• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dipteyim

Elin ekmek tutsun evlat

Kuaförlük, güzellik uzmanlığı vb bir kursa gidip meslek edinsen?
yollamıyorlarmış.
gözünün açılacağını falan mı düşünüyorlar nedense...
önce kursa gidebilmesi için bir yol bulmalı bence

öncelikle, Allah rahmet eylesin baban için.. ama, tek dayanağın oydu madem neden senin 16 yaşında evlendirilmene göz yumdu en başta sorulacak soru bu.
hayatının baharında hep beraber toplanıp mıçmışlar hayatının içine resmen...

değiştirebileceğimiz çok da bir şey yok.
ama tatlı tatlı konuş eşinle.
"para kazanıcam gidicem" diye düşündüğünü sanmasınlar ama sen alttan alttan günde 1-2 lira bile olsa kenara koy.
mesela kim var sana az da olsa yakın olan?
kayınpederin, görümcen, kayınvaliden? daha az anlayışsız olanla tatlı tatlı konuşsan..
parasında değilim zaten ama meşgalem olsun istiyorum, o yüzden el işleri yapsam ufak ufak, (onları da gözettiğini sansınlar) atıyorum ben cahilim böyle çocuklarıma da sizlere de yetemiyorum onlar için, sizin için bir kursa gönderseniz beni desen mesela?

hani direkt gözlerine soka soka değil de alttan alttan yapsan böyle şeyleri?
Canım benim babam hastalandı o ara. Herhalde kızım ortada kalmasın diye düşündü. Yani beni çok severdi ama liseye gitmeme engel oldu. Liseler çok pismiş başıma bi iş gelirmiş diye. Yani bi yerden kurtulup daha beterini düstüm. Para verirler ama beni bırakmıyorlar işte. Ben bi kavga ödü mesela kafama bardak attı 5 dikiş attılar ben artık ne hale geldiysem bağırmaya başladım komşular geldi falan hastaneye gittik hemen babası aradı sakın polisı karistirma çocuklar babasız kalır falan dedi. Zaten her konuda uzerimde psikolojik baski uyguluyorlar. En ufak seyden en buyugune kadar.Bende dedim ki soylemiycem polise falan ama ben artık istemiyorum annemin yanına gidicem dedim tamam dediler. Sonra beni anneme götüreceğine onlara götürdü bıraktı beni kendi geldi hiçbir şey olmamış gibi.ben bide onlardan laf dinledim günlerce. Sanki ben onun kafasını yarmışım gibi suçlu oldum. Yani benim tek çarem çocukları alıp kaçmak ama gelip beni bulur da anneme bana zarar verir diye korkuyorum.
Elin ekmek tutsun evlat

Kuaförlük, güzellik uzmanlığı vb bir kursa gidip meslek edinsen?
Çocukları nereye bırakayim. Para biriktireyim desem bana vermez para ayda 1 arkete zor giderim hep kendi alır. Benim gittiğim yer bi park bide hastane o kadar.

Az önce geldi banyo yapıcam banyoyu hazırla dedi sana hiçbir şey hazirlamiyorum dedim. Sonra çıktı üstümu hazırla dedi bende yapmıyorum dedim ya artık istemiyorum dedim. Yine saydırdı küfürlerini gitti. Artık tahammulum yok. Ben onun atletini donunu çıkarmak zorunda mıyım. Bornozunu vermek zorunda mıyım. Çok yaptım yine değişen bir şey yok. Şimdi bunları kaynana kp duysa niye yapmadın sen suçlusun derler. Beni dövse niye kendini dovduruyorsun bi kocanı idare edemiyorsun derler. Böyle insanlar işte ama artık yetti ne susucam nede onların saçma laflarıni saatlerce dinliycem. Akşama arar anasını şikayet eder yine ağzımı açıp gözümü yumucam gerekirse polis arıyicam zorla tuuyorlar beni diycem. Sonunu dusunmiycem artık.

