• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dibe vurmuş durumdayım dualarım kabul olmuyor..

Diyorum ki; birini gerçekten sevdiyseniz evlenecek kadar özellikle sevdiyseniz “ya geçinemezsem?” diye düşünmezsiniz. Evet geçim zor para hiç kolay kazanılmıyor her şey çok pahalı doğru ama siz sevdiğiniz insan olunca sizin düşündüğünüz gibi şeyler düşünülmez.
Yukarıda biri kaloriferi yokken evlenmiş mesela, ben size kalofereniz yokmuş evlenmeyin demem mesela örneğin, ama asıl mesele yukarıda yorum yazan kadın gibi bu evlilik yoluna çıkabiliyor musunız??
Umarım anlatabilmişimdir.

Kesinlikle haklısınız sorunun bende olduğunun çok net farkındayım ama bunu sevgisizliğe kesinlikle bağlayamam mantığım çok ağır basıyo duygularımı bastırıyo diyebilirim

Kesinlikle haklısınız sorunun bende olduğunun çok net farkındayım ama bunu sevgisizliğe kesinlikle bağlayamam mantığım çok ağır basıyo duygularımı bastırıyo diyebilirim
Mantığınız ağır basıyor ise neden nisanlandiniz ya da evlilik tarihi aldınız? Nisanliniz önceden çok yüksek maaşlı bir işte mi çalışıyordu

Cevreme bakıyorum herkes evini düzme telaşında ne kadar hoşuma gidiyor ama kendi evim için o telaşa giremiyorum adaklar adıyorum olsun diye olmuyor sürekli sürekli bi olmsuzluk dua arıyorum ya gerçekten kendimi bu vesveselerden kurtarmak için
Akliniza bu dusunceler geldikce bol bol Nas Felak Ihlas surelerini okuyun. Ben sana tevekkul ediyorum Allah'im diyip rahatlayana kadar bu sureleri okuyun. Insallah daha iyi olacaksiniz.

Bu kadar uzulup aglamaniz normal degil ama.
Hazir misiniz siz cidden sorumluluk almaya? Iyiliginiz icin soruyorum. Sonra daha da kotu olmayin. Maddi yonden bahsetmiyorum.

Haftalik evde yapacaginiz yemegi planlayip ardindan alinacak malzemeleri yazarak. Ve kesinlikle yazdiklarinizin disinda cikmayin. Haftada 1 yapin market alisverisi.
Dogalgaz, su kismindan nasil daha ekonomik olabilirsiniz bilmiyorum ama ayri bir forum var. Belki orda daha iyi yardimci olurlar.

Uzmeyin kendinizi bu kadar ❤
Hazır olduğumu düşünüyordum bu kadar vesveseye kendimi kurban etmeden öncesine kadar. Aslında savurgan birisi değilim lukse düşkünlüğüm yok kimseye muhtaç olmıyım yeter diyorum hep

Evli değilim ama ev geçindirmek zor evet. Yerinizde olsam düğünü erteler İstanbuldan da taşınmaya bakardım. Taşınma durumunuz yoksa da daha iyi şartlar oluşturmaya çalışır oluşana kadar da beklerdim. Sen evlen geçirirsiniz bi şekilde tavsiyesi benim mantığıma uymuyor. 2000 kalıyor elimizde diyorsunuz mümkün değil geçinebilmeniz. Oldu ya hamile kaldınız napcaksınız mesela?

Şöyleki bizim ailelerimiz eşyaları vs alacsk yani borçlu evlenmeyeceğiz Allahımıza binlerce kere şükürler olsun benim korkum evlendikten sonra kendimizi geçindirebilecekmiyiz ondan cok korkuyorum cok mu zor evlenmek evli olmak
Emin olana kadar evlenmeyin, erteleyin

Evli değilim ama ev geçindirmek zor evet. Yerinizde olsam düğünü erteler İstanbuldan da taşınmaya bakardım. Taşınma durumunuz yoksa da daha iyi şartlar oluşturmaya çalışır oluşana kadar da beklerdim. Sen evlen geçirirsiniz bi şekilde tavsiyesi benim mantığıma uymuyor. 2000 kalıyor elimizde diyorsunuz mümkün değil geçinebilmeniz. Oldu ya hamile kaldınız napcaksınız mesela?

