• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon sınavı

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhabalar,
Direksiyon sınavımdan daha önce 2 kez kaldım. Paralel park kâbusum oldu.

Parka girerken duaba ile araba mesafesini tam hizalayamıyorum ya tam dibinden gidiyorum ya da arada baya mesafe oluyor. Geçen yine ders aldım hocam sinyallerimin zayıflamış olduğunu söyledi. Dur kalklarda çok sıkıntı yaşadim ki daha önce öyle bir sıkıntım yoktu. Melek gibi hocamın da morali bozuldu ki bana güvenirdi, hata üstüne hata üstune hata yaptim.Çok üzülüyorum.

Heyecanlanmayı önlemek için dideral diye bir ilaç varmış kullananlar var mı? Neler yapmaliyim artık geçmem lazim :(

Heyecanı atacak kadar bol pratik bence... Park yapmayı boş alanda kova falan alın o şekilde yapmaya çalışın, çok rahat olun. Hırs falan yapmadan, 'yapacağım' falan demeden... Yani çok normal bir şey gibi düşünüp basite alın.

dideral kullanmadım ama sınava girenlerden duyduğum uyku yaptığı yönündeydi.

Merhaba ben 6 aydır araba kullanıyorum ehliyetimi alalı henüz 1 yıl oldu. Öyle stresli zamanlardan geçtim ki şuan inanamıyorum. Park benim için de zordu sana park videoları izlemeni ve araba park etme videoları izlemeni tavsiye ederim çok faydası oluyor inan.

Videonun bir işe yarayacağını sanmıyorum. Sonuçta ne yapacağını biliyosun. Sadece yapamiyosun. Bunun tek çaresi de pratik..ben de bu hafta sonu üçüncü defa gireceğim. Ek ders aldım parayla.

videolarda dikkat etmeniz gerekenleri öğrenip onu pratiğe dökün mutlaka, ufak bi ayrıntıya dikkat edince sıkıntısız girmiş olacaksınız. bence ilaç almayın pratik yaptıkça heyecanınız dizginlenir zaten.

Merhabalar,

Parka girerken duaba ile araba mesafesini tam hizalayamıyorum ya tam dibinden gidiyorum ya da arada baya mesafe oluyor. Geçen yine ders aldım hocam sinyallerimin zayıflamış olduğunu söyledi. Dur kalklarda çok sıkıntı yaşadim ki daha önce öyle bir sıkıntım yoktu. Melek gibi hocamın da morali bozuldu ki bana güvenirdi, hata üstüne hata üstune hata yaptim.Çok üzülüyorum.

Heyecanlanmayı önlemek için dideral diye bir ilaç varmış kullananlar var mı? Neler yapmaliyim artık geçmem lazim :KK43:
Konuyu ben açtım sandım bu hafta yazılı sınavım var ondan sonra direksiyon derslerine başlicaz düz yolda iyiyim bugün ilk defa park edilen yerden çıktım ama parklardan korkuyorum hadi bişey unutursam diye korkuyorum heyecanlanıyorum bende sakinleştirici mi alsam rezene mi içsem diye düşünüyorum 🤣
İnşallah geçersin sen başırırsın kolay gelsin

herkes pratik demiş de arabanız varsa pratik için sorun yaşamazsınız. arabanız yoksa onun pratiğini nasıl yapacaksınız? ücreti karşılığında ders almanız gerekir.

ilaç milaç boş iş. vücut ne tepki verir bilemezsiniz. sakinleştirici bitki çayı ve nefes egzersizleri yardımcı olabilir heyecanı yenmek için.

herkes pratik demiş de arabanız varsa pratik için sorun yaşamazsınız. arabanız yoksa onun pratiğini nasıl yapacaksınız? ücreti karşılığında ders almanız gerekir.

ilaç milaç boş iş. vücut ne tepki verir bilemezsiniz. sakinleştirici bitki çayı ve nefes egzersizleri yardımcı olabilir heyecanı yenmek için.
Bende bunu merak ediyorum pratik yapıyorum stejın araçla ama sınav hecbek araçla olacak farkı var mıdır ? Okunuşlarını yazdığım kelimelerin tam yazılışını bilmiyorum kusura bakman 🤭🤣🤣

