Direksiyon dersleri

ay lütfen anlat. Bir kaç arkadaşıma anlattım bana araba değil at al kendine o daha güvenli, en azından at ne yapmayacağını bilir falan dediler. Bu hatanın normal olduğunu bilmeye ihtiyacım var. Kendime kızıyorum ben sürekli
Birşey daha ekleyeyim
Bir ortamda kız arkadaşım bana;
At arabasını da beceremezsin gel biz sana iyisimi eşşek arabası alalım. Demişti.
Bende, sağol canım çok istersen ben sana direk eşşeğin kendisini alayım. Demiştim.
Ayy bu laflarımın altında kalmamam lazım :-)

Çarşamba günü ilk direksiyon dersim vardı. Harika geçti. Hoca algılaman çok yüksek çabuk öğreniyorsun normal bir kadının 12. Derste geldiği konuma sen ilk derste ulaştın dedi. Çok güzel şeyler söyledi. İnanılmaz motive oldum.

Bugün ikinci dersimi aldım. Araba sürmeye başladım. Arkamda üç sürücü adayı yan koltukta hocam. Otobüs çıktı ben tali yolda beklerken. Fren yerine aniden gaza bastım. Sonra çok korktum bi daha fren yapmak istedim yine gaza bastım. Kabus gibiydi. Otobüs geçti ama hala gaza basıyorum. Sonra freni buldum bastım aniden arabadaki herkes sarsıldı.

Ben bu işi beceremeyecek gibiyim. Hevesim kaçtı :KK43:( balonum patladı resmen. Üniversitede sınıf arkadaşım bi kadının fren yerine gaza basması yüzünden vefat etti. Bütün felaket senaryolarım tetikte. Eşimden korkmasam geri adım atacağım :KK43: çünkü bana ehliyet alamazsın demişti.

Hoca sen çok hırslı bir kadınsın , ilk seferde kesin alırsın ehliyetini ama sakin olmazsan sen sürücü olamazsın dedi.

Eşim sakinleştirici bi ilaç verebilirim sana derse başlamadan dedi. Pazar günü 3. Dersim. Ben nasıl yeneceğim bu fobimi. Otobüs çok büyüktü bu arada :KK43:((
Araba kullanmayı denemeden önce pek bir cesaretliydim direksiyon dersinden sonra korkaklaştım. Aniden yola biri çıkarsa, yanlış bişey yaparsam, birden kontrolümü kaybedersem...
O koltukta oturmak çok ciddi bir konu herşey senin elinde tek bir hatayla sağlığından olabilir hapislere düşebilirsin e kadar düşünmeye başladım. :KK51:Korkaklığımdan dolayı ayağım hep gazın üzerinde hazırolda bekliyor.
Otobüs olayı benimde oldu bu arada. Otobüs tam dönerken ben nerdeyse ortasından giriyordum hoca frene basmasa. Kendimi gerizekalı gibi hissetmiştim. :oops: Saçma sapan insanlar kendilerinde trafiğe çıkma cesareti bulurken ben pes edemem. Öyle azimleyorum bende. Şu bile yapıyor ben neden yapamıyormuşum diye. :KK59:Ama direksiyon dersleri yeterli değil, özel ders şart.

Ay lorentz cok kiziyorum sana.
Koskoca insansin.
Ne kocana bir sey ispatlamak icin ehliyet almaya calis, ne de istemiyorken kocana gostermek icin kendini zorla.
Bir seyi ogrenmekle cinsiyetin bi baglantisi mi var? Ne demek yani bir kadinin 12. Derste ogrenecegi sey?
Bir ogreticinin ogrencileri bu sekilde kiyaslamasini, yetmezmis gibi cinsiyete baglamasini normal mi buluyorsun?
Ogretmen bu. Tabii ki sabirli olacak.
Sen kendin de ogretmen degil miydin? Her ogrencin herseyi hemen mi ogreniyor? Heleki pratiğe bagli seyleri?
Biz insanlara 1 yil makarna haslamayi ogretiyoruz.

