• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dileklerimiz için bol bol salavat

MADDİ VE MANEVİ OLARAK YÜKSELMEK
İÇİN OKUNACAK SIRLARLA DOLU
SALAVAT-I MECULE

Allah dostlarından birisi diyor ki:
-Yüce Allah’ın bana sırrını bildirdiği salavatın adına “Salat-ı Mec’ule” denilir.Bu salavat her türlü olmazı olur hale getirmek ve çözülmez düğümü çözmek için okunur

Bütün bu ikramlar, anılan vakitlerde aşağıdaki salavatı (51) defa okuyacak kimse içindir. Salavat-ı şerife budur:

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin tehullü biha ukdeti ve tüferricü biha kürbeti ve takdıy biha haceti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim*

Evet gerçekten çok hayırlı bir salavattır.Deneyen ve sonuç alan bir arkadaşım vardır ve ben de bunun üstüne başladım.Yalnız muhammedin kelimesinden sonra salaten kelimesi geliyor diye biliyorum.Kaynaklar biraz ikilemde ama elimde şöyle bir dini kitaptan alınmış resim var: http://www.estanbul.com/attachments/28388d1335446065-cozulmez-dugumu-cozen-salavat-dsc_0001.jpg

Son düzenleme:
Evet gerçekten çok hayırlı bir salavattır.Deneyen ve sonuç alan bir arkadaşım vardır ve ben de bunun üstüne başladım.Yalnız muhammedin kelimesinden sonra salaten kelimesi geliyor diye biliyorum.Kaynaklar biraz ikilemde ama elimde şöyle bir dini kitaptan alınmış resim var: http://www.estanbul.com/attachments/28388d1335446065-cozulmez-dugumu-cozen-salavat-dsc_0001.jpg

sağol canım
sonuç alan arkadaşın kaç gün uygulamış ve hangi saatlerde
biliyosan paylaşır mısın

sağol canım
sonuç alan arkadaşın kaç gün uygulamış ve hangi saatlerde
biliyosan paylaşır mısın

Rica ederim canım,bu güzel konuyu başlattığın için bizler de sana teşekkür ederiz.Salavatlar için peygamberimiz yer ile sema arasındaki duvarı aştırandır demiştir, yani duaların kabulü için duadan önce okunması çok önemlidir.
Ben tekrar yazim tam olarak buraya da Salavatı Mecule'yi

"Allahümme salli ala seyyidina muhammedin salaten tehullü biha ukdeti ve tüferricü biha kürbeti ve takdıy biha haceti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim."

Bazı arkadaşlar bazı kaynaklarda takdıy kelimesi yerine takzi kullanılır da der ama işin doğrusu şu Arapça yazılışta bizim dilimizde olmayan bir ses vardır Z ve D arası çıkar ama daha çok DI sesi ile çıkarılır, o yüzden takdıy olarak okunması doğrudur.Bunu da Mısırlı bir arkadaşımdan öğrendim.

Arkadaşıma gelirsek onun evlilik isteği vardı ama çok zordu engelleri vardı, 1 ayda sonuç aldılar.Günde 51 kez, geceleri yatmadan yada sabahları uyanınca okunur ve dilek dilenir diye biliyorum, o da öyle uygulamıştı.Tabi herkeste 1 ay diye bir koşul yok olana kadar okuyalım.İnternette araştırırken çok ilginç birşey de gördüm bilmiyorum doğruluk payını ama bir adam evlenmek için okumuş ve evleneceğim bayanın adı da Saliha olsun demiş, 1 ay sonra Saliha adında bir bayanla tanışıp evlenme kararı almışlar.Tabi bu biraz uç bir örnek gibi geliyor ama ben inanarak okunacak her duanın etkili olacağına inanırım ama en önemlisi Allahtan hayırlısını istemek.Ben 2 yıl boyunca mesela bir erkek için dua etmiştim, olmamak bir yana hep de daha kötüye gitti ama ben israr ettim inat ettim duama isteğime devam ettim ve sonunda beni vazgeçirici çok üzücü birşey oldu.O zamanlar anlam verememiştim neden olmadığına ama şimdiki aklımla anlıyorum çünkü hiç de hayırlı değilmiş.Herkesin hakkında hayırlısı olsun, bu salavat vesilesiyle dualarımız kabul olsun inşallah.

