İşten yeni gelmişim,ev dagınık,cocukları okuldan alıpta geciyorum eve bu arada.
Biz eve girdik,10dk sonra hanfendi damladı,1 saat uzaklıkta kendisi.
Sasırdım yani beklemiyordum.
Her neyse ev dagınık,diyor ki biz kactane cocuga bakardik,her isimizi yapardık eksiksiz,kocamın herseyini hazır ederdim,coraplarını bile ütülerdim vsvs simdikiler hic birsey bilmiyor yapamıyor.(sizede laf etti kızlarr)
Bende temizimdir ama cok dagınıgımdır,ama pis degil dagınıklık yani,anladınızmı
Ki iki kücük cocukla hemde calısarak herseyimi yeteri kadar yapıyorum.
Ben dilimi hic tutamam,aklıma ne gelirse o an söylerim.
Dedim ki,demekki bu kadar yaptıgın bosa gitmis,adam seni aldatmıs,bosamıs,gitmiş baska kadınla evlenip bide 5, yazıyla BEŞ.. cocuk yapmıs..
Oh, ben böyle iyiyim valla dedim.
Üzüldü, az oturdu gitti.Bende Üzüldüm sonra,tutamıyorum tutamıyorum
cevap vermeyip konu acanlardan biri de benim ama bazisina cevap vermek de yetersiz kalir yani benim kv de mesela soylesende anlamaz (arsiz dir )ben de arsız olmayi degil edebi seçtim ki benim de bir annem ve onun gelin i var iki gelinimiz vardi ilk i kardesimi aldatti ve ayrildilar ama edebsiz terbiyesiz in tekiydi annem gelinimize sobada komur varken ustune kömür atarken sobada komur tutusmamisken kömür atmasan kizim birsey olur demis kardesim de varmis annem e sen ne bilirsin kaltak demis bir anda kardesim tokat atmaya calisirken annem engel olmus kadina el kalkmaz diye eve cikmis kardesimle 1 ay kadar sonrada bosandi zaten kardesim yani arsiz la bas edilmez kv de de olsa ana yani ( ben cok cektim kv de den ) ama bu edebsizligi gerektirmez evet konu sahibi de kendince hakli ama kv deyi zayif noktasindan vurmasi dogru olmamis ki kv de si daginiksin demis heralde ki konu sahibi de daginik oldugunu kabul ediyor konu sahibi benim duzenim de böyle anne diyebilirdi yani susan korktugundan degil bazen edebinden susar size karsi bi kastim yok olamaz da sadece yazmak istedim kirdimsa kusura bakmayin
Evet kaynana.
Zaten 4ve3yaslardaki cocuklarımla ugrasmak,calısmak yoruyorken sikayet duymak dedirtti bana bunları...
sende haklisin ama ya kv de degil de annesi deseydi tepkisi ne olurdu acsbaÖncelikle neden haketmiş dedigimi yazayım;
Çünkü dilleri durmuyor. Sürekli kıyaslama içerisindeler, sürekli bir laf sokma çabası var.
Hani kınama sen de yaşarsın lafı var ya, hah kv kendi basina geleni unutup geline laf atıyor, gelin sussa cevap vermese veya daha saygılı cevap verse diyelim anlayacak mi? Hayır. Bu şekilde sürekli tacizlere devam edecek. O yüzden önce kendi yaşadığı gelecekti aklına, gelinine öyle laf etmeyecekti.
Evet gelin ağır konuşmuş. Ama o kv bir daha ağzını açamayacak. Ha arsizdir yapacak bir sey yok.
Biz de kırılıyoruz. Kendisi kötü bir olay yaşadıysa bundan ders çıkartsın. Sürekli sürekli laf sokmaların bir anlamı yok. İlla agir bir sey söyleyince kirilmiyor insan ufak tefek şeylere de üzülüyor . Bir daha uzmeyi göze alamaz diye düşünüyorum.
Hem cinsim beni aşağılamaya kalkacak,
beni iğneleyici laflar edecek,
Beni kiskandirmaya çalışacak,
Beni sinir edecek,
Beni kıracak,
Ama ben saygılı olacağım.
Anaysa eğer ona yakışacak şekilde davransınlar.
Bilmiyorum belki de cok katıyım bu konuda.
sende haklisin ama ya kv de degil de annesi deseydi tepkisi ne olurdu acsba
ben im kv de mesela ne desen anlamazO zaman farklı olurdu tabi.
Şöyle düşünelim, kv de o şekilde kendi kızına soylese kızı alınmaz belki ama o gelin.
Konu sahibi belki annesine de tepki verecekti ama annesinin imali değil direkt söylediğini düşünerek.
Simdi benim annem dağınık olduğumu biliyor, kafka ne daginiksin dese ben alınmam, ya da of anne ben böyleyim iste der geçerim.
Ama kv bana bunu diyemez. Demesin. Neden demesin, biz yüz-göz olduk. Hic sıkıntımız olmadığı durumda dese olabilir.
ben im kv de mesela ne desen anlamaz
aminBöyle konu sahibi gibi yapınca anlıyorlar heralde :)
Kendimi vicdansizmis gibi hissettim.
Ama insanin boğazına kadar getirmeseler bunlar olmaz.
Allah sabir versin herkese.
Evet keşke senin gibi parazit olarak kocamin sırtından gecinseydim deseydiniz keşke.Sakinlesince gönlünü alırsın ama bazen tutamiyor insan kendini..
Benim kaynanam da "biz seni maaşlı diye aldik"demişti. .o zaman tutmuştum kendimi ama şimdi olsa saydirirdim belki hele sınirli anima gelseydi..
Ağzına sağlık olan bir şeyi söylemişsin.o sana bir sürü laf söylemiş ya.akıllansın bir daha söylemesin.kimse yaşlı diye kendini ezdirmek zorunda değil.büyüklüğünü bilsin ezmesin.ohh iyi yapmışsınİşten yeni gelmişim,ev dagınık,cocukları okuldan alıpta geciyorum eve bu arada.
Her neyse ev dagınık,diyor ki biz kactane cocuga bakardik,her isimizi yapardık eksiksiz,kocamın herseyini hazır ederdim,coraplarını bile ütülerdim vsvs simdikiler hic birsey bilmiyor yapamıyor.(sizede laf etti kızlarr)
Dedim ki,demekki bu kadar yaptıgın bosa gitmis,adam seni aldatmıs,bosamıs,gitmiş baska kadınla evlenip bide 5, yazıyla BEŞ.. cocuk yapmıs..
Bir de üstüne özür mü dileyecek kendinizi ezdirmeyin özür de dilemeyinCevap verip altta kalmamanız güzel fakat o şekilde bir cevap ağır ve haddinize düşmeyen bir yorum olmuş. Özür dileyin bence..
Kadında resmen aranmış çocuklara ben bakıyım sen işine bak diceğine ne demek o ya hem çalışıp hem eve bakıyosun taktir edeceğine bence özür dileme birkaç gün sonra ararsın hal hatır sormaya okadar ama eşine bişey derse Aran açılırsa sen bilirsin ama haketmiş kolaymı şimdi çocuk bakmak eskiden akşama kadar sokağa atarlardı şimdi öylemiİşten yeni gelmişim,ev dagınık,cocukları okuldan alıpta geciyorum eve bu arada.
Bu kendini ezdirmemek değil, altta kalmamak değil hanımefendi. Bildiğin acısı üzerinden gereksiz bir biçimde laf etmiş düpedüz saygısızlık. Özür dilenmeli.Bir de üstüne özür mü dileyecek kendinizi ezdirmeyin özür de dilemeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?