Dilenen suriyeli cocuklar

geçen bi kafede oturuyoruz ablamla. garson çocuk aksanlı türkçe konuşuyo ama o kadar güzel yardımcı oldu ki. helal olsun.

hesap öderken kasiyer bayana sorduk nereli diye (aslında anladıl suriyeli)
anlattı işte suriyeliymiş. ayın elemanı olarak örnek gösterilmiş fln. helal olsun dedik.

demek istediğim; karısını çoluğunu çocuğunu alıp kaldırımda oturup dilenen o kadar 'adam' var ki. çalışmak zor geliyor galiba.
yukarda bi arkadaş yazmış; dilenenler galiba ülkelerinde de dileniyodu sadece mekan değiştirdiler diye. vallahi bazen bende böyle düşünüyorum.

para asla vermem ama 'karnım aç' dendiği zamanda geri çevirmem, çeviremem..

Allah yinede sabır versin. Kimse keyfinden ülkesini evini ocağını terketmez.

Yıllardır vermiyorum dilenen insanlara para. Özellikle çocuklara.
Bizler para verdigimiz sürece okulda değil orda olmaya devam edecekler.
Bizim verdigimiz 1 lira onu kurtarmiyor da zaten sadece vicdanlarimiz için veriyoruz. Vermeyin arkadaşlar verdikçe bu ^sektör ^ devam edecek. .

Eşim le markete gittiğimizde market önünde bizi poşetle görünce onların bakışları içimi eziyor hele o küçük çocuklardan birisi kızımın arabasına bakıp aaa bak bebeğin arabası var demesi :( üzülüyoruz ama bi yandan da
Allah kimseyi vatansız yurtsuz bırakmasın :(
Eşim hep para veriyor ama ben de kızıyorum belki çocukların paralarını anneleri babaları alır onlarada istediklerini almazlar diye ...
Onun yerine o çocuklara dondurma çikolata danino tarzı şeyler almasını söylüyorum eşime böylece sevilen yiyeceklerle bi nebze olsun mutlu olabilirler :(

Ben size cuma gunu yasadigim olayi anlatayim 4 cocuk 3 u kiz en buyugu oglan 10 yasinda ya var ya yok en kucugu de olsun olsun 5 yasinda marketten ciktim abla abla dolmus dudur dediler dilenmekten geliyorlar belli yani esmer esmer kir heryerlerinden akiyor ust bas zaten yok ben dolmusa binicem zaten durdurdum para pul vermek hak getire yalvar yakar bindiler en kucugune 5 er kuruslari en buyuklere sari para dedikleri 1 tl keri verip paylastilar en kucuk olani ya 4 ya 5 yasinda bilmedigi bir yerde indirip dolmusu yuruttuler o cocuk ne oldu Allah biliyor karakolun onunden geciyor dolmus Aralarindaki muhabbet su hani suriyeli cocuklarla karakolluk oldugumuz karakol deil mi burasi dusunun bunlar suriyeli taklidi yapan dilenen turk cocugu hayret edersiniz vicdan zaten yok yarin bunlar katilde olur tecavuzcude bu yasta bu seytanliklati bikiyorlar dusunun

2 yılı aşkın zamandan sonra ilk defa pazara geçen hafta gittim.(16 aylık kızım var pazara gitmek pek mümkün olmuyor)
Etrafımı 5-6 tane suriyeli çocuk sardı,para istediler.Para vermeyeceğimi söyledim yanlarından uzaklaşarak hemen yakın markete girdim çocuklar için su,bisküvi ve pazardan biraz meyve aldım.markette iken onlar enginarcının tezgahındaki ,enginarların içindeki suyu pis bir kap gibi birşeyle içmeye çalışıyorlardı.suyu bir içmeleri vardı inanın ağlamamak için zor tuttum kendimi.aldıklarımı verince öyle mutlu oldular anlatamam.yüreği nasır tutmuş bir pazarcı benim aldığım şeyler için çocuklara küfrederek nereden çaldınız
o.çocukları bunları diye bağırıyordu.pazarcıyı iyi fırçaladım o ayrı.
Suriyeli çocukların yerinde yarın benim çocuğumun olmayacağının garantisi yok.ülkemiz savaş alanına döndü iyice. İçinde çocuk olan her dram beni çok üzer.

