Dıdısının Dıdısına Baş Sağlığı

Herkesin aile dinamikleri farklıdır.
Benim ailemde didisinin didisi bilinir görüşülür. Gidilir gelinir.

Eşimin dıdısı bile yok 🤷🏻‍♀️
Ablasıyla görüşmek aklına gelmez.

Şimdi düşününce ben eşim benimle her yere gelsin istiyorum, çünkü bizlerde öyle. Ben bir şeyi gerekli görüyorsam eşim buna tamam desin isterim.
Eşim ne gerek var ya off püf derse bozuluyorum mesela .

Kendisinin samimi ilişkileri yok diye benim samimi olduğum ilişkileri de köreltmesini, beni yalnız bırakmasını istemem.
Eşlik bazen hatır gönül bilmeli.

Eşim benden gidelim istiyorsa giderdim iki saat oturmakla kimse aşınmaz.

Mesela demişsiniz ya, daha önce insanlik bende kalsın dediğime pişman ettiler diye . Şimdi gitmezseniz eşiniz gözünde siz hatalisiniz. Ama gider de size bunu pişman ederlerse onlar hatalı olur .

Bin nasihat bir musibet kadar etmiyor ya hani bazen.
Şimdi siz de eşinize ne kadar anlatsanız örnek verseniz de anlamayacak ama gitseniz ve aksi bir durum yaşansa sen istedin sen sebep oldun demeye üste çıkmaya hakkınız olur 😅
Bu bakış açısını da düşüneceğim.

Eşine söylemedin mi onlar beni aramadı diye
Tabi ki söyledim, aman iyilik bizde kalsın diyor, ama tecrübeyle sabit iyilik olarak görülmüyor, konu ölüm bunun üzerinden fikir beyan etmek benim de canımı sıkıyor ama, yapacağım eylem insanların bir taraflarını kaldıracak. Hani, biz kıza gitmedik ama o geldi bizi utandırdı diye düşüneceklerini de sanmıyorum, biz iyiyiz de geldiler olacak.

İçimden gelmeyen hiç bir şeyi yapmıyorum. İçimden gelmiyorsa altında sebepler var demektir ☺️
İnatlaşmak gibi görünse de haklı ya da haksız sebeplerimiz var.

Şıkır şıkır süslenir , kiyafetlerimi takilarimi gostermeye giderim, hem esimin de gonlu olur, neden onu kırayım
Her zaman iki aileye karşı da dengeden yanayım, eşim de bilir aslında ama bunu abartacağı tuttu.

Eşim üzülmesin diye düşünürüm ama burada, eşimin benim üzüntümü düşünmesi lazım. Taraflar dediğim gibi, dıdısının dıdısı. Onun toprak altına koyduğu babaanneydi de benimki de soğan başı değildi diye düşünüyorum. Onlar ağız eğip aramadılar bile, şimdi ben neden boyun eğip gideyim diyorum. Mesele baş sağlığı da değil aslında akrabalarının bana ne kadar değer verdiği.Yanlış düşünüyor olabilirim tabi ama ne kadar kıymet gördüysem onu gösteririm.

Son düzenleme:
Bende öyle düşünüyorum
Yerinizde olsam diretir gitmem
Çok samimi değiliz, bayramdan bayrama karşılaşırsak ama eşimin derdi kuzen de değil sanırım, teyzesini sever teyzesinin hatrına gitmek istiyor, bu durumda onların da kv. nin hatrına gelmesi gerekirdi diye düşünüyorume

Dediğiniz gibi gitmeyeceğim. O gelmedi aramdıdan ziyade, akraba ilişkilerine karşı bir duruşum var ve bozmayacağım.
Zaten bozdugunuz an sürekli sizden bir beklentiye girilecek
İnsanın kendisine saygısı olmalı

eşiniz kendisi arasın baş sağlığı dilesin ayrı ayrı aramanızı gerektirecek yakınlıkta değilsiniz ki zaten ? gitmeye gerek yok, kendileri gelseydi giderdiniz ama aramak istiyorsa eşiniz arasın sizi bu konuda zorlaması anlamsız. kırılan gücenen olursa da eyoser dedesi öldüğünde aramayanlara gelmeyenlere kırılmadı ,insanın geçinmeye gönlü olsun yeter ki deyip lafı ağızlarına tıkabilir. eşinize söyleyin siz herkese yetişir herkesi pohpohlarsanız kimse sizi saymaz .

Merhaba kk. sakinleri.