Son düzenleme:
Rica ederim canım,bu güzel konuyu başlattığın için bizler de sana teşekkür ederiz.Salavatlar için peygamberimiz yer ile sema arasındaki duvarı aştırandır demiştir, yani duaların kabulü için duadan önce okunması çok önemlidir.
Ben tekrar yazim tam olarak buraya da Salavatı Mecule'yi

"Allahümme salli ala seyyidina muhammedin salaten tehullü biha ukdeti ve tüferricü biha kürbeti ve takdıy biha haceti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim."

Bazı arkadaşlar bazı kaynaklarda takdıy kelimesi yerine takzi kullanılır da der ama işin doğrusu şu Arapça yazılışta bizim dilimizde olmayan bir ses vardır Z ve D arası çıkar ama daha çok DI sesi ile çıkarılır, o yüzden takdıy olarak okunması doğrudur.Bunu da Mısırlı bir arkadaşımdan öğrendim.

Arkadaşıma gelirsek onun evlilik isteği vardı ama çok zordu engelleri vardı, 1 ayda sonuç aldılar.Günde 51 kez, geceleri yatmadan yada sabahları uyanınca okunur ve dilek dilenir diye biliyorum, o da öyle uygulamıştı.Tabi herkeste 1 ay diye bir koşul yok olana kadar okuyalım.İnternette araştırırken çok ilginç birşey de gördüm bilmiyorum doğruluk payını ama bir adam evlenmek için okumuş ve evleneceğim bayanın adı da Saliha olsun demiş, 1 ay sonra Saliha adında bir bayanla tanışıp evlenme kararı almışlar.Tabi bu biraz uç bir örnek gibi geliyor ama ben inanarak okunacak her duanın etkili olacağına inanırım ama en önemlisi Allahtan hayırlısını istemek.Ben 2 yıl boyunca mesela bir erkek için dua etmiştim, olmamak bir yana hep de daha kötüye gitti ama ben israr ettim inat ettim duama isteğime devam ettim ve sonunda beni vazgeçirici çok üzücü birşey oldu.O zamanlar anlam verememiştim neden olmadığına ama şimdiki aklımla anlıyorum çünkü hiç de hayırlı değilmiş.Herkesin hakkında hayırlısı olsun, bu salavat vesilesiyle dualarımız kabul olsun inşallah.

amin canım benim
çok teşekkür ederim cevabın için
Peygamber Efendimiz en sevilen kul ve onun üzerine getiren salavatlar çok kıymetli
ben de burdan elimden geldiğince öğrendiğim salavat ları paylaşıyorum
çok güzel çok açıklayıcı bilgiler vermişsin Allah razı olsun senden

SALAVAT-I VASL

Bismillahirrahmanirrahiym* Allahümme bike tevesseltü ve ileyke teveccehtü ve minke seeltü ve fiyke la fi ehadin sivake rağıbtü la es’elüke sivake ve la atlubü minke illa iyyake* Allahümme ve etevesselü ileyke fi kabuli zalike bil vesiletil uzma vel fadıyletil kübra vel habiybil edna vel veliyyil mevla ves safiyyil mustafa ven nebiyyil mücteba* Muhammedün sallellahü aleyhi ve selleme ve bihi es’elüke en tüsalliye aleyhi salaten ebediyyeten sermediyyeten ezeliyyeten ilahiyyeten kayyumiyyeten deymumiyyeten rabbaniyyeten bi haysü üşhidüni fi zalike küllihi ğayral ağyari kema testehliküni fi mearifi zatihi fe ente veliyyün zalike ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil aziym*

Fazileti:
Bu salavat-ı şerifeyi okumaya devam edenler, dünyada mana aleminde, ahirette ise Allah’ın Resulü ve Habibi olan Efendimiz (s.a.v.)’i görmek ve O’nun şefaatına nail olma bahtiyarlığına bi iznillah nail olacaklardır. Sabah ve akşamları birer, üçer veya daha fazla okunması bir iksirdir.(M.Ahzab)

ŞEFAAT-I NEBİ’YE NAİL OLMAK

Allahümme salli ala muhammedin ve enzilhül münzelel mükarrabe minke yevmel kıyameh*

Manası:
Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e salat eyle. Onu kıyamet gününde Senin nezd-i ilahine yakın bir mevkiye getir.

