Dipteyim, Sondayim..

EceMehmet11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
21
3
33
Merhabalar,
2 yillik bir iliskinin ardından Subat ayinda tayin alabilmrk icin evlendim. Dugunum Temmuzda.. Daha once de bir nisanlilik dönemi yasamistim düğünüme 2 ay kala siddet yuzunden bozulmustu. Bu ayriligin ardindan 1 sene sonra esimle tanistim. Melek gibi bir adamdi. Beni korudu kolladi sahip cikti sevdi cok sevdim. Kanayan yaralarima merhem oldu. 13 yasindan beri ilk defa bu ilgiyi gördüm. Ailem disinda tabi ki. Annrm babam bana cok duskunler. Hersey o kadar iyiydi ki 1 yil boyunca. Kussem uyumaz aglasam gelir gulsem gulerdi.. Nisanlilik dönemi ve 3 aylik evlilik doneminde yani 1 yildir benim tanidigim sevdigim adam bu degil.. Bagiriyor, surekli ama. Aglatmadigi gun yok. Hafta sonu evde durmamak icin herdeyi yapiyorum. Cok anlayissiz. Ne yesem, ne giysem cok goruyor bana.. Kofte yapsam 3 gun aldigi kiyma parasini konusur. Dun kendime 15 liralik gomlek aldim evde kiyameti kopardi.. Ki ben calisiyorum ve esimin 2 kati maas aliyorum. Maasima dokunmadan esime teslim eden bir insanım. O kendine hic harcamaz. Borc harc gidiyor para. Su son günlerde artik kendime ciddi anlamda zarar vermeye basladim. Yorganlari isirarak agliyorum. Ben agladigimda benimle aglayan adam, gözyaşımı bile gormek istemiyor simdi.. O kadar tahammulsuz bana. Sevdigi zaman sever oper oksar ama hrr gun kavga çıkarmadan da uyumuyor. Cok sıkıldım, cok mutsuzum. Donsem yolun yarisindan nasil donerim? Aileme bunu tekrar nasil yasatirim? KIyamiyorum onlara.. Ama boylr omur gecer mi bilmiyorum.. Evlilik stresimi diyorum ama zaten 3 aydir beraber yasiyoruz.. Lutfrn biseyler soyleyin..

ailenle ve ailesi konuşmalısın. boşan demek haddime düşmez ama aile büyükleri ile bir araya gelip eşinle konuşmalısınız yoksa düzeleceğini zannetmiyorum.:KK43:

Al karşına konuş açık açık. Herşeyi netlestirin. Böyle hayat geçmez. Cimrilik anlayissizlik çok kötü. En sinir olduğum da insanın yedigine ictigine müdahale edilmesi. Ayrıca niçin maaşını ona veriyorsun. Bu çok çok yanlış. O mu talep etti bunu?
Belki 30 kere konustum.. Tamam diyor haklisin diyor yarin yine ayni.. Bir onceki verdigi sozleri hatirlamiyor. haksiz da olsa hakli gibi davranıp bana cok sonra itiraf ediyor sen hakliydin diye.. Maasimi veriyorim borc harc kapatiyor kalan yinr bana ama harcatmiyor ki..

Yorganı yemeyin, eşinizide terslemeyin. Çok yenisiniz. Evet çok zor. Ama biraz uzaktan bakmaya çalışın kendinize ve ilişkinize. Zaman ve çabayla düzelebilir. Mümkün olduğuna maaşınızı eline vermemeye çalışın. Bene en büyük yanlış bu. Düzelir inşallah. Bir de kıyma alıyorsa söylenmesini umursamayın . sağırlık iyi olduğu durumlar var. Ama kıyma almazsa bu ciddi bir durum olur. Ama en ideali parayı vermeyip kıymayı mümkün olduğunca işten gelirken sizin almanız. O zaman eşinizin gözünde büyümez. Adamın tek problemi cimrilik anladığım kadarıyla. Huydur tamamen geçmez ama biraz düzelebilir. Sevgi varsa idare edilebilir.Sevgi yoksa zor.

Son bi kere daha konuş sonra da yoluna bak canım. Bu şekilde ömür gelmez muhtac değilsin kimseye maşallah. Kendini bilmez birine katlanacaksın annene babana bakarsın yanına alıp. Kendini yıpratma üzme değmez kimse için.

canım zor bir durum keşke düğünden önce aynı evde yaşamasaydınız.cok fazla taviz vermişsin maaşını filan vermez kendin içinayırmadan bunalrında etkisi olabilir diye düşünüyorum. erkeklerin çoğu zor kadın sever