Az önce geldi banyo yapıcam banyoyu hazırla dedi sana hiçbir şey hazirlamiyorum dedim. Sonra çıktı üstümu hazırla dedi bende yapmıyorum dedim ya artık istemiyorum dedim. Yine saydırdı küfürlerini gitti. Artık tahammulum yok. Ben onun atletini donunu çıkarmak zorunda mıyım. Bornozunu vermek zorunda mıyım. Çok yaptım yine değişen bir şey yok. Şimdi bunları kaynana kp duysa niye yapmadın sen suçlusun derler. Beni dövse niye kendini dovduruyorsun bi kocanı idare edemiyorsun derler. Böyle insanlar işte ama artık yetti ne susucam nede onların saçma laflarıni saatlerce dinliycem. Akşama arar anasını şikayet eder yine ağzımı açıp gözümü yumucam gerekirse polis arıyicam zorla tuuyorlar beni diycem. Sonunu dusunmiycem artık.

bebeğim bi sakin ol.
bak ben normalde çok fevri bir insanım. kendini ezdirme cırla vur kır derim normalde adamın alnını karışlarım lafımla bile olsa, ama şuan sana sakin ol diyorum.
neden biliyo musun? öfkeyle kalkıp zararla oturmandan korkuyorum.
polise gitsen, arasan ne olacak?
ben söyliyeyim en fazla 3 ay uzaklaştırma verecekler eşine...
bu ülkede koruma kararı varken cinayete kurban giden kadınlar var..
Rabbim esirgesin..

o yüzden sana bir süre daha alttan al diyorum.
bir süre daha önce kendini geliştirmeye çabala diyorum.
üniversite okumadan da sahip olabileceğin meslek dalları var.

kuaförlük mesela manikürcülük güzel paralar var bu işte.
he gönlüm liseyi bitirmen sonra üniversite okumandan yana ama şu şartlarda çok zor...

elin ekmek tutsun bitanem ondan sonra annenin yanına mı gidiyosun kendine ev mi tutuyosun napıyosan yap. ama önce ayaklarının üzerine dikil.

bebeğim bi sakin ol.
bak ben normalde çok fevri bir insanım. kendini ezdirme cırla vur kır derim normalde adamın alnını karışlarım lafımla bile olsa, ama şuan sana sakin ol diyorum.
neden biliyo musun? öfkeyle kalkıp zararla oturmandan korkuyorum.
polise gitsen, arasan ne olacak?
ben söyliyeyim en fazla 3 ay uzaklaştırma verecekler eşine...
bu ülkede koruma kararı varken cinayete kurban giden kadınlar var..
Rabbim esirgesin..

o yüzden sana bir süre daha alttan al diyorum.
bir süre daha önce kendini geliştirmeye çabala diyorum.
üniversite okumadan da sahip olabileceğin meslek dalları var.

kuaförlük mesela manikürcülük güzel paralar var bu işte.
he gönlüm liseyi bitirmen sonra üniversite okumandan yana ama şu şartlarda çok zor...

elin ekmek tutsun bitanem ondan sonra annenin yanına mı gidiyosun kendine ev mi tutuyosun napıyosan yap. ama önce ayaklarının üzerine dikil.
Annemin yanına gidebilsem zaten abim iş bulur bana o üni mezunu ama gitmek sorun. Beni bırakmıyorlar ya annemi aradım o bardak atma olayında niye aradın diye az kalsin beni hepsi dövecekti telefonumu aldılar elimden. Annem eve arkadaşını gönderdi beni alsin diye beni hemen götürdüler oradan adam gelmiş kimse yok diye gerı gitmiş. Annem de korkuyo gelemiyo bi şey yapar diye psikopat gibi bir şey.
Ben de biliyorum polis belki de evine git yapcak bi şey yok diycek ama ben durup sustukça daha çok yapıyo.

