Dil terapisti veya pedagog...

Vuslatayolculuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
759
8
46
- Yurtdışı
Arkadaslar son zamanlarda kafama taktigim bisey...
Yazmak birturlu olmadi kismet buguneymis insallah cevpalarinizi esirgemezsiniz....

Cocuguna konusma île ilgili dil terapistine yada benzeri uzmana giden faydasini goren,nasil bir yol izlediniz????
Cevaplariniz bnim icin cok onemli...

Hatta site yonetiminede bi uzman gorusu Almak istedigimi belirtmek isterim.en azindan sorunlarimizi okur ve cevaplar...

Yazmak birturlu olmadi kismet buguneymis insallah cevpalarinizi esirgemezsiniz....

Cocuguna konusma île ilgili dil terapistine yada benzeri uzmana giden faydasini goren,nasil bir yol izlediniz????

Hatta site yonetiminede bi uzman gorusu Almak istedigimi belirtmek isterim.en azindan sorunlarimizi okur ve cevaplar...

Çocuğunuzda kekemelik mi var ? eğer kekemelik problemi varsa dil ve konuşma terapistleri yardımcı olurlar ki büyük ölçüde fayda sağlıyorlar kekemelikte.

Sorun kekemelik mi yoksa farklı bir konu mu?

Kekemelik ise eğer, benim kardeşimin sınıf arkadaşı terapi ile
kekemelikten kurtuldu.

Erkek kardeşim aldı yaklaşık 7 yıl önce falan. Konuşurken takılıyordu. Aile içi huzursuzluklarımız sebep olmuş galiba bu duruma.

Hacettepe Üniversitesinde iyi bir pedagog bulduk, yıllarca onunla beraber konuşma terapisi aldı. Nefes egzersizleri, konuşmalar, ödevler vs derken aştık o günleri. Şimdi çakı gibi bir delikanlı oldu ve sanırım avukat olacak :)

Kekeme ise dil terapisi isr gercekten yariyor ama devamli giitmesi gerek. Kardesim gitti ise yaradi azaldi ama o playstation nintendo gibi seyler oynadigi icin daha gecmedi. Doktorlar yasakliyor durumu dahadakötülesiyormus kitap okumaliymis. Bende ise dilim biraz önde oldugu icin cok hizli konusuyorum. Ve mesela konusurken bazi harfleri diyemiyorum. 3 yilm gittim ise yaramadi. Belki yasimla ilgili.

Benim kızımda kekemelik var ben pedagoğa götürdüm 6 ay kadar ama ne yazıkki geçen ay maddiyat yüzünden ara vermek zorunda kaldık. Kızımda azaldı diyordum evde bayağı iyi ama okulda gene takılıyormuş. Yaza tekrar devam edecez inşallah faydalı olur. Çünkü ben çok üzülüyorum.

Canımcım bayan arkadaşım var arkadaşım var işitme engelliler öğretmeni onun vardır mutlaka bu konuda bilgisi çünkü peltek konuşan bir çocuk için özel ders falan verecekti naptı bilmiyorum şu an çalışıyor zaten ama mutlaka vardır bilgisi hiç duymayab çok az duyan çocuklara konuşma öğrettiğine göre istersen tanıştırabilirim facen varsa

eylül ayında oğlum 1. sınıfa başladı ve zaten çok az konuşup çoğu harfi çıkaramadığı için öğretmeni anlayamıyorum dedi ve biz terapist arama arayışına girdik eğer büyük bir şehirde değilseniz hele ki çok zor biz ilçedeyiz ve ilde bir tane terapist bulduk bir seans gidebildi çünkü doktor başka bir şehre doktora yapmaya gitti ve devam edemedik burda araştırmalarımızda kriterin doktorun diploması olduğunu öğrendik mutlaka DİLKOM mezunu olmalıymış merkezi eskişehirde orda yetişirmiş ayrıca istanbulda bir terapist buldum amerikada eğitim görmüş filan istersen adres ve isim verebilirim maddi açıdan karşılayabilirim diyorsan götür bazı videolarını izledim hiç konuşamayan çocuklar konuşturuyor....bizim sorunumuz artikülasyon bozukluğu biz evde sürekli kelimeleri doğru telafuz ederek aşmaya çalışıyoruz çoğunda başardık hala netlik yok ama eskiye göre çok iyi ayrıca bizde kelimeyi ters söyleme var süpürge yerine sügürpe diyor mesala bunları heceleyerek düzeltmeye çalışıyoruz...umarım yardımcı olabilmişimdir geçmiş olsun...

Arkadaslar hepinizden Allah razı olsun yorumlrinizn beni cok mutlu etti...ve fikirde verdi açıkcası..

Bnim cocuğumun problemi kelimeleri bütün çıkartamıyor bide konuşması geç ilerliyor...

Fnd08 evet arkadasım alabilirim o kisinin faceni.
Efeim bahsettigin doktoru merak ettim ismini söylersen bı araştırma yaparım... Eşimlede konuşur düşünürüz

Erkek kardeşim aldı yaklaşık 7 yıl önce falan. Konuşurken takılıyordu. Aile içi huzursuzluklarımız sebep olmuş galiba bu duruma.

Hacettepe Üniversitesinde iyi bir pedagog bulduk, yıllarca onunla beraber konuşma terapisi aldı. Nefes egzersizleri, konuşmalar, ödevler vs derken aştık o günleri. Şimdi çakı gibi bir delikanlı oldu ve sanırım avukat olacak :)

Maşallah... Hep boyle cocuklardan okuyan adam çıkar derler ya:))

Arkadaslar hepinizden Allah razı olsun yorumlrinizn beni cok mutlu etti...ve fikirde verdi açıkcası..

Bnim cocuğumun problemi kelimeleri bütün çıkartamıyor bide konuşması geç ilerliyor...

Efeim bahsettigin doktoru merak ettim ismini söylersen bı araştırma yaparım... Eşimlede konuşur düşünürüz

Mesaj olarak yolladım sana canım mesaj atarsın..

özel mesaj atamıyorum...
ismi ummuhan erkoç
prompt tekniği ile çalıştığını söylemişti türkiyede iki kişilermiş diğer kişide arkadaşı ve bağdat caddesindeymiş
kendisi nişantaşında tel : 0-212-246-01-77

canım gidebilirsen rehabilitasyon merkezleri de yard.olur fakat bütün bütün derken belli harfleri mi söyleyemiyor???öyleyse çalıştır derim örneğin r ise sorun mesela ardeşen kırık kirli...yani r ler ortada olcak hep bol bol söylet..bıkmadan..bizim f ler sorundu...çalıştırdım 1 ayın sonunda elip yerine elif diyebildi..rehabilitasyon merkezine gidemedim yoktu ..tv de uzmandan dinledim..dr a götüremiyorsanız harf bozukluklarında böyle çalıştırın demişlerdi..inan işe yarıyor..konştur bol bol çalıştır.inşallah işe yarar..

Son düzenleme:
Back
X