Istanbulda misiniz bilir misiniz bilmem ama beni ilk derste bağdat caddesine soktular. Istanbulun en igrenc trafigi. Net. Hem de fenerin maçı öncesi.
Iyi falan kullandigimdan degil yani. Hatta hic beceremedim ehliyeti 3. Kez sinavda aldim. Ama herkesi boyle sokuyolar.

cinsiyet konusundaki hassasiyetinde kesinlikle haklisin. Emin ol en az senin kadar duyarlıyim bu konuda. Ama araba kullanmak konusunda erkekler kadınlardan çok daha iyi. Bunu kabul etmek gerekiyor. Bu kıyaslamayı yapmasında da hocaya hak veriyorum.

Bu elbetteki genellemedir. Tıpkı dikiş nakış konusunda erkeklerin beceriksiz olması gibi. En iyi terziler erkeklerden çıkıyor.

Bu tartışmaya açık bir konu. Ama lafı öğretmenliğime getirmeniz çok saçma.

Eşim konusunda da ehliyet almaya karar verdiğimde tartışmıştık. Alamazsın korkarsın demişti. Dediğine geldim. Ona ispatlamak için değil , vazgeçersem kendime guvenimi kaybedeceğim. Eşimin de hakli çıkmasını asla istemiyorum. Beni bu konuda anlarsın umarım. Özgüven konusunda biraz sorunluyum. Hemen vazgeçme sebebim de bu maalesef.

Hatayı sen değil hocan yapmış, gerçi hepsi yapıyor o yüzden yollar bilmeyenlerle dolu. Yeni öğrenen birinin boş arazide milyon kere dur kalk yapması lazım, pedallar alışkanlık haline gelmeden trafiğe çıkılmaz. Yeni öğrenen bir arkadaşım hocasının gazıyla 3. Gün trafiğe çıkıp, ara sokakta karşıdan gelen araca yol vermeye çalışırken fren yerine gaza basıp 6 yaşında bir çocuğa çarptı. Bu işler şaka değil ne kadar uzun sürerse sürsün boş arazide pedallara alışana, araca hakim olana kadar aralıksız çalışmalısın. Hem kendi hem başka insanların can güvenliği için bolca pratik yapmalısın. Akan trafikte ancak şerit değiştirmek öğrenilir, dur kalkı, araç hakimiyetini, pedalları, aynaları boş bir yerde bolca çalışmalısın

Canım yaptığın hata gayet normal. Kafaya takıp da sakın bırakma dersleri.

Ben aynı hatayı yapmış olsam, dehşete düşmek yerine, kahkahalarla anlatırdım.

Bu gaz, fren, aynaları takip gibi şeyler uzun süreli pratik sonucunda artik refleks hareketlere dönüşüyor.

Ben bahsetmiştim sanırım sana daha önce de. İlk arabamı aldığımda, sıfır araç, daha ilk hafta fren yerine gaza basıp kaldırıma çıktım ve arabanın sağ arka komple göçtü.

Yaptırıp devam ettim, hiç de korkmadım. Korkarsan hata yaparsın.

Ve yine mesela manuel vitesten, otomatiğe geçince böyle karışıklıklar oldu.

Sonuç olarak sen pratik yaptıkça alışacaksın. Ve eğer sana 10-12 saat yetmez ise, aynı hocaya ekstra ücret ödeyerek, fazladan ders alabilirsin. Yani artı 10 saat gibi.

Alışana kadar ders al canım.

Ve paniğe kapılma. Herkes, erkekler bile, ucundan kıyısından, bu tarz şeyler yaşıyor.

Mesela eşim şuan otomatiğe alışmış ve asla manuel kullanmıyor. Kullanmak zorunda olursak da beni geçiriyor direksiyona :)

Sen çalışmaya devam et canım :) bu günlerine beraber güleceğiz :)

ay canım hep direksiyona geçince seni düşünüyorum. Beni bu konuda gaza getiren sensin. Senin sayende gidip yazılabildim. Ne zaman yanımdan kamyon geçse , senin 20 li yaslarda ettiğin kavgayı anımsıyorum. Daha ikinci dersimi aldım ama normalmiş bu hatalar. Zamanla düzelir inşallah. Ben işte hatalarimla dalga geçemiyorum. Kendimi biraz duzeltirsem inşallah o zaman eğleneceğim o halimle

