Dış Gebe miyim?

arby

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
53
11
18
Merhaba arkadaşlar, normal şartlar altında 5 hafta 2 günlük hamile olmam gerek.Bu bilgiyle dün polikliniğe gittim vajinal ve normal ultrasonda kese görünmedi. Test sonucu ise 2014 çıktı. Bugün korkuyla özele gittim oradaki doktor da kese göremedi. Test yaptırdı. ve Üç ihtimalden bahsetti:

1. ikiz bebek ( buna fazla ihtimal vermedi)

2. dış gebelik (buna da fazla ihtimal vermedi, çünkü rahim duvarı kalın imiş.)

3. gelişimin durması

3.'ye daha fazla ihtimal verdiğini söyledi. ama az evvel sonucu öğrendim e-lab'dan 3797 çıktı

yani bir günde nerdeyse bir kat artmış gibi.

Bu konuda bilgi sahibi olabilen arkadaşlardan yorum alabilirsem sevinirim.

(sat: 19 ağustos)

Yazan olmamış ama bu gibi durum başına gelecek olanlar okur diye yazayım. Bugün gittim ultrason öncesi gözükmezse kürtaj yapacağız dedi doktor, sonra ultrasona aldı çok şükür kese göründü. Keşke diyorum bekleseydim biraz daha hiç doktora gitmeseydim. Şu iki günde sinirlerim bozuldu. Halen tadını çıkaramıyorum keseliğin.

senin adına sevindim, hamilelik hep bir telaşla geçecek kese görünür bebek görünmesini bekleyecek sonra kalp atışı testler falan derken zaman hemen geçecek inş, sana tavsiyem bir dahaki kontrole biraz geç gitt hem kalp atışı hem bebişi görürsün bide onun stresini çekmezsin. sağlıcakla kal.

senin adına sevindim, hamilelik hep bir telaşla geçecek kese görünür bebek görünmesini bekleyecek sonra kalp atışı testler falan derken zaman hemen geçecek inş, sana tavsiyem bir dahaki kontrole biraz geç gitt hem kalp atışı hem bebişi görürsün bide onun stresini çekmezsin. sağlıcakla kal.

Teşekkür ederim ve evet , telaşla geçeceğini anladığım için saldım kendimi biraz.. artık fazla araştırmıyorum birşeyleri : )
Doktor pzt birdaha gel dediği için gideceğim mecburen.. bakalım ne diyecek. Doktora kaldı artık gidişlerim. inşallah iki günde bir gel demez.

benim kesede gözükmemişti dış gebelik olabilir dedi. kurtaj yapacağız dedi. 1 hafta bekledim cuma günü kese gözüktü. bebek yok içinde yine kürtaj lafı ediyor doktor. normalde bu haftada gözükmesi lazım diyor. pazartesi gel dedi ama ben bayramdan sonrayı bekliyorum. ikidebir kürtaj diyorlar. bende gitmeyeceğim yarın. 10 gün daha bebek büyürde gözükür umarım

Kızlar hepimize hayırlı olsun Rabbim korktuğumuz şeylerden uzak tutsun bizi. Benimde beta Hg cuma 116 idi bugünde 653 çıktı ve aşırı derecede kasık karında ağrım var

testi 7. haftada yaptım.. 8. haftada gittim ilk kez doktora.. kese ve kalp atışını duydum..

cinsiyet için de acele ediliyor kız yok erkek yok kız yine stres.. ben doktor bakalım cinsiyete belki görürüz dediğinde yok bi 15 gün daha bekleyelim öyle söyleyin dedim :) yüzde yüz görebildiğinizde benimle paylaşın dedim :)

acele etmeyin belirsizlik yoruyor kızlar gerçekten boşa stres olunuyor.. sıkıntı yoksa bekleyin..

benim kesede gözükmemişti dış gebelik olabilir dedi. kurtaj yapacağız dedi. 1 hafta bekledim cuma günü kese gözüktü. bebek yok içinde yine kürtaj lafı ediyor doktor. normalde bu haftada gözükmesi lazım diyor. pazartesi gel dedi ama ben bayramdan sonrayı bekliyorum. ikidebir kürtaj diyorlar. bende gitmeyeceğim yarın. 10 gün daha bebek büyürde gözükür umarım