Şimdi yazacaklarım dert değil aslında ama yine de günlerdir kafamı kurcalıyor, ve sizlerin fikirlerinizi de merak ediyorum.

Eşimin kuzeninin, eşinin babaannesi, vefat etmiş, dıdısının dıdısı, yazarken bile zorlandım. Eşim baş sağlığına gidelim diyor. Normalde giderim ama geçen sene de benim dedem vefat ettiğinde, kuzen eşini alıp gelmedi, teyzesi ise telefonla baş sağlığı diledi.

Babaannesi vefat eden kişi de, ben de aileye evlilikle giren, birimiz gelin, diğerimiz damat sıfatında kişileriz, konumumuz aynı.

Teyze ve kuzen gelmemiş dert etmek bu güne kadar aklıma bile gelmemişti aslında, ama şimdi bana ısrar edilince, bana da yapsalardı o zaman diyorum.

Bir şey daha, insanlık sende kalsın diyecek arkadaşlar için ufak bir not, geçmişte arkadaş çevremde ve akrabalarımda, insanlık bende kalsın diye yaptığım çok şey enayilikten başka bir sıfat kazandırmadı bana, şimdilerde kendi akrabalarıma bile, ne kaaa ekmek, o kaaa küfte. Bunu kendi kuzenim yapsa ona da tepkim aynı olurdu, eşimi asla hadi hadi diye darlamazdım.
Cidden dıdısının dıdısı)) gitmeye gerek gormedım ben acıkcası ıstersenız ararsınız bunda konusulmcak bısey yok

Zaten bozdugunuz an sürekli sizden bir beklentiye girilecek
İnsanın kendisine saygısı olmalı
Söylemek istediğim tam da bu, insanların her şeyine koşunca saygıları olmuyor, üstelik bazı şeyler görevinmiş gibi görülüyor, sonrasında sen kendini çekince değiştin oluyor. Başta tavrını belli edince herkes ona göre yaklaşıyor. Eşleri geçtim, kuzenin ağabeyine saygısı olsa bir arardı.

kırılan gücenen olursa da eyoser dedesi öldüğünde aramayanlara gelmeyenlere kırılmadı ,insanın geçinmeye gönlü olsun yeter ki deyip lafı ağızlarına tıkabilir.
İşte anahtar kelime, eşim bunları söyleyecek nitelikte bir adam aslında ama bunu neden mesele haline getirdi anlayamadım, damatla çok sıkı fıkı da değiller.

Söylemek istediğim tam da bu, insanların her şeyine koşunca saygıları olmuyor, üstelik bazı şeyler görevinmiş gibi görülüyor, sonrasında sen kendini çekince değiştin oluyor. Başta tavrını belli edince herkes ona göre yaklaşıyor. Eşleri geçtim, kuzenin ağabeyine saygısı olsa bir arardı.
Enayiligi iyilik sanırsak görevimizmis gibi görmeye devam edecekler elbette .
Ben cizgimi hiç bozmadım gerekirse aile bile demiyorum rest modundayim
Çizgilerimiz olursa başımiz ağrımaz
Benim agrimiuor şahsen
Kuduran kendi kendine Kudurup kendi başını agritiyor benim umrumda mı 🤷

Dıdısının dıdısına da gidilmeli diye düşünürüm. Ama sizin kaybınızda gelmemişler. Ben olsam gitmezdim.

Enayiligi iyilik sanırsak görevimizmis gibi görmeye devam edecekler elbette .
Ben cizgimi hiç bozmadım gerekirse aile bile demiyorum rest modundayim
Çizgilerimiz olursa başımiz ağrımaz
Benim agrimiuor şahsen
Kuduran kendi kendine Kudurup kendi başını agritiyor benim umrumda mı 🤷
Benim derdim de aslında çizgimi bozmamak, ki bu çizgiyi kendi sülaleme de çekmiş biriyim, eş sülalesi olduğu için değil. Bir defa çizgiden çıkarsam bir dahaki sefere kimse bana senin halin nedir demez, ona gittin de bana neden gelmedin der. Taviz tavizi doğuruyor.

Benim derdim de aslında çizgimi bozmamak, ki bu çizgiyi kendi sülaleme de çekmiş biriyim, eş sülalesi olduğu için değil. Bir defa çizgiden çıkarsam bir dahaki sefere kimse bana senin halin nedir demez, ona gittin de bana neden gelmedin der. Taviz tavizi doğuruyor.
Oldukça herşeyin farkında aklı başında birisin bizim tsvsiyelerimize ihtiyacın bile yokmuş 🌺 bildiğini oku 😍

Back
X