• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikiş makinesi aldık diyelim ee sonra ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar günaydın sabah sabah bir sorum var.

Şu cok meşhur payetli ve kirpikli yastıklardan ıstıyorum ne zamandır . Ancak bana bır turlu alınabılır fıyatta gelmıyor. tanesi 40 tl , 4 tane alsam 160 tl. E el atmısken yatak odama fılanda ısterım.
Acaba dıyorum dıkıs makınesı alsam ben yapamazmıyım? Dıkıs makınelerıde 250 tl . Öyle kalıp fılan cıkaramamda kırlentmıs carsafmıs dıkemez mıyım ?
Bu oyle kurssuz öğrenilemez mi ?

Oda neymiş dedim, baktım biraz önce. Bunu dikmek zor değil CuteMom CuteMom . Yapılır tabi. Ama öncesinde bir terziyle de görüşe bilirsin. Kumaşını sen alırsın, daha ucuza gelir belki hem daha güzel olur.

Pek afilliymiş ha. Sever misin böyle janjanlı şeyleri?

Günaydın..
İlk defa duyduğum için bir bakim dedim, yapılır gibi sanki.
Yalnız resmen kör oldum eminmisiniz böyle yastıklar istediğinize...
Hevesiniz çabuk kaçar bence, gözü çok tırmalıyor.

Ben kursuna 2 gün gittim kaç yıl oldu hala dikebiliyorum video izlersen bi kaç gün yapabilirsin çok zor değil
Kurslar nerde oluyor pekı ismek filanmı benım hafta ıcı vaktım yokta.
Oda neymiş dedim, baktım biraz önce. Bunu dikmek zor değil CuteMom CuteMom . Yapılır tabi. Ama öncesinde bir terziyle de görüşe bilirsin. Kumaşını sen alırsın, daha ucuza gelir belki hem daha güzel olur.

Pek afilliymiş ha. Sever misin böyle janjanlı şeyleri?
Dırek payet yastık hosuma gıttı o yapılır ama o kırpıklı sey olur mu bılmıyorum . Terzılerde bunları dıker ama herseyın ahzır olmazı lazım mesela kırpık goz kapagı fılan . Sormak lazım tabı.

Buarada severmıyım ya olabılır benım salonum su pembıs gelınleırnkı gıbı mınt ve pudra rengı yakısır dıye dusunuyorum, hem makınem olssa sımdı noel yastıkları bıle dıkebılırdım :)

Günaydın..
İlk defa duyduğum için bir bakim dedim, yapılır gibi sanki.
Yalnız resmen kör oldum eminmisiniz böyle yastıklar istediğinize...
Hevesiniz çabuk kaçar bence, gözü çok tırmalıyor.
Sureklı kullanmayı dusunmuyorum zaten koltuklarımda pudra mınt ve cıceklı kırlentler var , ara ara degısım olsun dıye koyar kaldırırım , bayada heves ettım makınem olsa ohoo cok sey yaparım herhalde

Dırek payet yastık hosuma gıttı o yapılır ama o kırpıklı sey olur mu bılmıyorum . Terzılerde bunları dıker ama herseyın ahzır olmazı lazım mesela kırpık goz kapagı fılan . Sormak lazım tabı.

Buarada severmıyım ya olabılır benım salonum su pembıs gelınleırnkı gıbı mınt ve pudra rengı yakısır dıye dusunuyorum, hem makınem olssa sımdı noel yastıkları bıle dıkebılırdım :)
E dik bakalım. Yakışır sana. Şimdiden güzel günlerde kullan diyelim o zaman:KK200:...

Ben de kac zamandir istiyorum dikis makinesi almayi. Ama becerip de kullanamam diye erteliyorum hep. Birseyler dikmeye hevesin varsa al. Yoksa sirf yastik icin dikis makinesi alma bence.

ben tekstil okudum staj dişinda tekstil sektöründe çalışmayanlardanim...
evimde dikiş makinem var. bozuk yaptırmasini bekliyorum ne zaman yaptırcam bilmiyom dikecegim baya şeylerim var.
uzun zamandir dikiş dikmedim. özledim.:)
elimle diktiğim hepsi olur yırtık şeyleri ellerimle dikiyorum.

E dik bakalım. Yakışır sana. Şimdiden güzel günlerde kullan diyelim o zaman:KK200:...
Üst komsumun aslında makınesı var once onda denemek lazım baktım ben bu ısı kıvırıyorum o zaman kendımede makıne alabılırım aslında. Teşekkür ederim buarada yazmamısım onemlı olan o kalıpları cıkarmak galıba kırpıkmıs goz kapagıymıs

Sureklı kullanmayı dusunmuyorum zaten koltuklarımda pudra mınt ve cıceklı kırlentler var , ara ara degısım olsun dıye koyar kaldırırım , bayada heves ettım makınem olsa ohoo cok sey yaparım herhalde

O zaman makina alın hem yaparken de eğlenirsiniz.
Aklınıza başka şeyler geldikçe elinizin altında makina da olmuş olur güzel olur.