Fazileti:
Resulü Ekrem(s.a.v.) buyuruyor:

“Kim bu salavat-ı şerifeyi okuyarak üzerime salavat getirirse, şefaatım ona vacip olmuştur.”

Hazreti Aişe(r.anha) validemiz şöyle buyuruyorlar:
“-Bir hacet gidermenin anahtarı, hacet arz etmeden önce sunulan hediyedir.” Sözlerine devam ederek: “Allah’a hamd ü senada bulunarak O’nun rızasını almış oluruz.Efendimiz(s.a.v)’e salat ve selamda bulunursak o hacetin gerçekleşmesinde,Allah katında bizlere şefaat ve yardımını sağlamış oluruz.Zira Hakk Teala Kitabı’nda şöyle buyururyor:
“Allah’a yaklaşmak için vesileler arayın.”

HAYIRLI BİR İŞİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin abdike ve rasulike ve haliylike ve habiybike salaten erka biha merakıyel ıhlası ve enalü biha ğayetel ıhtisası ve sellim tesliymen adede ma ehata bihi ılmüke ve ahsahü kitabüke küllema zekerakez zakirune ve ğafele an zikrihil ğafilun*

Manası:
Allah’ım! Kulun, resulün, dostun ve habibin olan Efendimiz Muhammed’e, beni ihlas merdivenlerine tırmandıracak, bir takım hususiyetlerin sonuna erdirecek bir şekilde salat eyle. Aynı şekilde ona, Senin ilminin ihata ettiği ve kitabında sayılı bulunan şeyler adedince ve Seni zikredenler zikrettikleri ve Senin zikrinden gafil olanlar bu gafletlerinde devam ettikleri sürece selam eyle.

Fazileti:
Hayırlı bir murad ve niyetin gerçekleşmesi için tesiri çok yüce bir salavatı şerifedir.

amin canım benim
çok teşekkür ederim cevabın için
Peygamber Efendimiz en sevilen kul ve onun üzerine getiren salavatlar çok kıymetli
ben de burdan elimden geldiğince öğrendiğim salavat ları paylaşıyorum
çok güzel çok açıklayıcı bilgiler vermişsin Allah razı olsun senden

Allah senden de razı olsun canım

EMİR BUHARİ HAZRETLERİ’NİN MUSİBETLERE
KARŞI OKUDUĞU SALAVAT

Allahümme salli ala muhammedin ve alihi ve sahbihi ve sellim* Ya ıddeti ınde şiddeti* Ve ya ğavsi ınde kürbeti* Ve ya harisi ınde külli musiybeti* Ve ya hafizıy ınde külli beliyyeti* ve salli ala muhammedin ve alihi ve ala cemiy’ıl mürseliyn* Velhamdülillahi rabbil alemiyn.*

Bu duanın sırları:
Emir Buhari Hazretleri buyuruyorlar ki:
“-Her kim bu duayı sabah okursa semadan yağmur yağıp sel olsa akşama kadar ona bir zarar veremez.Yine akşamleyin okursa sabaha kadar kendisine hiçbir zarar ve musibet dokunmaz.Yetmiş melek her zaman o kimseyi koruma altında bulundurur. Gerek semavi ve gerekse yeryüzü afetlerinden ve şerli insanların her türlü kötülüğünden emin olursun.”
Bu salavatın deprem tehlikesinden korunmak için okunması ve vird edinilmesi tavsiye ediliyor.

DELAİL-İ HAYRATI YETMİŞ BİN
DEFA OKUMAYA DENKTİR

Allahümme salli ala seyyidina ve Mevlana muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ve ehli beytihi salaten ta’dilu cemiya salevati ehli mehabbetike ve sellim ve barik ala seyyidina ve Mevlana muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ve ehli beytihi selamen ya’dilu selamehüm*

Manası:
Allah’ım Efendimiz ve seyyidimiz Muhammed’e ve onu aline ve ashabına, Senin sevgine layık olanların getirdiği topyekün salevatlara denk olacak şekilde salat eyle ve yine Efendimiz ve seyidimiz Muhammed’e ve onun aline ve ashabına bu zatların selamları miktarınca selam eyle.

