Dini Nikah Sartmiydi?

ayliiis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
439
5
0
Almanya
<3<3:54:iyi aksamlar arkadaslar.Biz esimle evlenirken dini nikah yaptiramadik,burada hoca bulamadik,Tr gittigimizde bi turlu yaptiramadik falan filan. Simdi internetten arastiriyorum hep,dini nikah yapmadan olmuyor yaziyor nereye baksam.
Birde buraya sormak istedim.Yaptirmalimiyiz?Ve biz evleneli 2seneyi geciyor,ilktenmi yaptirmak gerekiyordu
simdi yaptirsak olurmu .Bilgileriniz icin simdiden tesekkürler. <3<3

Son düzenleme:
<3<3:54:iyi aksamlar arkadaslar.Biz esimle evlenirken dini nikah yaptiramadik,burada hoca bulamadik,Tr gittigimizde bi turlu yaptiramadik falan filan. Simdi internetten arastiriyorum hep,dini nikah yapmadan olmuyor yaziyor nereye baksam.
Birde buraya sormak istedim.Yaptirmalimiyiz?Ve biz evleneli 2seneyi geciyor,ilktenmi yaptirmak gerekiyordu
simdi yaptirsak olurmu .Bilgileriniz icin simdiden tesekkürler. <3<3

Hemen yapmalısınız. İllaki hocada gerekmiyor iki erkek şahitliğinde de yapılabilir. Birbirinize üç kere evlenme teklif edeceksiniz üç kez kabul ettiğinizi söyleyeceksiniz. Şahitlerde şahitlik ettiklerini beyan edecekler nikah kıyılmış oluyor. Hoca arayacağız diye uzatmayın. Arkadaşlarınızla bile olur.

''Yaptırmadan olmuyor,mutlaka yaptırmalı'' bunlar tamamen kişilerin tercihleriyle sınırlıdır..
Dini nikah üzerine yazılı bir kanun olmadığına göre mecburiyette yoktur..
Kişiler tercih ve inançlarına göre yaptırır ya da yaptırmaz..
geç ya da erken durumu değil,insanın içi nasıl rahat edecekse öyle olmalı..
Neden geç olsun ki,bunun eksikliğini hissediyorsanız vakit kaybetmeyin öyleyse :34:

''Yaptırmadan olmuyor,mutlaka yaptırmalı'' bunlar tamamen kişilerin tercihleriyle sınırlıdır..
Dini nikah üzerine yazılı bir kanun olmadığına göre mecburiyette yoktur..
Kişiler tercih ve inançlarına göre yaptırır ya da yaptırmaz..
geç ya da erken durumu değil,insanın içi nasıl rahat edecekse öyle olmalı..
Neden geç olsun ki,bunun eksikliğini hissediyorsanız vakit kaybetmeyin öyleyse :34:

tek bir ALLAH var ise ve bizi o yarattıysa ,hatta şuan bu yazıları yazmamıza bile kudret onun ise mecbur hanımefendi,ALLAH katında mecburi dini nikah

İnancin tamsa dinini taniyorsan sorman bile hata,
Bu dunyada nasilki resmi nikah sart,ALLAHA katindada dini nikah sart tabiki..
Dini nikah kiymadiginiz sürece resmen esinizde olsa zina yapmis oluyorsunuz..
Biz nisanliyken kiymistik dini nikahi..:34:

bu ara da konu sahibesi arkadaşım geç kalmadan yaptırmalısınız dini nikah şart dinen günaha girmemek adına
ALLAH affetsin,yaptırın en kısa sürede İNŞALLAH

Sitede dini konu ve yorum yapmak yasak değilse yapayım yorumumu ama yasak demişti Mune sanki

canım fetfaya göre belgeli nikah kıydırtıktan sonra imam nikahı mutlaka kıyılmalı..dip not olarakta şunu söylim belgeli nikah yoksa dini nikah artık kabul görmüyo fetva açıklamada bulundu sebebi kadınlar kullanılmaya kandırılmaya başladı..günah değil diye o şekil yaşamalar başladı belgeli nikah olmadan..fakat eskiden begeli nikah yokmuş ama herkese haber edilirmiş cümlealem eşi olduğunu bilirlermiş..ama şimdi bilsede kabul görmüyo çünkü zamana görede değişiyor bu...kadınları dini nikah adı altında çok kullandılar ve artık son buldu bunuda belirtmek isterim..hocaların nikah kıyması yasak zaten belgeli nikahtan önce yoksa ceza yiyorlar:) çoğu insan evliliklerine yakın kıydırıyo günah olmasın el ele tutuşuyoruz nişanlıyız zaten vs diye bu kabul görmüyo kesinlikle fetfa duyurdu bunu..haberi olmayanlar bilsin diye baya uzun uzadıya anlattım..arkadaşım sana gelicek olursak dinimize göre deminde belittğim gibi nikahıından sonra imam nikahı kıydırman gerekirdi aksi halde haram oluyosunuz birbirinize...mutlaka bunu yaptır günahı epey büyük..mutluluklar dilerim .

