Dis gebelik denilip Methotrexate.igne olan var mi?

Merhaba Arkadaşlar
Araniza yenin katildim. Bende eylul ayinda ilk bebgin haberini aldim ama ne yazikki 10. haftada kalbi durdu ve kurtajla alındı. Sonrasinda subat ayinda tekrar gebe kaldim ama degerlerim istenen duzeyde artmadi soktorumuz dış gebelik direk görünüyor sol tupe yapismis ne yazikki dedi. Metotreksat igne vuruldu 66 mg ve bir gun sorna kanamam basladi bir ayda kurtulmus oldum.Ama psikolojik olarak kurtulmus değilim tabikide. Doktorumuz bu igneden sonra 6 ay beklemem gerekmis. Hsg yi sordum gerek yok dedi. Ama ben tekrsr yasanir mi diyr korkuyorum doktorunuz size onermismiydi ?
Ben şuan dış gebelik geçiriyorum canım değerim iğne ile 638’lerden 168’e düştü sonunda şükür. Doktor bize 3 ay korunma önerdi. Ben de 3 ayın sonunda hsg çekileyim dedim doktoruma ama gerek yol dedi doktor ısrarla. Bu korunmalı 3 Aydan sonra 3 ay denersiniz ondan sonra gerekirse çekeriz dedi bana da. Gerek yok dedi yani şimdilik ben de korkuyorum yine olur mu diye tabi😌 zaten şuan bile henüz atlatmış değilim sıfırlanana kadar takibi yapılacak bakalım

Bizede gerek yok dedi ama benim bir düşük birde dis gebeligim oldu tekrar yasama riskim var diyo ama hsg ye gerek yok dedi iki doktorla devam ettirdim bu sureci ikisde ilk dis gebelik oldugu icin gerek yok dedi biraz takıntılı hale getirdi bu yasadiklarim beni. Üçüncü doktorada gidip oda artik gerek derse ikna okucam herhalde korunma icim biri bir kac ay dedi digeri 6 ay dedim Bende 6 ayi baz aldım ama beklemek cok zormuş

Bizede gerek yok dedi ama benim bir düşük birde dis gebeligim oldu tekrar yasama riskim var diyo ama hsg ye gerek yok dedi iki doktorla devam ettirdim bu sureci ikisde ilk dis gebelik oldugu icin gerek yok dedi biraz takıntılı hale getirdi bu yasadiklarim beni. Üçüncü doktorada gidip oda artik gerek derse ikna okucam herhalde korunma icim biri bir kac ay dedi digeri 6 ay dedim Bende 6 ayi baz aldım ama beklemek cok zormuş

Benim kürtajla teşhis konuldu üç gün önce iğne oldum hafif kanamam var dün gece sol kasığımda hissedilir yanma oldu normalmi

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 yıl önce düşük yaşadım. Sonrasında az bir süre korunma rağmen daha yeni hamile kalabilirim ve maalesef o da dış gebelik. Canım çok sıkkın biliyorum herşey Allah tan ama ya sonra yine olmazsa 35 yaşındayım ve anne olabilmeyi çok istiyorum nasipse. Eşimde çok üzgün. Az önce iğne yaptılar. Ne olacak nasıl bı süreç bekliyo beni korkuyorum. Lütfen bilgilerinizi paylasirmisiniz

Bendede yabma olmustu ve gaz agriniz olacak o soldaki agri uzun sure gelip gidiyo batma gibi

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 yıl önce düşük yaşadım. Sonrasında az bir süre korunma rağmen daha yeni hamile kalabilirim ve maalesef o da dış gebelik. Canım çok sıkkın biliyorum herşey Allah tan ama ya sonra yine olmazsa 35 yaşındayım ve anne olabilmeyi çok istiyorum nasipse. Eşimde çok üzgün. Az önce iğne yaptılar. Ne olacak nasıl bı süreç bekliyo beni korkuyorum. Lütfen bilgilerinizi paylasirmisiniz
Cok cok gecmis olsun . Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun. Iğne sonrasinda beni hemen sabah kanamam basladi ve cok siddetli agrim oldu ki regl agrilarimda siddetli olur benim onun bir tik ustuydu. regl gibi 6 gun kanamam oldu ilk gunler parca dokuldu resmen sonrasinda normal regl kanamasi. Agrilarim ara ara devam ediyor 3 ay bitecek benimde. doktorunuz hsg onerirse onuc ektirin bende cektiricem

Cok cok gecmis olsun . Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun. Iğne sonrasinda beni hemen sabah kanamam basladi ve cok siddetli agrim oldu ki regl agrilarimda siddetli olur benim onun bir tik ustuydu. regl gibi 6 gun kanamam oldu ilk gunler parca dokuldu resmen sonrasinda normal regl kanamasi. Agrilarim ara ara devam ediyor 3 ay bitecek benimde. doktorunuz hsg onerirse onuc ektirin bende cektiricem
Size de çok geçmiş olsun. Bilgi için çok teşekkür ederim. İğne fayda etmeyecek ve operasyon gerekecek diye korkuyorum. Öğleden sonra yaptılar iğneyi ama şu an ağrı da yok kanama da. Beta HCG dün 2700 lerdeydi bugün 2550 ye düşmüş

