Dileğim anne olmak diyenler buyrun burda dertleşelim

MEYVELER
İncir: Bağırsakları çalıştırır, cinsel gücü arttırır. Yumurtalıkları çalıştırır.
Elma: Böbrekleri temizler, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.
Her gün bir elma tüketilmesi vücutta biriken hava kirliliğini temizler.
Armut: Kalp ve damar sağlığı için, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminler içerir. Stresi giderir. B vitamini açısından zengindir.
Kayısı: Kan yapıcıdır. Cildi güzelleştirir ve saçı besler. Kanseri önler, iyi bir karotenoid kaynağıdır.
Muz: Kalbi eve kas sistemine iyi gelir. Yorgunluğu ve ishali geçirir. Mutluluk hormonu içerir.
Vişne : Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler açık renkte olanlara oranla daha fazla mineral içerir.
Greyfurt: Sindirimi kolaylaştırır. Diş etlerindeki kanamayı azaltır, soğukalgınlığına iyi gelir. Lifleri ile yenirse kolestrolü düşürür.
Portakal: Soğukalgınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmayı sağlar.
Mandalina: Vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasını sağlar.
Üzüm: Böbreklerin çalışmasını sağlar, kalp atşını düzenler. Karaciğeri temizler, Siyah üzüm kabuğu ve çekirdeği ile yenirse hücre yeniler.
Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı korur.
Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbrekleri temizler.
Ananas: Tiyatro sanatçılarının ve müzisyenlerin ihtiyacı olan meyvedir.Uzun metinler ezberlemek için bol miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Mangan içerir.
Avakado: Kısa süreli bellek içindir . Alışveriş listesi yaparken hatırlamaya yardımcı olur. Bol miktarda yağ asidi içerir.

KURU YEMİŞLER:

Çamfıstığı: Bol proteini ve E vitamini ile kadım ve erkekte cinsel isteği artırır. Cinsel tükenmeyi ve buna bağlı olarak ruhi çöküntüye ve kalp rahatsızlıklarını geçirir.

Fıstık: Bol E vitamini ihtiva eder. Kadında ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Kadıda hamile kalmayı sağlar. Fıstık tek başına yendiğinde peklik yapabilir. Bu nedenle tek başına yenmemelidir. Portakal, elma, armut ve sebzelerle veya tatlıların üstüne serpilerek yenmelidir.

Antep Fıstığı : Bol protein ve E vitamini ihtiva eder. Cinsel arzuyu artırır. Hormonları çalıştırır.

Fındık: Protein ve madensel maddeler fosfor ve demir fazladır. Cinsel bezleri çalıştırır. Vücudunda ahenkli çalışmasını sağlar.

Ceviz: Bol miktarda çinko, fosfor,kalsiyum,bakır ve protein vardır.Çok kıymetli bir kuruyemiştir.: Günde 25gr kadar (avuç içi kadar) yenmesi uygundur daha fazla yenmemelidir.
Badem: Hamileler için enerji kaynağı olan, bel ağrılarına iyi gelen badem, E B 2 vitamini, magnezyum, kalsiyum, mangan içerir. Beden ve zihin yorgunluğuna iyi gelir. Bir bardak süte 5 adet badem atılıp sabaha kadar bekletilip, sabah iyi çiğnenmeyle yenilmesi önerilir.
Kabak Çekirdeği: Erkek sağlığına faydalı olan kabak çekirdeğinde albümin, magnezyum, çinko ve E vitamini bulunuyor.

VİTAMİNLER:

E vitamini : E vitamini eksikliği kadınlarda yumurtalıkların çalışmasını engelliyor. Buğday çimi, fıstık, soya, yulaf ezmesinde ay çekirdeğinde ve yağında bol miktarda bulunmaktadır.

A vitamini : A vitamini eksikliği kadınlarda adet düzensizliğine ve göğüslerin sertleşmesine neden olur. Balık yumurta, tereyağı, ıspanak, tere,havuçta bol miktarda bulunur.

B12 vitamini : Yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. Bu vitamini eksikliği doğurganlığı da etkileyebiliyor. B12 vitamini ve folik asit yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. B12 vitamini ve folik asit eksikliği ise doğurganlığı etkileyebiliyor. A.E.C vitaminleri hücrelere zarar veren moleküllerin üretimini engelliyor.

B6 vitamini : Bu kıymetli vitamin hücre bölünmesini sağladığı için gebelikte vazgeçilmez bir vitamin. B6 vitamini folik asit, magnezyum ve çinko gibi minerallerle birleştiği zaman cinsellik hormonunun üretimini artırıyor.

