dikkat çekmeden numara taşıma

şöyle bir şey diyebilir, hat babamın adınaydı tarifem doluyormuş diye aradılar babam yoktu işlem yapmadılar benimle.bu böyle olmayacak ben de üzerime alayım diye gittim bi ton masraf ve yine babamın gelmesi gerekiyodu.babam da aradı iptal ettirdi kendi adıma yeni hat çıkarttım ben de.oldukça işe yarar bi bahane.
bu dediğinize gelecek olursak evet doğru insanı seçene kadar bir sürü yanlıştan geçebiliyoruz ancak kardeşiniz ne kadar masum olursa olsun yarın öbür gün bu adam iş ciddiye binince adama bile ulaşırsa "sen bunun için numaranı bile değiştirdin dimi bana neden yalan söyledin demekki altında başka bir şey var" tarzında güven sarsılması yaşar.
Ben böyle düşünmüyorum. Geçmisini kimseye anlatmak zorunda değil. Söylemek istemedim diyebilir. Ya da yeni baslayan iliski de rahatsız eden eski sevgiliden bahsetmek hoş değil.

Arkadaşlar merhaba bir şey sormak istiyorum. Kız kardeşimin eski sevgilisi hala onu rahatsız ediyor bilen bilir başka bir konuda bahsetmiştim nasıl iğrenç ve karaktersiz birisi olduğundan. Uzun zaman sonra yine dadandı. Kız kardeşim şu an birisi ile ciddi bir birlikteliğe başladı ve uzun zaman sonra ilk kez onu böyle mutlu, heyecanlı ve neşeli gördüm. Fakat ne yazıkki şu 2 gündür burnundan gelmeye başladı her şey. Ne kadar engellesede başka numaralardan arıyor, rahatsız ediyor, mesajlar atıyor. Kardeşimin numarası çok eski zaten ve rehberinde kim olduğunu bile unuttuğu insanlar var arada onlarda yazıyor. Bunun artık tek çaresi numarasını değiştirmesi olduğuna karar verdik. Fakat sorun şu ki, şuanki kişi, kız kardeşimin geçmişte bıraktığı o mahlukatın nasıl birisi olduğunu ve neler yaşattığını bilmiyor hiç anlatmamış ve anlatmak istemiyor. Fakat şimdi pat diye numara değiştireceği için şuanki beraber olduğu kişi bunu soracak ve sorgulayacak, zaten kıskanç birisi ve bu konuyu irdeler. Bu yüzden öyle sağlam bir bahane bulmak gerekiyorki, sormasın, sorgulamasın. Yoksa anlatmak zorunda kalacak. Ben her şeyi anlatmasını ve paylaşmasını önerdim fakat rezil birisi olduğu için ve zamanında onun gibi biriyle sevgili olduğu için utanıyor o yüzden ikna edemedim. Siz olsanız ne yapardınız? Bu durumdasınız, numaranızı değiştiriyorsunuz ve neden değiştirdiğinizi nasıl açıklarsınız bu durumu anlatmadan?

Gözünüzü seveyim söylemeyin ortalık böyle namustu kıskançlıktı bilmem neydi derdine birbirini öldüren adamlarla dolu
Operatörü turktelekom ise (kullandığım için örneği burdan veriyorum) mobil uygulamasında numara değiştirme var. Oraya girsin değiştirsin. Sevgilisine de uygulamayı kurcalarken yanlışlıkla numara değiştirdiğini sonra müşteri hizmetlerini aradığını fakat eski numarayı veremedlilerini söylesin ama baya üzülmüş gibi söylesin. Tavsiyem budur

Ben böyle düşünmüyorum. Geçmisini kimseye anlatmak zorunda değil. Söylemek istemedim diyebilir. Ya da yeni baslayan iliski de rahatsız eden eski sevgiliden bahsetmek hoş değil.
evet zorunda değil, ben de her şeyi yetiştirmiyorum.ama gün gelip öğrenirse olabilecek şeyi söylüyorum.haklı bir şekilde içine şüphe tohumları serpilebilir.ki neler neler oluyor saçma sapan facebooktan gelen arkadaşlık isteği için sen ne haltlar yiyosun deyip karısını döven var.insanların içinden ne çıkıcağı belli olmuyo, "sen kesin bi halt yedin/yiyosun" diye yaftayı yapıştırıverir hem de çok basit bir şey yüzünden.

