Dış gebelik beta hcg ve karar verememe. ACIIIILLLL

Rainak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2021
203
105
33
33
Merhabalar. Sonuçlarım aşağıdaki gibi yükselme yasadi. Doktor değerler istediğim gibi değil dedi büyük ihtimal dış gebelik o yüzden bugün igne ile sonlandırmak istedi. Bu arada tuplerde sivi veya kan göremedi benimde ağrım sızım yok. Rahimde de gebeliğe karşı bir bulgu göremedi. Bende sonlandırmak istemedim çünkü bugün 2 kati artış vardı. İki gün daha bekleyelim dedim ama bu sefer kendini riske atarsın bugun istemiyorsan yarin gel sonlandiralim dedi ama içim rahat değil. Doktora güveniyorum ama bence umut da var gibi. Ne yapsam bilemedim ki.. Varmi tavsiyeniz??

9. gun 6.81
11.gun 18.86
13.gun 57.01
15.gun 99.65
19.gun 293.15
21.gun 547.96 (bugun)

E hep 2 kat artmış neresi dış gebelik

Batında tüplerde sıvı gormediyse
Bekle bence sen bilirsin yine ama.. ben bu şekilde bekledim benm kanamam da vardı
Kürtaj yapılacakti ben son kez kan vereyim dedim düşmeye başlayınca bıraktım betayi takip ettim tamamen düştü sonra.
Kontrollerini çok bekletme ama değerin 1000 den sonra kese belli olmaya başlar. Hemen baktır kesenin yerini görmüş ol.
Doktorlar beni bile bekletti kontrolde tutarak sana aksi bişey gozukmeden dememeleri lazım.

Hep iki kat artmış neresi dış gebelik bunun anlamadım. 567 ile ne görmeyi bekliyor tövbe estağfurullah. Sakın iğne falan yaptırma acil başka doktor bul kendine. Manyak bu doktorlar ya

Hep iki kat artmış neresi dış gebelik bunun anlamadım. 567 ile ne görmeyi bekliyor tövbe estağfurullah. Sakın iğne falan yaptırma acil başka doktor bul kendine. Manyak bu doktorlar ya
2 doktora daha gittim bugün hemen ama kimse net birsey diyemiyor. Birisi pazartesiyi bekle bence dedi. Oburu dis gebelik mi bilemiyorum dedi ama gebelik varsa bile sağlıksız gözüküyor dedi. 15.-19. Gün artış düşük. Bide suan 5-6 haftalık bebek çünkü 1 ekimde transfer oldum o haftalara göre değerler daha yüksek olurmus

Anladım canım ama yine de bekle 1500 olmasını, o zaman vajinal görünebilir. Acaba kalmaz içinde

Anladım canım ama yine de bekle 1500 olmasını, o zaman vajinal görünebilir. Acaba kalmaz içinde
Evet bencede ama o zamana kadar da tup mup patlarsa onuda istemem. Doktor yarin bekliyor simdi gitmezsem onada güvenmiyor gibi olucam

Onuda sordum da şu değerde patlıyor diye birsey diyemem dedi herkeste farklı dedi
Canım.benimde kese görünmemişti yani 6.hafta bitmişti ameliyat oldum ama ben o takip.surecimi.14 gun hastanede gecirdim tup patlarsa vs diye zaten keseyi ameliyatla buldular.. Burada sıkıntı şu gebelik ilerlerse beta değerin cok artarsa tabii 1500 ler degil bu 6 binler vs kemoterapi tarzı bir ilac alıp metotreksatla gebelik sonlanması sıkıntı olabilir diye ameliyat yapıyorlar o sıkıntı oluyor cidden .Benim iki.tupumde zarar gördü ameliyat sebebi.ile ve ikisinide aldırmak zorunda kaldim..Yani değer 1 den fazla hekim aynı kanaatte ise vardır bir bildikleri...Katlanma.alt siniri da %66 lar sanirim Tup patlamasi bildigin gibi öyle basit birsey degil hayati tehlikesi olan ciddi bir durum..Şunuda unutma vajianl.gorunmeyebiliyor benimki ni bulmak için çok aradılar mağlesef.. Yanı önce senin hayatın senin sağlığın..Umarim herşey gönlünce olur

Aah ah insallah. Yarin bi doktora daha gözüküp karar vereceğim.

allah yardımcın olsun ..dış gebelik değilde kimyasal gebelik olabilir benimde başıma geldi değerler 1000 e kadar çıktı sonra da düşmeye başladı.. bana hiçbir doktor gel iğne yapalım sonlandıralım demedi dış gebelik olabilir dediler ama hemen iğne yapalım demediler .doktorla kontrollü bi şekilde bekleyebilirsin

Bende dış gebelik geçirdim kontrollerinizi sakın aksatmayın benim doktorum 2 kere kan tahlili istedi artış normal diye 10 gün sonra kontrole gittik biz normal gebelik gibi ilerledi benim ki beta artışı kese yolk kesesi kalp atışı bile vardı alttan muayene yapılsın kese durumu nasıl diye inşallah bişey yokdur normal gebeliktir canım ama kontrolerini aksatma

Onuda sordum da şu değerde patlıyor diye birsey diyemem dedi herkeste farklı dedi
Merhabalar. Beta hcg değeriyle dış gebeliğin ulaştığı boyut ve yerleşim yeri arasında bir ilişki yoktur. Yani hcg nispeten düşük, rüptür olmaz diye bir yorum yapamayız.

Evet artış sanki 2 kat gibi duruyor ama verdiğiniz değerler 6 haftalık bir bebek için düşük gibi duruyor.

Progesteron bakıldı mı?

Hcg 1000 in altındayken gebelik kesesinin görünmemesi normaldir.

1000-3510 arasında görünme ihtimali yüksek ama 3510 un üzerinde hala görünmüyorsa kesinlikle patolojik diyebiliriz.

Transabdominal usg de gebelik kesesi yaklaşık 6-7. Haftalarda görünür ve bu haftalarda b hcg değeri yaklaşık olarak 6000-6500 lerde olmalıdır.

Sıvı, rüptür görünmüyor demişsiniz. Durumu stabil hastalarda genelde ultrason ve hcg ölçümleri ile takip edilir ( hcg 1000 in altındayken)

Takipte genel anlamda hcg de gerileme meydana gelir. ( eğer dış gebelik ise)

Douglas ponksiyonu yapılabilir, usg de görünmeyen serbest sıvı var mı diye ama, bence şu durumda pek gerekli değil gibi.

Naçizane tavsiyem, bence doktorunuza güvenin.

Veya içinizin rahat etmesi açısından başka uzmanların da görüşünü alın.

Merhaba. Bu mtx igne acilde vuruluyor mu acaba? Yarin son defa beta verip değere göre sonlandırcam ama malum yarın pazar ve doktorum yok. Bir gün daha beklemek istemiyorum. Hafif kahverengi akintim gelmeye başladı endişelendim

Merhaba. Bu mtx igne acilde vuruluyor mu acaba? Yarin son defa beta verip değere göre sonlandırcam ama malum yarın pazar ve doktorum yok. Bir gün daha beklemek istemiyorum. Hafif kahverengi akintim gelmeye başladı endişelendim

O iğneyi vurmazlar öyle hemen. Önce kürtaj yapar devlet hastanesi daha sonra iğne. Bu durumda özel hastaneler beni almadı bile iğneyi de vurmazlar. Devlet Hastanesi'nde bitircen bu işi mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…