Ben de kac zamandir istiyorum dikis makinesi almayi. Ama becerip de kullanamam diye erteliyorum hep. Birseyler dikmeye hevesin varsa al. Yoksa sirf yastik icin dikis makinesi alma bence.
Yanı alsam yelpazeyı genısletırım dıye dusunuyorum, payet yastık yaparım, efendım sımdı yılbası gelıyor noellı yastıklar dıkerdım koltuklarıma kırmızı bır ortu sererım butun evın havası degısır, oglana carsaf dıkebılırım . Oyle pantolon cekette yapamam zaten ne bıleyım oyuncak dıkerım :)

Ay o kirpikli ve ona takım olan yastık grubundan bende çok istiyorum ama banada pahalı geliyo. aslında altındaki kırlent halini alsak sadece kirpikleri elimizle işlesek olurmu ki?

Ben halk eğitim kursuna gitmiştim hafta içi ama.

Ay o kirpikli ve ona takım olan yastık grubundan bende çok istiyorum ama banada pahalı geliyo. aslında altındaki kırlent halini alsak sadece kirpikleri elimizle işlesek olurmu ki?
Nasıl yanı , o kırpıkler kece sanıyorum hatta bazılarının kıvrımları bıle var bazısı komple dıkılmıs . Bende senın gıbı ha bugun ha yarın ha bugun ha yarın derken suanda bı o yastıklara bakıyorum bır noel yastıklarına hepsınıde aynı anda ıstıyorum mubarek ama bence pahalı kesınlıkle belkıde cok ugrastırmalı bıseymı bılmıyorum ama

Ben halk eğitim kursuna gitmiştim hafta içi ama.
Makınen ne pekı cok sordum kusura bakma yanı hepsıde ıslevselmıdır mesela a101 'e 8 aralıkta gelecekmıs bı makıne 250 tl 5 farklı desenle dıkıs dıyor

Nasıl yanı , o kırpıkler kece sanıyorum hatta bazılarının kıvrımları bıle var bazısı komple dıkılmıs . Bende senın gıbı ha bugun ha yarın ha bugun ha yarın derken suanda bı o yastıklara bakıyorum bır noel yastıklarına hepsınıde aynı anda ıstıyorum mubarek ama bence pahalı kesınlıkle belkıde cok ugrastırmalı bıseymı bılmıyorum ama
bilmem bana soyle geliyo, gozkapaklari payet isleme, kirpikler keçe.
sence altna uygun bi kirlent yuzu bulduktan sonra elle tamamlanmazmi?
ay dur bidaha inceliyim :D

Makınen ne pekı cok sordum kusura bakma yanı hepsıde ıslevselmıdır mesela a101 'e 8 aralıkta gelecekmıs bı makıne 250 tl 5 farklı desenle dıkıs dıyor
5 dikis deseni icin 250 tl cok degil mi ya. Markasi ne?

bilmem bana soyle geliyo, gozkapaklari payet isleme, kirpikler keçe.
sence altna uygun bi kirlent yuzu bulduktan sonra elle tamamlanmazmi?
ay dur bidaha inceliyim :KK70:
Yanı bunu bana bı arkadasımda sordu payet ısleme mı onlar dedı ama bence kesılmıs altında ınce bı elyaf koyulmus göz kapakları hafıf sıs duruyor cunku bende bı ıncelıyeyım

Üst komsumun aslında makınesı var once onda denemek lazım baktım ben bu ısı kıvırıyorum o zaman kendımede makıne alabılırım aslında. Teşekkür ederim buarada yazmamısım onemlı olan o kalıpları cıkarmak galıba kırpıkmıs goz kapagıymıs

Bende kendi çapımda bir şeyler dikiyordum bir dönem. Doğum iznim sırasında merak salmıştım bu işe. Bebeğimde küçük olunca baya mesai harcadım. Bildiğin astarlı etek falan dikmişliğim var. Üstelik hiçbir dikiş bilgimde yoktu. Kendi kalıbımı göz kararı kendim çıkarmıştım.

Benim için en büyük sorun overlock meselesiydi. Makinenin farklı dikiş ayarlarıyla kumaşın kenarlarını kapatmaya çalışsam da çok başarılı olamadım. İp atıyordu ister istemez. Yalnız sen yastık kılıfı dikeceğin için çok sorun olmayabilir. Kumaşın kestiğin kısımlarını içe katlayabilirsin. Zaten o kısımlar kılıfın içinde kalacağından seni rahatsız etmez.

Birde payetli kumaşın kenarlarını kapatmaya gerek olur mu acaba? Herhalde olmaz. Ayrıca iğne pul üzerinden geçeceğinden acaba farklı bir iğne kullanılması gerekir mi? Bunun kalıbı kolay. O konuda endişelenme bence. Patron kağıdına hatta gazete kağıdına bile çıkartabilirsin yada kendin çizebilirsin çizimin iyiyse.

Velhasıl zor bir iş değil. Yaparsın ama dediğin gibi önce komşunda dene bir. Baktın sonuç güzel bir dikiş makinesi alırsın.

Back
X