- Emoji Skoru
- 4
- Puanlar
- 681
Mezun olalı henüz 1.5 ay oldu ama ben çıldırmak üzereyim..tüm iş arama sitelerinde binlerce eleman ilanı var ama aradıkları ilk şey DENEYİM ve ANA DİL GİBİ İNGİLİZCE...staj harici deneyimim yok bütün yeni mezunlar gibi,İngilizcemde okulda öğrendiğim kadar...sürekli iş görüşmelerine gidiyorum ama bir şey çıkmıyor..daha eve yeni geldim sabahtan beri sokaklardayım 2 tane görüşmem vardı bugün bir tanesi Türkiye'nin en büyük 3 Gsm firmasından biri için Çağrı Merkezi Elemanıydı..Şartları çok ağır geldi bana 620 tl maaş+ssk+yol+günlük 6,5 tl yemek parası,haftada 1 gün izin günlük çalışma saati 11 saat..1 saat mola 10 saat sürekli çağrı karşılama sürekli telefonun başından ayrılmama ve vardiyalı sistem...ama satış odaklı bir iş değildi..
İkinci görüşmem yine önemli bankalardan biri için çağrı merkezi elemanı içindi..o da vardiyalı ama satış odaklıydı..toplu görüşme şeklinde oldu ilk başta..herkes kendini tanıtırken resmen şok oldum...kızın biri biyoloji mezunu,diğeri jeoloji mühendisliği mezunu filan...ne olcak böyle bilmiyorum çok moralim bozuk kızlar ya...benim gibi yıllarca okullarda dirsek çürütüp mezun olup sonrada iş bulcam diye kapı kapı gezen gençlerin durumu ne olucak bilmiyorum...
Bir yandanda düşünüyorum acaba benmi iş beğenmiyorum diye,ama ailemde istemiyor o kadar saat çalışıp yorulup bu kadar az maaşı ve şartları...
İşte böyle bu sıcakta kafama güneş geçip o kadar çaresiz insanı görünce burda içimi dökmek istedim kızlar...:gitme: :gitme:
İkinci görüşmem yine önemli bankalardan biri için çağrı merkezi elemanı içindi..o da vardiyalı ama satış odaklıydı..toplu görüşme şeklinde oldu ilk başta..herkes kendini tanıtırken resmen şok oldum...kızın biri biyoloji mezunu,diğeri jeoloji mühendisliği mezunu filan...ne olcak böyle bilmiyorum çok moralim bozuk kızlar ya...benim gibi yıllarca okullarda dirsek çürütüp mezun olup sonrada iş bulcam diye kapı kapı gezen gençlerin durumu ne olucak bilmiyorum...
Bir yandanda düşünüyorum acaba benmi iş beğenmiyorum diye,ama ailemde istemiyor o kadar saat çalışıp yorulup bu kadar az maaşı ve şartları...
İşte böyle bu sıcakta kafama güneş geçip o kadar çaresiz insanı görünce burda içimi dökmek istedim kızlar...:gitme: :gitme: