Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kabarma tozlu poğaça tarifinden yapabilirsiniz,hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp elimizle oval açtırıp oval parçanın uç tarafından şeritler kesiliyor içine iç harcını koyup( ben peyniri hamuru yoğururken içine kattım ) rulo yapıp üzerine yumurta sürülür susam veya çörek otu serpip pişirilir..
3-4 kabak
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1/2 limonun suyu
1/2 çay bardağı sıcak su
tuz
yapılışı:
Kabakları yıkayıp uç kısımlarını kesin. Sebze soyacağı ile boyuna bütün olacak şekilde soyun. Bu işlemi çekirdeklere ulaşana kadar yapın.
Yayvan bir tencerede yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile kavurun.
Kabakları, yıkanmış pirinci ekleyin. Limon suyunu, sıcak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar karıştırmadan pişirin.
Ocağı kapatınca dereotunu ekleyip hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağı kapalı olarak ılınına kadar bekleyin.
Sade ya da yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun.
1 su bardağı süt,yarım su bardağı su,yarım su bardağı sıvı yağ,instant maya,tuz,2 tatlı kaşığı şeker,5 su bardağı un ..
yapılışı : bir kaba bütün malzemeyi koyup biraz ele yapışan hamur yapıyoruz
hamurdan poğaça yapacak kadar parça alıp ,elimizle açtırıyoruz
pide şekli yapıyoruz
pidelerin içine ekşimek ve kaşar peyniri koydum,siz farklı malzemede kullanabilirsiniz
pideler pişince yumurta sürme fırçası ile üzerlerine su sürdüm ve pidenin üstüne küçük parça tereyağı koydum 5 dk kapalı fırında bekletip ,fırından çıkartıp üzerine sofra bezi örttüm ,soğumadan servis yapılınca iyi oluyor ..
Malzemeler
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı kaynar su
Kuru nane
Tuz
yapılışı:
Pirinçleri tencereye koyup ocağı yakın. Kaynar suyu döküp pirinçleri bir süre haşlayın. Ardından tavuk suyunu ilave edin.Ayrı bir kaba yoğurt ve un koyun. Tel çırpıcıyla iyice karıştırın.Çorbanın suyundan bir kepçe alın. Yoğurtlu karışıma katıp ısıtın.Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave edin. Bir süre hızlı hızlı karıştırın. Sonra çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.Çorba kaynayınca tuz serpin. Bir tavada tereyağı eritin. Kuru nane ekleyin. Nanenin kokusunu alana kadar kavurun. Sosu çorbaya ekleyip karıştırın,5-10 dakika pirinçlerin pişmesini ve çorbanın koyulaşmasını bekleyin.Yoğurt çorbanız servise hazır. Afiyet olsun..
malzemeler:
1 su bardağı nutella ( 280 gr )
2 yumurta
10 çorba kaşığı un
yapılışı:
yumurtaları bir kaseye koyulup çatalla çırpılır ( mikser kullanılmıyor ) nutella ilave edilerek karıştırılır ,10 kaşık un azar,azar ilave edlip karıştırılır,isteğe göre içine fındık veya ceviz kırığı koyulabilir,kek kağıdı veya muffin kalıplarına 1 yemek kaşığı koyulup 23 dk pişirilir..( ben davul fırında yaptım 17 dk oldu )
2 tane kenarı birbirine bantlıyoruz,3. kenarı s şeklinde orta yere bantlıyoruz
bir adet pipet'i
3 parmak genişliğinde 2 adet kesiyoruz
kurabiye hamurunun yarısını kakaolu yapıp,ilk önce kalıpla beyaz hamurdan kalıplar çıkarıp,sonra kakaolu hamurdan kalıplar çıkarıp,sade ve kakaolu hamuru birleştiriyoruz pipetlerle nokta yerine batırıp ,sade hamura batırdığımız pipeti kakaolu hamura nokta yapacağımız yere batırıp pipetin içine kürdan batırıp içindeki küçük parçayı çıkartıyoruz
kurabiye tarifi
malzemeler:
250 gram tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
yapılışı:
bir kapta tereyağ ile pudra şekerini karıştır,sıvıyağ ve diğer malzemeleri ekle yoğur ,15 dk buzdolabında beklet ,istediğin şekli verip yağlı kağıt serili tepside önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişir..
hamuru yoğurduktan sonra 2 bölüp buzdolabı poşetine koyup merdane ile açıp ,dondurucuya koyup ,misafir geldiğinde çıkarıp şekil verip pişirebilirsiniz...