Kiskanc sevgiliye yalan soylemek demek sevgilim benden ayrıl demek gibi birşey bence çünkü o yalan illa çıkar ortaya o kiskanc sevgilininde tüm güveni yerle bir olur sonuç gözü yaşlı kızkardeş ...

evet zorunda değil, ben de her şeyi yetiştirmiyorum.ama gün gelip öğrenirse olabilecek şeyi söylüyorum.haklı bir şekilde içine şüphe tohumları serpilebilir.ki neler neler oluyor saçma sapan facebooktan gelen arkadaşlık isteği için sen ne haltlar yiyosun deyip karısını döven var.insanların içinden ne çıkıcağı belli olmuyo, "sen kesin bi halt yedin/yiyosun" diye yaftayı yapıştırıverir hem de çok basit bir şey yüzünden.
Bence bu kadının durusuyla da alakalı. Hesap sorduğunda geçmisim seni ilgilendirmez diyebilmesi lazım. Ama sanirim konu sahibinin kız kardeşi daha şimdiden karşısındakinden çekiniyor hesap verme mecburiyetinde hissediyor. Düşünüyorum yeni basladigim bir iliskide karşı taraf numarasini değistirse hic merak edip sormam. Uzun süreli iliskide de bir kere sorarım geçer gider. Konu sahibi ve kardeşi cok tabulaştırmış

Evet bana neden numara degistin diye hesap sorup, kiskanclik yapacak birini terslerim ama sormamalarinin nedeni benim mizacim değil.
Ben o tür insanlari hayatima almadim hiç.

Eşim bile her yasadigim ilişkiyi, her yasadigim şeyi bilmez, sormadi da...
Hicbiseyi kimseye hesap vermek anlatmak zorunda değil. Hesap vermek zorunda hissediyorsa yanliş biriyle beraber.
Bir numara degistirdi diye sebebini bu kadar eşeleyecek kadar sikintili adam kardeşine ilerde zarar verir bu kadar soyluyorum.

Eski sevgilisine manyak diyor yenisi normal sanki 🙁

Ben bir abla olarak yapmam gereken her uyarıyı yaptım karşısındakini dinleyip dinleyip tamam diyip yine kendi bildiğini yapan birisi olduğu için tek temennim seçimleri umarım doğru olur ve tekrar üzülmez. Yani evet önceki manyak, bu da ayrı bir manyak olabilir dediğiniz gibi, sadece bu husustan çıkarım yaparsak. Birbirlerine olan güvenleri tam oturmamış yeni oldukları için bence yani ben buna bağlıyorum biraz... güvenen insan zaten, canım değiştirmek istedi önceki numaramı çok uzun süredir kullanıyordum ve artık sadece yakın çevremle iletişimde kalmak istiyorum dese bile sorun etmez zaten

Hadi kardeşiniz mantikli düşünemiyor, siz ne güne duruyorsunuz?
Eski sevgiliyi savcılığa verin.
Ulaşmaya çalıştığı bütün numaraları da.
Böyle korkarak yaşanmaz
Zannediyor musunuz ki tek ulaşabileceği yer telefon numarası?
Ya karşısına çıkıp bir şey yapsa?
Yaşadığınız şehre vize ile mi giriliyor?
Farklı şehirlerde olmaya nasıl bu kadar güveniyorsunuz?
Kadın cinayetlerinden haberiniz yok sanırım.

Kendisi sadece lafta olan birisi daha önce yaparım ederim dediği ne varsa kız kardeşim ayrıldıktan sonra hiç bir şey yapamadı zaten öncedende böyle biriydi boş tehditler savururdu, mesaj attığında avukatım bu konuyla ilgilenecek tarzı bir şey dediğimizde bile 180 derece değişen, polisten karakoldan korkan birisi. Şimdide kmlerce uzakta bir şehirde hayatta kalkıp gelecek birisi değil. Verdiği rahatsızlık hep sanal ortamlardan oluyor zaten tekrarlanırsa tekrar savcılığa gideceğiz kendiside bunu bildiği için çok uzun süre rahatsız etmez. Yani korkulacak bir durum olsaydı o düşünemese bile gereğini ben düşünür uygulardım, bu arada duyarlılığınız için teşekkür ederim çünkü bahsettiğiniz hadiseler ülkemizde son zamanlarda çok yaşanmaya başladı ve hepimizin daha bilinçli davranması gerekiyor

Eski sevgiliyi yeni sevgiliye bahsetmek konusunda haklısınız, anlatmak zorunda değil sonuçta geçmişi. Suanki sevgiliside ilk olduğunu sanmiyordur heralde. Ama bu iş sadece hat değiştirmekle bitmiyor. Sosyal medyalardan veya adres biliyorsa eve kadar gelip kardeşinizi rahatsiz edebilir. Ister istemez sevgili duyup görebilir

Ya zaten sosyal platformlarda yeni sevgilisi ile bir kaç şey paylaşsa yakasından tamamen düşecek, tırsak biri özünde o kişi. ama daha erken böyle şeyler için diye düşündüğünden uygulamıyor bunu kız kardeşim