Size de çok geçmiş olsun. Bilgi için çok teşekkür ederim. İğne fayda etmeyecek ve operasyon gerekecek diye korkuyorum. Öğleden sonra yaptılar iğneyi ama şu an ağrı da yok kanama da. Beta HCG dün 2700 lerdeydi bugün 2550 ye düşmüş
Ben sureci iki doktorla gecirmistim bir gun bitinr bir gun digerine gittim kan tahlili hergun vermis olfum duzenli olarak hep düştü. Ilk degerimde sizinki kadar yuksek değildi ama igne etkili bit igne. illa kanama olacak agri olacak diyr birsry yokmus deger dusmeye basladoysa fayda etmistir. hemen ameliyat degilde 2. ignryi vurabiliyorlar bazen

Ben sureci iki doktorla gecirmistim bir gun bitinr bir gun digerine gittim kan tahlili hergun vermis olfum duzenli olarak hep düştü. Ilk degerimde sizinki kadar yuksek değildi ama igne etkili bit igne. illa kanama olacak agri olacak diyr birsry yokmus deger dusmeye basladoysa fayda etmistir. hemen ameliyat degilde 2. ignryi vurabiliyorlar bazen
İnşallah ona da gerek kalmaz. Şu ana kadar ciddi ağrı olmadi. Herşey stabil. Allah im kuvvet versin herkese.

Daha önce farklı bir başlıkta da yazmıştım.bugün tek doz 50 mg iğne vurulmamın üzerine geçen 3. gün. yarın doktor kontrolüm var. Geçen salı beta hcg 8025 , çarşamba 8900 dü. İğnemin vurulduğu cuma günü beta hcg değerim 10.380'e yükselmişti.İğneyle ilgili hiç bir yan etki olmadı şu ana kadar. Kanamam da bulantım da yok. Bel, kasık, karın ağrılarım kesildi. Hatta gerinemiyordum ve yatakta dönerken bile kramplar giriyordu , şuan bunların hiç biri yok.Zaman zaman kramp tarzı ağrılarım devam ediyor ama kıvrandırmıyor. Sadece sütlü kahve bir akıntım oluyor şuan.

Benim merak ettiğim iğnenin etkisini görebilmemiz için kanama mı olması gerek, yani vücuttan ne şekilde atılacak ?
merhaba bende igneyi olali 4 gun oldu ve hicbir belirti yok kanama vs surec ne oldu kanama olmalimiymiss acabaa

Merhaba tüp bebek transferimin 20. gunundeyim ve dis gebelik geçiriyorum. Değerim 361 dr kendiliginden düşebilir adetle dedi. Ya dusmezse diye cokkorkuyorum ignenin çok acılı olduğunu yazanlar var 😔 acaba kendi adetle düşüren oldumu merak ediyorum.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Ben de bu gün dış gebelik geçirdigimi ogrendim :( 50 mg 1 doz igne olamam gerek doktor söyledi. Daha cok yeni ve com erken fark ettik, hem de beta hcg 540 falan, düşük yani, o yüzden 1 doz igne yeterli olur doktor dedi.

Merhaba ben de 28 Ağustos da iğne oldum . İğnenin korkulacak ağrısı olmuyor merak etme . Sadece vurulurken yakma şeklinde hissediyorsun . İğne olduğumda değerim 370 ti . Şu an 130 dayım yavaş düşüyor

Ara ara kanamalarım devam ediyor . Bu şekilde yaşayan var mı ? Kanama ne kadar sürüyor ne kadar sürede sıfırlanıyor fikirlerinizi alabilir miyim

Bende başımdan geçenleri anlatayım bende çok okuyorum burayı benim gibi olanlar varmı diye. Bende 2019 da 1682 beta hcg ile şiddetli sol tarafta ağrı ve kahverengi kanamayla doktora gittim bir doz 100 mg ile mtx iğnesi ile düştü ilk çok hızlı sonra yavaşlayarak tam bir ayda düştü. Ama bir ay boyunca sol tarafımda hep ağrı vardı.Şimdi ise tekrar dış gebelik geçiriyorum 14-35-70-167 beta hcg ile sağlıklı bir gebelik olmadığını dış gebelik geçirdiğimi söyleyince doktor 50 mg mtx vuruldum. İğneden yedi gün sonrada beta hcg düşmedi 700 çıktı acil 100 mg ikinci doz vuruldu bu süreçlerde ilk dış gebeliğim kadar ağrım yoktu fakat ikinci iğne sonrası kanamam başladı yedi gün sordu yedinci gün şiddetli ağrıyla hastaneye yattım doktor beta 450 düşmüş ama takip edecem heran tüpün patlayabilir diyor. Neyse özel hastaneden çıktım bi doçentin klınığıne gittim oda 7/24 saat icapcısı olan üniversite hastanesine yatırdı şuan ikinci dozdan tam 9 gün geçti 370 düştü ama mide bulantısı ve gaz sancısı kasıklarda yanma hissediom beni ameliyat yapmak istiyor sol tüpten hayır gelmez diyip durdu benim psikolojim çok bozuk bana şimdi ameliyat olmazsan ilerde muhakkak olacaksın diyo ama ben çok korkuyorum. Üniversite hastanesi fiziki şartları özel hastane gibi değil çok kalabalık bi kaos hakim ve korkuyorum karar veremiyorum.

Benim de metaxrate iğnesinden olmam lazım ama hiç bir eczanede yok bulamadım nerden buldunuz acaba ben ankarada ikamet ediyorum

7.gun değeriniz dusmesine rağmen mi ağrınız oldu nasıl bir agriydi şuan bende dış gebelik yaşıyorum 955ten 700 lere indi değerim ama şuan alt kısmımda bir ağır ve sol tarafimda şişlik devam ediyor

Back
X