Difenbahya bitkisi bakımı acil yardım kızlar lütfennnnn

tugbaksy

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2014
45
7
18
Adana
arkadaşlar bir hafta önce köklü bir şekilde bu bitkiyi diktim ne soldu ne büyüdü oldugu gibi duruyor tutup tutmadıgını merak ediyorum yetiştiriciliği hakkında bilgisi olan var mı bir de folik asit verildigini söyleyenler var çiçeklere iyi geliyormuş bilgisi olan var mı ac aba

bakımından pek anlamam...bu bitkinin yapraklarının zehirli oldugunu biliyorum sadece...evde bakıyor ve cocugunuz varsa dikkat edin...

Bend de var bundan. Hiç bakım gerektirmiyor. Muhtemelen tutmuştur. Güneş alan bir yere koyun yeter. Bir de ben 10-15 günde bir yeşil bitkiler için olan vitaminden veriyorum. Kocaman oldu kerata. Ki ben hiç beceremem çiçek işlerini.

arada yumurta kaynattığınız sudan dökün, 2-3 haftada 1 de yapraklarını limonla silin.. güneş gören bir yere koyun ama çok sıcak iyi gelmez. bir de zehirli dikkat edin çocuğunuz varsa..

şu folik asit meselesi kafamı kurcalıyor hamileliimden epey varda kullansam nolur acaba
Pamuga zeytinyagi damlatin yapraklarini onunla silin hem besler hem parlatir.

Ilac veriyorlarmis bende duydum ama gerek yok bence.
Dibinde cok su biriktirmeyin mutlaka direk gunes alan yere koyun.
Zehiri yok fakat geceleri aglarbu cicekler yapraklarinin ucundan bir damla su akar o akan su zararli derler.biz bu cicekle buyuduk zehirlenmedik evde iki tane vardi artik agac gibi olmustu iyi bakimdan.
Ayrica annem yumurtanin kabugunu yenildikten sonra yikar dibine koyardi o cok faydali derdi nazarida engellermis

Bu bitki zehirli kuzenimin oglu bunun yapragini ıssırdi ve zehirlendi hastanede olay adli vaka oldu bilginiz olsun

Bizde cocuk oldu bir cocuk nasil yapragi isirir ya bu bitki degil cocuk cimen yese yine zehirlenir
Cocuk bu adi uzerinde herseyi agzina alabiliyor ıssirmis nefesi tikanmis ben uyarmak istedim

Doğum kontrol hapını suda ezip verince coşuyorlarmış diye duydum.
Evimde çocuk olduğundan biber,domates,maydanoz harici bitki yetiştirmem.

Çiçek tutsa bile hemen 1 haftada büyümez.
Folik asidi bilmiyorum ama doğum kontrol haplarını ezip bitki toprağına ekleyince çiçekler inanılmaz büyüyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…