Merhabalar,

Heyecanlanmayı önlemek için dideral diye bir ilaç varmış kullananlar var mı? Neler yapmaliyim artık geçmem lazim :KK43:
ilaç bilmiyorum cnm ama sınavı düşünme direksiyon dersine gidiyormuş gibi düşün rahat ol yapamam deme yaparsın bundan sonraki eğitiminde parklara daha çok zaman ayır ve kursların kendince yaptığı belli işaretler var onlara odaklan parklara giriş çıkışlarda. sınavda kuruldakiler sızın heyecaniniza da çok dikkat ediyorlar. ailende araba varsa günlük bir iki saat calistirsinlar biraz kendinize güvenin korkmayın

Kaç ders aldınız?
Ben yaklaşık 40 dakikadan 14 ders aldım.
Başka bir kurs 2 saatten 7 ders veriyordu.
14 dersin 14’ünde de kusursuz park yapamadım hep hocam yönlendiriyordu sağa gel sola gel diye ama sınav anında yaptım. Komisyon da gerçekten çok önemli benimle öyle iyi ilgilendiler ki hep çok iyisin süpersin vs. motivasyonum çok iyiydi. Kendi hocanızdan ek ders talep edin yetersiz hissediyorsanız çünkü sivil araçların sınav yerinde çalışması mümkün olmuyor. Sınav güzergahı olmayınca da sınav pratiği olmuyor bence.

Merhabalar,

Bende acele davrandigimdan kaliyorum formüller var bu sefer hocam öyle anlattı onlara uyarak deniycem mayısta tekrar sinavm var bilmedigimiz icin heycan yapıyoruz bnce kendimizden emin olsak bu kadr heycanlanmayz diye düşünüyorum.. sizede basarilar diliyorum

Ben de 3.de aldım.hayatimda kaç sınava girdim hiç heyecanlanmadan bu sınav resmen kabusum olmuştu.bir de araba kullanmamda hiçbir sıkıntı yoktu yine de parklardan kalıyordum. Sonrada YouTubedan kaç tane park videosu varsa hepsini izledim ve geçtim.hic ehliyetim olamayacak sanmıştım 😂😂 Sınavı geçtikten sonra baya bir süre o gün gerçek miydi rüya mıydı diye düşünmüştüm

Ben şimdi girsem kesin kazanamam :D
Aldığım da park etme olayı yoktu çünkü :D
Sana tavsiyem sınava girer gibi değil de normal bir günde araba kullanıyormuş gibi düşünmen.

Bir de bol bol pratik

Stresi iyi yonetip heyecanli degilmissin gibi davran. Kendi kendini bu sekilde telkin et zaten sinav diye gidince ister istemez heyecan oluyo. Ama rahat olursan bu arti puan senin icin. Korkma sakın üzerine git. Hem aktif arac kullanacagin icin bunu yenmeye calis. Heyecanlandigini anlarsa komisyon sıkıntı çıkarır. Ya birazda beceri isi. Kendine guven yaparsin.💪🏻 Ben eskiden panik atak atlatmis birisiyim ben aldiysam ohoooo suan aktif arac kullaniyorum. Herzaman sakinlik kazanır, sakin ol. Cunku araba kullanirken asiri kaba insanlara denk geliyorsun yani zorbalara o yuzden trafikte herzaman sakin olman gerekiyo.

Son düzenleme:
Hem videoları izleyin hem de pratik yapın. Pratik yapmadan videolar bir işe yaramaz maalesef. İlaç konusuda önemli bir doktor gözetiminde başlamakta yarar var. Allah yardımcınız olsun.

Ben ehliyetimi alırken sınav parkurunda kaldırımda bir taş boyalı oluyordu, ona göre eğitmenler aynada o taşı görünce tam sağ yap geri git vb taktikler veriyorlardı. Artık öyle şeyler yok mu?
Eğer imkanınız varsa sınavdan önce bir kaç defa parkur yerine gidip sürekli paralel parkı çalışın. Mutlaka eliniz alışır.

Back
X