Direksiyon dersleri

Direksiyon hocan neden müdahale etmedi? Yani frene basmadı kendisi?

Eğer normal hayatınızda da panik biriyseniz yani olağandan daha panik o zaman bu hataları maalesef sık yaparsınız. Bu da hem sizin hayatınızı, hem de karşı tarafın hayatını tehlikeye sokar.

Fakat tecrübesiz olduğunuz için bu hataları yapıyorsanız asla ama asla pes etmeyin. Korkmakta çok haklısınız. Ben ilk trafiğe çıkıp sonra arabadan indiğimde dizlerim tutmuyordu. Daha ilk dersmiş bu. Önünüzde uzun ve inanın zevkli bir yol var.

Çarşamba günü ilk direksiyon dersim vardı. Harika geçti. Hoca algılaman çok yüksek çabuk öğreniyorsun normal bir kadının 12. Derste geldiği konuma sen ilk derste ulaştın dedi. Çok güzel şeyler söyledi. İnanılmaz motive oldum.

Bugün ikinci dersimi aldım. Araba sürmeye başladım. Arkamda üç sürücü adayı yan koltukta hocam. Otobüs çıktı ben tali yolda beklerken. Fren yerine aniden gaza bastım. Sonra çok korktum bi daha fren yapmak istedim yine gaza bastım. Kabus gibiydi. Otobüs geçti ama hala gaza basıyorum. Sonra freni buldum bastım aniden arabadaki herkes sarsıldı.

Ben bu işi beceremeyecek gibiyim. Hevesim kaçtı :KK43:( balonum patladı resmen. Üniversitede sınıf arkadaşım bi kadının fren yerine gaza basması yüzünden vefat etti. Bütün felaket senaryolarım tetikte. Eşimden korkmasam geri adım atacağım :KK43: çünkü bana ehliyet alamazsın demişti.

Hoca sen çok hırslı bir kadınsın , ilk seferde kesin alırsın ehliyetini ama sakin olmazsan sen sürücü olamazsın dedi.

Eşim sakinleştirici bi ilaç verebilirim sana derse başlamadan dedi. Pazar günü 3. Dersim. Ben nasıl yeneceğim bu fobimi. Otobüs çok büyüktü bu arada :KK43:((
Çok geçmiş olsun.Hoca sizin sürüşunüzü beğenmiş ama tek dersle sınava girmişseniz bu sonuç normal çünkü ne olursa olsun tek dersle olmaz.Hoca burda hatalı size boşuna gaz vermiş.

Siz hocanızı değiştirerek tekrar ders alınız zamanla sürüşunüz çok iyi olacak buna inanın.Ben aşırı heyecanlı bir yapıda olmama rağmen arabada soğukkanlıyım.
Tabi bu 1 seneyi buldu

Benim esim sürekli ben kullanirim ogrenmesen de olur diyordu. Bir gün kirik cam sisenin uzerine basmış eve geldi ayağı fena kanıyor. Durmaz bu dikis atılması lazım dedim. Hastane bes dk ötede ama ben araba kullanamiyorum. Bir arkadaşını çagırdi o da bir bucuk iki saat sonra gelebildi. O gün sende kullanmalısın demisti.
Daha acil bir durumda olabilirdi. O yuzden kadınlarında araba kullanmasi gerekli.

soyle dusun dunyadaki en aptal insanlar bile araba kullanabiliyor sen niye yapamayasin. kimse de ana rahminden direksiyonla cikmadi.
cok iyi araba kullanirim 16 yasimdan beri. esimin giremedigi yerlere girerim. dolmus soforleriyle dalasmisligim var bildigin cakal surucuyum ama ilk ve son kazam park yerinde yanlislikla gaza basarak oldu.
alisirsin. merak etme. ama ayna mevzusu biraz komikmis.

Çarşamba günü ilk direksiyon dersim vardı. Harika geçti. Hoca algılaman çok yüksek çabuk öğreniyorsun normal bir kadının 12. Derste geldiği konuma sen ilk derste ulaştın dedi. Çok güzel şeyler söyledi. İnanılmaz motive oldum.

Bugün ikinci dersimi aldım. Araba sürmeye başladım. Arkamda üç sürücü adayı yan koltukta hocam. Otobüs çıktı ben tali yolda beklerken. Fren yerine aniden gaza bastım. Sonra çok korktum bi daha fren yapmak istedim yine gaza bastım. Kabus gibiydi. Otobüs geçti ama hala gaza basıyorum. Sonra freni buldum bastım aniden arabadaki herkes sarsıldı.

