• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş fircalamaktan hoşlanmayan bir eşiniz olsa nasıl ikna edersiniz

Baaa igrenc, valla böyle bi durumda bende asla kibar olamam.
Asiri hassasimm her kokuya.
Rahatsizligini hep söyle deyistirmeye bak huyunu, askida bitirir zamanla böyle seyler

söyle diş sağlığı her zaman önemlidir ve dişlerin sağlıklı olması için düzenli fırçalanması lazım. eğer belli bi yaştan sonra protez diş kullanmak istemiyosa dişlerine iyi baksın. bu şekilde sağlık açısından iyi olduğunu söylersen ona daha mantıklı gelir ve böylece onu kırmamış olursun

Eşimle tartıştık aslında birbirimize kırıldık desem daha doğru olur.
Her şey çok normaldi başta... Akşam süslendm puslendim kocamin işten gelmesini bekledim uzun bekleyişin ardından nihayet eşim geldi beni görünce bu ne hal demesin mi. ( normal bir kıyafet giymistim öyle enteresan fantazi şeyler değildi aklınıza bir şey gelmesin :37:)
Neyse bir sıfır başladık moralmen. Çok takmadim biraz oturduk falan bizimkinin ağzı yağlı yağlı köfte kokuyordu kendisini çok Afedersiniz öpmemi istedi valla midem almadı yanağından öptüm nedenini sordu ben de yağlı yağlı köfte kokuyorsun dedim sırf dişlerini fircalamasi için ama tam tersi bana Küstü bu böyle mi söylenir dedi. Nasıl demem gerekiyor sorum cevapsız kaldı.
Ya kızlar iki haftada bir dişini fircalayan bir eşiniz olsa ona ne söyleyerek dişlerini en azından üç günde bir fircalamasini sağlarsınız. Yani ben bu olayda suçlu muyum anlamadım.
Ofkemden gittim günlük kiyafetlerimi geri giydim geceyi de berbat ettim uf ya çok canım sıkıldı :43: şimdi konuşmuyoz af dilemeye dilerim de bu sorunu kökten halletmek istiyorum. Kendisine daha önce defalarca dedim zaten hep benim zorumla fircalar. Kokulara hassasim napim hoşuma gitmiyor çok uzattım sanırım. Cevap verenlere teşekkür ederim. Vermeyenin de canı sağolsun ne diyim. Iyice sacmaladim göndere basayim en iyisi :26:

bırak kırılsın canım. insan eşinden tiksinmezde 1 hafta o ağız içinde kalan yemek artıklarıda eşinin bir parçası değil sonuçta. iyilikle konuş hergün fırçalamsını söyle. iğrendiğinin kendisi değil diş aralarında biriken artıkların olduğunu izzah et ona.

bizim bir patronumuz vardı çocuk yeni evli. arabaya binerdik allahım ışınlanmak isterdim adeta gideceğmiz yere benle konuşurken bakamazdım yüzüneki o kukoyu almıyım. artık herkesin diline düşmüştü bu kadın bu kokuyu nasıl çekiyo evin içinde diye. öyle iyi giyinir saçına başına bakardıki ilk görüşte dersn offf ne tarz aam yaklaşır bir günaydın der nefesini nerden alacağını şaşırırsın. günde 1 dk yyaaa insafff

benimde 15 yıllık arkadaşım var orta lisse beraber okuduk halada görüşürüz. inanılmaz ağız kokusu vardı ve birde belliydi fırçalamadığı ışardan. bi kaçkere nazikçe söyledim ben fırçalamıyorum fırçalarken iğreniyorum dedi. en son dayanamadım iyide böylede biz iğreniyoruz dedim. sonra sonra başladı fırçalamaya. şimdi fırçası çantasında geziyo :)

ben esime her aksam yatmadan mutlaka dislerini fircslatirim katiyyen fircaamak zorunda bazen usenir ama yatagindan kaldirir fircslatirim. cok igrenc ya uc gunde bir dis fircalanmasi. burada esiniz haksiz agzi les gibi kokar ozaman. insanin kendi rahatsiz olur ne biliyim ciddi ciddi tavir alin yani bu normal degil deyin.

Iki haftada bir mi ? :53:
Yahu ben bigun disimi fircalamayayim rahat edemem cok sukur esimde oyle :nazar:
Sarimsak yedigi zaman bana yanasamayaccaginida cok iyi bilir :27:
Esinize bunun ciddi birsey oldugunu anlatin bence .
Sonucta mikroplari en cok agiz yoluyla aliyoruz.. siizinde mikrop kapma ihtimaliniz yuksek..
Yada curusun disleri anlar ne diyeyim :27:

bende kokulara karşı çok hassasım agzı kokan veya dişleri pis olan biriyle asla yüzyüze konuşamazdım hatta tuvalete koşar istifar ederdim ama bukadar hassasiyete sonuç benim eşimde fırçalamayı sevmiyoo:52: ama ben söyledim en başında dişlerini fırçalamadan bana asla yaklaşamıycanı artık ben demeden o fırçalıyo benim eşimde dişleri kanadıgı için sık fırçalamıyordu ama zaten fırçalamayı düzene oturtunca bi süre sonra kanamada bitiyo