Ben asla para vermiyorum bim in onunde cok dileniyorlar ya corap alip veriyorum ya ekmek veriyorum napayim yani en azindan karni doysun isinsin para versen buyukler aliyor cocuga mi kaliyor sanki

Ben çok farklı düşünüyorum mesela Allah korusun burada savaş çıksa ve kaçsak hiç bilmediğim bir ülkede ne yapabilirim ki üzülüyorum gerçekten bunu onlar seçmedi ama şöyle bir durum da var asla ne çocuklara ne de sağlıklıyken dilenenlere para vermem onun yerine çocuklar açsa yemek vs alırım bazıları gerçekten ticarete dökmüş yavrum yemek yiyelim birşey alayım diyorum hayır para istiyorum para ver diyorlar ve rahatsız etme boyutuna geliyorlar iki türlüsüde kötü gerçekten

Dilencilere para vermeyin,haraç keser gibi sizi sadece kullanıyorlar.Her açım diyene de inanmayın.
Hamburgercinin kapısında açım diyen çocuklar vardı.Birisi 3 çocuğa 3 tepsi dolusu yiyecek aldı.Arkasından çocukları izledim.Yaklaşık 4-5 kez masa değiştirdiler,yemekleri yemediler,sadece ucundan kıyısından ısırıp bıraktılar.Ne oldu dersiniz,dönüşte aynı çocukları hamburgercinin kapısında gördüm.
Sık gitmediğim bir marketin kapısında dilenen adama poşet dolusu alışveriş yaptım.İhtiyaç sahibi olsa,poşedi alıp giderdi ama içine bile bakmadan ağacın altına bırakıp işine devam etti.Tekrar yolum düştüğünde adam yine oradaydı,demek işyeri orasıymış.Zaten hepsinin belli yerleri var,hep aynı kişiler aynı yerlerde.

2 yılı aşkın zamandan sonra ilk defa pazara geçen hafta gittim.(16 aylık kızım var pazara gitmek pek mümkün olmuyor)
Etrafımı 5-6 tane suriyeli çocuk sardı,para istediler.Para vermeyeceğimi söyledim yanlarından uzaklaşarak hemen yakın markete girdim çocuklar için su,bisküvi ve pazardan biraz meyve aldım.markette iken onlar enginarcının tezgahındaki ,enginarların içindeki suyu pis bir kap gibi birşeyle içmeye çalışıyorlardı.suyu bir içmeleri vardı inanın ağlamamak için zor tuttum kendimi.aldıklarımı verince öyle mutlu oldular anlatamam.yüreği nasır tutmuş bir pazarcı benim aldığım şeyler için çocuklara küfrederek nereden çaldınız
Suriyeli çocukların yerinde yarın benim çocuğumun olmayacağının garantisi yok.ülkemiz savaş alanına döndü iyice. İçinde çocuk olan her dram beni çok üzer.

Kahroldum okuyunca yıkıldım hayatım boyunca belki unutmayacağım enginarları koydukları suyu içtiklerini.hiçbirimizin garantisi yok Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin taş yerinde ağırdır işte.

Sevgilim suriyeli. Kendisi bile dilenen suriyelilere para vermiyor. Burda bi arkadasın dediği gibi oda aynı seyi soyluyor o insanlar suriyede de dilenen kesim sadece yer değiştirdiler. İnanın onurlusu gururlusu garsonluk yapıyor sanayide oto yıkamada calısıyor. Soylemek nekadar doğru bilmiyorum ama kimliğim gizli diye sakınca gormuyorum soylememde fitremizi bile oto yıkamada calısan bi suriyeliye verdik, dilenenlere değil.

Ben size cuma gunu yasadigim olayi anlatayim 4 cocuk 3 u kiz en buyugu oglan 10 yasinda ya var ya yok en kucugu de olsun olsun 5 yasinda marketten ciktim abla abla dolmus dudur dediler dilenmekten geliyorlar belli yani esmer esmer kir heryerlerinden akiyor ust bas zaten yok ben dolmusa binicem zaten durdurdum para pul vermek hak getire yalvar yakar bindiler en kucugune 5 er kuruslari en buyuklere sari para dedikleri 1 tl keri verip paylastilar en kucuk olani ya 4 ya 5 yasinda bilmedigi bir yerde indirip dolmusu yuruttuler o cocuk ne oldu Allah biliyor karakolun onunden geciyor dolmus Aralarindaki muhabbet su hani suriyeli cocuklarla karakolluk oldugumuz karakol deil mi burasi dusunun bunlar suriyeli taklidi yapan dilenen turk cocugu hayret edersiniz vicdan zaten yok yarin bunlar katilde olur tecavuzcude bu yasta bu seytanliklati bikiyorlar dusunun
Bu bize de oldu. Dilenmek için biri geldi masamıza suriyelim diye. Erkek arkadasım arapca konusmaya baslayınca kaçtı. Bildiğiniz has be has türk cocuğuydı :)

