Direksiyon Sınavına Gireceğim.. Var mı tavsiyesi olan?

NeKHBeT

Violet Is The Humblest Of Flowers :)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
479
199
123
36
Selam arkadaşlar,

Kısmetse cumartesi sınava gireceğim. Ama ödüm kopuyor. :KK17::KK17:Rüyalarıma bile giriyor. Son zamanlarda bu son kurallarla sınava giren varsa tecrübelerinizi anlatabilir misiniz?

Biraz rahatlamaya ihtiyacım var.. :KK17::KK17:

Teşekkürler.

Selam arkadaşlar,

Kısmetse cumartesi sınava gireceğim. Ama ödüm kopuyor. :KK17::KK17:Rüyalarıma bile giriyor. Son zamanlarda bu son kurallarla sınava giren varsa tecrübelerinizi anlatabilir misiniz?

Teşekkürler.

Yazılısıysa sorular gayet basit.
Sürüş sınavınız varsa son dönem işi baya zorlaştırdılar, daha doğrusu olması gereken oldu diyelim.
Sinyallere( yol boş bile olsa ), emniyet kemerine dikkat edin, yoksa 10 metre gidemeden çek sağa derler. Komisyondan biri 3. vitese al demeden de vites büyütmeyin, gaza da yerli yersiz basmayın tabi :KK53:

Sürüş sınavı canım..Yazılı çok kolaydı zaten çantada keklik oldu ama sadece ve sadece park etmeyi becerememekten korkuyorum. Onun dışındaki herşeyi yapabilirim.. Off rüyalarıma girdi iyice ya..

Sürüş sınavı canım..Yazılı çok kolaydı zaten çantada keklik oldu ama sadece ve sadece park etmeyi becerememekten korkuyorum. Onun dışındaki herşeyi yapabilirim.. Off rüyalarıma girdi iyice ya..

Parkı yapıyorsunuzdur diye yazmadım, park baya önemli yalnız.

Çok oldu ehliyetimi alalı, dolayısıyla yeni sistem hakkında pek bilgi sahibi değilim ama şunu söyleyebilirim genel anlamda. Sakin olun, aynalarınızı kontrol edip, emniyet kemerinizi takmayı unutmayın.
Başarılar dilerim.

son dönemde değildi ama değişmeyen kurallar vardır.ayna ayarı,koltuk ayarı,emniyet kemeri gibi..bir de sizi denemek için muhakkak anlamlı ya da anlamsız soru sorabilirler.sakin olun asla arkaya bakmayın.sadece dikiz aynasından bir kez bakın ve yola bakmaya devam edin cevap verirken.zaten amaçları panik yapacakmısınız,soru sorulduğunda arkaya dönüp öyle mi cevap vereceksiniz.başarılar..

Aslında yapıyorum.. Yada yapıyordum..Normalde bayan bir hoca ile ders alıyordum..Son direksiyon dersini farklı bir hoca ile yaptık.. Beni acayip strese soktu.. O gün 1 kere yapabildim diğer denemelerim hep başarısız oldu. O günde denk gelir de yapamam diye strese soktum kendimi...

Selam arkadaşlar,

Teşekkürler.

12 nisan da girdim ben geçtim :) hiç bilmiyordum canım ben de ayy nasıl korkuyordum gece uyurken kendimi kasıyordum yani heyecandan. öncelikle istanbulda girdim ben hani fark var mıdır bilmiorum.yarım saat turluyorsun.yokuşta kalkma geri geri gitme ve park önemli çünkü müfettiş olacak dediler sadece parkta müfettiş vardı.park cidden önemli ama içerdeki adamlar acayip yardım ediyorlar şunu yap bunu yap herkes söylüo zaten napcanı.sakin ol bence.

mutlaka aynalar düzgün olsa da kontrol et yine de ,emniyet kemerini biner binmez tak ,koltuğu kendine göre ayarlamayı unutma. arkada oturan gözetmen soru sorucaktır kesinlikle güneş gözlüğü takma ve dikiz aynasından hafif göz göze gelip konuş.Dik Yokuşta durdurup sonra gitmeni isteyeceklerdir sakin ol yokuşta durduktan sonra vitesi 1 e getir ve kavrama yapmadan gaza yüklenme.Aynı şekilde yokuş aşağı iniyosan inerken 1 e al düz yola gelince 2 ye al.park ederken sakın sinyali unutma gözün hep yolda olsun ara ara aynaları kontrol et.Şimdi ki sistemi bilmiyorum ben alalı çok oldu ama dik yokuşta durdurup tekrar gitmeni istiyolarmış ....Başarılar dilerim

