- 7 Haziran 2010
- 1.404
- 2.735
- 733
- Konu Sahibi xxluciferxx
Bi şey dicem buna feminist kuramda kadınlar arası abjeksiyon deniyor. Yani kadınlararasında olan kötücüllük. Ataerkil sistem kadınların iyi anlaşmasını istemez, rekabeti hep harlar. Bu yüzden genelde kadınlar erkekle olan ilişkisine daha çok değer verir. Kadın daha çok erkeğin uzantısı olarak var olur. Eşiyle övünür, onun üzerinden saygınlık talep eder. Bu yüzden mesela kadın yöneticilerle ilgili kadınlardan kötü şeyler duyarız.
Elbette herkes için aynı süreç işleyecek diye bir şey yok ama gerçekten de aynı seviyeden geldiğiniz biri neden ben yapamadım o yapabildi diye kıskançlık duyabilir. Bunu o kadar garip görmüyorum. İnsan kendiyle aynı seviyedekileri kıskanır daha çok. Bu elinde olmayabilir ama ayan beyan kocanıza yazması falan tabii ki iğrenç bir şey.
Elbette herkes için aynı süreç işleyecek diye bir şey yok ama gerçekten de aynı seviyeden geldiğiniz biri neden ben yapamadım o yapabildi diye kıskançlık duyabilir. Bunu o kadar garip görmüyorum. İnsan kendiyle aynı seviyedekileri kıskanır daha çok. Bu elinde olmayabilir ama ayan beyan kocanıza yazması falan tabii ki iğrenç bir şey.