dini paylaşım alanı

NAMAZ Kılmayanlar Ve TERKEDENLER Özellikle Okusunlar
Cebrail aleyhisselam,
2 rekât namaz kılmış,
bu 2 rekât namazı
kılması tam 4 bin ahiret senesi sürmüş.
Sonra, (Yâ Rabbi, kâinat yaratıldığından
beri acaba böyle namaz kılan başka bir kulun var mı?) demiş.
Allahü teâlâ buyurmuş ki:
- Ahir zamanda gelecek olan ümmet-i Muhammed’den, Habibimin ümmetinden
bir kulum, 2 rekât namaz kılacak, hatayla, kazayla,
her türlü düşüncelerle
ve kaç rekât
kıldığını bilmeyerek kılacak.
Onların birkaç dakikada kıldığı 2 rekât namaz,
senin 4000 senede kıldığın
namazdan daha makbul olacak.
- Yâ Rabbi, neden onların namazları bu
kadar kıymetli olacak?
- Çünkü onlar, düşmanımı yıkarak huzuruma gelecekler.
Sende düşman yok ki!
Dünya sevgisinden
uzaklaşacaklar, nefislerinin şerrinden kurtulmaya çalışacaklar, şeytanın
vesvesesine aldanmayıp, Allahü ekber diyecekler…!"
(İmam-ı Gazali)

Sevgili'ye hasret
 
Ömrümüzü boş meşguliyetlerle tüketmeyelim. Dünyada tv izleme ortalaması günde üç saatin ve Türkiye’de dört saatin üzerindeymiş. Günde dört saat televizyon izlemeye üç saat de internet ve benzeri boş oyalanma eklense, eder yılda üç bin saat. Bu şekilde altmış yıl yaşayan insanın yirmi yılı uykuda, yirmi yılı da ekran karşısında geçmiş olmuyor mu? Ömrün üçte birini çalan ekran, karşılığında ne veriyor? Dünyaya veya ahırete dair boş, üzücü ve ümit kırıcı hayalden başka ne satıyor? Muhammed Bozdağ
 
Geçmişte yaptığınız birkaç hatadan dolayı cehenneme gideceğinizi düşünmeyin. Bunu kim söylüyor? Hala hayattasın, tövbe fırsatı hala orada duruyor. Allah hala ciğerlerinin havayla dolmasına izin veriyor. Nefes almana izin veriyor. Bu da O hala senin ona dönmen için bekliyor anlamına gelir. Eğer O işinin bitmiş olmasını dileseydi, şu anda yaşıyor olmazdın. Şu anda hayatta olan herkes Allah onların tövbe etmesini istediği için hayattalar.

| Nouman Ali Khan
 
mutluluk ayetleri ümitsizlikle ilgili ayetler mutluluk ile ilgili ayetler mutlulukla ümitsizlik ile Dinimiz bize herşeyi ayetlerle o kadar güzel anlatmışki keşke o ayetlere uyabilsek...Buyrun size mutluluğun formülü olan 40 ayet :tik:

İsra 37: Kibirli olma, alçakgönüllü davran.

Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma.

Tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma.

Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma.

Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme.

Hucurat 10: Büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma.

Muhammed 7: İyiliği karşılık beklemeden yap.

Rum 21: Tek başına mutlu olunamayacağını bil. Çevrenin mutluluğu için gayret göster.

Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.

Bakara 263: Yaptığın iyilikleri unut. Anlatarak onları kıymetsizleştirme.

Furkan 63: Sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine. Öfkenin dinmesini bekle.

İnşirah 1-3: Seni huzursuz edecek işlerden uzak dur. İhtirasını törpüle.

Maun 4-5: Eleştirinin keskin bir bıçak olduğunu unutma. Söyleyeceklerini iyi tart.

Mücadele 7: Hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalamayacağını unutma.

Rahman 7-9: Çıkarcı olma. Adil davran.

Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme.

Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.

Fatır 19-22: Senden iyi durumda olanlara bakıp üzüleceğine, senden zor durumda olanları görüp rahatla.

Fecr 27-28: En sevdiğin şeyleri, başkalarıyla paylaşmanın keyfine var.

Hakka 33-35: Hayatının vazgeçilmezleri olsun. Onları küçük çıkarlar için asla feda etme.

Haşr 10: Muhatabına güvenmek istiyorsan, önce sen güvenilir ol.

Kalem 1-2: Yazdıklarının ve yaptıklarının peşini bırakmayacağını unutma. Gücünü insanların yararına kullan.

Münafıkun 4: Bencil olma, tebrik etmeyi bil.

Saff 2: Yalandan uzak dur.

Yusuf 32-33: Modern hayatın çarpıklaştırdığı kadın-erkek ilişkilerinin, hayatını esir almasına izin verme.

Ankebut 41: İyi bir dostun, paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.

Al-i İmran 92: İyilik yapma arzunu, şarta bağlama. Vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır, asla unutma.

En'am 50: Önyargılarla hayatı kendine zehir etme.

En'am 60: Bildiklerinle açıklayamadığın şeyler, hayatının kâbusu olmasın.

Felak 1-5: Korkuların tutsağı olarak yaşamaktan vazgeç.

Hacc 46: Kendini, hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullama.

İbrahim 42: Merhametli olmaktan asla vazgeçme.

İsra 23: Anne ve babana 'off' bile deme.

Nisa 149: Kendini sürekli övmekten uzak dur.

Yunus 12: Vazgeçilmez olmadığını kabul et.

Enfal 56: Sözünüzde durmamanın utanç verici olduğunu aklından çıkarma.

Furkan 43: Heveslerini kendine ilah edinme.

Necm 3: İnanma duygunu diri tut.

