direksiyon sınavında kaldım...

Bakanlık direksiyon sınavını zorlaştırdı; 10 kişiden 4'ü ehliyet alamadı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), trafik kazalarını azaltmak, bilinçli sürücülerin eğitilmesi için Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'ni 2013 yılında yenileyerek, ehliyet almayı zorlaştıran bir düzenleme getirdi. Yapılan değişiklikle birlikte bakanlık gerekli görülmesi durumunda, direksiyon eğitimi dersi sınav yürütme komisyonlarının iş ve işlemlerinin kontrol ve denetimi amacıyla bazı bölgelere temsilci gönderdi. Yönetmelikten önce Türkiye genelinde direksiyon sınavlarına ilk girişte başarı yüzdesi yüzde 95 iken, yönetmeliğin uygulanmaya başladığı Temmuz ayından itibaren bu başarı oranı yüzde 60'lara kadar düştü. Yönetmelikten önce neredeyse kursa kayıt yaptırıp sınavlara giren herkes ehliyet sahibi olurken bakanlık temsilcilerinin bulunduğu sınavlarda 10 kişiden 4'ü ehliyet alamadı. ( alıntıdır.)150 fazlaymış yerinizde olsam ben bunu şikayet ederdim açıkası

bız usta sofor gyarım saat 5 saatlık dersle 1 -2 hata yapılabılır.

Sinyal kurallarina uymak icin usta sofor olmak gerekmiyor maalesef. Ihmal ve ihlal edildigi vakit can ve mal kaybina sebep olacak, diger suruculeri ve araclari tehlikeye atacak her türlü şey kalmaya sebep olmali. Belki sinavlar suan cok adaletli bir bicimde yapilmiyor olabilir ama doğrusu bu

bu 5 saatlik ders nedir yani 5 saatte öğrenip ehliyet almanız hata olurdu bence.

stop eden herkes kalıyor burdada ..

çünkü arabayı stop eden kişi ehliyeti haketmez ..

fiyat yükselmiş eskiden 50 idi ..

stop eden herkes kalıyor burdada ..

çünkü arabayı stop eden kişi ehliyeti haketmez ..

fiyat yükselmiş eskiden 50 idi ..

aslında hala 50 tl ama kurslar nedense fazla alıyorlar sınav giriş kağıtlarında 50 tl yazmasına rağmen.Kardeşimden de 75 tl almışlardı.

Bayanlar merhaba. Ehliyetimi çok önceden almıştım ama şimdi araba kullanamıyorum. Direksiyon dersi almam gerekiyor. Ankara'da bildiğiniz ve onerebileceginiz iyi bir yer varmı gerçekten araba kullanmayı öğreten. Birkac yeri buldum netten, önüne gelen ders vermeye kalkmış gibi gözüküyor. 1 yıl once bi kurstan ders almıştım ama hiçbişey ogretmedi (( kızlar iyi biyer biliyorsanız yardım lütfennnn

Doğru bir karar vermişler bence,yönetmelik böyle diyor.Şikayet etseniz bile sanırım şikayetiniz karşılaştırmalı olacak yani şu bayan şunu yapamadı tarzında..Bu tarz bir şikayet sizin durumunuzda değişiklik yaratmaz,çünkü kurallara göre yetersiz kalmışsınız.

turkiyede de bu islerin sıkılaştigini gormek guzel :)

Şikayet edemezsin. Yeni sisteme göre yokuşta kalkamayan, geri gidemeyen ve park edemeyen kalıyor.
Gercekten haksizlik edilmis bende gireli 1 ay oldu olmadi bizde 3 kere istop etme hakki verildi. Tabi hocalar soyelemedi bunu girenler soyledi 1 2 kere istop edip gecenler varMIS tabi geri kalan kurallara herseye uymuslar
Zaten siz istop etmemissinizki benim arkadasim 3 kere istop etti öyle indirdiler cok ayip etmisler
Bize duba vermislerdi 2 duba arasina parkedicektik devirdim bi tanesini ama parkettim gecirdiler

Bende yakinlarda girdim sinava 3 kere istop ettirmeden indirmediler. Bence normal bisey cunku sinav bu sonucta insan cok fena sitres yapiyo arabada 3 tane adam var hepsi seni izliyo hata yapicak misin diye
Edit: ben hic istop ettirmedim gectim

Ha iyi o zaman trafikte de arkadaki arabaya vurursunuZ da oyle girersiniz iki arac arasina, ne de olsa park ettiniz de mi. Sadece park edebilmis olmak onemli baska hicbir sey degil. o komisyona da ne demeli bilmem

Arabayı ikinci viteste kaldırmaya çalıştınız ve neden mi kaldınız?
Ben de yakin zamanda girdim cok sukur istop ettirmeden gectim. Ama bu olmycak bisey mi biz acemiyiz sonucta yeni yeni baslamisiz,alismamisiz daha
Suanda da cok iyi sürücüler bile arabayi istop ettirebiliyo cok abez bisey degil bence

Ha iyi o zaman trafikte de arkadaki arabaya vurursunuZ da oyle girersiniz iki arac arasina, ne de olsa park ettiniz de mi. Sadece park edebilmis olmak onemli baska hicbir sey degil. o komisyona da ne demeli bilmem
Siz verilen 4 ders sonra usta bir şoför olmussunuz sanirim tebrikler
Dua edelim o 2 arabadan 1i sizinki olmasin

Ben üç sinavdan kaldım. Ilkinde gecirmemekte hakliydilar . Ikincisinde park bile yaptım ama direksiyon hakimiyeti zayıf diye gecirmediler. Üçüncüdenden park sırasında stop ettirince kaldım. Dördüncüsünde de kalirsam oynatirim heralde

Ben 4 ders almadim sayin hanimefendi. Birileri sürücü kursuna verecegi üç kuruş fazla paranın hesabını yaparken parama kiydim da 12 ders aldim. Keyfimden degil, trafik canavari olmayayim diye, baskalarinin malini ve canini riske atmayayim diye. Yine de kendimi yeterli gormedim bos alanlarda bir bilenle çalıştım. Yukarıda da belirttim, baskasinin malini canini tehlikeye atan davranislarda bulunanlar kalmali. Ama istop ettirmek gibi basit hatalar göz ardi edilmeli. Kirk yillik şoför de istop ettiriyor. Ama sinyal vermeyen kalmali yani kimse kusura bakmasin.

Ben de yakin zamanda girdim cok sukur istop ettirmeden gectim. Ama bu olmycak bisey mi biz acemiyiz sonucta yeni yeni baslamisiz,alismamisiz daha
Suanda da cok iyi sürücüler bile arabayi istop ettirebiliyo cok abez bisey degil bence

İstop ettirmek başka birşey, vitesi unutmak başka birşey.. 2.viteste arabayı kaldırmaya çalışmak iki şeyden kaynaklanır, ya heyecandan unutmuşsunuzdur yada tam bilmiyorsunuzdur.. iki sebepte sınavdan kalmaya yeterli sebeplerdir..

Şikayet edemezsiniz, hakkınız da yenmemiş, major hatalardan birini yapıp kalmışsınız. Bu kadar basit

Ya nasıl kadı kızında olur Allah aşkına. Araba kullanmayı bilmediğiniz su yazdığınız cümleden bile sakır sakır okunuyor. Yo0kuş 2. vitesi kaldırmıyorsa araba yığılır, muhtemelen birkaç saniye sonra da stop eder. Acemi sürücüler arabayı yeniden kaldıracağım derken de geri kaçar arkada biri varsa da göz göre göre carpar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…