şöyle bir durum var ama, gerçek trafikte beklemiyorlar. maalesef berbat sürücülerle (!) dolu bir toplum olduğumuz için arkadakiler beklemiyorlar ve bu yarın öbür gün başımıza iş açacak sorunlar doğurabiliyor. herhalde onun endişesi o yüzdendi. evet sert yapmaya bence de hakkı yok. ayakkabı konusu bende de var, ilk gün botla gittim bir türlü ayarlayamadım pedalları. bastığımı, çektiğimi hissedemiyordum, ertesi gün başka ayakkabıyla gittim ve oldu. hoca da derslere ve sınava bu ayakkabılarla gel dedi. o kavrama meselesi efsane ya... aslında mantığını oturtunca arabalar çok ilginç ve sistematik cihazlar, örneğin geri geri giderken mesela sadece debriyajı kullanıyorsanız kavramada tutunca gidip biraz basınca yavaşlaması ve durması... ben de mesela yolda vites değiştirirken hani önce gazdan çekip debriyaja basıp vites kolunu tutmak gerekiyor ya... hep vites değiştireceğim zaman önce elimi vitese atıp sonra debriyajı hatırlıyordum

Sonra hoca hep uyardı, önce debriyaj debriyaj diye diye. bilemiyorum hocaların stresi de bize yansıyabiliyor. dünkü derste hoca bana "çok doldum, çekip gidesim var, hiçbir şeyden zevk almıyorum, herkes bi alem, her şey üstüme üstüme geliyor" falan dedi. ben de "bazen bana da oluyor" dedim. ben yine de insanlık edip anlayışlı davranıyorum umarım haddini aşacak birşey yapmaz bana karşı sonradan. dün mesela, arabanın kontağını kapatırken anahtarı önce yanlış yöne çevirir gibi oldum sonra düzelttim. sonra da "sorunsuz durabildim" falan dedim. kalktı bana "anahtarı yapamadın" bilmem ne dedi. ben de artık dayanamadım, "olur o kadarlık" dedim, ders de bitmişti. yine dünkü dersten "ben seni her hatanda uyarmıyorum ama , her sıkıntıyı da söylemiyorum ki" falan dedi. "söyleyin, söylemelisiniz, siz bu yüzden buradasınız bence, bana öğretmek için" dedim, sustu sonra.
sınava kadar 7 saat daha dersimiz var. geri gitme ve park etmeyi kafama takıyordum sınavda nasıl yaparım diye ama sanırım onlarda sorun yaşamam diye düşünüyorum artık. 2 tane dönüş yerimiz var birisi kavşak diğeri bozuk bir yol. kavşakta bugün gayet güzelce döndüm, bozuk yolda zorlanıyorum biraz. onu da sınavda yavaş ve temkinli bir biçimde halledersem sorun yaşamam herhalde, başka birşey yok çünkü. L şeklinde geri geri sokağa girmeyi de yapabiliyorum. bugün ani fren yaptık ama sadece 1 kez yaptık, tam anlamıyla olmadı. ben de çok deneyimsizim, ani fren yapınca sarsıldık, hocaya "hocam bu ne! çok sarstım?" dedim. sarsılacaksın tabi, ani fren bu dedi. sollama konusunu biraz daha çalışmam lazım sanırım.