VALLA KONUYU OKUYUNCA AKLIMA ŞU KaRİKATÜR GELDİ. GÜLMEDEN EDEMEDİM.benimde ciddi trafik kazası fobim var. bende bir arkadaşımı kazada kaybettim. 10 senedir ehliyetim var ama yeni yeni kullanıyorumm. 1 2 senedir. ilk başta tırstım filan. şimdi alıştım. bazen öndekine sinirlenip küfür bile ediyorum taksi şöförü gibiyim :D
6f8a14f5ee123d3c46114fc38111e49b.jpg

2 yıl önce ehliyetimi aldım bende :) benim hocam çok sinirliydi anlaşamadım degistirdim hocamı sonra senin ki gibi çok iyi bir hoca ile karşılaştım... hocana kulak var sana yardımcı olmaya çalışıyor ve daha 3 cü dersin ya :))))

Ben son derslere kadar arabayı hep kapatırdım.yoldayken :halay::halay::halay:
Ehliyeti aldıktan sonra kaç kere arabamı çizdim vurdum sonuç :KK14: şimdi neredeyse 20 yıllık şoför olan babam gibi iyi araba kullanıyorum etraftan duyduğum yani :işsiz:

Sakin panik yapma sakin ol herşey olağan 2 3 kere hata yaparsın bilemedin 5 kere bir gün doğrusunu yaparsın ayrıca kurs arabalarında kaza yapma olasılığın düşük çünkü hocada kontrol ediyor frenleri el frenide var.... rahat ol halledersin;)
Reflekslerini unutma...

Ben ehliyeti aldıktan sonra hatırladım da bi keresinde fren yerine gaza bastım ve kuzenim el frenini kaldırarak arabayı durdurdu :KK45:
1 yıl boyunca tek başına uzun mesafede araba da yalnız olma....

Başta arabada müzik dinlemek de konsantrasyon bozucu gelicektir :KK22:

Hey gidi günler...

Çarşamba günü ilk direksiyon dersim vardı. Harika geçti. Hoca algılaman çok yüksek çabuk öğreniyorsun normal bir kadının 12. Derste geldiği konuma sen ilk derste ulaştın dedi. Çok güzel şeyler söyledi. İnanılmaz motive oldum.

Bugün ikinci dersimi aldım. Araba sürmeye başladım. Arkamda üç sürücü adayı yan koltukta hocam. Otobüs çıktı ben tali yolda beklerken. Fren yerine aniden gaza bastım. Sonra çok korktum bi daha fren yapmak istedim yine gaza bastım. Kabus gibiydi. Otobüs geçti ama hala gaza basıyorum. Sonra freni buldum bastım aniden arabadaki herkes sarsıldı.

Ben bu işi beceremeyecek gibiyim. Hevesim kaçtı :KK43:( balonum patladı resmen. Üniversitede sınıf arkadaşım bi kadının fren yerine gaza basması yüzünden vefat etti. Bütün felaket senaryolarım tetikte. Eşimden korkmasam geri adım atacağım :KK43: çünkü bana ehliyet alamazsın demişti.

Hoca sen çok hırslı bir kadınsın , ilk seferde kesin alırsın ehliyetini ama sakin olmazsan sen sürücü olamazsın dedi.

Eşim sakinleştirici bi ilaç verebilirim sana derse başlamadan dedi. Pazar günü 3. Dersim. Ben nasıl yeneceğim bu fobimi. Otobüs çok büyüktü bu arada :KK43:((
hic korkma cnm alirsin bende senin gibiydim cabuk kavradim hemen ogrendim hocamda cok iyisin hemen ogrendin ikinci gunden direksiyon basindaydim . hoca tarif bile etmiyordu ama tabi sinav sa biraz sakin olmak gerekiyor. ben ilk direkiyon sinavimda cuvalladim cok panik yaptim sakin ol bir sey yok kotu senaryo kurma kafanda 2. seferde ehliyetimi aldim. hatta sinav hocalari bitise az kalmisdi trabzona bile gideriz biz boyle demisdi :))))) hic dert etme relax ol

