Diksiyon

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar..öncelikle hepinize kocaman bir maaşallah diyorum bazı konulardaki yorumlar kendinizi ifade ediş biçiminize kurduğunuz cümlelere bayıldim..benim sorunumsa tam da bu 25 yasındayim 3 yillik evliyim gittikce sözcük dağarciğım diksiyonum bozuldu sanki artık kitap okuyamiyorum evlendikten sonra çocuk falan da olunca pek zaman ayıramadım ve kendimi toparlamak istiyorum sizce ne yapabilirim bunun için sadece kitap okumak yeterli mi şu an onu bile yapamıyorum ama acilen silkelenmem lazim..

Kelime dağarcığı ve diksiyon birbirinden ayri şeyler. Kitap okumak kelime dağarcığını geliştirir tabiki. Cocuktan vakit kaldikca okumaya çalış. Diksiyon icin halk egitim kurslari var, vaktin varsa tavsiye ederim. Ben gitmedim giden tanidiklarim var.

Kendinizi ifade edemiyorsanız. Bu genelde iletişim eksikliğinden olur. Size tavsiyem daha çok insanla iletişime geçmeniz. Bazen insan duygularını açıklayamayabiliyor. Bu yönde bir eksikliginiz varsa benim yaptığım belki komik gelecek ama ilk önce kendi kendinize söylemeniz. Bildiginiz konuşma şeklinde. Bu yöntem de aslında bilimseldir. Bir de özgüven kendinize güvenin

Back
X