benimde adetim 5 gün geçmişti ilk muayeneye gittiğimde devlet hastanesine gittim doktor çok soğuktu kese 6 haftalık bebek olmalı içinde görünmüyo tuhaf tuhaf hareketler yaptı benim ilk gebeliğim dış gebelik ne onu bile billmiyordum.ordan çok kötü çıktım sonra özel hastaneye gittim orda kese 5 haftalık çok erken bebegin görünmesi için dedi,geç döllenme olabilir dedi. 1 hafta sonra çağırdı ama ben 2 hafta sonra gittim hem bebek hem kalp atışını duydum gittiğimde çok sevindim ama endişeli geçti o iki hafta.çok rahat ol böyle desemde olamıyor insan ama gerçekten rahat ol ,intertenden çok okuyupta kendini bunaltma.bide devlet hastanesi ile özel hastane ultrason 1 hafta fark oluyo doktordan doktorada fark var. sağlıcakla kalın kızlar

Bugün gittim ikiz var dedi... sebebi buymuş meğersem.. allah hayırlısını versin artık.. sağlıkla inşallah...

Kızlar hepimize hayırlı olsun Rabbim korktuğumuz şeylerden uzak tutsun bizi. Benimde beta Hg cuma 116 idi bugünde 653 çıktı ve aşırı derecede kasık karında ağrım var

hayırlı olsun ve sağlıkla inşa allah

kese gözüktüyse dış gebelik riski yok demektir. o yüzden biraz geç git, stres yapma.. anladığım kadarıyla çoğu doktor böyle.. heveslenilmesin herşey olura getiriyorlar ama önce bi iyice tetkik et , ondan sonra kötü haberi ver ! İnsan geriliyor daha çok stres oluyor. Hayırlısını versin rabbim sanada.İnşallah güzel olacak herşey senin adına.

testi 7. haftada yaptım.. 8. haftada gittim ilk kez doktora.. kese ve kalp atışını duydum..

cinsiyet için de acele ediliyor kız yok erkek yok kız yine stres.. ben doktor bakalım cinsiyete belki görürüz dediğinde yok bi 15 gün daha bekleyelim öyle söyleyin dedim :) yüzde yüz görebildiğinizde benimle paylaşın dedim :)

acele etmeyin belirsizlik yoruyor kızlar gerçekten boşa stres olunuyor.. sıkıntı yoksa bekleyin..

Hehehe iyi yapmışsın, herkes senin gibi olsa keşke :) ne geliyosa meraktan zaten.Sabır çok önemli.erken davranıp kafa karıştırmaya gerek yok :)

Yazan olmamış ama bu gibi durum başına gelecek olanlar okur diye yazayım. Bugün gittim ultrason öncesi gözükmezse kürtaj yapacağız dedi doktor, sonra ultrasona aldı çok şükür kese göründü. Keşke diyorum bekleseydim biraz daha hiç doktora gitmeseydim. Şu iki günde sinirlerim bozuldu. Halen tadını çıkaramıyorum keseliğin.
cok sevındım tebrık ederım.allah saglık sıhhatle kucagınıza almak nasıp etsın.bende daha once dısgebelık gecırdıgım ıcın uzulerek okudum ılk mesajını ama allahtan umut kesılmıyor ıste:)
tekrar tebrık ederım.

Sagol canım gözün aydın Rabbim sağlıklıca kucağına almak nasip etsin inş. Benim durumum ne sizce üç günde altı kat nerdeyse:KK43:(

Seninki daha çok yeni.. şuan o hormonla bi yorum yapmak imkansız gibi.. iki günde bi kat artması lazım.. fazlası çoğul gebelik oluyor.. ama sabret değerin 1500 ü geçsin bi baktırırsın. ama benim kese 3797 de bile gözükmedi. Korktuk meğersem ikiz gebelikmiş. Gerçi hala daha belli değil. Sağlıklı olup olmadıkları çok küçük druyorlar. Sabır ve dua gerek.

cok sevındım tebrık ederım.allah saglık sıhhatle kucagınıza almak nasıp etsın.bende daha once dısgebelık gecırdıgım ıcın uzulerek okudum ılk mesajını ama allahtan umut kesılmıyor ıste:)
tekrar tebrık ederım.

Amin. Çok teşekkür ederim.

idrar testi yaptım iki kez adet gecikmemden sonra birincide ucuk pembe cıktı cizgi birkaç gün sonrasında tam koyu bir pembe. doktora gitmek için bu hafta mı yoksa önümüzdeki hafta mi? gitsem kese görünmez mi acaba.boşuna 2kez ultrasona girmeyeyim.ve vajinal istemiyorum korkutuyor beni.

Back
X