Diş Buğdayı Kurabiyesi

10101010

Ol iz vel !
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
2.620
63
363
Miniğim hızla büyüyor.Dişimiz henüz çıkmadı fakat yakın görünüyor.Diş buğdayı için şimdiden ne yapabileceğimi planlıyorum.Diş Buğdayı yapan arkadaşlar, diş şeklindeki kurabiyelerden almak istiyorum.Nereden ne kadara aldığınızı yazarsanız sevinirim.Adet fiyatıyla netten sipariş vermek istiyorum.Siz nereden ne kadara aldınız?6 ay kınamız çok güzel geçmişti.Şeker hamuruyla kalp ve kelebek şeklinde kurabiyeler yapmıştım ama o kadar uğraşmak istemiyorum şuan ve nette gördüklerim çok güzel.

canım ben kurabiyelerimi kendim yapmayı düşünüyorum, gerçi bize daha çok var. ama geçen biraz fikir edineyim diye nette dolanıyordum 2 site buldum kurabiye yapıp yolluyorlar, hem de çok güzeller, belki ben de fikir değiştirir yaptırırım. siteleri yazayım sen de bir bak. Elif'in Kurabiyeleri ve Sihirli Kurabiye

teşekkür ederim canım.bu sitede tanesi 4.60a geliyor.ama çok güzeller.daha uygunu var mıdır acaba.şeker hamurunun tarifini biliyorum profilimden 6 ay kınamıza bakarsan kalp ve kelebek şeklinde yaptım kına için. istersen tarifini veririm.ama diş kalıbım yok.denesem mi acaba.en uygununu tanesi 3 liraya buldum.e kalabalık olacak.fazladan alan da olur

bence de pahalı, 3-5 kişi olsa neyse ama kalabalık olunca işin içinden çıkılmaz. bence kendin yap, bak tarifi de varmış. kalıbı da nette görmüştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sağol canım.çok iyi bir fikir oldu.ben kalıbının bu kadar uygun olacağını sanmıyordum.netten biraz baktım 40 50 liraydı.üstelik izmitte de pasta malzemeleri satan biyer buldum.yarın oradan kalıp alacağım diş şeklinde.şeker hamurunu biliyorum zaten.kendim yapayım.oyyy çok sevindim

bende aynı sitede satılan malzemelere baktım,şeker hamurunuda hazır aldım diyelim,fakat kurabiyelerin üzerlerindeki çiçek veya kalp süslemelerini yapmak için hangi malzemeyi almak gerekir bu konu hakkında bilgisi olan varsa burada paylaşırsa sevinirim

kurabiye sekillerini seker hamurundada kullanabilirsin. Ucu sivri birsey ile de ustune motif cizilebilir, veya farkli renklerdeki seker hamurunu kesip yapistirabilirsin

kurabiye sekillerini seker hamurundada kullanabilirsin. Ucu sivri birsey ile de ustune motif cizilebilir, veya farkli renklerdeki seker hamurunu kesip yapistirabilirsin

işte o ucu sivri olan şey nedir bende onu merak ediyorum:)
internette birçok sitede bu kurabiyelerden gördüm çok güzeller gerçekten,1 ay sonra yeğenimizin 1. doğum günü ona yapmak istiyorum,sonrasında da kızımın diş buğdayında ve özel günlerde yapmak istiyorum.
Bunun için hangi malzemelerle başlamak gerekiyor acaba onu merak ediyorum ben,ona göre sipariş vereyim istiyorum
Çok mu şey İSTİYORUM

Son düzenleme:

ben şeker hamurunu kendim yapıyorum.tarifi şöyle: göz kararı bir miktar tereyağı, 1 su bardağı su, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı nişasta katıp muhallebi gibi sürekli karıştırarak pişiriyorum.soğuduktan sonra biraz daha nişasta ekleyip yoruruyorum.üstündeki şekilleri dantel, fisto parçası gibi şeyleri bastırarak yapabilirim belki diye düşünüyorum

pasta malzemeleri satan yerden aslında öğrenebiliriz süsleme için gerekli malzemeleri. öğrenen olursa burada paylaşabilir mi? bu arada gıda boyasıyla renkli bir hamur hazırlayıp üstüne şekil yapışırabiliriz...

ayyy ende yapcamm :)
diş buğdayını duymuştumda diş kurabiyesini ilk defa duydum
ama çok hoş olur mutlaka
teşekkürler kızlar :))))

