- 5 Nisan 2023
- 4.783
- 15.801
- 138
- 28
- Konu Sahibi akrephanim
Ben kv değil ama sizinde anlaştığınız biri daha olması gerektiğini düşünüyorum. Sezaryen dediğimiz şey bir sürü komplikasyon olabilcek bir ameliyat aynı zamanda, Allah korusun bir şey olsa eşiniz size mi bebeğe mi koşturacak.Ne güzel ne mutlu bir doğum anısı olmuş. Adeta hayalimdeki gibieşimin yaklaşık 15 gün babalık izni olacak. Beraber her şeyi hallederiz, sizi hiç bırakmam diyor. O böyle olduğu için benim de içim rahat ediyor haliyle. Kızının ilk anları onun için de unutulmaz olsun istiyorum. Bize özel kalsın her şey. İsteyince oluyor demek ki
![]()
Ben acilci ve eski kadın doğumcu olarak kesinlikle sadece eş gelsin kısmına katılmıyorum. Bunun yerine ziyaret yasağı koyabilirsiniz, gelen kapıdan döner kimsede bir şey diyemez.
Benim doğumumda eşim, ailemden tut çalışma arkadaşlarım yığma geldiler, Allah razı olsun hepsinden. Siz ve eşiniz sınırı koyduktan sonra kim ne yapabilir.
Mesela ben preeklemsi geçirdim Allah korusun her şey olabilirdi o kapıda tek eşim dursa ne yapacaktı, ameliyathane kapısında eşimin yanında arkadaşlarımız vardı bin akrabaya bedel arkadaşlar, sedye ile çıktım bi baktım ekip arkadaşlarım gelmiş kahveleri doldurmuşar (spinal ağrısı için), geldiler gittiler kimsede bebeği almak istemedi. Siz vermezseniz kim alabilir bebeği elden ele gezdirebilir.
Kv size huzur vermez onu geçin ama mutlaka bi kişi daha ayarlayın, çok yorgun olacaksınız bebek sürekli meme tutmak zorunda eşinizde uykusuz kalacak, eve döneceksiniz aynı düzen devam edicek dönüşümlü uyumanız gerekecek.
Burada az çok yazıyorum benim eşim bi bebeği emzirmemiştir öyle diyim o kadar bilgili ve bakımda aktif buna rağmen hastanede pili bitti.
En azından anne,kuzen, arkadaş vs kim varsa eve olsun ayarlayın gelsin gitsin biri.
Mesela erkek misafirler odada bana geçmiş olsun diyip eşimle oda dışında görüşmüşlerdi, bi içecek bi çikolata vermiştik. Ki onlarıda biz hazırlamadık gelen arkadaşlarımız getirdi.
Yani ben bir kez daha doğum yapsam kapıda o insanları ararım ve isterim