Fazileti:
Bu salavatın bir defa okunması Delail-i Şerifi yetmiş bin defa okumaya denktir. Manevi makamları geçip Efendimiz(s.a.v.)’e ulaşmak istersen bu salavatı vird edinmelisin.
Salavat getirmenin fazileti hakkında İmam-ı Şarani Hazretleri şöyle buyuruyorlar:
“-Büyük veli Aliyyül Havass’ın şöyle konuştuğunu duymuştum:”Allah’tan bir şey isteyeceğiniz zaman, Allah Resulü(s.a.v.)’in adıyla o şeyi isteyiniz ve şöyle dua ediniz: “Ey Allah’ım! Sevgili Peygamber’in Muhammed Mustafa(s.a.v.) hürmetine senden şunu isterim.” Şeklinde dileğinizi arz ediniz. Çünkü Allah’ın bir meleği vardır ki, bu isteğinizi anında Efendimiz (s.a.v.)’e bildirir ve O’na: “Filanca kişi, şu haceti için senin Allah katında aracı olmanı istemektedir.” der. Hazreti Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in dua ve istekleri Allah Teala tarafından geri çevrilmez.”

SALAVAT-I ŞERİFE GETİRMENİN FAZİLETİ

HAKKINDA HADİS-İ ŞERİFLER

Allah Resulü(s.a.v.) buyuruyor:

* “Dua ile sema arasında bir engel vardır.Üzerime salavat getirilince engel açılır, DUA YERİNE ULAŞIR.”
* “Üzerime bir günde bin defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.”
* “Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.”
* “Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salevat okursa, Allah Teala, onun namazını kabul buyurur. Onun bu namazını Adem’e secde eden meleklerden daha üstün meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şöyle seslenir:

-Artık dileğin neyse dile, her dileğin yerine getirilecektir.”
· Vefatımdan sonra sizden kim bana selam gönderirse Cebrail(a.s.) gelir ve bana şöyle der:
-Ya Muhammed! Ümmetimden falan kimsenin sana selamı var.Bana karşılık ben şöyle selam alırım:

-Benden de ona selam olsun.Ayrıca onun için Allah’tan rahmet ve bereket diliyorum.”

* “Kim altından kalkamayacağı güç bir işle karşı karşıya gelirse, üzerime çok çok salavatı şerife getirsin.Çünkü Allahü Teala, üzerime getirilen salavat-ı şerife sebebi ile onun sıkıntılarını, kederlerini giderir, rızkını çoğaltır, Allah’ın yardımı ile muradına nail olur.”
* “Kıyamet gününde, katımda insanların en değerlisi, bana en çok salatü selam getirenlerdir.”

SALAVAT-I ŞERİFE GETİRMENİN FAZİLETİ

HAKKINDA HADİS-İ ŞERİFLER

Allah Resulü(s.a.v.) buyuruyor:

* “Dua ile sema arasında bir engel vardır.Üzerime salavat getirilince engel açılır, DUA YERİNE ULAŞIR.”
* “Üzerime bir günde bin defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.”
* “Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.”
* “Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salevat okursa, Allah Teala, onun namazını kabul buyurur. Onun bu namazını Adem’e secde eden meleklerden daha üstün meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şöyle seslenir:

-Artık dileğin neyse dile, her dileğin yerine getirilecektir.”
· Vefatımdan sonra sizden kim bana selam gönderirse Cebrail(a.s.) gelir ve bana şöyle der:
-Ya Muhammed! Ümmetimden falan kimsenin sana selamı var.Bana karşılık ben şöyle selam alırım:

-Benden de ona selam olsun.Ayrıca onun için Allah’tan rahmet ve bereket diliyorum.”

* “Kim altından kalkamayacağı güç bir işle karşı karşıya gelirse, üzerime çok çok salavatı şerife getirsin.Çünkü Allahü Teala, üzerime getirilen salavat-ı şerife sebebi ile onun sıkıntılarını, kederlerini giderir, rızkını çoğaltır, Allah’ın yardımı ile muradına nail olur.”
* “Kıyamet gününde, katımda insanların en değerlisi, bana en çok salatü selam getirenlerdir.”

