Dikişten anlayanlar bi bakabilir mi lütfen???

abiye dikiceksin demek ne güzel
daha önce hiç bişeyler diktin mi canım?
ben pantolon etek dikmek istiyorum da şöyle içime sinen bi kalıp bulamadım

ben değil canım ama öğrenmek ıstıyorum bende. burda dergısınde cok guzel kalıplar var

dikiş dersi: BALENLİ BÜSTİYER

Dikiş dersi bir tanedir, eğer dikmeye kararlıysam soru sormanı tavsiye ederim. Çiğdem hanım yardım etmeyi seven çok tatlı bir bayan, beni şimdiye kadar hiç cevapsız bırakmadı.

Kumaşa tela yapıştırılır, evet ama içinde ince, sütyenlere konulan tarzda sünger olur.

abiye dikiceksin demek ne güzel
daha önce hiç bişeyler diktin mi canım?
ben pantolon etek dikmek istiyorum da şöyle içime sinen bi kalıp bulamadım

Normal bir pantolon kalıbı varsa elinde, istediğin bir çok pantoloneteği dikebilirsin.

Bu arada dogun ne olduğunu ben de merak ettim, ilk defa duyuyorum.:44:

Arattım internette, tek bulabildiğim "köpek gücüyle çalışan dikiş makinası" oldu.

Arkadaş merakımızı bir giderse.

aynen dog u bende arattım bulamadım bır sey köpekler felan cıkıyor

arkadaslar dog tela diye gecer telanın kalını patiskanın yapıskanlı hali gibi diyelim.

Iyi yapmışsin, çünkü tahminin dogru..
Allahın hic bir kulu çıkıp orda yardim etmiyor..

8 yıllık tekstil moda tasarım eğitim hayatım da , dog diye bir şeyi ilk defa duydum

neyse ; dog dıye bir şey yoktur arkadaşlar .Arkadaş telasının üretim adından/markasından bahsediyor :)

8 yıllık tekstil moda tasarım eğitim hayatım da , dog diye bir şeyi ilk defa duydum

neyse ; dog dıye bir şey yoktur arkadaşlar .Arkadaş telasının üretim adından/markasından bahsediyor :)

yawrucum ben bugun annemın arkadasına sordum oda direkt dog dedı bana; gömleklerin yakalarında felan kullanılırmıs, ben eskıden dog kullanırdım dedı bılemıyorum yıne de bende duymamıstım ama eskı nesıl bılıyor bu dogu herhalde bi..

dog diye birşey vardır moda tasarım mezunu ve ayrıca 80 kıyafetlik bi defile hazırlamış biri olarak bunu söylüyorum arkadaşım..

bakın bu linkte kumaş peçete halkaları yapımında kullanıyor dog telayı..modabahar: Mart 2012

ayrıca eski nesil değil hala bi çok firmada gömlek yaka kol vs yerlerde dog kullanılır bn 25 yaşındayım eski falanda değilim hani..:):)

evet yapışkanlı tela gömlek yakalarındada kullanılan odur

hocama sordumda doğ dedi .. tela genelde yaka ve manşetlerde kullanılırmış .. dog daha sert olurmuş

bakın bu linkte kumaş peçete halkaları yapımında kullanıyor dog telayı..modabahar: Mart 2012

ayrıca eski nesil değil hala bi çok firmada gömlek yaka kol vs yerlerde dog kullanılır bn 25 yaşındayım eski falanda değilim hani..:):)

Vermiş olduğunuz linkteki kumaş peçetelerde kullanılan tela , bildiğimiz normal yapışkanlı tela . Bu telaya benim hocalarımın hiçbiri dog demedi . Biz buna normal tela diyorduk . Ayrıca lise de biz de atolye derslerimizde , gömlek yakasına kollara normal şerit tela kullanırdık .Yani peçete yapımında kullanılan telanın aynısını kullanıyorduk . ünv. hayatımda da bize bunu normal tela olarak öğrettiler ,hiçbir hocamdan bu telaya dog dediklerini duymadım . İlk defa sizden duyuyorum :44:

Son düzenleme:
bu fotodaki dog muı bilmiyiyorum hiç görmedim ama tela olmadına adım gibi eminim .. dog değilsede başka bişi .. daha kalın ve ssert oldugunu biliyorum sadece dogun hcamın tarif ettiğine göre.. tela sert ama baya ince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…