuz onun cevabını verin kendinize. Indirmleri takip edeceksiniz manavdan değil pazardan alıcaksiniz elektrik suyu tasarruflu kullanacaksınız bunların hepsini yaşayarak öğreneceksiniz. Hayatınizin en çıkmaz döneminde değilsiniz siz hayatınızı çıkmaza sokuyorsunuz. Sağlığınız yerinde ve huzurunuz varsa şükredin ve hayatınıza devam edin mutluluklar 💕
Huzurluyum şimdi bile arayıp teselli ediyor beni işten geliyot ders çalışyor sınavlara hazırlanıyor okadar çok çabaya rağmen neden rabbim bizi duymuyor

Maddi açıdan düzlüğe çıkamamış insanlar neden evlenir hiç anlamam. Bekar insan her türlü geçinir ama aile geçindirmek kolay değil. Üç kuruşa çalışırken evlenmek büyük cesaret. Direkt sizi eleştiriyor değilim yanlış anlamayın. Çok fazla insan evleniyor böyle bana garip geliyor. Ben belli bir seviyeye gelmeden evlenmeyi tercih etmem açıkçası. O seviyeye gelemezsem de hiç evlenmem. Kimseyi yoksulluğuma ortak edemem. Başkasınınkine ortak olmak da istemem. Hayat yeterince zor zaten. Yine de madem bir yola girdiniz hayırlı olsun diyelim. Ümidinizi kaybetmeyin, hayat sürprizlerle dolu.

• Beğen
Reactions: 000
Ediyorum ediyorum her saniye her dakika
Ama niye niçin hep son adımda elenen kişi biz oluyoruz niye

Elimize kiralardan sonra kalan 2.000 ₺diyelim
İstanbul🙁
Bence geçinirsiniz tencere yemeği şart, pazardan alışveriş yapılacak

Kıyafet alışverişi olmayacak
Parfüm makyaj alışverişi 6 ay idare edilecek
Özenti manyağı bir kız değilsen geçinirsin

İnancınızı bilmiyorum ama rızık konusunda endişe etmeyin diye bir ayet var tevekkül edin. Bizde çok şükür borçsuz evlendik süpriz bir atama ile düğünden 20 gün sonra atandım tamamen hesapta olmayan ve bakan değişince yapılan bir atamaydı. En düşük 2 biner lira alsanız 4 binle geçinirsiniz bu kadar yıpranacak birşey yok düğün yaparsanızda elinizde bir birikiminiz az da olsa olur

Huzurluyum şimdi bile arayıp teselli ediyor beni işten geliyot ders çalışyor sınavlara hazırlanıyor okadar çok çabaya rağmen neden rabbim bizi duymuyor
Tatlım rabbim bizi duymuyor mu dedin cidden duymadığını mi düşünüyorsun. Rabbin seni duyuyor. Duymadığı kul yoktur. Her isteğimiz isteğimiz anlarda olsa ne anlamı kalır bu hayatın bir düşünsene? Rabbin seni duyuyor aynı zaman da sınıyor isyan edecek mi bu kulum diye ama sen isyandan öteye gecmsiisn.

Arkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Herseyin bir vakti vardir. Dogru zaman geldigi vakit kimse kaderin onunde duramaz. Sen inanmaya ve duani etmeye devam et. Allah cabalayan herkesin emegini verir. Rizik Allahtandir, seytanin seni bu kuruntularla doldurmasina izin verme, bu guzel zamanlarinizi boyle dusuncelerle sakin bozma. Mutluluklar

Ne demek istiyorsunuz açık konussbilirsiniz
Diyorum ki; birini gerçekten sevdiyseniz evlenecek kadar özellikle sevdiyseniz “ya geçinemezsem?” diye düşünmezsiniz. Evet geçim zor para hiç kolay kazanılmıyor her şey çok pahalı doğru ama siz sevdiğiniz insan olunca sizin düşündüğünüz gibi şeyler düşünülmez.
Yukarıda biri kaloriferi yokken evlenmiş mesela, ben size kalofereniz yokmuş evlenmeyin demem mesela örneğin, ama asıl mesele yukarıda yorum yazan kadın gibi bu evlilik yoluna çıkabiliyor musunız??
Umarım anlatabilmişimdir.

keşke iğreti olmak yerine anlamaya çalışsanız forumdaki diğer arkadaşlar gibi. Olumlu olumsuz her eleştiriye açığım ki yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım bunu her fırsatta dile getiriyorum zaten bende memnun ve mutlu değilim kendime ve nişanlıma bunları yasattığım için ama kendimi bu düşüncelerden uzaklaştıramıyorum sürekli bi acaba korkusu var içimde hep en kötüye odaklanıyorum yoksa yemin ederim çok haklısınız bende kendimden iğreniyorum

Herseyin bir vakti vardir. Dogru zaman geldigi vakit kimse kaderin onunde duramaz. Sen inanmaya ve duani etmeye devam et. Allah cabalayan herkesin emegini verir. Rizik Allahtandir, seytanin seni bu kuruntularla doldurmasina izin verme, bu guzel zamanlarinizi boyle dusuncelerle sakin bozma. Mutluluklar
Cevreme bakıyorum herkes evini düzme telaşında ne kadar hoşuma gidiyor ama kendi evim için o telaşa giremiyorum adaklar adıyorum olsun diye olmuyor sürekli sürekli bi olmsuzluk dua arıyorum ya gerçekten kendimi bu vesveselerden kurtarmak için

Back
X