• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik geçirenler

pankreoflat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2014
77
8
28
İstanbul
İlk tüp bebek denemem dış gebelik olmuş. Sol tüpümde kese görüldü. Metotrexate iğnesi vuruldu. Hcg değerim düşmeyince 2.kez iğne vuruldu. Değer düşmeye başladı fakat bir gece dayanılmaz bir sancı ile acile gittik. Bir şey yok dediler. Ertesi gün kendi doktoruma gittim. Meğer o gece tüpüm yırtılmış, iç kanama başlamış ama şans eseri durmuş. Durmasa öleceğim :( şimdi beklemeye alındım. Kan tahlili yapılıyor günde 2 kez, kanım hızlı düşerse kanama var demek olacak,acil ameliyata. Sormak istediğim bişey var kızlar. Bu metotrexate sonrası değer de düşüyor ama benim ağrım çok. İki büklüm oluyorum. Günde 1 saat dinerse uyuyabiliyorum. Bu kadar sancılı bir süreç mi? Çok ağrısı oluyor mu herkesin?

Geçmiş olsun canım görmedim maalesef yazdığını.. Umarım atlatmışsındır.. Allah birdaha yaşatmasın

Bundan 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendiğimde çok sevinmiştim. Planlamadığımız bir gebelikti. Henüz 4 aylık evliyiz ama şimdi olmasa yaşım 31 olduğundan dolayı yakın zamanda zaten düşünüyorduk. O yüzden çok mutlu olduk. Düzenli olarak, 1 hafta boyunca beta hcg testi yaptırdım. Sonuclar iyiydi. Geçen hafta pazartesi çok küçük pembe bir pıhtı gördüm. Doktor hemen gelmemi söyledi. Tekrar test yapıldı cuma günü 137 olan test sonucu 210 çıktı. Doktor değerin az arttığını ve çarşamba tekrar bakacağını söyledi. Değer düşerse düşük, aynı seviyelerde kalırsa dış gebelik eğer artarsa tekrar takip edeceğini söyledi. 2 gün geçmek bilmedi. Çarşama günü değer 220 çıktı. Cuma tekrar test yapıldı teşhis dış gebelik. Bebek ultrasonla görülemeyecek kadar küçük olduğundan , bebeğin nereye yerleştiği bilinmiyor. İğneyle düşüreceğimizi söyledi. Kemoterapide kullanılan iğnenin bulantı kusma ağrı gibi çok çeşitli yan etkileri var. İğne yapılırken çok yakıyor. Cuma bir sorunum olmadı ancak cumartesi kalktığımda regl sancısının cok agırı bir ağrıyla uyandım hatta bilimcimi kaybettim. Hiçbirşey yiyemedim sürekli sarı sarı kustum. Doktor cok kanamam olursa müdahale edeceğini söylemişti. Aradık sadece mide koruyucu ve minoset içebileceğimi söyledi, içtim ancak gerisini hatırlamıyorum. Hastaneye götürdüler. Doktorum medikal park izmir hastanesinde çok iyi çok yardımcı olan bir doktor. Bütün odasına kustum, koltuk her yer kan oldu, aynı zamanda maalesef ishaldim. Sonucta acil kürtaja aldılar. Ancak bu kürtaj bebek için değil. Hamile kalınca rahim kendisine bir duvar oluşturuyor. O iğneyle o duvarda yıkılıyor ve onunda parçalarını atıyor vücud. Bebek dış gebelikte rahimin içinde büyümediğinden bu kürtajda kanamayı durdurup içini temizliyorlar. Genel anesteziyle bir gece hastanede yattım. Bugün taburcu oldum. Ağrım yok zaten bir sürü iğne antibiyotik ağrı kesici verildi serum takıldı. Salı ve cuma beta hcg bir daha yapılacak doktora göre %95 bu iğneyle düşmüş olmalı Allah korusun düşmediyse 2. Dozu olucam. Çok korkuyorum. İçime kötü bir şey doğmuyor. Düşmüş gitmiştir inşallah. Dış gebelik sebeplerine baktıgımda hiç biri bende mevcut değil. Sadece riski arttırıcı faktör olarak sigara kullanıyordum. Hamilelik haberinden beri içmemiştim. O kadar acı cektim ki.. Doktor 3 ay korunun sonra deneyin tekrar dedi. Tekrar Çocuk olma şansı cok yüksek ama tabi cok korkuyorum. Yarında raporluyum salı işe başlıycam. Bir de o bekleme süresi yok mu... Bebek sağlıklı mı yoksa düşük mü yok dış gebelik mi yok ipne işe yaradı mı beta hcg yi beklediğim kadar bişey beklemedim şu hayatta.. Hamile olduğunuzu öğrenince takip amaçlı 2 günde bir yaptırın mutlaka. Kimse benim yaşadıklarımı yaşamaz inşallah. Allah beterinden korusun buna da şükür...

