Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan sevince neler yapıyor işte, bende böyle sizin gibi düşünürdüm. İnsan büyük konuşmamalı bence, kınadığı bir şey bir insanın başına gelmeden ölmezmiş. Evet tanıyorum, konumuz engelli çocuk değil konumuz yeminin doğru olup olmadığı. Rahat olsam gayet cool bir şekilde mesajı takmazdım yani bu kadar net

Ya siz anlamadınız herhalde eğer doğruysa yemin et dedim kardeşim bunda anlamayacak ne var pardon ? Ben çocuğum sakat kör mü olsun dedim Allah aşkına düzgün oku, konuyu başka yerlere çekme, yorum yazmak içinde yazma ! Konumdan da git !

Sizin gibi böyle insanın moralini daha çok bozan tipler oldukça kimse böyle yazmak istemiyor işte açıkça biraz empati yap ya Allah’ını seversen, yapamıyorsan da konuyu başka yere çekme

Yazdıklarımdan görmezden gel, rahat ol diye bir şeyi nasıl çıkardınız bilmiyorum.
Bir ilişkiye devam etmek için sevmek yetmiyor.
Aranızda güven de olması gerekiyor.
Ve bu güven maalesef ki yeminlerle sağlanmıyor.
Nitekim adam yeminleri etmiş ama siz hala dert ediyorsunuz. İstiyorsunuz ki içinizi rahatlatalım.
İnsan sıkışınca yalan da söyler, yalan yere yemin de eder.
Bunun neye inandığı ile alakası yok.
Baskı ve ispat arasında gidip gelirken verilen ani bir kararla yalan yere yemin etmiş olabilir.
Rahmetli dedemden kalan en güzel nasihat,
‘Doğru söz yemin istemez’ oldu.
Yemin etmem. Yemin et diyene hiç etmem.

Siz de içinizi rahatlatmak istiyorsunuz ama yapamazsınız.
Çünkü dünyanın en evrensel yalanlarından biri
Arkadaşım yaptı/kuzenim yaptı ‘dır.
Gerçekse bile emin olamazsınız.
Ben burada
Yok yaaaa adam o kadar büyük yeminler etmeye cesaret edemez, doğru söylüyordur kesin, desem de bu değişmez.
Bu gidişattan sağlıklı ilişki çıkmaz. Güvensiz, tedirgin, şüpheci devam edeceksiniz.
Moralinizi daha fazla bozmayayım, konunuza başka cevap yazmayacağım da.
İyi geceler.

Doğruluğunu kanutlasın diye
Tamam bende onu diyorum lafı zaten doğru olan yeminin arkasına sığınmaz ki yemin etmek şudur bence benim lafıma inanmıyorsun al yemin ederim yani arada güven problemi var yemine inanıyorsun adamın lafına değil bence boş yere de yemin edebilir yani kim ölmüş ki yalandan karşınızdaki insana inanmanız lazım önce

Çocuklar üzerine ya da anne baba üzerine yemin edilmez yemin sadece Allah üzerine edilir ve İslam'da yemin kefareti diye bir şey var yani yemin ettiği taktirde o yemini bozarsa onu kefaretini ödemesi gerekir ve günahtır.

Nişanlınız namaz kılıyor diye yalan yere yemin etmeyecek diye bir şey yok. Belki de etmiş olabilir. Umalım ki etmesin..

hangi sebep bu kadar yemin ettirrir? hanfendi o cumleleri bi araya getrirkn cocukla ilgili yemin mesela bi an durup iciniz urpermedimi? Allah akil versin size

S sassyassyy Merhaba acil yardımınıza ihtiyacım var yapabileceğiniz bir şeyse yardım eder misiniz?

elinizde nişanlınızın veya onun mail attığı kişinin mail adresi var mı? varsa bana özelden yazar mısınız adam maili nerden bulmuş öğrenirim. büyük ihtimal internetten buldu çünkü maille aldatma ilk kez duydum. tam olarak ne yapacağız onu da anlamadım ama telefon iphone ve siz nişanlınızın maillerine mi bakmak istiyorsunuz?