MİNERALLER:

Çinko : Çinko cinsellik hormonunun üretimi için çok gerekli bir mineral.Eksikliği kadınlarda yumurtalıkların çalışmamasına neden oluyor. Buğday kepeği, kuru fasulye, mercimek, yumurta ve ekmekte bulunuyor.

Fasfor: Eksikliği cinsel bezlerin çalışmamasına ve sinirleri deformasyonuna neden olur. Soya, buğday çimi, yumurta, badem, kuru fasulyede bulunur.

Manganez: Küçük yaşlardan itibaren dikkatle alınması gereken bir mineral. Eksikliği kısırlığa neden oluyor. Hububatta, muşmula, fındık ve karaciğerde bulunmaktadır.

İyot: Eksikliği de vücutta cinsel bezlerin çalışmasını engeller. İyoda en fazla ihtiyaç tiroit bezesinde bulunmaktadır.Bu bezenin çalışması için gereklidir. Tiroit bezinin meydana getirdiği hormonlar , protein, karbonhidrat, yağ, su metabolizması ayarlanır.İyot şişmanlatır veya zayıflatır. Karaciğer kaslarımız ve cinsel bezlerimiz için gereklidir. İyot; soğanda, sarımsakta, karides ve sütte bulunur.

Folik asit : Daha öncede belirttiğim gibi diğer vitaminlerle birlikte yumurtalığın kusursuz bir şekilde işlemesini sağlıyor. Yeşil sebzelerde bol miktarda mevcuttur. Özellikle brokolide. Folik asit eksikliği anne karnında bebekte omurga eğriliğine yol açıyor. Bu nedenle doktorlar anne olmak isteyen kadınlarda folik asit değerini ölçüyorlar. Eksiklik varsa bunu vitamin hapları ile gideriyorlar.

Selenyum: E vitamini ile birlikte, antioksidan bir madde olarak tanınır. Hücre yıkımını yavaşlatmak gibi bir etkiye sahiptir. Dokuların nefes almasını kolaylaştırır. Güneşten gelen UV ışınlarının zararlı etkilerini azaltır. Tiroit hormonlarının etkin çalışmasını kolaylaştırır.
HIV virüsüne karşı koruyucudur. Bazı kanser türlerine karşı korur.

Omega 3.. Omega-3 dedikleri madde, herkes için önemli. Ama anne adayları ve yeni doğmuş bebekler için daha da önemli. Ceninler genellikle beyin geliştirmek için anneden bol bol Omega-3 çekerler. Eğer anne adayı zaten yetersiz Omega-3 alıyorsa, doğum sonrası depresyona girmesi kaçinilmaz oluyor.
Embriyo bu maddeye özellikle 3. aydan sonra ihtiyaç duyuyor. Dogumdan sonra ise anne sütünden temin eder. Diger süt tozlari ise bu maddeden çok az içerir. Doktor Hibbeln "Artik hiç kimsenin Omega-3 asitlerinin beyin hücrelerinin olusumunda ve bakiminda önemli bir rol oynadigini inkar etmiyor. Ama ayni madde akil hastaliklarinin tedavisinde ise yarar mi" iste simdi sorulan soru bu. Elde ettigimiz ilk bulgular son derece cesaret verici. Özellikle depresyon konusunda" diyor. Haftada iki kez balik yiyin! Amerikan Kalp Birligi, bu yeni arastirmalarin sonuçlari dogrultusunda, her yetiskinin haftada en az iki kez balik yemesini tavsiye etti. Birligin "Diyet Rehberi"nde de buna genis yer verildi. Üstelik tavsiye edilen baliklar, basta somon olmak üzere, tümü oldukça yagli diye bilinen türden. Bir tek uyari ile: Hamile kadinlar yüksek miktarda civa içerebilen "köpekbaligi eti ve kiliç baligi" yememeli. Kalbi ve beyni koruma yöntemleri Doktor Stoll'in tavsiyesi ise genel akil sagliginizi korumak ve ileride çikabilecek sorunlara karsi erkenden önlem almis olmaniz için günde bir iki gram Omega-3 yeterli.
Melankolikseniz ya da hafif depresyona girdiyseniz bile 4-5 gram gerekli" diyor. 15 gram cevizde 1.02 gram Omega-3 bulunuyor. Bir kupa cinsi bardaga sigacak kadar ispanak ise 0.5 gram içeriyor. Bir köy yumurtasinda 0.17 gram. Atlantik somon baliginin 6'da birinde 2.35 gram.... Hepsini bir günde tüketmeye gerek yok. Bunlarin kanitlanmis bir faydasi daha var. Kalbinizi de, beyninize de formda tutuyor. Bu ikisi formdaysa, kilo sorununuz da yok demektir...
Omega-3 zengini gıdalar
• Ispanak .5 gram (bir kupa dolusu)
• Somon Baligi 2.35 gram (baligin 6'da birinde bulunuyor)
• Balik yagi kapsülü 0.7 gram (1 kapsül)
• Ceviz 1.02 gram (15 gramda)
• Bugday 0.6 gram (3/4 kupada)
• Köy yumurtasi 0.17 gram