Allah razı olsun canım
okurken gözlerim doldu

SALAVAT-I KÜNHİYYE

Bismillahirrahmanirrahiym* Allahümme salli alez zatil künhi* Kıbleti vucuhi tecelliyatil künhi aynil künhi fil künhi* Elcamiı li hakaıkı kemali künhil künhi* Elkaimi bil künhi fil künhi* Salaten la ğayete li künhiha dunel künhi ve ala alihi ve selleme kema yenbeğıy minel künhi lil künhi* Allahümme es’elüke bi nuril envarillezi hüve aynüke la ğayruke en türiyeni veche nebiyyike seyyidina muhammedin sallellahü teala aleyhi ve sellem* Kema hüve ındeke amin*

Sırları:
Gümüşhanevi Hazretleri buyuruyor ki:
“Bu salavata devam edenler,Fahr-i Alem Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimizi rüyada görmek şerefine nail olurlar.(M.Ahzab)

SALAVAT-I FATİH
(120.000 SALAVAT GÜCÜNDE)

Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihı lima uğlika vel hatimi li ma sebeka ven nasırıl hakkı bil hakkı vel hadi ila sıratıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym*

Manası:
Allahım! Kapalılıkları açan,geçmişe son veren,hakka hakikatla destek olan, mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e, O’nun aline ve ashabına O’nun yüce kadrü kıymetince salat eyle, selam eyle ve O’nu mübarek kıl.

Faziletive sırları:
Yüzyirmi bin salavat-ı şerife gücünde olduğu mana aleminde Peygamberimiz(s.a.v.) tarafından bildirilmiştir.
Eski zamanda Kutbül Aktab Ahmed Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti Resulüllah’a sorar. Cevaben:

“Bir kimse salavat-ı fatihi bir defa okursa zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins ü cinin ve meleklerin getirdiği salavata denk sevap kazanır.Günahları da bağışlanır.” buyurmuşlardır.

Hikmeti:
1.Bu salavat-ı şerife, okuyanı cehennem ateşinden korur.
2.Kırk gün okuyanın tevbesi kabul edilir,günahları bağışlanır.
3.Cuma gecesi bin defa okuyan,Efendimiz(s.a.v.) ile görüşür.

SALAT-I MÜNCİYE

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali muhammedin salaten tünciyna biha min cemiy’ıl ehvali vel afat* Ve takdıy lena biha cemiy’al hacat* Ve tütahhiruna biha min cemiy’ıs seyyiat* Ve terfeuna biha indeke a’led deracat* Ve tübelliğuna biha aksal ğayati min cemiy’ıl hayrati fil hayati ve ba’del memat*İnneke ala külli şey’in kadir* Bi rahmetike ya erhamer rahımiyn* Hasbünallahü ve nı’melvekil* Nı’mel Mevla ve nı’men nesıyr*Ğufraneke Rabbena ve ileykel masiyr*

Manası:
Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e salat eyle! Öyle ki,Sen bu salat ile bizi her türlü tehlike, korku ve afetlerden kurtarır, her türlü ihtiyacımızı bu sebeple giderir,günahın her türlüsünden bizi bu yüzden temizler,nezd-i ilahindeki en yüksek derecelere bizi bu sebeple yükseltir ve bizi gerek hayatta iken ve gerekse öldükten sonra hayırların her çeşidinde varılabilecek en uç noktaya ulaştırırsın!

DİLEK VE HACET
Allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala alihi kadra la ilahe illellah* Ve ağnina vahfazna ve veffıkna lima terdah* Vasrif annes sue verda anil haseneyni reyhanetey hayril enami ve an sairi alihi ve ashabihil kiram* Ve edhılnel cennete dares selam* Ya hayyü ya kayyumü ya Allah*

Manası:
Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e ve aline “La ilahe illallah”ın kadri kıymetınce salat ve selam eyle! Bizi ihtiyaç içine düşürme, bizi koru ve rızana muvaffak eyle.Bizden kötülükleri uzaklaştır.Mahlukatın en hayırlısının iki reyhanı olan Hasan ve Hüseyin’den ve diğer muhterem al ve ashabından razı ol. Ey Hayy ve Kayyum Allah’ım! Bizlere selam ve selamet evi olan cenneti nasip eyle.

Back
X