Kahroldum okuyunca yıkıldım hayatım boyunca belki unutmayacağım enginarları koydukları suyu içtiklerini.hiçbirimizin garantisi yok Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin taş yerinde ağırdır işte.
İnanın ben de günlerce kendime gelemedim,ömrüm boyuncada gitmez o görüntü gözümün önünden.
Amin ,yerini,yurdunu,dilini bilmediğin topraklarda yaşamak zorunda bırakmasın Allah kimseyi .

Arabamda artık sakız, jelinin bulunduruyorum. Lambalarda dilenen çocuklara onlardan veriyorum. Para vermek istemiyorum. Onu hayır kurumlarına vermek daha iyi. Hatta en iyisi fakir akrabalar. Öyle insanlar varki 1 lira ekmek pası bulamayıp, dilenmiyorlar, utanıyorlar. Onları bulmak lazım.

Allah razı olsun

Evet sömürenlerde var bizleri helede bu mubarek ayda ama bir dusunun sizde hic bilmediginiz bir ulkede sadece elbisenizle cikip geldiginizi. Herseyinizi ulkenizde biraktiginizi. Cok vahim bi durum.
Kampta kalırdim. Savaştan kacmisken sürekli kedi gibi ureyip durmazdim

Bu bize de oldu. Dilenmek için biri geldi masamıza suriyelim diye. Erkek arkadasım arapca konusmaya baslayınca kaçtı. Bildiğiniz has be has türk cocuğuydı :)

çocukları bu pislik oyunlara alet ediyolar ya Allah bildiği gibi yapsın.
Allah kimseyi o duruma düşürmesin. Dicek bişey bulamıyorum. Biliyoruz iyice ticaret haline gelmiş ama yinede her seferinde hayret ediyorum.

suriyeli türkiyeli farketmez dilenciye para vermem. kimse vermezse çocukları insanların merhametlerine sunan çocuk tacirleride dilendiremez bebeleri. çocuğun cebine girdiğini sanarak verdiğimiz 1 liraların akşam o heriflerin 32 dişine malzeme olduğunu düşünürsek kimse vermez vermemeli, yazık günah o çocuklara ya

Bu aralar afişlerde görüyorum. Dinlenerek dileniyor, senden çok kazanıyor yazmışlar.

Çok doğru bence. Vermiyorum o çocuklara para falan. Daha fazla sömürüyorlar yoksa.

Ama bir gün simitçiden su aldım yürürken çocuğun biri geldi yanıma. Abla para istemiyorum ama şurdan simit alır mısın kardeşimle bana dedi. Aklıma gelmedi ki para vereyim yiyecek içecek alıp verdim sadece. Çocuğu da bir daha göremedim çok üzülmüştüm ona hala pişmanım.

• Beğen
Reactions: KV_
Suriyeli bi cocuk pesimden para diye kosturuyordu mendil elinde. Cantamda halley vardi. Al dedim bu var sadece.
Sonra sevine sevine aldi, diger cocuk geldi abla bana da dedi baska yok dedim. :(
Sonra 1. Cocuk 2. Cocuga yarisini bolup verdi kucucuk halleyin. Keske bi poset olsa hepsini verebilseydim o an.
Bir de kafede tost yiyorum, yine geldi kizin biri acim abla dedi.
Ogluma da almistim oglum tostu yemiyordu, boldugum yerini kesip tostu al bunu istersen dedim, o da aldi sevinerek yedi, yani illa ki yemek istemiyorlar diye bir sey yok.
Bakirkoyde para isteyen turk cocuklara para olmaz gelin size yemek ismarlayayim dedim. Yok su restorana gidelim, burger king e gidelim tutturdular :)
Dedim benim butcem fazla degil, su bufeden doner mi alirsiniz burger mi bilmem birer de icecek.Neyse onlar da ille para isteriz demedi bufeye de razi ettik :)
Su ille para isteyenler akbili basmayanlar oluyo genelde.
Cocuklarin karnini doyurun elinizde imkan oldukca. Cunku baskasi onlardan parayi aliyorsa yine ac kaliyorlardir gun boyu. Hele abur cubur a sira geldigini sanmiyorum.

Back
X