• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dilimde killanma oldu yetisin kizlar

Bezdimcicegi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
594
447
103
selamlar kizlar. 1 ay once dis tedavisi icin gargara kullandim. Icinde peroksit oldugu icin dilim yeserdi ve tuyler cikti cok igrenc. dr a gittim gargara ile fircala dedi. fircaliyorum ama her yere yetisemiyorum. ustelik sabah tekrardan ayni hale geliyor
basina gelen ve bundan kurtulan var mi nolur yardim edin

geçmiş olsun öncelikle.

diş hekimine gittiyseniz bir de KBB uzmanına görünün derim, daha farklı bir yol izleyebilir. dişlerinizi fırçaladıktan sonra dil kaşığı kullanmanız da daha iyi olur.

Kıllanmayı anlayamadım da yeşermeyi biliyorum faranjit olmuştu ablam onunda dili yeşermişti antibiyotiklerle ancak geçmişti. Siz en iyisi bi KBB doktoruna görünün.

Ayrı ayrı sirke ve karbonat gargarası deneseniz faydası olur mu acaba?

Bir de hindistan cevizi yağını en az 5 dk ağzınızda döndürün, yutmayın, çöpe dökün, ondan sonra tüm dilinizi fırçalayın.

İnşallah bunlardan biri şifa bulur.

Hayır kıl bugün geçiyorsa, yarına nasıl tekrar çıkar ki..

Bak internette de böyle diyor:
Dil tüylenmesi tedavisi için, prebiyotik ve probiyotik özellikleri olan ürünlerin ve lif oranı yüksek olanların tercih edilmesi uygundur. Dil tüylenmesi bitkisel tedavisi için, maydanoz, kabuklu salatalık, kabuklu elma, limon kabuğu, taze zencefil bu örnekler arasında sayılabilir. Sirkeli su ile gargara da önerilebilmektedir. Esas tedavi ağız bakımı, sigara, çay, kahve ve tütün kullanımının sonlandırılmasıdır.

Gargaraları mutlaka yap.

Back
X