Ben bu işi beceremeyecek gibiyim. Hevesim kaçtı :KK43:( balonum patladı resmen. Üniversitede sınıf arkadaşım bi kadının fren yerine gaza basması yüzünden vefat etti. Bütün felaket senaryolarım tetikte. Eşimden korkmasam geri adım atacağım :KK43: çünkü bana ehliyet alamazsın demişti.

Hoca sen çok hırslı bir kadınsın , ilk seferde kesin alırsın ehliyetini ama sakin olmazsan sen sürücü olamazsın dedi.

Eşim sakinleştirici bi ilaç verebilirim sana derse başlamadan dedi. Pazar günü 3. Dersim. Ben nasıl yeneceğim bu fobimi. Otobüs çok büyüktü bu arada :KK43:((
cok cabuk gaza geliyirsun daha ogrenme yolundasin hocada cok sacma yargilsra variyir hemen

Acemilikte olur boyle hatalar. Ben de aynisini yapmistim park etmeye calisirken, komusunun arabasina carpmistim :)) odemistik adamcagizin zararini.. arabayi aldigimin ikinci gunuydu :)

6 sene oldu simdi, guluyorum o zamanki halime. Alisirsin merak etme.

Fren yerine gaza basmak. Biraz riskli bir hata.Boş bir alanda çalış yapana kadar. Bence hemen pes etmek çok kolaycı bir yaklaşım.

Canım yaptığın hata gayet normal. Kafaya takıp da sakın bırakma dersleri.

Ben aynı hatayı yapmış olsam, dehşete düşmek yerine, kahkahalarla anlatırdım.

Bu gaz, fren, aynaları takip gibi şeyler uzun süreli pratik sonucunda artik refleks hareketlere dönüşüyor.

Ben bahsetmiştim sanırım sana daha önce de. İlk arabamı aldığımda, sıfır araç, daha ilk hafta fren yerine gaza basıp kaldırıma çıktım ve arabanın sağ arka komple göçtü.

Yaptırıp devam ettim, hiç de korkmadım. Korkarsan hata yaparsın.

Ve yine mesela manuel vitesten, otomatiğe geçince böyle karışıklıklar oldu.

Sonuç olarak sen pratik yaptıkça alışacaksın. Ve eğer sana 10-12 saat yetmez ise, aynı hocaya ekstra ücret ödeyerek, fazladan ders alabilirsin. Yani artı 10 saat gibi.

Alışana kadar ders al canım.

Ve paniğe kapılma. Herkes, erkekler bile, ucundan kıyısından, bu tarz şeyler yaşıyor.

Mesela eşim şuan otomatiğe alışmış ve asla manuel kullanmıyor. Kullanmak zorunda olursak da beni geçiriyor direksiyona :)

Sen çalışmaya devam et canım :) bu günlerine beraber güleceğiz :)

Ya şimdi hatırladım da ehliyet sınavının olduğu gün hocam bana yalvarıyordu Allah aşkına debriyaja basmadan vites değiştirmeye kalkma diye :KK49: ilk 5 derste böyle sıkıntılar olması normal bence. Ben 12 ders alıp sınava girip ilk seferde aldım. Biraz dikkat sadece, inşallah başarırsın.

Ben de suna takıldım. 2. Derste hemen trafiğe çıkmak nedir. Keşke trafik olmayan yerde biraz alıştırma yapsaymissiniz. Esim ilk 1 ay beni kapanmis bir alisveris magazasinin park yerinde calistirmisti. Saga don sola don yapmistim bol bol. Sonra trafige cikmaya baslamistik ki araba sürmeyi hiç sevmem, ben yaptiysam hwekes yapar.
Bi noktadan sonra araba sürmek istemsiz bir eyleme dönüşüyor. Merak etmeyin yani ilerde gaz fren karışmaz.

ay lütfen anlat. Bir kaç arkadaşıma anlattım bana araba değil at al kendine o daha güvenli, en azından at ne yapmayacağını bilir falan dediler. Bu hatanın normal olduğunu bilmeye ihtiyacım var. Kendime kızıyorum ben sürekli
Daha ikinci dersinde böyle şeylerin olması normal ki .
Şakın pes etme ,daha çok üzerine git yoksa fobi olarak kalır sende.araba kullanmak tecrübe ile öğreniliyor ,sonra bir bakacaksın hangisi gazmış hangisi frenmiş düşünmeden kullanacaksın .
Dersten önce de sakinleştirici tavsiye etmem çünkü algını düşürebilir ,

Ben de suna takıldım. 2. Derste hemen trafiğe çıkmak nedir. Keşke trafik olmayan yerde biraz alıştırma yapsaymissiniz. Esim ilk 1 ay beni kapanmis bir alisveris magazasinin park yerinde calistirmisti. Saga don sola don yapmistim bol bol. Sonra trafige cikmaya baslamistik ki araba sürmeyi hiç sevmem, ben yaptiysam hwekes yapar.
Bi noktadan sonra araba sürmek istemsiz bir eyleme dönüşüyor. Merak etmeyin yani ilerde gaz fren karışmaz.
Sürücü kursları direksiyon derslerini akan trafikte veriyor .

