hristiyanmış derken? nereli sevgilin çok merak ettim
mardin yani süryani. onlar kendi içlerinden başka kız almıyolar.yada vermiolar ben ilk olcam ailesi için.
benim tüm fikrim müslümanlıkta kızlar dinim herşeyden ötedir. ama onun ailesi için ortabiryol olmalı. valla canım ne çok istiyorum müslüman olmasınıben dinimi seçerdim başlıkta soru olduğu için cevap verdim
ama sizi bilemem sonuçta yaşayan sizsiniz belki müslüman olur sevgilinizde sizin sayenizde sizde sevaba girersiniz belli mi olur
canım evet :S ben dinimi zaten değişmem değişmiycem de ama zor olcak beni istemicekler belkidetabıkı dın.ask nekı gelıp gecıcı.tuğce kazazda gorduk orneğını.
benim fikrim zaten imam nikahı olmadan evlenmiceğimdir. ama oda ailesi kendi gelenekleri içinde bişey isticektir. onu zaten yapmayı düşünüyorum inançlı biriyim nihayetinde... ailem kabul ediyor ama onlarda zor olacak diyolar. çok farklıyız diyolar.bence yanlış yapıyosun çok farklı kültürler inançlar...bi arkadaşımın sevgilii hristiyandı çocuk müslüman oldu öyle evlendler
ben şuanki aşk heyecan bittiğinde bu farklılığın sizi yıpratacağını düşünüyorum..ailen ne diyor bu duruma
bence ilk olma seni dışlarlar:26: sanırım sevgilin arap benimde erkek arkadaşım arap ama süryani değil aynı dindeniz
madem ki ailen razı o zaman mutluluklar canım
hmm:26:gercekten cok zor bi durum:26:evlensenizde mutlu olamazsiniz bence
arap süryani evet araplar nasıllar peki? farkındayım zorlu olcağını biliyorum. aşarım diye düşünüyorum. yada kendimi onlara kabul ettirmeyi.
canm türkiyede din ve mezhep olarak çok farklı araplar var..hatta birbirlerini kötüleyenler de.. bi milliyet olarak değilde birbirlerini dinsel yada mezhepsel özelliklere göre nitelendiriyorlar..
benim erkek arkadaşıma sorsam kendi mezhebindeki arapları savunur seninkine sorsan o da kendininkini.. hani farklı bi kültür tabiki kaynaşmak zor olur ama bende bilmiyorum ki nasıldır yapıları
mesela benim bildiğim çok kardeşler,babaya saygı biraz fazla hani yanında msj yazmaya çekinir benim sevgilim o derece... ama kan davası gibi olayları yok
bi arkadaşım var adanalı ordada arap çokmuş diyor ki araplar iyidir ama evleri pis olur biraz bu da bence değişir yani
umarım şans banada güler.:Simkansız gibi gozukur cok mutlu olursunuz bazen cok iyi anlasır sandıgın insanlar ayrılır sans bu
bizimkide çok kardeş bundan korkuyorum işte herkesten bişey duymak vs.. saygı konusunda süryanilerde öyle enazından bildiğim kadarıyla. ama aklım çok karışık nasıl evlenicem hristyan mı oluyorum müslüman mı?? müslüman kalamıyor muyum? araplar iyi ve eğlenceyi çok seven sevdiklerine bayağı bağlı olan kişiler diye duydum. evleri pis mi ıyggg ben öyle biri değilim. erkek akadaşımda öyle değildi benden daha temizdi.
canım benim öncelikle müslüman bir bayanın gayrimüslim bir erkekle evlenmesi haramdır. yani ben onu müslüman yaparım diye evlenilemez ancak müslüman olduktan sonra evlenilebilir.
tercih meselesine gelince dünyalık birşey için ahiretini riske atmaya değmez.sevgiler nefsidir.Allah bize ''unutmak'' diye bir nimet vermiş,inşallah sen ALLah için fedakarlık yaparsan bunun mükafatını ötelerde fazlasıyla alırsın.
İslam hayattır.Hayatın da ötesinde hayatı tarif etmek için vardır.İslamdan vazgeçmek demek hayatı yoketmek demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?