Yorganı yemeyin, eşinizide terslemeyin. Çok yenisiniz. Evet çok zor. Ama biraz uzaktan bakmaya çalışın kendinize ve ilişkinize. Zaman ve çabayla düzelebilir. Mümkün olduğuna maaşınızı eline vermemeye çalışın. Bene en büyük yanlış bu. Düzelir inşallah. Bir de kıyma alıyorsa söylenmesini umursamayın . sağırlık iyi olduğu durumlar var. Ama kıyma almazsa bu ciddi bir durum olur. Ama en ideali parayı vermeyip kıymayı mümkün olduğunca işten gelirken sizin almanız. O zaman eşinizin gözünde büyümez. Adamın tek problemi cimrilik anladığım kadarıyla. Huydur tamamen geçmez ama biraz düzelebilir. Sevgi varsa idare edilebilir.Sevgi yoksa zor.
Tesekkur ederim.. Sevgi var evet. Sevildigimi ve sevdigimi biliyorum. ama biraz degersiz oldum sanirim,onemsenmiyorum artik.. Kiyma olayi da benim canimin kofte cekmesinden.. Yani benim canim kofte cektigi icin o kiyma buyutuldu bu kadar. Yoksa normal bi zamanda alsam sorun olmayacakyi biliyorum.

Nazar mi degdi ki mutlulugunuza..? Ben nazara cok inanirm.
nazar degilsede psikolojik bir durum olablr doktora gtsin bence

Nazar mi degdi ki mutlulugunuza..? Ben nazara cok inanirm.
nazar degilsede psikolojik bir durum olablr doktora gtsin bence
Olabilir. Ben cok nazara gelirim. Gelinlik denerken bile 3 kez düştüm. Etrafimda cok sevilirim kisa zamanda iyi bir konuma sa ulastim o yüzden bana tahammul edemeyen insan da cok fazla.

Kesin tavrini koy. 15 tllik gömlege, aldigi kiymaya bilmem neye bir daha laf ederse "höt" diye bir bagir bakalim birdaha yapiyor mu. Evlilik nasil baslarsa öyle gider. Benim esimde ilk zamanlar öyleydi, ben ondan 2 kati fazla maas alirdim, kredi kartimda ondaydi (safmisim salak kafam), eve cok alisveris yapiyorsun diye kavga cikarirdi, ki cok dedigi gercekten cok degil. Kayinvalidem ve görümceme bakardim acaba onlarda az mi aliniyor diye ama hersey bol boldu, birde onlar calisan bayanda degiller. 3 sene böyle cektim, sustum, agladim, ayriligi cok düsündüm, huzurum hic kalmamisti. Annem babam bile farketmisti kizim yolda yürümeyi unutmussun sen bu degilsin diyorlardi. Sonra ne olduysa bana birden ipler koptu, o bana yaptikca ben altta kalmadim, bende calisiyorum dedim, ver kartimi dedim, damarina bastim, pusturdum onu. Hic sevmedigim seyler cazgirlik ama zorla yaptirdi. Sen nasil kocasin ki bana eve aldigim yiyecegin hesabini soruyorsun dedim üstüne basa basa, defalarca. Tasvip etmedigim seyler bunlar, ama bazilari bundan anliyor. Öyle sakin olmakla, alttan almakla, güzel güzel konusmakla anlamiyorlar, hele ki Türk erkegi. Simdi kredi kartim bende, hatta bana benim kredi kartimi al para cek diyor arada, ne lazimsa al diyor. Sen bastan tavrini koy. Her konuda hemde. Seni ezmeye calistigi her konuda tavrini net bir sekilde koy, yoksa yipraniyorsun. Adam olsunlar, öyle kocalik olmaz, simdiki kocalar hic delikanli degil, kadinlar daha delikanli vallahi.

Sunu da belittmek isterim. Liseden samimi oldugum 3 kiz arkadasim var. Yedigimiz ictigimiz ayri gitmedi yillardir. Evlendigimizden beri onlarla gorusmemi bile sorun yapar oldu. Her gun whatsapptan konusmalarimiza bakiyor. Sen benim hakkimda dedikodu yapıyorsun diye tutturdu aylardir didik didik inceliyor herseyimi.

Tesekkur ederim.. Sevgi var evet. Sevildigimi ve sevdigimi biliyorum. ama biraz degersiz oldum sanirim,onemsenmiyorum artik.. Kiyma olayi da benim canimin kofte cekmesinden.. Yani benim canim kofte cektigi icin o kiyma buyutuldu bu kadar. Yoksa normal bi zamanda alsam sorun olmayacakyi biliyorum.
Kıymayı örnek olarak verdim aslında; her ihtiyacınızı o karşılamasın. Maaşınızdan harcama rahat yapabilseniz iyi olur. Aslında canının çektiğinin problem edilmeside tuhaf. Cimri olaydı iyiydi diyesim geldi. Tabiki kendini değersiz hissedersin. problemin gerçek sebebini bulup onu çözün. Neden böyle? öce bunu bulun. iyi giden bir ilişkide eşlerden birinin istediğini diğer eş zevk alarak yerine getirir. O nu mutlu edeceğini düşünmek eşin hoşuna gitmesi gerekir. Durumu varsa öğlen köfte yemeyede götürebilirdi. Dikkat edip doğru yolu bulmanızı öneririm. dibe inmek için erken.