Herkes her şeyi bilerek doğmadı. Dersleri araba sürmeyi öğrenmeniz pekiştirmeniz için alıyorsunuz. Bende ilk zamanlar durduğum yerde beklerken ayağımı debriyajdan çekiyordum istemsiZce. Sonra uğraşıp duruyordum araba gitsin diye. Herkes bi korna bi el kol işareti. Baktım olmuyor yakıyodum 4lüleri bekliyordum .. zamanla öğreneceksin ikinci dersten böyle panik atağa ne gerek var

Daha 2.derste çok normal bunlar.
Yaparsın pes etme.
Emin ol freninde gazinda yerini zamanla adın gibi bileceksin.

ay lütfen anlat. Bir kaç arkadaşıma anlattım bana araba değil at al kendine o daha güvenli, en azından at ne yapmayacağını bilir falan dediler. Bu hatanın normal olduğunu bilmeye ihtiyacım var. Kendime kızıyorum ben sürekli
Tamam anlatayım kemerleri bağlayın lütfen :KK45:
12 ders aldım her dersim yaklaşık 2 saat sürüyordu
İlk 3 dersim iyi hoştu düz yolda git gel işte.
Sonrası kabus :KK14:
Yani benim için değil de hocam için :KK48:
Düz yol ilerliyorum ne araba çıktı karşıma ne birşey hafiften hızımı düşüreyim dedim,
Amannnn hocam birden cama yapıştık :olamaz:
Bir sefer de kirpi gördüm sanki arabada değilim de bir korktum ki sollamak istedim ormana girdim arabayı çıkaramadık.

Bir kerede eşim sürdürdü oda 10 dk yı geçmedi kafama bir yapıştırdı geç sen diğer tarafa ödüreceksin bizi demişti ne gülmüştük.

Şimdi 7 aydır ara verdim. Hocamı çok seviyorum az daha dinlensin olanları unutsun :rapci:
Tekrardan kaldığım yerden devam edeceğim.
Hem ne olmuş ki hata yapıyorsam elbet düzelirim ya:confused:

ay yok aynı cümleyi bugün ben de kurabilirdim . Bi kadının 12. Dersiydi. Siyah bi çizgiye 10 kere denedi onunda da basamadı. Sabırla bekledik onu. Hoca sinirlerini aldırmış resmen. Kolay değil bence.

Ay lorentz cok kiziyorum sana.
Koskoca insansin.
Ne kocana bir sey ispatlamak icin ehliyet almaya calis, ne de istemiyorken kocana gostermek icin kendini zorla.
Bir seyi ogrenmekle cinsiyetin bi baglantisi mi var? Ne demek yani bir kadinin 12. Derste ogrenecegi sey?
Bir ogreticinin ogrencileri bu sekilde kiyaslamasini, yetmezmis gibi cinsiyete baglamasini normal mi buluyorsun?
Ogretmen bu. Tabii ki sabirli olacak.
Sen kendin de ogretmen degil miydin? Her ogrencin herseyi hemen mi ogreniyor? Heleki pratiğe bagli seyleri?
Biz insanlara 1 yil makarna haslamayi ogretiyoruz.

Istanbulda misiniz bilir misiniz bilmem ama beni ilk derste bağdat caddesine soktular. Istanbulun en igrenc trafigi. Net. Hem de fenerin maçı öncesi.
Iyi falan kullandigimdan degil yani. Hatta hic beceremedim ehliyeti 3. Kez sinavda aldim. Ama herkesi boyle sokuyolar.

Gaz pedalı küçük fren büyük oluo otomatiklerde Manuel blmyrm suremiorm aslada süremem surenleri tebrik ederm

Ilk derslerde cok normal bu bende ehliyet alacagim zaman cok heycan yapmistim hatta alamayacagimi dusunuyordum . Kasisten gecerken 2 de gecip hocalari ziplatmisligim bile var :bicak:

Back
X