Malzemeler
200 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Üzeri için susam ve çörek otu
Hazırlanışı
Genişçe bir kaba 5 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın.
İçineoda sıcaklığındaki margarini, 2 yumurtanın sarılarını ekleyin.
Kalan malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Kıvama geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Koparttığınız parçaları yuvarlayarak parmak genişliğinde şeritler yapın ve simit şeklinde birleştirin.
Farklı şekiller de verebilirsiniz.
Yaptığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Sonra ayırdığımız yumurta aklarını fırça ile simitlerin tamamına sürün.
En son simitlerin üzerine çörek otu ve susam serpin.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsinizi koyun.
Üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
7 orta boy patatesi haşlayıp,patates ezici ile ezip,tencereye tereyağ koyup patatesleri ilave ediyoruz,biraz süt koyup kaşıkla çeviriyoruz(ben süt'ü göz kararı koyduğumdan ölçü veremiyorum) biraz tuz serpip sonra borcama döküp kaşıkla düzelttiriyoruz..
3 orta boy havucu rendeleyip yağda soteliyoruz ,patateslerin üzerine koyuyoruz..
konserve mısırıda havuçların üzerine koyuyoruz
üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri rendeliyoruz.
kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında tutup servis yapıyoruz ( arzuya göre mayanoz ve ketçap da koyulabilir)
yoğurduğumuz hamuru 2 bölüp ,böldüğümüz hamurları pazı yapıyoruz ,merdane ile orta büyüklükte açıp aralarına erimiş margarin sürüyoruz,sonra hamurun diğer yarısınada aynı işlemi uyguluyoruz.
arasını yağladığımız pazıları merdane ile büyük'çe açtırıp,bardakla kesiyoruz ( bardağın büyüklüğü size kalmış) diğer pazılarada aynı işlemi yapıyoruz
bardakla kestiğimiz şekle bıçakla ortaya doğru kesik yapıyoruz
haşhaşı sürüp biraz şeker serptim ( arzuya göre nutella,zeytin ezmesi bunlara benzer içde kullanabilirsiniz)
mayalanmasını bekliyoruz ,mayalanınca üstüne yumurtasını sürüp çörek otu,susam döküyoruz
servise hazır ,masada ikram olacaksa bu şekilde ,olmayacaksa gül dilimleri ayrı ,ayrı servis olabilir..
bu tarifi istediğiniz her hangi bir mayalı hamur tarifi ile yapabilirsiniz ..
benim yaptığım tarif ..
malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
instant maya
tuz
1 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un ( 4-5 bardak oluyor )
yapılışı:
malzemeyi yoğurup,hamuru 2 'ye böl,böldüğün hamurları pazı haline getir,pazıları merdane ile açıp aralarına erimiş margarin sür,ayni işlemi diğer hamurada yap ,sonra pazıları merdane ile büyüt ne şekil yapmak istiyorsan şekillendirip tepsiye diz ,mayalanınca yumurta sarısını sürüp susam serp afiyet olsun..
malzemeler:
1,5 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
tuz
2 çorba kaşığı margarin ( sıvı yağda olur )
4 su bardağı et suyu
yapılışı:
et suyunu tencereye dökün,bir kapta salça ,yoğurt ,un ,yumurtayı pütür kalmayacak şekilde çırpın,et suyuna ekleyin,kaynayıp koyulaşınca tuz ve margarini koyup bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ,servis sırasında üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ..afiyet olsun
DOMATES ÇORBASI ( yazın yapılan tarif )
malzemeler:
2 kaşık un
2 kaşık margarin
4 orta boy domates
4 su bardağı su
tuz
yapılışı:
tencereye yağ koyup unu ilave edip kavur ,sonra küçük ,küçük doğranmış olan domatesleri ilave et ,biraz kavrulunca suyunu ve tuz ekleyip kaynat ,pişince blendırdan geçir ...afiyet olsun...