Kesin tavrini koy. 15 tllik gömlege, aldigi kiymaya bilmem neye bir daha laf ederse "höt" diye bir bagir bakalim birdaha yapiyor mu. Evlilik nasil baslarsa öyle gider. Benim esimde ilk zamanlar öyleydi, ben ondan 2 kati fazla maas alirdim, kredi kartimda ondaydi (safmisim salak kafam), eve cok alisveris yapiyorsun diye kavga cikarirdi, ki cok dedigi gercekten cok degil. Kayinvalidem ve görümceme bakardim acaba onlarda az mi aliniyor diye ama hersey bol boldu, birde onlar calisan bayanda degiller. 3 sene böyle cektim, sustum, agladim, ayriligi cok düsündüm, huzurum hic kalmamisti. Annem babam bile farketmisti kizim yolda yürümeyi unutmussun sen bu degilsin diyorlardi. Sonra ne olduysa bana birden ipler koptu, o bana yaptikca ben altta kalmadim, bende calisiyorum dedim, ver kartimi dedim, damarina bastim, pusturdum onu. Hic sevmedigim seyler cazgirlik ama zorla yaptirdi. Sen nasil kocasin ki bana eve aldigim yiyecegin hesabini soruyorsun dedim üstüne basa basa, defalarca. Tasvip etmedigim seyler bunlar, ama bazilari bundan anliyor. Öyle sakin olmakla, alttan almakla, güzel güzel konusmakla anlamiyorlar, hele ki Türk erkegi. Simdi kredi kartim bende, hatta bana benim kredi kartimi al para cek diyor arada, ne lazimsa al diyor. Sen bastan tavrini koy. Her konuda hemde. Seni ezmeye calistigi her konuda tavrini net bir sekilde koy, yoksa yipraniyorsun. Adam olsunlar, öyle kocalik olmaz, simdiki kocalar hic delikanli degil, kadinlar daha delikanli vallahi.
Inanin altta kalmiyorum. Ben cok dişli bir insanim aslinda yani hic ezik olmadim su yasima kadar. Benfen buyuklere bile ablalim tasladim. Ama buna işlemiyor ki. Dun yuzunu bile gormedim yattim uyudum saatin 6 sinda ac karina. Gel bi yemek ye bile demedi. Ben umursamadikca oda umursamiyor.

Sizi bu kadar ağlatmaya kimsenin hakkı yok. Kocanız olsa dahi.. Ayrıca 15 liralık gömlek için kıyameti koparmaya ne hakkı var? Sakın bu durumda çocuk falan düşünmeyin. Maaşınızı da kesinlikle eşinize vermeyin.

Kıymayı örnek olarak verdim aslında; her ihtiyacınızı o karşılamasın. Maaşınızdan harcama rahat yapabilseniz iyi olur. Aslında canının çektiğinin problem edilmeside tuhaf. Cimri olaydı iyiydi diyesim geldi. Tabiki kendini değersiz hissedersin. problemin gerçek sebebini bulup onu çözün. Neden böyle? öce bunu bulun. iyi giden bir ilişkide eşlerden birinin istediğini diğer eş zevk alarak yerine getirir. O nu mutlu edeceğini düşünmek eşin hoşuna gitmesi gerekir. Durumu varsa öğlen köfte yemeyede götürebilirdi. Dikkat edip doğru yolu bulmanızı öneririm. dibe inmek için erken.
Kendisine sebep hep senin istedigin oluyor. Ben el bebek gul bebek buyudum. Bu zamana kadar ne istediysem elde ettim. Ailem bir dedigimi 2 ettirmedi bana. Bende sevgililik döneminde kendi dedigimi yaptim. Yani sinemaya mi cafeye mi diye tartisirken ben ne istersem ona girdik. Ama asil sorun esimin bana fark etmez deyisi. Ben o istese gitmez miydim? Hep bana birakti.. simdi ne istesem yapmiyor. Gunlerdir kofte diye yalvariyorum evde ya bi insan alip yapmax mi? O hic birdey istemez ama istemede bile ben her maasimda hediye aliyorum. daha bana aldigi bir çöp yok.

Sizi bu kadar ağlatmaya kimsenin hakkı yok. Kocanız olsa dahi.. Ayrıca 15 liralık gömlek için kıyameti koparmaya ne hakkı var? Sakın bu durumda çocuk falan düşünmeyin. Maaşınızı da kesinlikle eşinize vermeyin.
Cocuk düşünmüyorum. En az 3 sene. Anlatamaya çalışıyorum ama anlamamakta israr ediyor. Sorun gomlek degil sorun o gomlegi benim giyiyor olmam.. Ben istiyorum çünkü. Benim istediginib olmasi zoruna gidiyor.

inşallah düğün gününüzüde mahvetmez. Bence ailenizden önce kendinizi düşünün.aradaki problemleri düğüne kadar çözmeye çalışın, baktınız olmuyor zararın nersinden dönülürse kardır. eşi dostu, çevreyi düşünmeyin bu kadar, neler neler unutulur geçer...

X