ACABA KEK HAMURUNA DA GIDA BOYASI EKLESEK PEMBE YA DA MAVİ MİNİ KEKLER OLUR MU Kİ .dR OETKERİN GIDA KALEMLERİ DE VAR.ÜSTÜNE SÜSLEME YAPMAK İÇİN.Bİ DE KURABİYELER İÇİN LİMON VE ACIBADEM AROMALARI VAR.KINADAKİ KURABİYELERİMİZE LİMON AROMASI KOYMUŞTUM.TARİFİNDE 500GR İÇİN 1 TÜP YAZIYORDU BEN 2 TÜP KOYMAMA RAĞMEN SANKİ BİR TANE DAHA KOYSAM DAHA BELİRGİN OLACAK.DENEYE DENEYE YAPICAZ ARTIK

el cizimi yapilacak ise kurdan yardimi ile bile yapilabilir yani, ama desen dusunuyor iseniz oklavalar var desen cikartan, seker hamurunu actiktan sonra ustunu o desenli oklava ile geciyorsunuz, kareler falan oluyor.

yok kurdan ile yapamam diyorsaniz, burada bahsedilen o sekilleme aletlerinden var:

8 Para PME eker Hamuru Modelleme Seti 98,00 TL - Pasta Kurabiye ikolata Malzemeleri Sat, Eitim ve Kurslar

bu sayfadan seker hamuru bolumune girersenizde, alt bolumleri var, degisik figurler, aletler vs bulabilirsiniz. Biraz pahali gibi geldi bana ama.

Veya suslemeleri su sekildeki bi alet ile cikartip, seker hamurunun ustune desenleme yapilabilir

Wilton Dekoratif Kesme Seti 60,00 TL - Pasta Kurabiye ikolata Malzemeleri Sat, Eitim ve Kurslar

cok fazla alet gerektirmeden susleme alternatifleri:

Bu resimde basmali desenlerde var ama cicekli olan aletsiz yapilabilir

Hamuru renklide yapilabilir, ama eger ustune seker hamuru ile susleyecekseniz zaten rengarenk olacak hamuru boyamak gereksiz bence, ama tadlandiricilar kullanilabilir, limon veya badem gibi.

Bunlar seker hamurunun yani sira royal icing ilede suslenmis olanlar:

Veya alttaki gibi cok basit sekilde ama hos duran seylerde yapilabilir, gereken sadece bebeginizin bas harfi:

Bu arada eger kurabiyenin ustune yapacaginiz seker hamurunun kurabiyeyi tamamen kaplamasini istiyorsaniz, kurabiye hamurunun kabarmamasi ve yayilmamasi gerekiyor. Bunun icin kabartma tozu kullanilmayacak, ayni zamanda hamuru pisirmeden buzdolabindada bekletirseniz, yayilma olmaz.

Son düzenleme:
cherry81 teşekkürler canım.ama bunlar çok zor ya.benim bebişle vaktim de yok bukadarına.zaten beceremem de.daha profesyonel işi bunlar.ama yaptın mı da böyle yapıcaksın ki bişeye benzesin di mi

Bebeğim doğduğu zaman çok pahalı geldiği için yaptıramadım kurabiye,kendim yapmaya başladım.. Şimdi eğer ileriye dönük planlarınız yoksa hiç girmeyin bu malzeme işine...astarı yüzünden pahalıya geliyor çünkü..bir kalıp,bir merdane bir şu bir bu derken battıkça batıyorsunuz...Tanesini 4 tl ye yapıyorum...sayısı elliden fala olursa kargo benden ...bloğumda bir kaç kurabiyem var onlar ilk yaptığım kurabiyeler..Artık daha profosyonel yapıyorum..sipariş vermek isteyen olursa 0533 742 96 45 ten ulaşabilirler.Bebeği olan arkadaşlar ,kurabiye yaptığınız gün bebeğiniz saldım çayıra mevlam kayıra oluyor mutlaka...(http://istanbulsevdam.blogspot.com/)kurabiyeleriniz tüllerle süslenmiş kurdelelerle bağlanmış şekilde elinize geçecektir....

Resimdeki kurabiyelerden hangisinden isterseniz belirtebilirsiniz..yada kendi istediğiniz bir figür varsa karşılıklı konuşup yapabiliriz....Ben pasta yaparken çok mutlu oluyorum ...sizleri mutlu etmektende çok mutlu olurum...kurabiyelerime yiyecek gözüyle değil sanat aşkıyla yapıyorum ..eğer böyle hissetmessem bir tane bile yapamam..çokk yorucu bir hobi ..

valla ben kendim bir ara yapmayi planliyorum, cokta zor gozukmuyor bence. kurabiyeyi hepimiz yapiyoruz zaten, bastirmali seylerdende zaten var, yok ise bile yuvarlak seklindede yapilabilir cay bardagi ile falan.

Metalden boyama sablonlari buldum gecen gun 2 liraya, cok guzel cicek motifleri var, onlarida bastirmada kullanmayi dusunuyorum. Bakalim nasil olacak. Seker hamurunuda hazir alacagim, merdanede evde bulunan malzemelerden. acikcasi tanesi 4 liraya bir kurabiye almak bence cok pahali. sonucta bir mevlutte veya dis bulgurunda 3-5 kisi olmuyor, kalabalik bir sayi oluyor ve coluk cocuklar ile dahada kabariyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…