Annemin yanına gidebilsem zaten abim iş bulur bana o üni mezunu ama gitmek sorun. Beni bırakmıyorlar ya annemi aradım o bardak atma olayında niye aradın diye az kalsin beni hepsi dövecekti telefonumu aldılar elimden. Annem eve arkadaşını gönderdi beni alsin diye beni hemen götürdüler oradan adam gelmiş kimse yok diye gerı gitmiş. Annem de korkuyo gelemiyo bi şey yapar diye psikopat gibi bir şey.
Ben de biliyorum polis belki de evine git yapcak bi şey yok diycek ama ben durup sustukça daha çok yapıyo.

peki gittiğin zaman annen seni geri gönderecek biri mi?
ona göre git ya da biraz daha bekle diyeceğim.

Ben diyorum boşanmak istiyorum. O direk anasını arıyo gelin bunu alın diye sanki ben anasıyla evliyim. Onlarda artık öğrenince bana sariyorlar Hep aynı şey. Yine aynisi olucak biliyorum ama bu sefer onlar beni dinliycek.

peki gittiğin zaman annen seni geri gönderecek biri mi?
ona göre git ya da biraz daha bekle diyeceğim.
Zannetmiyorum gönderse de gitmem çok değil ben ev tutana kadar baksa yeter zaten kimseye yük olmak istemiyorum. Belki altınları alabilirsem mahkemeyle onada gerek kalmaz belki

Ne bicim annen abin varmis, seni bu durumda bile gelip almiyorlar ordan. Zaten hayirli bi aile olsaymis, seni 16 yasindaykn evlendirmezlermis. Arasan abini, gel beni al, durum böyle böyle desen, abinde bi kac güvenecegi akraba yada arkadasi toplasa gelse yanina olmaz mi?

Zannetmiyorum gönderse de gitmem çok değil ben ev tutana kadar baksa yeter zaten kimseye yük olmak istemiyorum. Belki altınları alabilirsem mahkemeyle onada gerek kalmaz belki
işi dava açma kısmına kadar getirebilirsen, düğün cd'si falan kanıt oluyormuş düğünde/nikahta takılan altınlar kadının hakkı oluyormuş diye biliyorum ben.
git madem fırsatını bulursan annenin yanına...
yollarsa da gitme. beni öldürmelerini mi istiyorsunuz de.
işkence ediyorlar resmen sana orada...
umarım herşey senin için çok güzel olur, Rabbim hayırlar versin...

Ne bicim annen abin varmis, seni bu durumda bile gelip almiyorlar ordan. Zaten hayirli bi aile olsaymis, seni 16 yasindaykn evlendirmezlermis. Arasan abini, gel beni al, durum böyle böyle desen, abinde bi kac güvenecegi akraba yada arkadasi toplasa gelse yanina olmaz mi?
Annem gelmez abimi de bırakmaz eşimin tüfeği var bir şey yapar diye korkuyorlar. Zaten istemiyorum gelmesinler. Bi çocuklarım var benim için onlar için yaşıyorum. Beni düşünseler di zaten o yaşımda evlendirmezlerdi. Onlar ne dese yapmamı istediler beni onlara köle ettiler sözlerinden çıkma dediler. Şimdi gorumcem bile kaynana gibi bana. Hep onların yüzünden ama başka gitcek yerimde yok mecburum.

Ne yapın ne edin bir meslek öğrenin.
Bu süreçte politik olun. Ayıya dayı deyin.
Kocanızı siz taniyorsunuz. Gerekirse ufak ufak isleyin. Üzerindeki yükü alayim, bizim için yoruluyorsun, sana bir şey olsa ne olacak, geleceğimizi düşünelim, hiç değilse sigortamız olsun, yarın iki emekli maaşı alırız vs vs.. artık ne olursa.
Bir şekilde ikna etmelisiniz.
Bu şekilde çıkıp gitmenizin hicbir anlamı ve faydası yok.
Gitme ayrılma boşanma meselelerini rafa kaldirin. Onların aklına bu ihtimali sokarsanız daha da hapsolursunuz.