MUTLULUK REÇETESİ
Kırmızı Biber: Ne kadar acı yenirse etkisi o kadar yoğundur. Aroma maddeleri vücudun mutluluk hormonu endorphin salgılanmasını harekete geçirir. Çiğ yenmesi tavsiye edilir.
Çilek: Stresi giderir. İçerdiği madde mutluluk verir. Günde en az 150 gr. Tüketilmelidir. Sigara dumanını etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odada gün içinde iki çilek yenmesi önerilir.
Muz: Meyvenin sırrı seratonin maddesidir. Bu madde beynimizin mutlu olması için gereklidir.

selam canım benı de unutmadığın için teşekkur ederım arkadaşım...
bebiş we sen iyisinizdir inşallah...

cnm ne duruyorsun bır test yap belkı de yawrun karnındadır ;)

cnm belki doğrudur ama test için erken değilmi?ümitlenmek istemiyorum.birazdaha bekleyeyimmi nedersinn?:79:

MACUNU MÜBAREK
Bu macunun faydaları: Bir kimse erkeklikten kalsa veya kadın doğurmasa, bu macundan (40) gün sabah akşam 25 gr. yese erkek onsekiz yaşındaki delikanlı gibi olur. Kadın yerse on yaşındaki kız gibi olur, hamile olmasına mani olan bütün hastalığı vücuttan giderir. Hamile kalmaya bir vesile olur.

Karabiber ............................................... 30 gr.
Karanfil .................................................. 30 gr.
Tarçın .................................................. .. 15 gr.
Kebabiye ............................................... 30 gr.
Udihindi ................................................. 15 gr.
Kereviz tohumu ...................................... 50 gr.
Üdül kahr ............................................... 30 gr.
Isırgan tohumu ....................................... 30 gr.
Anason .................................................. .30 gr.
Havuç tohumu ........................................ 30 gr.
Şalgam tohumu ....................................... 30 gr.
Turp tohumu ........................................... 30 gr.
Mesteki .................................................. 30 gr.
Sinameki ................................................ 30 gr.
Günlük .................................................. .. 30 gr.
Üzerlik tohumu ........................................ 30 gr.
Acı badem yağı ........................................ 10 gr.
Haşlanmış çöreotu ................................... 18 gr.

YUMURTA ÇOĞALTMAK İÇİN:
250 gr çiçek balı
1 avuçtan az ahududu yaprağı
1 avuçtan az dut yaprağı
2 yemek kaşığı rezeNE
yasemin
lavanta
hepsini karıştır
ve kaynatın
bir gece bekletin
ve süzün
balda kaynatılacak
sabahları aç karına bir çorba kaşığı için

nasılsınız ????
kaç gündür misafirim wardı pek giremedim .....
bugünde dr kontrolümüz war RABBİM nasip ederse pıt pıtları duycaz inş.....:nazar:
bize dua edin teyzeleri herşey yolunda olsun....
biz bebişimle sizin için hep dua ediyoruz ve inş en kısa zamanda bebişimin arkadaşları gelecek teker teker.....
hepinizi öpüyoruz .....:16:

nasılsınız ????
bugünde dr kontrolümüz war RABBİM nasip ederse pıt pıtları duycaz inş.....:nazar:
biz bebişimle sizin için hep dua ediyoruz ve inş en kısa zamanda bebişimin arkadaşları gelecek teker teker.....

haadi cnm inşş güzel haberlerini bekliyoruzz:46:

selam canım benı de unutmadığın için teşekkur ederım arkadaşım...
bebiş we sen iyisinizdir inşallah...

cnm ne duruyorsun bır test yap belkı de yawrun karnındadır ;)

cnm belki doğrudur ama test için erken değilmi?ümitlenmek istemiyorum.birazdaha bekleyeyimmi nedersinn?:79:
cnn adetını 5 gun gecınce fılan ewde yapılan testlerde cıkabılıyor o kadar gectıyse yap derım bır test ;)

nasılsınız ????
cnm benım görüşemıyoruz ewet zaten sen de pek gırme nete radyasyon fılan...çok da telaş yapma mısafırlerıne kuzum yaaa.mesajını aldım pıt pıtları duymuşsun ne güzel yaaa...ağlamışsındır emınım dayanamıyor ınsan...