VALLA KONUYU OKUYUNCA AKLIMA ŞU KaRİKATÜR GELDİ. GÜLMEDEN EDEMEDİM.benimde ciddi trafik kazası fobim var. bende bir arkadaşımı kazada kaybettim. 10 senedir ehliyetim var ama yeni yeni kullanıyorumm. 1 2 senedir. ilk başta tırstım filan. şimdi alıştım. bazen öndekine sinirlenip küfür bile ediyorum taksi şöförü gibiyim :KK70:
6f8a14f5ee123d3c46114fc38111e49b.jpg

ahahaha aynen ben de karikatürün dediği gibi oldum ahahaha

Tamam anlatayım kemerleri bağlayın lütfen :KK45:
12 ders aldım her dersim yaklaşık 2 saat sürüyordu
İlk 3 dersim iyi hoştu düz yolda git gel işte.
Sonrası kabus :KK14:
Yani benim için değil de hocam için :KK48:
Düz yol ilerliyorum ne araba çıktı karşıma ne birşey hafiften hızımı düşüreyim dedim,
Amannnn hocam birden cama yapıştık :olamaz:
Bir sefer de kirpi gördüm sanki arabada değilim de bir korktum ki sollamak istedim ormana girdim arabayı çıkaramadık.

Bir kerede eşim sürdürdü oda 10 dk yı geçmedi kafama bir yapıştırdı geç sen diğer tarafa ödüreceksin bizi demişti ne gülmüştük.

Şimdi 7 aydır ara verdim. Hocamı çok seviyorum az daha dinlensin olanları unutsun :rapci:
Tekrardan kaldığım yerden devam edeceğim.
Hem ne olmuş ki hata yapıyorsam elbet düzelirim ya:confused:
Ya inanın yıkıldımmm. Ne güzel anlatmışsınız. :halay:

Ben sadece 2 ders almıştım hocayla o da yazıldığım sürücü kursunun ücretsiz bilmem neyiydi. Tee 2014. :KK53:

Sınav günü geldi çattı heyet bindi. Yanımdaki adam susmuyor. Tövbe billah susmuyor. :olamaz:

Arkamda hocam. Kırmızıda kalkıyorum yolu azıcık boş göreyim basıyorum arkandan omzuma parmağını bastırıyor. Bu “yavaşş” demekmiş.

Sonra yanımdaki heyetteki adam karnım acıktı kahvaltı yapmadım pastanenin önünde durur musun dedi, durdum. İndi gitti. :olamaz:

Ben ehliyeti alırken hem istop ettirmemek hem de frenle gazı karıştırmamak için efsane bir tiyo vermişlerdi belki işe yarar sağ ayağının topuğu yere sabitle topuğunu kaldırarak frene yada gaza basma topuk yerde sabit sağ sola çevir sadece buna alışırsan karıştırmazsın emin ol korktuğumuz kadar zor değil benim sınavım öncesi hocam ve komisyon yaka paça kavga etti ve ben buna rağmen sağkin kalıp bir kere de alabildim ehliyeti sakin ol odaklan gerisi kolay :)

Ay lorentz cok kiziyorum sana.
Koskoca insansin.
Ne kocana bir sey ispatlamak icin ehliyet almaya calis, ne de istemiyorken kocana gostermek icin kendini zorla.
Bir seyi ogrenmekle cinsiyetin bi baglantisi mi var? Ne demek yani bir kadinin 12. Derste ogrenecegi sey?
Bir ogreticinin ogrencileri bu sekilde kiyaslamasini, yetmezmis gibi cinsiyete baglamasini normal mi buluyorsun?
Ogretmen bu. Tabii ki sabirli olacak.
Sen kendin de ogretmen degil miydin? Her ogrencin herseyi hemen mi ogreniyor? Heleki pratiğe bagli seyleri?
Biz insanlara 1 yil makarna haslamayi ogretiyoruz.

Istanbulda misiniz bilir misiniz bilmem ama beni ilk derste bağdat caddesine soktular. Istanbulun en igrenc trafigi. Net. Hem de fenerin maçı öncesi.
Iyi falan kullandigimdan degil yani. Hatta hic beceremedim ehliyeti 3. Kez sinavda aldim. Ama herkesi boyle sokuyolar.
Çok kötüymüş. O acemilikle birinin başına birsey gelse nasıl hesap verecekler. Hem de Bağdat Caddesi. Pes diyorum.
Ankara da mesela özel alanlar var direksiyon çalışmak için. Daha sonra belli sokaklar ve caddeler var çalışmak için. Onlarda da uyarı levhaları bulunuyor normal sürücüler ve yayalar dikkat etsin diye.
İstanbul çok kötüymuş. Bence bir duzenlemeye ihtiyacı var acilen.

