''El açıp isteyeni de sakın azarlama. ''(Duha Suresi 10. ayet)
İhtiyacı olmadığını bilsek bile azarlamadan oradan ayrılmalıyız. Yardım etmeyeceksek etmeyelim ama azarlamayalım, yermeyelim de..
Konuya gelecek olursak benim de ünv.'ye gittiğim ilçede böyle bir grup vardı. Bunlardan polisler bile illallah etmişti artık. Adamlar şehiriçi, şehirdışı otobüslerine bile para vermeden gidecekleri yere giderlerdi. Zorla ödeme yapmalarını istediklerinde taşkınlık çıkarırlarırdı. Halk bulaşmazdı onlara.
Allah iyilerle karşılaştırsın. İyi niyetle yardım etmişsin ama o dilenci iyi niyetli değilmiş. Allah korusun böylelerinden insanları. Gerekirse polise şikayet et ve dışarı çıkarken daima inanarak şu duayı okumanı tavsiye ederim. Ben küçüklüğümden beri dışarı çıkarken okumaya çalışırım. Kesinlikle yararı olduğuna da inanıyorum.
''Bismillah Hasbiyallah,Tevekkeltü Alallah Vela Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim.''
'' Allahı'n ismiyle evimden çıkıyorum.Allah bana kafidir.Tüm işlerimde O'na güveniyorum.Çünkü bütün kuvvet ve kudret Allah'ındır.''
Bu duayı üç kere okuyarak evinin kapısından çıkan bütün bela ve kazalardan emin olur.İnanç ile bu duaları okuyanı Allah kendi yüce himayesinde bulundurur.Düşman şerrinden korunmuş olur. (tirmizi,5/490)
Tekrardan Allah korusun böylelerinden herkesi. Allah yardımcın olsun.