Tavsiyem rahat olmanız sıkıntı yapmamanız gerek..Ben öyle eşortman kot giyin spor ayakkabı rahat olun diye arkadaşlarım konuşurdu stres yapmışlardı..Ben her zaman topuklu giyerım arabayı gün gelince topukluyla süreceğim dedım ve topuklu ile gittim stres yapmayınca 85 aldım..Olursa olur olmazsa olmaz demeyip heyecan yaptığım her işte başarısız olmuşumdur..

bugün sıradan birgün diye düşün araba bindim şuraya gideceğim..Arabaya bin görevliler olur merhaba nasılsınız de aynanı kontrol et..Emniyet kemerini tak..Hocanın öğrettiği şeyleri derste oduğu gibi..Kalkış ve duruşlar önemli stop ettirmemek için gaza basarken dikkat edin.Başarılar

12 nisan da girdim ben geçtim :) hiç bilmiyordum canım ben de ayy nasıl korkuyordum gece uyurken kendimi kasıyordum yani heyecandan. öncelikle istanbulda girdim ben hani fark var mıdır bilmiorum.yarım saat turluyorsun.yokuşta kalkma geri geri gitme ve park önemli çünkü müfettiş olacak dediler sadece parkta müfettiş vardı.park cidden önemli ama içerdeki adamlar acayip yardım ediyorlar şunu yap bunu yap herkes söylüo zaten napcanı.sakin ol bence.

Cevabın için teşekkür ederim. Yeni giren birisini bulduğum için sevindim.. İçerdekiler gerçekten yardımcı oluyorlar mı bu beni gerçekten rahatlattı. Hiç bir sıkıntı yaşamıyorum diğer konularda.. Ama denk gelirde park edemezsem ve bu yuzden kalırsam diye korkuyorum..Evet dışarda da gözetmenler varmışş.. Kurs sahibinin bu konuyu bana anlatırken kullandığı tabirde gözümü korkuttu. Aç kurt gibi bekliyorlar bırakmak için dedi ve ben o anda bittim yani.. Hayırlısı artık.. Olmazsa da ne yapayım..

Hepnize tesekkur ediyorum. Sınavı geçmişim..Çok mutluyum =))

Çok basit hiç korkma tuzaklardan uzak dur dikkat et çünkü duramicağın durak vb yerlere burda dur diyorlar dikkatini dağıtcakmısın diye bişeyler soruyorlar

merhabalarr
bende 18 nisanda sınava girdim geçtim. gözünüzü kortkutmak gıbı olmasın ama dubaları 5 adım öne almışlar arabayı park ederken komısyon uyesi aşşağıya ınıp düz çızgı üzerine park edip edemediğinize bakıyor yani sadece arabanın içindeki komısyondakilerde iş bitmiyor birde dışarda başka biryerden sizi izleyen komisyonda var. . en önemlisi heyecan yapmamak ben sınavda ıken komısyon üyeleri sanki arkadaşlarım varmış ve onları gezmeye götürmüş gibi hisettim heyecanımı öyle yendım onlarda bir insan bizlerden bir farkı yok heyecanlanmaya da gerek yok. siz yokuşu parkı yapın gerisi kolay zaten 2. vitesde 30 dk doldurmaya bakın aynalar,sinyaller,kalkış,bunların çok önemli dikkatli olursanz ve kendinize güveniniz tam olursa geçersiniz. ve ben yanımda zikirmatik götürmüştüm sıra bana gelene kadar YA MUKADDİM,YA HAYYUM YA KAYYUM çektim .Sınava girerken baya etkili oluyor. 3 ihlas bir fatiha okuyun.Allahın izniyle geçersiniz.

