• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkat geliştirme ve motivasyon sorunu

rengarenkdunyam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
909
443
103
İzmir
Merhaba uzun zamandır zihnimi boşaltamıyorum, sürekli aklımda birşeyler dönüp duruyor , böyle oluncada bu da konsantrasyon ve motivasyonumu kötü etkiliyor bu da derslere sınavlara yansıyor. Motivasyon arttırmak , dikkatimi geliştirmek için neler yapabilirim, siz neler yapıyorsunuz, yardımcı olur musunuz bana bu konuda

ben konunun dersle ilgili kısmına cevap vereyim. spor yapıyorum. sabahları 5te kalkıyorum karanlıkta koşuyorum,spor salonum erken açılıyor ya da oraya gidiyorum. sonra da duş alıp okula gidiyorum bütün gün tamamen motive şekilde devam ediyorum. ders çalışmadan önce özellikle spor yapmak benim için çok önemli. tamamen rahatlamış olarak başlıyorum.

ben konunun dersle ilgili kısmına cevap vereyim. spor yapıyorum. sabahları 5te kalkıyorum karanlıkta koşuyorum,spor salonum erken açılıyor ya da oraya gidiyorum. sonra da duş alıp okula gidiyorum bütün gün tamamen motive şekilde devam ediyorum. ders çalışmadan önce özellikle spor yapmak benim için çok önemli. tamamen rahatlamış olarak başlıyorum.
Teşekkür ederim sabah erken kalıp spor yapmayı deneyeceğim

Bulmaca çözüyor,mantık oyunları oynarım telefondan.ders çalışırken de kulaklıkla müzik dinleyerek çalışırım.

Bulmaca çözüyor,mantık oyunları oynarım telefondan.ders çalışırken de kulaklıkla müzik dinleyerek çalışırım.
Bulmaca yada mantık oyunlarını denemedim ama müzik dinleerek çalışamıyorum malesef, ama bulmaca ve mantık oyunlarının dikkat geliştirmeye faydası olacağını düşünüyorum

Aklınızda dolaşan düşünceleri bir masaya yatırın. Hangileri sizin çözümleyeceginiz konular,hangileri gerçekten sizi ilgilendiriyor ölçüp tartın.Sizi ilgilendirenleri ve cozumleyebileceklerinizi ele alın ertelemeyin. Dersleriniz ile ilgili planımız olsun su gun su konuyu çalışacağım,su gün su kitap bitmis olucak vs.

Bulmaca yada mantık oyunlarını denemedim ama müzik dinleerek çalışamıyorum malesef, ama bulmaca ve mantık oyunlarının dikkat geliştirmeye faydası olacağını düşünüyorum
Müzik dinlemek dışarıdan gelen rahatsız edici sesleri engelliyor bende.ben faydasını gördüm. Bulmaca deneyin o zaman

Sudoku.
Öğrencilik hayatım boyunca çantamda hep bir kitapçık taşıdım.
Bünün dışında ben ders çalısmaya başlamadan önce kendimi rahatlatacak bir şey yaparım.
Film olur, mutfakta yeni bir şey denemek olur, yeni bir yere gitmek olur. Vakit ve imkana bağlı olarak ornekleri çoğaltabilirim. :)

odaklanmanızı engelleyen sorunları çözmeye çalışın malesef beyin yorgunluğu diye bir şey var düşüne düşüne odaklanma problemi başlıyor.

Back
X