Esim sigara iciyor malesef. İctikten sonra direk yanima gelirse 'kül tablasi geldi yine' diyorum :37: hop kendini banyoda buluyo :12: Onun haricinde agiz gargarina alistirmam zor oldu ben kullandikca ama oda kullanmaya basladi bu sefer. Tek basina yapmiyorsa sabah aksam arkadaslarin dedigi gibi elinden tutun isveyle cilveyle birlikte fircalayin ama fircalayin :34:

benim esim dislerini sadece sabahlari fircalar ama sigarayi biraktiktan sonra agzinda surekli naneli sakiz tasima aliskanligi oldugundan agzi hep lavanta bahcesi gibi kokuyo :27:

Bu yasa kadar dislerini fircalamayi ogrenmediyse siz nasil ogreticeksiniz Allah askina.
HaftAda bir fircalamak nedir sasirdim valla.
Tepkiniz az bile,kuserse kussun beyefendi.

Bu zamana kadar eşinizi mütemadiyen uyardıysanız tepkili davranmanız normal olabilir ama "Ağzın köfte kokuyor." diyerek eşinizi yüzlemenizde hoş değil.

Eşinizi karşınıza alıp konuşun demeyeceğim çünkü bu eşinizin pis olduğu konusunu ciddi bir zemine taşımanız anlamına gelir.

Ufak ufak, kırmadan söylemenin yolunu bulmalısınız bence...

Son düzenleme:
Sürekli uyarıcaksın
Hadi dişlerimizi fırçalayalım diyeceksin.
Açıkca söyle
Benim eşim sabah akşam fırçalar ama sigara içmişse ve ağzında o sigara kokusu varsa(ben kulanmıyorum) tekrar fırçala derim.
Pis kokan, pasaklı birine hiç tahammul edemem

Bi düzene girsin bak sabah dişlerini fırçalamadıysa bile kaıdan geri dönüp fırçalıyolar

Alışkanlık:34:

benimde 15 yıllık arkadaşım var orta lisse beraber okuduk halada görüşürüz. inanılmaz ağız kokusu vardı ve birde belliydi fırçalamadığı ışardan. bi kaçkere nazikçe söyledim ben fırçalamıyorum fırçalarken iğreniyorum dedi. en son dayanamadım iyide böylede biz iğreniyoruz dedim. sonra sonra başladı fırçalamaya. şimdi fırçası çantasında geziyo :)

Böylede biz igreniOruz:9:

Eşimle tartıştık aslında birbirimize kırıldık desem daha doğru olur.
Her şey çok normaldi başta... Akşam süslendm puslendim kocamin işten gelmesini bekledim uzun bekleyişin ardından nihayet eşim geldi beni görünce bu ne hal demesin mi. ( normal bir kıyafet giymistim öyle enteresan fantazi şeyler değildi aklınıza bir şey gelmesin :37:)
Neyse bir sıfır başladık moralmen. Çok takmadim biraz oturduk falan bizimkinin ağzı yağlı yağlı köfte kokuyordu kendisini çok Afedersiniz öpmemi istedi valla midem almadı yanağından öptüm nedenini sordu ben de yağlı yağlı köfte kokuyorsun dedim sırf dişlerini fircalamasi için ama tam tersi bana Küstü bu böyle mi söylenir dedi. Nasıl demem gerekiyor sorum cevapsız kaldı.
Ya kızlar iki haftada bir dişini fircalayan bir eşiniz olsa ona ne söyleyerek dişlerini en azından üç günde bir fircalamasini sağlarsınız. Yani ben bu olayda suçlu muyum anlamadım.
Ofkemden gittim günlük kiyafetlerimi geri giydim geceyi de berbat ettim uf ya çok canım sıkıldı :43: şimdi konuşmuyoz af dilemeye dilerim de bu sorunu kökten halletmek istiyorum. Kendisine daha önce defalarca dedim zaten hep benim zorumla fircalar. Kokulara hassasim napim hoşuma gitmiyor çok uzattım sanırım. Cevap verenlere teşekkür ederim. Vermeyenin de canı sağolsun ne diyim. Iyice sacmaladim göndere basayim en iyisi :26:

Offf :25::43:.............

Canim sen hic yanlis bisey yapmamis ve dememissin ! Koskoca adam elini agzini yikamadan opusmekmi istiyor? Sen onun annesi degil hanimisin. Ona kalkip dis fircalamayi ogretecek halin yok. Yanlis anlamada senin kocan paspalmi? Dis dil cok onemli bisey! 2 hafta bir disini fircalamak nedemek. Hayatta ne opusurum nede beraber olurum. Oldu ben pufur pufur parfum kokucam kaymak gibi olcam o hic kendine bakmicak. Eger yanlis bisey dediysem ozur dilerim ama gercekten normal degil boyle bisey. :50::50:

diş çok önemlidir. eğer düzenli fırçalamayıp iyi bakmazsan çok zahmet çekersin benim annem de çok zahmet çekti oradan biliyorum bence geç olmadan doktorla konuşturun ya da diş bakımı ile ilgili videolar izletin misvak da kullanabilir çok iyi temizler ama derinlere ulaşamaz yine de siz bilirsiniz

Back
X