Son düzenleme:
tek bir ALLAH var ise ve bizi o yarattıysa ,hatta şuan bu yazıları yazmamıza bile kudret onun ise mecbur hanımefendi,ALLAH katında mecburi dini nikah

Aksini söylediğimi sanmıyorum..
Kanunen şart olmadığını söyledim, herkesin inancına göre değişir...
Ve geç kalmadığını ve vakit kaybetmemesi gerektiğini de eklediğimi sanıyorum :34:

Son düzenleme:
arkadaşım internette nikah şartlarını yazan bir sürü site var..
islam dini ise kesin gerekiyor,
ihmal etme hemen yaptır,
bundan öncesi içinse tövbe edersiniz..
zararın neresinden dönersen kardır..

eskinin imam nikahı simdinin resmi nikahı gibiymiş cevreye duyurulsun herkes bilsin vs vs siz nikah dairesinde imzayı atarken Allah o nikahı gecersiz sayıp imam nikahınımı gecerli sayıyor yok artık..evlilik dedigin Allah katında birbirine soz vermekle olur cevre bilsin diyede insanlara duyurmak acısından nikah yapılır illa olsun degilde adet yerini bulsun eskiden bu yana yapıldıgı icin herkesde yaptırıyor

Son düzenleme:
Dinin müslümanlıksa ve gereklerine inanıyorsan. Hemen imam nikahı kıydırmalısınız.
2 yıl da uzun bir süre maalesef :/
Ama bilmiyordun, bilmemenin affı vardır muhakkak.
Bence bir an önce yapın :31:

İnancin tamsa dinini taniyorsan sorman bile hata,
Bu dunyada nasilki resmi nikah sart,ALLAHA katindada dini nikah sart tabiki..
Dini nikah kiymadiginiz sürece resmen esinizde olsa zina yapmis oluyorsunuz..
Biz nisanliyken kiymistik dini nikahi..:34:

Kizlar ikinizi su yorumlarinizdan oturu alninizdan opesim geldi. Cok guzel izah etmissiniz Allah razi olsun ikinizden de..

Bir de konu sahibesi arkadasim; arastirmalarindan ve cevaplardan anladigin gibi evet dini nikah kiydirmaniz sart Islama gore. Acele etmende fayda var ve daha once sart oldugunu bilmediginiz icin Allah affeder insallah. Biraz gecikmis de olsaniz konuyu gecistirmeyip hassas davrandigin icin tebrik ederim seni. Bir de amacim konu disina cikmak degil ama ufak bir tavsiyem olacak. Zaten dini konu acmak yasak burada ama ucundan kiyisindan da olsa isin icine din giren sorularinizi burada sormamani tavsiye ederim. Cunku malumunuz burasi butun kadinlara hitap eden bir site ve herkesin inanci cok farkli. Ornegin bu konuda inanmayan biri tarafindan dini nikahin gerekmedigine ikna edilebilir yada dini cok kati sekilde yasayan biri tarafindan sertce elestirilebilirdin. Iyi niyetli oldugunu biliyorum, baska yerlerden de arastirmissin zaten ama dedigim gibi ufak bir tavsiye bundan sonrasi icin.
Bu tarz sorularin icin Nureddin Yildiz'in sitesinden arastirma yapmani onerebilirim. Sitede cevabini bulamadigini bir soru varsa pazartesi gunleri ozel olarak da soru sorabiliyorsun kendisine.

Son düzenleme:
Eşinle birlikte olmayı bırak , birbirinize dokunuşunuz haramdı. Sen dini nikah kıyılınca onun helali olacaksın. Bugüne kadar her yaptığınız seks haramdı , zinaydı.

sadece sız degıl anne babalarınız da vebal altında suan yanı nasıl olurda sıze bunu yaparlar aklım almıyor hıcbır aıle buyugu yol gostermedı mı neyse zararın neresınden donulse kardır canım ta nısanlıyken yapılmalıydı yınede hemen yaptır olmaz mı

Bizde nisanlandimizda yaptirdik dini nikahi,arkadaslar hakli dokunmaniz bile cok günah,sizin her birlikteliniz zina oluyor...sen nerde yasiyosunki hoca bulamadiniz???

Dini içerikli konu paylaşımı yasaktır.

Back
X