dini nikah?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Her üniversitede değil elbette ama yapanlar çokmuş..Bir arkadaşımın kardeşi Sivas ta kız arkadaşları ile birlikte yaşıyor,muta nikahı ile..Kız arkadaşı da kapalı bir bayan...:1shok: :1shok: :1shok: kafamçokkarıştı :1ninca:

Sadece kendilerini kandırıyorlar.
Madem öpüşmek,koklaşmak,elele tutuşmak günah ,o zaman beklesinler evlenecekleri günü.Çok mu zor beklemek ?

Sadece kendilerini kandırıyorlar.
Madem öpüşmek,koklaşmak,elele tutuşmak günah ,o zaman beklesinler evlenecekleri günü.Çok mu zor beklemek ?

canım zaten bekleyemiyorlar ööle paldır küldürde dalamıyorlar onun için yapıyorlar maksat iç rahatlığısengözlerimebaksanab

Dini nikah yapıLınca ne oLuyor, Günahsız mı yapıLıyor her $ey? O zaman tüm sevgiLiLer günaha girmemek icin Dini nikah yapsın. Yok ßöyle ßir $ey... Güvendigin, ßeraßer oLdugun ki$iyLe evLiLik du$unuyorsan evLendikten sonra isterse yaptırsın ama zaten gerek kaLmaz zaten onun oLmu$ oLursun... ßu durum göreceLidir.

madem önceden yaşanması isteniyo yaşansın dini nikahın arkasına saklanmak mantıksız dini nikah olunca

hadi herşey serbestmi oluyo..dini nikah bi tercih inanç resmi nikahtan sonra isteyenin tercihe göre

kıyacağı.. sevgililer oturup koklaşsın diye değil heralde:1closedeyes:

tabi dini nikah kıyınca her şeyi doğal sayıyorlar, kimi kandırıyorsunuz ki :mymeka:

kimseyi kandırmıyorlar kendilerinden başka...sengözlerimebaksanab

nikah zaten toplum o kişilerin evliliğini bilsin duysun diye yapılır. kimse bilmeyecek gizli saklı olacaksa kendini kandırmaktan başka birşey değildir.

benım bıldıgım eger aılelerın haberı olmazsa dını nıkah kabul edılmez ve sadece gunahlardan korkup dını nıkah yapanları gercekten kınıyorum

ben üniv. yıllarımda bu şekilde nikah yapanlarla çok karşılaştım aynı evde kalmak için yapıyorlardı. Fakat sonra ne oluyor? ayrılıyorlar tabiki. Nikah çocuk oyuncağı değildir öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor. Şahsen ben aile rızası alınarak yapılmasını tercih ederim. Sonrasının ne olacağı belli olmaz çünkü

bir dönemin moda akımıydı dini nikah..
bütün ünlüler dini nikah yaptırıyordu ..amacından saptırılmıştı yani bu da herşeydde olduğu gibi..
hala da birlikteliklerine hem güvenip hem güvenmeyenler dini nikah kıyarlar..
tek başına geçerliliği yok , sadece kendini kandırıyor kişiler..
ama resmi evlilklerde olmalı bence..
önce resmi nikah..sonra dini nikah..

katılıyorum canım

dini yada resmi önemli olan insanların gözü önünde yapılan nikah kabuldur

önce resmi nikah olmalı,nikah cüzdanını hoca görmeli ,ona göre dini nikah kıymalı.haklarımızı bilelim.sadece dini nikah kıymak çok eskidenmiş.artık herkes her şeyin bilincinde.bilincinde olup,yanlış yolda devam edenler de kendi bilir.

bencede nıkah otyuncak değil...cıddıyet ıster....makul çerçeve içinde ınsanlar kendılerı tanıyabılır..önce resmı nıkah sonra dını nıkah.....

yaaaaa muta nıkahı var ıranda
1 stlık dını nıkah kıyıyorlar ooooooo keyfıne bakıyolat bu 1 hafta 2 ay da olabılıyor
kendıerını kandııyorlar zaten evenme nyetı olan nısanlanır nısanlanıncada dugune 6 ay kal nkahını kıyarsa kıyar ama koklasmak ıçın benceereksız zatn sırf nıetı dokunmak ola bırısı de muta nıkahı gıbı kyar bu daha çok ogrencılerde oluyor okul bıtenekadar aynı ewde yasıyorar sorarsan nıkahlı kocası kaısı eee ozaman gıdı resmı nıkahta kıyın ewlenmeyı goze almıssınız rsmı oarakta ewlenın

hanefıde ızın var ama onemlı olan dger meheplerede uygn olarak yapmak sunnet olanda tatlı yıyıp ese dosta duyurmak
tv dekıhoca da ıdıp normal ewlenın sonrad dınınıkahınızı yapın dememıs yaa çok sasıdım

Yorumları okudum da cahilliğin bu kadarına da pess yani! Dini nikahın hiçbir bağlayıcılığı yok da ne demek asıl Allah katında geçerli olan dini nikahtır,resmi nikah değil.Onun bir bağlayıcılığı yoktur.Resmi nikah sadece hukuken eşit haklara sahip olmak ve mal paylaşımı için gerekli birşeydir,devlet önünde de evli sayılmak için.Yoksa Allah'ı T.C. yasaları bağlamaz yani.Öyle olsa bir karı koca resmen boşanmalarına rağmen Allah katında hala evli sayılıyor olmazlardı.Sadece resmi nikah Allah katında zinadır.Resmi nikahla O'nun katında evli sayılmazsınız.Ama nişanlıyken kıyılan dini nikah suistimal edilmemeli tabiki.O nedenle en güzeli düğüne az bir zaman kala dini nikah kıyılması.
Elin gavuru bile kilisede evleniyor rahibin önünde ve ne kadar çok önemsiyorlar bunu bizim müslüman diye geçinen insanlarımızsa dini nikahı küçümsüyorlar hatta hiçe sayıyorlar.Çok ilginç ve yazık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…