Dikişler ne zamana iyileşir

Yakubum-----

Yakubum, canım oğlum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2016
160
70
13
29
Arkadaşlar 2 gün önce doğum yaptım dikişlerim var nasıl daha kolay iyileşir , ne yapabilirim

Cok soguk yada sicak suyla tahretlenme... ilik su tercih et... surekli penye teri cekebilecek utulenmis bir bez kullan ve bu bezi sik sik degistir asla nemli kalmasin epizyotomi bolgesi... gunde 2 kez batikonla yapacagin pansuman seni rahatlatir... kanama yogunlugun azaldiysa cok sicak olacak piyasa pedlerinden kullanma... dr un antibiyotikli pomad verdiyse pansuman sonrasi surmeyi ihmal etme... her zaman pamuklu utulenmis bezler pedlerden daha iyidir... gecmis olsun :)

Hasta bezi kullanıyorum kanamam fazla, başka napabilirim , ne kadar sürer geçmesi sizce

Evet birazcık o kişi olabilirim, ama kendisi geldi ben gelsin diye biişey yqpmadım
O zaman baya bi tepki almıştın.. Sen ne yaparsan yap Can'ım o geleceği zamanıda iyi bilir doğacağı zamanıda.. Umarım sorunlarınıda halledebilirsin.. Dikişlerin için inan bi fikrim yok Can'ım.

Hasta bezi kullanıyorum kanamam fazla, başka napabilirim , ne kadar sürer geçmesi sizce
Bezi cok fazla dolmadan değiştir... 10 15 gun sonra dikislerin dusmesi lazim... yine yikama kurulama pansuman olayina dikkat et kanaman 1 haftaya kadar azalir sonta azar azar 1 aya kadar devam edebilir... oturup kalkarken dikkat et ani hareket yapma havalar sıcak gittigi ivin usutme demiyorum... bebegi Emzirirken mutlaka yastik kullan...

Evet kullanıyorum, aslında bi kaç yazı okudum ve etkilendim , 2 ayda anca geçiyormuş acısı, gerçekten öylemi peki

Dikiş ne Zaman iyileşir,ne yapmak gerekir hiçbir fikrim yok

Ama sorularım var kaç dikiş atıldı, canın çok acıyor mu, oturup kalkarken zorlanıyor musun? Eline dikişler geliyor mu? Kendin mi pansuman yapıyorsun ? Dikişsiz olmaz mıymış doğum?

Normal doğumdan değil de bu dikişlerden acayip korkuyorum inşallah tez Zamanda iyileşir

Saol çok teşekkür ederim , açılmaya bağlı, mesela benim sancım hiç yoktu , sabah kalktığımda hafif bi kanamam vardı bunun için doktora gittim ve muayne ettiler açılma var dedi, yatışa aldı , açılmam vardı sancım olmayınca, suni sancı dayadı doktor dayanamadım ağrısına , masadan ayağımı indirdim doğum sırasında çocuk ileri gitti , doktor kesti o yüzden

Sen sen ol sancın başlamadan hastaneye gitme, perişan oldum, suyumu boşalttılar saat 13.00 gibi 8 de doğum yaptım suyum geldi hemen gitmeliyim deme evde çek öyle git

Sen sen ol sancın başlamadan hastaneye gitme, perişan oldum, suyumu boşalttılar saat 13.00 gibi 8 de doğum yaptım suyum geldi hemen gitmeliyim deme evde çek öyle git
Haklısın herkes aynı şeyi söylüyor o suni sancı berbat bişeymiş evde sancın başlayınca kapı pencere sil gibi yorumlar okudum açılmayı hızlandırıyormuş..gitmem zaten hemen doktora eve geri göndereceği yerde hemen doğumu başlatmaya çalışıyorlar

Benim kuzeninde dikişleri vardı o temiz bakmadığı için patlamıştı tekrar diktiler aman dikkat et ayrıntıları bilmiyorum ama doktorla gerekirse defalarca sor iyi bak dikişlerine çok geçmiş olsun bebeğini öp yerime

Öpüyorum zaten:)) girdin mi göndermiyolar zaten, suyun gelirsede gir ılık bir duş yap, gerçekten açılmaya çok faydası var, ben yapmayı çok istedim ama nasip böyleymiş, benim yerime sen yap

Açılman olursa allahın izniyle kesmez, ama sen doğum sırasında söyle, kesme de, inan şuan sezeryanlılar gibiyim, acı çekersin belki masada ama sonrası en güzeli, acısız kalk al bebwğini kendin rahatça kalk gexin

İnşallah canım bütün temennilerim doğal -normal doğumdan yana herşey yolunda giderse inşallah çok istiyorum kesisiz doğum yapmayı
Bunun içinde gerekenleri yapıcam bir bir :)
Teşekkür ediyorum tecrübelerini paylaştığın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…