selam kızlar hayırlı günler.ne oldu ya herkes nerelerde.

selam cnmmmm ewet ya kımsecıkler gırmıyor gezentı topıc :)))))
ben de her gun bakıyorum ama yazan yokkk:26:

haadi cnm inşş güzel haberlerini bekliyoruzz:46:

cnn adetını 5 gun gecınce fılan ewde yapılan testlerde cıkabılıyor o kadar gectıyse yap derım bır test ;)

cnm benım görüşemıyoruz ewet zaten sen de pek gırme nete radyasyon fılan...çok da telaş yapma mısafırlerıne kuzum yaaa.mesajını aldım pıt pıtları duymuşsun ne güzel yaaa...ağlamışsındır emınım dayanamıyor ınsan...

selam cnmmmm ewet ya kımsecıkler gırmıyor gezentı topıc :)))))
ben de her gun bakıyorum ama yazan yokkk:26:

geldik ewimize teyzeleri....
eweeeeeeettttttttt pıt pıtları duyduk çok şükür ......:nazar::nazar::nazar:
öyle bi güzel duygu ki bu RABBİM cümlenize yaşatsın inş...... o an gözlerim doldu içimden hıçkırarak ağlamak geldi dr um kımıldama annesi daha net duyalım deyince sıktım kendimi öyle hızlı atıyorduki anne ben buradayım diyordu bebeğimmmm....
dualarımız sizlerle teyzeleri .....:16:

Son düzenleme:
öyle bi güzel duygu ki bu RABBİM cümlenize yaşatsın inş...... o an gözlerim doldu içimden hıçkırarak ağlamak geldi dr um kımıldama annesi daha net duyalım deyince sıktım kendimi öyle hızlı atıyorduki anne ben buradayım diyordu bebeğimmmm....

ee süper maaşallah diyelim:nazar::nazar::nazar:bende ağlamıstım doktor dur ağlarken göbişinde oynuyo iyice bakalım demişti:60::60:

Çok sevindim canım inşallah Allah bizede kısmet etsin inan okurken gözlerim dolduu. kendine ve bebişine çok dikkat et...

Kızlar doktor geldim d vitaminim çok düşükmüş parot hormonuda yüksek bir ilaç verdi 15 günde düşerse ne ala dedi eğer düşmezse tümörden şüphelenicem dedi inşallah düşer bebek işide eylülde olucaktı oda yattı inaanın çok canım sıkkın ağlamakm istiyorum eşimm üzülücek diye ağlamıyorum nasıl bir kader beni buluyor anlamadım çok sıkkınım çokkkkkkkkkkk offffff...

Kardeloş nasılsın ya nerelrdesin çok özledim vallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

selam canım,gelip bakıyorum,kimse olmayınca bişey yazmadan çıkıyorum.
sen nasılsın,ilaca başladın mı hormonlar için,raporun ne zamana çıkıyo?

ranacım,kalp atışını duyduğuha çok sevindim,rabbim sağlıklı bi hamilelik nasib etsin,darısı bize olsun inşallah.

Kızlar doktor geldim d vitaminim çok düşükmüş parot hormonuda yüksek bir ilaç verdi 15 günde düşerse ne ala dedi eğer düşmezse tümörden şüphelenicem dedi inşallah düşer bebek işide eylülde olucaktı oda yattı inaanın çok canım sıkkın ağlamakm istiyorum eşimm üzülücek diye ağlamıyorum nasıl bir kader beni buluyor anlamadım çok sıkkınım çokkkkkkkkkkk offffff...

banucum,ağlama lütfen,inşallah bu günlerde geçecek,sende kavuşacaksın mis kokulu bebişine.
d vitamini gebelik oluşumu için çok gerekli,eksik olanlarda hamilelik olmuyo diye duymuştum ve bendede sınırda da olsa düşüklük var.
hemen ne tümörüymüş o öyle.

boncuğum uğramıyosun hiç.
rabbim bi dahaki doğum gününde bebeğini kucağına almanı nasib eder inşallah.
$images[8].webp

ay maşallah yawruma yaaa teyzesi yesın onuuu rabbim sağlıkla büyütsün inşallahhh cnm arkadaşım benım

cnm inşallah iyi şeyler olur bır daha ki gidişinde duacınım canım sıkma çok canını hayırlısı olsun...

selam kızlar.
ya birsen nerelerde ki tabi diğer kızlarda nerde?
selam cnmmm birsenı ben de merak ettım emremızı dee haberler verse yaaa yoğun heralde.kımsecıkler yok yaa ben de ara sıra bakıyorum kımse olmayınca yazamıyorum

Back
X