Kendisi sadece lafta olan birisi daha önce yaparım ederim dediği ne varsa kız kardeşim ayrıldıktan sonra hiç bir şey yapamadı zaten öncedende böyle biriydi boş tehditler savururdu, mesaj attığında avukatım bu konuyla ilgilenecek tarzı bir şey dediğimizde bile 180 derece değişen, polisten karakoldan korkan birisi. Şimdide kmlerce uzakta bir şehirde hayatta kalkıp gelecek birisi değil. Verdiği rahatsızlık hep sanal ortamlardan oluyor zaten tekrarlanırsa tekrar savcılığa gideceğiz kendiside bunu bildiği için çok uzun süre rahatsız etmez. Yani korkulacak bir durum olsaydı o düşünemese bile gereğini ben düşünür uygulardım, bu arada duyarlılığınız için teşekkür ederim çünkü bahsettiğiniz hadiseler ülkemizde son zamanlarda çok yaşanmaya başladı ve hepimizin daha bilinçli davranması gerekiyor

Daha bayram sabahı bir cinayet daha işlendi.
Internette haberlerin altında, kızın kiyafetine/makyajına dair çirkin yorumlar vardı.
Sinirlerim bozuluyor artık.
Tehdit etmeye cüret edenin korkutulmasi gerektiğini düşünüyorum.
Cünkü kadına bir şey olduğunda,
Kadın her şeyiyle eleştirilecek..
Neden böyle bir adamla sevgili olmuş bile diyecekler.
Kiz kardwsim var, basina benzeri gelse ilk tehdidinde olayı polise taşırdım. Güvenmiyorum hic 😥

Kafa kafaya verip ne yalan söyleyelim diye düşüneceğinize kardeşiniz otursun bu ilişkiyi sorgulasın önce. Belli ki geçmişte rahatsızlık duyduğu, bu adamın da pek kabul etmeyeceği şeyler yaşamış. Eski sevgili bu kadar manyaksa zaten yine bir şekilde ulaşır sosyal medyadan vs. Oturup korkuyla tırnaklarını mı kemirecek hep? Anlatsın kurtulsun. Kimsenin de geçmişini yargılamasına izin vermesin.

Bunu son çare olarak gördüğü için böyle bir şey düşündük bunun dışında bir çok çare buldum ben fakat içine sinmedi o yüzden artık buraya yazıp akıl almak istedim yorumları görsün istedim çünkü burada kimseye gelmediği gibi banada mantıklı gelmiyor, tabi beklentisini karşılayabilecek önerilerdede bulunulmuş sanırım onları uygulayacak çünkü mantığından çok duyguları ile anlık hareket eden birisi illa kendi bildiğini okuyacak. Yaşadığı ilişkiden memnun ve neşeli şu an için o yüzden sorgulayamaz sanırım. bende düşünce bakımından daha olgun birisi ile olmasını isterdim tabiki

Bence bu kadının durusuyla da alakalı. Hesap sorduğunda geçmisim seni ilgilendirmez diyebilmesi lazım. Ama sanirim konu sahibinin kız kardeşi daha şimdiden karşısındakinden çekiniyor hesap verme mecburiyetinde hissediyor. Düşünüyorum yeni basladigim bir iliskide karşı taraf numarasini değistirse hic merak edip sormam. Uzun süreli iliskide de bir kere sorarım geçer gider. Konu sahibi ve kardeşi cok tabulaştırmış

Kız kardeşim çok yumuşak karakterli birisi her zaman herkese gereğinden fazla taviz vermiştir ve anlık duygularla hareket eden ve bunların kendisine zarar verdiğini her ne kadar mantıklı bir şekilde ikna etmeye çalışsamda haklısın diyip kendi bildiğini okuyan biri. Bana kalsa benim kendisine tavsiyem illa açıklama yapmak zorundaysa, numaram çok eskiydi ve hayatımda olmayan bir sürü insan biliyordu artık sadece yakın çevremle iletişimde kalmak istiyorum. tarzı bir açıklama yapması olmuştu, içine sinmedi.

sevgilisine numarasini neden degistigini niye aciklasin ki illa bisey soylemesi gerekiyorsa operatorden memnun degildim her yerde cekmiyorda tarifemde bitmisti degistim desin

irdeleyen bir tip, yani irdeleyen insan, o zaman neden hattını başka operatore taşımak yerine neden yeni numara aldın der

Neden sevgilisine numarası ile ilgili hesap vermek zorunda? İsterse her hafta başka hat alır kullanır, bundan el oğluna ne?

kendisini buna zorunda hissediyor eğer olurda karşısındaki kişi sorarsa afallamamak için. bir haftadır bu konu üzerine kafa yoruyor, bana ilk açıldığında sizin dediklerinizi söylemiştim ve daha fazlasını ama içine sinmedi. kız kardeşim mantığı ile hareket edebilen birisi değil o anı nasıl kurtarabileceğine inanıyorsa ona şartladırıyor kendini, ben bu konuyu o istedi diye açtım ve ne dediyse yazdım ama bir yandan iyi oldu çünkü çoğu insan aslında buna zorunda olmadığını, o tarz zorundalıkların hissedildiği ilişkisinin kötü gideceğini söyledi. Belki bir faydası olur

Back
X