Son düzenleme:
Amin teşekkür ederim biraz rahatladım kızlar nefes alamıyorum artık inanın sabrım kalmadı.
Çocukların için dayanmalısın. Onlar biraz daha büyüdükten sonra bir çözüm yolu bulabilirsin. Bana temizliğe gelen abla bu işle tam 3 çocuk büyütmüş ve okutuyor şuan çocuklarını. Onun tek artısı kocası onu bırakınca oturdukları evden çıkmamış.

Annem gelmez abimi de bırakmaz eşimin tüfeği var bir şey yapar diye korkuyorlar. Zaten istemiyorum gelmesinler. Bi çocuklarım var benim için onlar için yaşıyorum. Beni düşünseler di zaten o yaşımda evlendirmezlerdi. Onlar ne dese yapmamı istediler beni onlara köle ettiler sözlerinden çıkma dediler. Şimdi gorumcem bile kaynana gibi bana. Hep onların yüzünden ama başka gitcek yerimde yok mecburum.

Allah yardimcin olsun.
Ne diyecegimi bilemiyorum. Desem ki git, sikayet et, malesef kadinin degeri yok bizim ülkemizde. Desem ki bi siginma evine git, orda durumlar nasil onuda bilemiyorum.

Sen anneni ziyarete gidiyormusun? Ne kadar mesafe var aranizda?

Ne yapım ne edin bir meslek öğrenin.
Bu süreçte politik olun. Ayıya dayı deyin.
Kocanızı siz taniyorsunuz. Gerekirse ufak ufak isleyin. Üzerindeki yükü alayim, bizim için yoruluyorsun, sana bir şey olsa ne olacak, geleceğimizi düşünelim, hiç değilse sigortamız olsun, yarın iki emekli maaşı alırız vs vs.. artık ne olursa.
Bir şekilde ikna etmelisiniz.
Bu şekilde çıkıp gitmenizin hicbir anlamı ve faydası yok.
Gitme ayrılma boşanma meselelerini rafa kaldirin. Onların aklına bu ihtimali sokarsanız daha da hapsolursunuz.
Meslek nasıl ogrenicem peki kayın vakide kayın peder şehir dışında annem de öyle. E evde yapmak istiyorum bişeyler param yok ki alayım oda almıyor sen çocuklara bak iki çocukla nasıl yapicaksin diyor. Ben bakmayin böyle çok yazdığıma çok sessizimdır normalde. Ama böyle bi şey isteyince ondan kafamı şisirdin başımi agrittin uzatma diyo kapatiyo konuyu.

Başka kursa gitmeden nasıl meslek edinirim bilemiyorum ama deniycem şansımı. Gidip altınları alsam gizlice bende onların evinin anahtarı var burda da bi evleri var kayinvalidenin onunla alsam malzemeleri nisan tepsisi yapıp instagramdan satmak istiyorum. Elim yatkındır çok severim el işi ama tek başıma yapabilir miyim kargosu falan da var bu işin.

Bilmiyorum kafam çok karışık çaresizlik çok zor allahım sen kimseyi kimseye muhtaç etme.

Allah yardimcin olsun.
Ne diyecegimi bilemiyorum. Desem ki git, sikayet et, malesef kadinin degeri yok bizim ülkemizde. Desem ki bi siginma evine git, orda durumlar nasil onuda bilemiyorum.

Sen anneni ziyarete gidiyormusun? Ne kadar mesafe var aranizda?
Annem Çankaya ben İstanbuldayım. Bırak ziyareti telefonla bile konuştuğumu bilmiyo eş olacak adam. Kavga etti annemle beni gorusturmuyo. Tehdit ediyor ararsan konuşursan çocukları bi daha goremezsin diyo. Anlatmakla bitmez ki off

Back
X