Dilimi tutamiyorummm:(

çok çok ayıp etmişsiniz
KOnuşmanında bir seviyesi var
Karşınızdaki bir kv ,ve bu kayınvalideler herkeste az çok var,
V e bunlar böyle yapıyor diyede en kötü yerinden insanları vurmamak gerekiyor
Tepkinizi aşırı ağır buldum !!!

Öncelikle neden haketmiş dedigimi yazayım;
Çünkü dilleri durmuyor. Sürekli kıyaslama içerisindeler, sürekli bir laf sokma çabası var.

Hani kınama sen de yaşarsın lafı var ya, hah kv kendi basina geleni unutup geline laf atıyor, gelin sussa cevap vermese veya daha saygılı cevap verse diyelim anlayacak mi? Hayır. Bu şekilde sürekli tacizlere devam edecek. O yüzden önce kendi yaşadığı gelecekti aklına, gelinine öyle laf etmeyecekti.

Evet gelin ağır konuşmuş. Ama o kv bir daha ağzını açamayacak. Ha arsizdir yapacak bir sey yok.

Biz de kırılıyoruz. Kendisi kötü bir olay yaşadıysa bundan ders çıkartsın. Sürekli sürekli laf sokmaların bir anlamı yok. İlla agir bir sey söyleyince kirilmiyor insan ufak tefek şeylere de üzülüyor . Bir daha uzmeyi göze alamaz diye düşünüyorum.

Hem cinsim beni aşağılamaya kalkacak,
beni iğneleyici laflar edecek,
Beni kiskandirmaya çalışacak,
Beni sinir edecek,
Beni kıracak,
Ama ben saygılı olacağım.

Anaysa eğer ona yakışacak şekilde davransınlar.
Bilmiyorum belki de cok katıyım bu konuda.

Evet kaynana.
Zaten 4ve3yaslardaki cocuklarımla ugrasmak,calısmak yoruyorken sikayet duymak dedirtti bana bunları...

İyi demişsin. hem çocuklu hem calışan anneleri bu sekilde kv nin bile eleştirmeye hakkı yok. Herkes haddini bilsin.

sende haklisin ama ya kv de degil de annesi deseydi tepkisi ne olurdu acsba

sende haklisin ama ya kv de degil de annesi deseydi tepkisi ne olurdu acsba

O zaman farklı olurdu tabi.
Şöyle düşünelim, kv de o şekilde kendi kızına soylese kızı alınmaz belki ama o gelin.
Konu sahibi belki annesine de tepki verecekti ama annesinin imali değil direkt söylediğini düşünerek.

Simdi benim annem dağınık olduğumu biliyor, kafka ne daginiksin dese ben alınmam, ya da of anne ben böyleyim iste der geçerim.
Ama kv bana bunu diyemez. Demesin. Neden demesin, biz yüz-göz olduk. Hic sıkıntımız olmadığı durumda dese olabilir.

ben im kv de mesela ne desen anlamaz

Böyle konu sahibi gibi yapınca anlıyorlar heralde :)
Kendimi vicdansizmis gibi hissettim.
Ama insanin boğazına kadar getirmeseler bunlar olmaz.

Allah sabir versin herkese.
amin

Sakinlesince gönlünü alırsın ama bazen tutamiyor insan kendini..
Benim kaynanam da "biz seni maaşlı diye aldik"demişti. .o zaman tutmuştum kendimi ama şimdi olsa saydirirdim belki hele sınirli anima gelseydi..
Evet keşke senin gibi parazit olarak kocamin sırtından gecinseydim deseydiniz keşke.

Ne değişik insanlar var yorumları okuyunca çok şaşırdım,ama kaynanada öyle demeseydi diye bik bik konuşanlarla boşuna tartışmışım bazı konularda onu farkettim yaşlı ya bu konuşur eleştirir önemli olan bizimde ona uygun cevap verebilmemiz,konu sahibi ben sizden çok korktum

Ağzına sağlık olan bir şeyi söylemişsin.o sana bir sürü laf söylemiş ya.akıllansın bir daha söylemesin.kimse yaşlı diye kendini ezdirmek zorunda değil.büyüklüğünü bilsin ezmesin.ohh iyi yapmışsın

Ben gelinken..... Ben gençken.... Ben sizin yasinizdayken.... ile başlayan sözleri öz annem de çok söyler. Sizinki hiç soylemiyor mu? Terbiyesizlik etmiş konu sahibi. Insanın damarına basilmaz. Kaldı ki kocasının yaptığı kadının ayıbı değil. Onu burdan vurmak terbiyesizlik ve vicdansizlik. Iyi yapmış, iyi demis diyenler... Allah size sağduyu versin.

insanlarla nasıl böyle konuşabiliyorsunuz aklım almıyor doğrusu.
tamam onun söyledikleri de ayıp ama sizin söyledikleriniz çok yersiz ve ağır olmuş
gerek yoktu yani

Bence ağır olmamış , konu sahibi durduk yerde konuşsaymış tabiki dengeleri bozardı. Lakin karşı taraf hücuma geçerken , neden konu sahibi eli armutmu toplasın ? iyiki konuşmuşsun canım cuk diyede oturmuş . Senin üzüleceğin umurunda bile olmaz atar tutarken iyide.. boşveer herkes haddini bilecek !

Kadında resmen aranmış çocuklara ben bakıyım sen işine bak diceğine ne demek o ya hem çalışıp hem eve bakıyosun taktir edeceğine bence özür dileme birkaç gün sonra ararsın hal hatır sormaya okadar ama eşine bişey derse Aran açılırsa sen bilirsin ama haketmiş kolaymı şimdi çocuk bakmak eskiden akşama kadar sokağa atarlardı şimdi öylemi

"Aferin, kendini ezdirmemissin" diyenlere bu cümlelerim..
Konu sahibi bu cumleleri sarfedebiliyosa, esi amaan tavriyla deyip gecebiliyosa, kv de susup cikip gidiyorsa; zaten ezilen/ezilecek biri degildir emin olun..
Kaldi ki kv nin soyledikleri klasik soylenmeler..
Ve her zaman agzinin payini vermek,bire on cumle soylemek,uste cikmak 'dogruluk' degildir.. Dedim yine diyorum; dobralik baska, bu baska..

Herkes kendine yakışanı yapar.
Keser döner sap dönermiş. İnanın bana kayınvalidenize yaptığınız muamelelerle ileride karşılaşırsınız. Sizinde çocuklarınız varmış, o yüzden biraz hareketlerinize ve dilinize sahip çıkın.

Ben işte bu yuzden tanımadığım insanlara derdimi anlatmayı severim. İyi ki ne olursa olsun bel altı vuracak bir insan yok çevremde. Olamaz da zaten. Cok ayıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…