Nisa 58: Karar verirken, vicdanının sesini duymazlıktan gelme
 
Daha iyi arkadaşlar bulun. Kendinizden daha iyi olan kişilerle arkadaşlık edin ki böylece karakteri en iyi olanlarla çevrelenmiş olur ve bir şeyler öğrenebilirsiniz.

| Nouman Ali Khan
 
Ümitsizliğe Düşmeden 5 Şeyi Aklımıza Getirelim

ŞUBAT 4, 2015 01 LİKE
1. Hiç Kimse Yalnız Değildir



İş, okul, aile, arkadaş ilişkileri içerisinde devam eden hayatımızda zaman zaman anlaşmazlıklar, kızgınlıklar, kırgınlıklar olabiliyor. Herkesten uzaklaşıp, yalnız kalmayı isteriz ya bazen… Sonra bu yalnızlık gittikçe büyür içimizde; yalnız, kimsesiz hissederiz kendimizi. Sanki bütün dünya bize küsmüş bir başımıza kalmışız gibi. Ve bi ayet yeter bazen bütün yalnızlığımızı almaya. ” Rabbin seni ne bıraktı ve ne de sana darıldı.”(Dûha 3. Ayet) Rabbim her zaman benimle ama yine de bir anlık gafletle ümitsizliğe kapılıp birilerinin yokluğundan dolayı yalnızım diyorsan; ” Ben size yetmez miyim? ” (Zümer 36. Ayet) diyor Allahû Tealâ… Hala yalnız mısınız?



2. Her Zorlukta Bir Kolaylık Vardır


Hayat her zaman planladığımız gibi gitmiyor. Türlü türlü zorluklarla karşılaşabiliyoruz. Çok büyük bir dertle karşı karşıya kaldığımızı ve herşeyin bittiğini düşündüğümüz zamanlar da oluyor. Hiçbir şeyin bu dertten bizi kurtaramayacağını, çaresizlikle sonumuzun geldiğini düşünürken; ” Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.” (İnşirâh 5./6. Ayet) ayeti; Allah’ ın zorluklarla beraber kolaylığı da kullarına sunduğunun kanıtı olduğu gibi, asla karşımıza çıkan dertler karşısında ümitsizliğe kapılmamızın da gerekçesidir.



3. Her Hale Şükretmeli


Dönem dönem maddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Hatta bazen büyük bir maddi kayıp yaşayabilir; yıllarca çalışıp yaptığımız her şeyi bir anda kaybedebiliriz de. İşte o an kendimizi sıfır noktasında hissederiz. Düştüğümüz bu hal bizim için bir yıkım adeta. Hayattan tüm ümidi keseriz, artık her şey bitmiştir, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. “Yoksa sizden öncekilerin başına gelenler sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlar öyle darlıklara ve zorluklara uğradılar ve öylesine sarsıldılar ki, peygamber ve onunla beraber iman edenler, ‘Allah’ın yardımı ne zaman?’ diyecek hale geldiler. Haberiniz olsun, Allah’ın yardımı yakındır.” (Bakara 214. Ayet) Demek ki hiçbir şey bitmemiş Allah bizi kolaylıkla müjdelemektedir.



4. Allah'tan Ümit Kesilmez


Hayattaki imtihanlardan biri de hastalıktır. Bazen bu imtihan en yakınımızla karşımıza çıkar. Tıbbın da yetersiz kaldığını, artık yapacak birşey kalmadığını düşünürüz. Düştüğümüz bu ümitsizliğe öylesine kapılırız ki bırakın hastayı kendimizi bile teselli edemez hale geliriz. “(Resûlüm) Kulumuz Eyyub’ u da an. O Rabbine: Doğrusu şeytan bana bir yorgunluk ve eziyet verdi, diye seslenmişti…Katımızdan bir rahmet ve akıl sahiplerine bir öğüt olmak üzere, ona tekrar ailesini ve geçmiş olanlarla bir mislini daha vermiştik.” (Sâd 41./43. Ayet) Unutmayalım ki; Hz. Eyyup çok ağır bir hastalığa yakalanmış, malını ve ailesini kaybetmişti. Tüm bunlara rağmen yine de sabredip, ümitsizliğe düşmeyip Allah’a böyle dua etmişti.



5. Allah' tan Gelene Razı Olmalı


Bir şeyin olmasını çok isteriz. Allah onu gerçekleştirdiğinde çok mutlu olacağımızı düşünürüz. Allah istediğimizi vermeyince de üzülürüz. Tüm ümidimizi ona bağladığımız için; ‘Bu dileğim kabul olmadı daha hiçbir şey istemem’ dediğimiz zamanlar da olmuştur. İstediğimiz şeyin hakkımızda hayırlı mı? ya da şimdi mi gerçekleşmesi gerektiğini bizler bilemeyiz ki. “…Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysa ki o sizin bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilemezsiniz.” (Bakara 216. Ayet) Ne demiş Hz. Mevlana; ” Allah’ın verdiği de, vermediği de imtihandır.” Bize düşen tüm imtihanlara karşı hazırlıklı olup, Allah’ tan gelen herşeye razı olmaktır.

 
Musafaha edin (selam verin) ki kalplerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin.

| Hadis-i Şerif Meali; Muvatta
 
Kendinle olan günlük mücadelenin seni boğmasına izin verme. Rabb'in senden en iyisi ya da mükemmeli olmanı beklemiyor. Gelişme kaydetmek için küçük adımlar at.

| Mufti Ismail Menk
 
Ey İslam'ın Kızı!
Mücrimlere, sen "hayır" dersen, öteki "hayır" derse o zaman bütün erkekler İslam kadınının ancak nikahla ulaşılabilecek yüce bir varlık olduğunu anlayacaklar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…