Çok kötüymüş. O acemilikle birinin başına birsey gelse nasıl hesap verecekler. Hem de Bağdat Caddesi. Pes diyorum.
Ankara da mesela özel alanlar var direksiyon çalışmak için. Daha sonra belli sokaklar ve caddeler var çalışmak için. Onlarda da uyarı levhaları bulunuyor normal sürücüler ve yayalar dikkat etsin diye.
İstanbul çok kötüymuş. Bence bir duzenlemeye ihtiyacı var acilen.

Ogrenci icin basta zor ama sonra cok iyi oluyor.
Mesela direksiyona gecmeye hic korkmuyorsun. Cunku sinav da bagdat caddesinde yapiliyor. Tabii her kursun ayni degil...
Acemilikle basina bisey gelmez cunku hocada fren var zaten surekli tetikte. Yani o korku telas ve ilgisizlikle ben bile bir kazaya sebep olmadiysam kimse olmaz. Tabii hata yaptim ama hoca hemen eli direksiyonda ayagi frende hallediyor. Ama lorentzin kullandigi arac boyle degil miydi ki acaba? Hoca beni surekli uyarirdi gazi kes ayagin freni bulsun vs.

Yaa anılarım geldi gözümün önüne :KK3:

Şofor koltuğunun yanına bile oturmamış bir kişi olarak girdim bu işe. Arkadasım çok hevesliydi hadi yazılalım diye ısrar ede ede sonunda tamam dedm yazıldık. Yazılıyı geçtik sıra direksiyon dersine geldi hep beraber gittik o sürerken ben arkada ben sürerken o arkada oturdu bizm hocada çok iyiydi Allah var çok sabırlı ve hoşgörülüydü hep. Direksiyon başına geçtiğim ilk gün beni trafiğe çıkarma şu sakin yolda gezelim dedm :D 3 kez turladık falan derken 1 hafta böyle sürdü herşeyi öğrendik gayet tıngır mıngır gidiyoruz. Sınavdan önceki gün hocanın babası katıldı derse. Ve adamın taktiği daha farklı anlatışı falan bide hocama alışmıştım bunda panik oldum park etmeye gelince yapamadım strese girdkçe olmadı 3 kez denedim yok olmuyor bana bi sinir geldi bırakıyorum olmycak yapamıyorum yarın sınavda kalırım ben diyorum tribe girdm ağlycaktım nerdeyse. Adam sağolsun akşama kadar burdayız yapacaksın dedi motive etti sonra sakinleşince yaptım bitti. Arkadasım çok dalga geçmişti bide ben hep acaba yapabilrmiyim sınavı geçebilirmiyim derdim o hep garanti gözüyle baktı çok rahattı. Arabayı tek elle kullanmalar falan. Hoca uyarmasına rağmen. Neyse sınav günü ilk o kullandı arabayı bi kaç metre sonra park etme vardı orda stop etmiş tekrar denetmişler yine stop. 3 şans vermişler 3.de yine olmayınca 5 dk geçmeden geri geldiler kız arabadan indi noldu dedim kaldm dedi. Moralim bozuldu o yapamadıysa ben nasıl yapcm dedm ama yinede yapmam lazm dedm neyse sıkıntı yaşamadan verdm sınavı arabadan inerken tebrik ettiler. Örnek olarak söylüyorum stes yapma ilk denemelerin bunlar normal. Böyle böyle ayağın alışacak pratik yapacaksın kullana kullana. Arkadasında eşinde dostunda araba varsa onlarla da pratik yapabilirsin benim arkadas amca oğullarının arabayı alıp pratik yapardı hep. Bence başarırsın eşine inat :21: sakın pes etme umutsuz olma hatandan ders çıkarır bidaha yapmazsın simdiden bol şans ve başarılar :))

Back
X