direksiyon dersi

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.807
133
Kizlar iyi aksamlar
Ben bugun ilk kez direksiyon dersi aldim. Fakat becerimicem sanirim dönüşleri yapamıyorum birde oyle bir duruyorum ki camdan firlicaktik neredeyse hocayla. Yanimdan araba gecince sirtimdan ter boşalıyor. Kurs haricinde kendi kendime pratik yapabilicegim araba yok maalesef. Toplamda 10 saat alacağım ders bu ilkiydi. Sizce kullandikca duzelirmi yapamadıklarim

Sakin ol herkes arac kullaniyor. 10 saatte ögrenirsin merak etme. Sakin olmaj onemli kullandikca sakinleseceksin zaten

Yaparsin insaallah ay bianda kendimi yerine koydum cünkü suan bende ehliyetimi cikartmaya calisiyorum almanyada. Sinava malesef daha giremedim.Iki cocuklada aksamlari yorgun oluyorum hic ders calisacak durumda olmuyorum suan bile cayimi demledm demeyin keyfime:) ama iki hafta icinde girecem sonra insaallah direksiyona gececem.Alisirsin insaallah youtubede bak belki direksiyon dersi gösteriliyordur

Hatalarını farkedince tekrarlamamaya daha fazla dikkat etmeye başlarsın ve toparlayabilirsin bence. Önemli olan hata yaptığını kabullenip tekrarlamamaya çalışman. Frene gaza ne zaman ne kadar basacağını ayarlaman. Sonuçta direksiyon dersini bu işi iyice kavramak için alıyorsun. Hoca sana hepsini öğretecektir. Yoksa ne diye yanında oturuyor.

ben de hala acemi sayılırım ama, durmanız gereken yere yaklaşırken ayağı gazdan çekip yavaşça frene basmaya başlamak gerekiyor kendi kendinize sürekli hatırlatmak son anda zınk diye sonuna kadar frene basmamak için, dönüşlerde de etrafı gözlemleyip yavaşlayıp dönüyorum, etraftaki arabalardan korkuluyor başlarda yine yavaşlayabilirsiniz

Ben ilk kullandığım gün frene sert basmam sonucu arka koltukta oturan kuzeminimi düşürdum araya. Çocuk inecegim ben korkuyorum diye ortalığı yıktı. O derece güzel kullanıyordum:KK70:. Sonra 12 saat ders aldım şimdi geri gelmek harici hiçbir sorunum yok.
Merak etme ders aldıkça bu anlattığın sıkıntıların hepsi geçiyor.

Back
X