İşte bende bunu düşünüyorum imkansız imkansız imkansız

Dua ile iş bulunsaydı keşke!
Şu zamanda iş değiştirmek hem zor hem de riskli. Bence bunu düşünene kadar elimizdeki bütçe ile nasıl geçiniriz diye düşünün. Zor zamanlar atlatılsın, piyasada biraz büyüme olsun, istihdam arttıkça yeni ve daha iyi iş bulma olasılığınız artar.
Borçsuz evlenecekseniz çok da zor durumda kalmazsınız. İnsanlar tek bir asgari ücretle ailecek hayatta kalıyor, siz de bir evde birlikte yaşamayı gerçekten isterseniz bir yolunu bulursunuz.
Teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur herşey .
Şirketler çağırmıyoki çağıranda olumsuz diyip kapatıyor ilanı

Arkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..

Kendini ne kadar uzmussun ne kadar yipratmissin neden bu kadar gozun korktu anlamadim. Evlilik oyle bereketli bir sey ki. Anladigim kadariyla aileleriniz dugun masraflarini karsilayacak. E sonrasinda da kazandiginiz paraya gore duzen kurarsiniz harcamalariniz ona gore olur.kaldi ki zaman icinde nasip olur is degistirirsiniz. Kendini bu kadar uzme bence. Allahin izniyle bir sekilde gecinme saglanir yeter ki saglik olsun. Biz de bir maasla geciniyoruz ben hep evlenirken nasil olacak ne yapicaz derken bir baktim gecinip gidiyoruz. Rabbim hayirli kapilar acsin size de insallah.

Huzurluyum şimdi bile arayıp teselli ediyor beni işten geliyot ders çalışyor sınavlara hazırlanıyor okadar çok çabaya rağmen neden rabbim bizi duymuyor
Rabbim bizi neden duymuyor diye isyan ettiğiniz için olabilir. Böyle cümleler kurmamak lazım. Dua ettim kabul olmak zorunda diye bir anlayış da yok ister eder ister etmez. Burada sizin beğenmediğiniz iş için de dua eden var, ailesinin sağlığı için, sevmek sevilmek için. Pek çok duanız kabul olmuş dahasını zorlayıp şükürsüzlük yapıyosunuz üstüne de neden bizi duymadı Allah diyorsunuz. Ciddiyim erteleyin düğünü mutlu olamazsınız bu kafayla çünkü.

Kendini ne kadar uzmussun ne kadar yipratmissin neden bu kadar gozun korktu anlamadim. Evlilik oyle bereketli bir sey ki. Anladigim kadariyla aileleriniz dugun masraflarini karsilayacak. E sonrasinda da kazandiginiz paraya gore duzen kurarsiniz harcamalariniz ona gore olur.kaldi ki zaman icinde nasip olur is degistirirsiniz. Kendini bu kadar uzme bence. Allahin izniyle bir sekilde gecinme saglanir yeter ki saglik olsun. Biz de bir maasla geciniyoruz ben hep evlenirken nasil olacak ne yapicaz derken bir baktim gecinip gidiyoruz. Rabbim hayirli kapilar acsin size de insallah.

Çevremden sürekli geçinmek çok zor kira çok zor mutfak masrafına yetişemiyorsun diye bir takım şeyler duyunca düğün vakti yaklaşınca ve iş olayıda olumsuz olunca sonuc benim gibi bir ruh hastası cıkıyor ortaya. O kadar istiyorumki bende sizler gibi gereksiz kuruntu yapmısım demeyi anlatamam size

Benim de farklı birşey dikkatimi çekti, bu durumu neden ailelerden saklıyorsunuz onu anlamadım. Sizin maaşlarınizi kiranizi bilmiyor mu aileler? Az çok geçinip gecinemeyeceginiz konusunda fikirleri vardır heralde. Diyelim ki evlendiniz ve herşey korktugunuz gibi oldu, neden ailelerden destek almayı dusunmezsiniz? Anne babaya da derdinizi acamayacak kadar kendinizi kasmayın bence. Çok sikisirsaniz yardımcı olmayacak aileleriniz mi var?

Back
X