merhabalarr
bende 18 nisanda sınava girdim geçtim. gözünüzü kortkutmak gıbı olmasın ama dubaları 5 adım öne almışlar arabayı park ederken komısyon uyesi aşşağıya ınıp düz çızgı üzerine park edip edemediğinize bakıyor yani sadece arabanın içindeki komısyondakilerde iş bitmiyor birde dışarda başka biryerden sizi izleyen komisyonda var. . en önemlisi heyecan yapmamak ben sınavda ıken komısyon üyeleri sanki arkadaşlarım varmış ve onları gezmeye götürmüş gibi hisettim heyecanımı öyle yendım onlarda bir insan bizlerden bir farkı yok heyecanlanmaya da gerek yok. siz yokuşu parkı yapın gerisi kolay zaten 2. vitesde 30 dk doldurmaya bakın aynalar,sinyaller,kalkış,bunların çok önemli dikkatli olursanz ve kendinize güveniniz tam olursa geçersiniz. ve ben yanımda zikirmatik götürmüştüm sıra bana gelene kadar YA MUKADDİM,YA HAYYUM YA KAYYUM çektim .Sınava girerken baya etkili oluyor. 3 ihlas bir fatiha okuyun.Allahın izniyle geçersiniz.

Çok teşekkür ederim..cumartesi girdim sınava ve geçmişim.. Çok mutlu oldum. Üzerimden bir yük kalktı :)

3. seferde alabilmiş ve 2. hakkında kasten bırakılmış biri olarak rahat olmanı tavsiye ederim. Park olayına birde çizgi işini çıkarttılar eğer çizginin üzerine yada çizgiyi geçip park edemezseniz bırakıyorlar. Biraz kurs eğitmeninin birazda müfettişlerin insafına kalıyor maalesef. Önemli olan 3 yer rampa kaldırıp, geri gelme ve tabiki park.
Ben 1 hakkıma girmedim ve son hakkımda geçtim çok şükür. 2. hakkımda aprk ettiğim halde bıraktılar.
Uğur mumcu beni tanır kaldırım kenarına çöküp saatlerce sinirimden ağladım :)
Yani düşünün ki derstesiniz ve yarım saat sonra herşey normale dönecek.

Sanırım sistem değişti ama en önemlisi sakin olmanız gerekiyor. Emniyet kemerini takmayı, aynaları kontrol etmeyi unutmayın.

Bende hoca birden durdurup sonra da geri geri gitmemi istemişti. Viteslere dikkat edin, park etmek en önemli konulardan biri.

Sınava girmeden önce pratik yapma imkanınız varsa pratik yapın. Saçlarınız uzunsa saçlarınızı toplayın.

Heyecan yapacaksınız tabi ki ama mümkün olduğunca hocalara belli etmeyin, oradan da puan kırılıyor. Stop ettirmemeye dikkat edin. Geri geri giderken arkaya bakmayı unutmayın, kendimden biliyorum :KK70:

Şimdiden başarılar dilerim, gözünüz korkmasın sakın ;)

kesinlikle 1 kez istop edrseniz başarısız sayılıyorsunuz ve araçtan inidirliyorsunuz buna ve tek hamlede engellere çarpmadan park etmeniz gerek. Bunlar en önemlileriheycan yapmayın bol pratik yapın

Sanırım sistem değişti ama en önemlisi sakin olmanız gerekiyor. Emniyet kemerini takmayı, aynaları kontrol etmeyi unutmayın.

Bende hoca birden durdurup sonra da geri geri gitmemi istemişti. Viteslere dikkat edin, park etmek en önemli konulardan biri.

Sınava girmeden önce pratik yapma imkanınız varsa pratik yapın. Saçlarınız uzunsa saçlarınızı toplayın.

Heyecan yapacaksınız tabi ki ama mümkün olduğunca hocalara belli etmeyin, oradan da puan kırılıyor. Stop ettirmemeye dikkat edin. Geri geri giderken arkaya bakmayı unutmayın, kendimden biliyorum :KK70:

Şimdiden başarılar dilerim, gözünüz korkmasın sakın :KK66:
kesinlikle 1 kez istop edrseniz başarısız sayılıyorsunuz ve araçtan inidirliyorsunuz buna ve tek hamlede engellere çarpmadan park etmeniz gerek. Bunlar en önemlileriheycan yapmayın bol pratik yapın

İnanamazsınız ağlayan ağlayanaydı..Giden kalıp geri geliyor. Şans vermiyorlar hiç.. Öyle psikolojim bozulmuştu sıramı beklerken.. 20 kişi çıkıyor 2 kişi geçiyordu.. Üniversite sınavı gibi stres stres üstüneydi..Ama çok şükür Allah'a geçtim..

Back
X