Eğer o yalan yere ettiyse onun günahı, ben inanmak istiyorum. Aklımın rahat olmasını istiyorum, kaç gündür ağlıyorum, gözlerim şişti. Bugün mesajlaştık inanmıyorum sana dedim, o kadar şey söyledim ben sana inanmıyorum ya pes hala beni sorguluyorsun dedi.
peki ya yeminleri yalansa ve cocuklarınız sakat olursa cidden pes

Ne saçma sapan yeminler bunlar.
Sırf sizin içiniz rahat edecek diye ana babadan başlayıp doğmamış çocuklardan çıkmışsınız vah yazık.
Ben yeminlere inanmam. Müslüman adamın sözü doğrudur yemine lüzum yoktur.
Allah size de akıl fikir versin.

Eger ki ilişkiyi kurtaracaksa ederler diye biliyorum.Yani onlara normal geliyor yalan yere inkar etmek.İşlerine öyle geliyor :)

Kanıt yok işte kafayı yemek üzereyim, lütfen beni anlayın konuya yorum yapanlar kendilerini benim yerime koysunlar burdan yazıyorum gözlerim şişti ağlamaktan :KK43:

Kendimi senin yerine koydum. Güvenmediğim insandan doğacak çocuğumun sakat olması üzerine yemin ettirmem. Çünkü o çocuğa sen bakacaksın o değil.
Evli değilsin bir şey değilsin boşversene bu kadar hassassa ardına bakma. Ne gereksiz iş. Yemin edince aklanmaz.
Not
Olay aldatmalı olaysa erkekler her şeyi söyler. Adı üzerinde aldatma. Sizi aldatmak için yeminde eder.

Ya siz anlamadınız herhalde eğer doğruysa yemin et dedim kardeşim bunda anlamayacak ne var pardon ? Ben çocuğum sakat kör mü olsun dedim Allah aşkına düzgün oku, konuyu başka yerlere çekme, yorum yazmak içinde yazma ! Konumdan da git !
neden sizle aynı fikirde olmak zorunda mı bir mesaj için olabilecek butun hayatınızı mahvetmıssınız! Zaten ayrilmiyacaksiniz sizin tutarsizliginiz olmus -yemin et - yemin ederim - baban olsun mu - olsun annen ölsun mu - ölsün peki ya kardrslerin ?- onlarda ölsun ki yemin ederim ..hmmmm peki cocuklarimiz sakat kör olsun mu? -olsun oda olsun.. Cevap: hala inanmadim! -adam: hmm ben bi arastirayim sana donerim !!!! Allah icin ne kadar saglikli bu yazilar insanlar burda kotulugunuze konusmuyor .. Bakin ben anneyim bebegim hasta olabilir dediler hamileyken kafayi yiyordum!! Dile almak ne kolay olmus yaa. Yarin anne olunca anlarsin bu hayatta kimsenin basina bunlar gelmitecek degil

Rahat takılmak derken, anlayamadım, acar mısınız?
Asıl ben sizi rahat gördüm.
Siz hiç engelli çocuk tanıyor musunuz mesela?
Çocuğun sakat olsun, kör olsun diye yemin ettiriyorsunuz?

Sanki 5 çocuğunuzun babası da gidecek yeriniz yok.
Güvenmiyorsanız ayrılırsınız.
Evet bence de ben girmeyeyim bu konulara.
Adama abuk sabuk yeminler ettirip, faldan medet uman düşünce yapısını anlamam mümkün degil.
+1000

Edermi etmezmi bilmem sende bilemezsin burdaki hiç kimsede. Sinek küçük mide bulandırır araya şüphe giren ilişkiden hayır gelmez. İleride adama inandığın için pişman olabilirsin ha yalan yere yemin etmişse yine sen pişman olursun.
Yemin içinde dinimizde öyle kefaretle falan paçayı kurtarmak yine Allahın merhametine kalmış. Kaldı ki o kadar dindar biriyse haram ilişkiye de bulaşmaması gerekir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X