Bundan 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendiğimde çok sevinmiştim. Planlamadığımız bir gebelikti. Henüz 4 aylık evliyiz ama şimdi olmasa yaşım 31 olduğundan dolayı yakın zamanda zaten düşünüyorduk. O yüzden çok mutlu olduk. Düzenli olarak, 1 hafta boyunca beta hcg testi yaptırdım. Sonuclar iyiydi. Geçen hafta pazartesi çok küçük pembe bir pıhtı gördüm. Doktor hemen gelmemi söyledi. Tekrar test yapıldı cuma günü 137 olan test sonucu 210 çıktı. Doktor değerin az arttığını ve çarşamba tekrar bakacağını söyledi. Değer düşerse düşük, aynı seviyelerde kalırsa dış gebelik eğer artarsa tekrar takip edeceğini söyledi. 2 gün geçmek bilmedi. Çarşama günü değer 220 çıktı. Cuma tekrar test yapıldı teşhis dış gebelik. Bebek ultrasonla görülemeyecek kadar küçük olduğundan , bebeğin nereye yerleştiği bilinmiyor. İğneyle düşüreceğimizi söyledi. Kemoterapide kullanılan iğnenin bulantı kusma ağrı gibi çok çeşitli yan etkileri var. İğne yapılırken çok yakıyor. Cuma bir sorunum olmadı ancak cumartesi kalktığımda regl sancısının cok agırı bir ağrıyla uyandım hatta bilimcimi kaybettim. Hiçbirşey yiyemedim sürekli sarı sarı kustum. Doktor cok kanamam olursa müdahale edeceğini söylemişti. Aradık sadece mide koruyucu ve minoset içebileceğimi söyledi, içtim ancak gerisini hatırlamıyorum. Hastaneye götürdüler. Doktorum medikal park izmir hastanesinde çok iyi çok yardımcı olan bir doktor. Bütün odasına kustum, koltuk her yer kan oldu, aynı zamanda maalesef ishaldim. Sonucta acil kürtaja aldılar. Ancak bu kürtaj bebek için değil. Hamile kalınca rahim kendisine bir duvar oluşturuyor. O iğneyle o duvarda yıkılıyor ve onunda parçalarını atıyor vücud. Bebek dış gebelikte rahimin içinde büyümediğinden bu kürtajda kanamayı durdurup içini temizliyorlar. Genel anesteziyle bir gece hastanede yattım. Bugün taburcu oldum. Ağrım yok zaten bir sürü iğne antibiyotik ağrı kesici verildi serum takıldı. Salı ve cuma beta hcg bir daha yapılacak doktora göre %95 bu iğneyle düşmüş olmalı Allah korusun düşmediyse 2. Dozu olucam. Çok korkuyorum. İçime kötü bir şey doğmuyor. Düşmüş gitmiştir inşallah. Dış gebelik sebeplerine baktıgımda hiç biri bende mevcut değil. Sadece riski arttırıcı faktör olarak sigara kullanıyordum. Hamilelik haberinden beri içmemiştim. O kadar acı cektim ki.. Doktor 3 ay korunun sonra deneyin tekrar dedi. Tekrar Çocuk olma şansı cok yüksek ama tabi cok korkuyorum. Yarında raporluyum salı işe başlıycam. Bir de o bekleme süresi yok mu... Bebek sağlıklı mı yoksa düşük mü yok dış gebelik mi yok ipne işe yaradı mı beta hcg yi beklediğim kadar bişey beklemedim şu hayatta.. Hamile olduğunuzu öğrenince takip amaçlı 2 günde bir yaptırın mutlaka. Kimse benim yaşadıklarımı yaşamaz inşallah. Allah beterinden korusun buna da şükür...

Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum bende 31 yaşındayım ve 1 senedir bekliyorduk tam 1. yılımızda hamile olduğumuzu öğrendim (mayıs ayında) doktor keseyi görememişti ama daha erken demişti. Derken kahverengi kanama oluşmaya başladıç Düşük endişesi ile doktora koştum. Doktor dış gebelik demişti iç kanama olabilir tüpün alınabilir ölüm tehlikesine kadar gidebilir dedi dünyamı başıma yıktı. Kan testinde değerim 5800 dü. Hemen iğne yapıldı. Bana hiç bir yan etkisi olmadı o an ne kusma ne ağrı ne sancı.. 4 gün sonra yeniden kan yaptırdık değer 8000 e çıkmıştı. DOktor çok tehlikeli her an iç kanama olabilir diyordu nerdeyse hergün bakıyordu. Akşamları uyuyamıyor uyusamda yalancı ağrıyla uyanıyordum kendimi dinliyordum ne kadar ağladım hiç anlatmıyorum. 7.günde kan değerim 6000 e düşünce sevindim kese içinde bebek bile oluşmuş ancak kalp atmamıştı. İğneyle birlikte kesede dağılmaya başlamış dedi doktor :( değer düşüyor die sevinirken ertesi sabah bıçak saplanır gibi bir ağrı başladı hemen doktora gittim ve maalesef iç kanama başlamış ameliyat tüpü alıcaz dedi. Kapalı laparoskopik ameliyata alındım Allahıma çok şükür ki tüpümün durumu iyiymiş alınmasına gerek kalmamış. Kapalı ameliyat sayesinde çok çabuk iyileştim hiç ağrım olmadı. Doktor korunmanıza gerek yok dedi ama HSG önerdi. Bende HSG çekinmeden istemedim 2 ay sonra HSG çektirdim Çok şükür iki tüpte açık temiz çıktı. 6 Aydır devam bakalım bebeişimiz ne zaman gelecek. İlk zamanlar çok zordur biliyorum neden başıma geldi dersin ama allah beterinden korusun yeniden olucam diye korkma kafana takma..

Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum bende 31 yaşındayım ve 1 senedir bekliyorduk tam 1. yılımızda hamile olduğumuzu öğrendim (mayıs ayında) doktor keseyi görememişti ama daha erken demişti. Derken kahverengi kanama oluşmaya başladıç Düşük endişesi ile doktora koştum. Doktor dış gebelik demişti iç kanama olabilir tüpün alınabilir ölüm tehlikesine kadar gidebilir dedi dünyamı başıma yıktı. Kan testinde değerim 5800 dü. Hemen iğne yapıldı. Bana hiç bir yan etkisi olmadı o an ne kusma ne ağrı ne sancı.. 4 gün sonra yeniden kan yaptırdık değer 8000 e çıkmıştı. DOktor çok tehlikeli her an iç kanama olabilir diyordu nerdeyse hergün bakıyordu. Akşamları uyuyamıyor uyusamda yalancı ağrıyla uyanıyordum kendimi dinliyordum ne kadar ağladım hiç anlatmıyorum. 7.günde kan değerim 6000 e düşünce sevindim kese içinde bebek bile oluşmuş ancak kalp atmamıştı. İğneyle birlikte kesede dağılmaya başlamış dedi doktor :KK43: değer düşüyor die sevinirken ertesi sabah bıçak saplanır gibi bir ağrı başladı hemen doktora gittim ve maalesef iç kanama başlamış ameliyat tüpü alıcaz dedi. Kapalı laparoskopik ameliyata alındım Allahıma çok şükür ki tüpümün durumu iyiymiş alınmasına gerek kalmamış. Kapalı ameliyat sayesinde çok çabuk iyileştim hiç ağrım olmadı. Doktor korunmanıza gerek yok dedi ama HSG önerdi. Bende HSG çekinmeden istemedim 2 ay sonra HSG çektirdim Çok şükür iki tüpte açık temiz çıktı. 6 Aydır devam bakalım bebeişimiz ne zaman gelecek. İlk zamanlar çok zordur biliyorum neden başıma geldi dersin ama allah beterinden korusun yeniden olucam diye korkma kafana takma..
Cok geçmiş olsun gerçekten çok zorluk çekmişsin :( iç kanama ilerlememiş allahtan inşallah şimdi sağlıkla bebeğini kucağına alırsın..Ben biraz evhamlıyım diye 2 günde bir beta hcg cektiriyordum 200 lerdeyken teşhis kondu şimdi salı ve cuma kan vericem umarım değerler düşer. Bu değerlerle ilk iğnenin %95 işe yarayacağını söyledi. Bize doktorum 3 ay korunun dedi. Dikkatli olun dedi. Ben cok korkuyorum allah korusun bir daha böyle bişey olur mu diye ödüm kopuyor. Çarşamba işe tekrar başlıycam ben öğretmenin bi de cocuklarla calısıyorum. Onları gördükçe belki korkum geçer..

Cok geçmiş olsun gerçekten çok zorluk çekmişsin :KK43: iç kanama ilerlememiş allahtan inşallah şimdi sağlıkla bebeğini kucağına alırsın..Ben biraz evhamlıyım diye 2 günde bir beta hcg cektiriyordum 200 lerdeyken teşhis kondu şimdi salı ve cuma kan vericem umarım değerler düşer. Bu değerlerle ilk iğnenin %95 işe yarayacağını söyledi. Bize doktorum 3 ay korunun dedi. Dikkatli olun dedi. Ben cok korkuyorum allah korusun bir daha böyle bişey olur mu diye ödüm kopuyor. Çarşamba işe tekrar başlıycam ben öğretmenin bi de cocuklarla calısıyorum. Onları gördükçe belki korkum geçer..
Teşhis konuşduktan sonra nerdeyse hergün vajinal muayane oluyordum :( benim kan testim çok geç yapıldı p.tesi hamile olduğumu öğrenmiştim kan testim 69,5 du. Neredeyse 10 gün bir daha test istemedi doktor. orda en büyük hatamız oldu böyle bir şeyi bilmediğimiz için... Ama senin değerin çok düşük iğne 5000 e kadar etkili oluyormuş büyük ihtimalle düşecektir. 3 Ay korun ve mutlaka HSG çektir. İstanbuldaysan Radyotom u tavsiye ederim hiç bir şey hissetmiyorsun. Birdaha olma ihtimaline gelince çok araştırdım birçok kişi normal hamile kalmış ama doktorlar riskin arttığını söylüyorlar Artık Allahtan hayırlısı olsun. Ben biraz daha olmazsa tüp bebek düşünüyorum kısmetse

Teşhis konuşduktan sonra nerdeyse hergün vajinal muayane oluyordum :KK43: benim kan testim çok geç yapıldı p.tesi hamile olduğumu öğrenmiştim kan testim 69,5 du. Neredeyse 10 gün bir daha test istemedi doktor. orda en büyük hatamız oldu böyle bir şeyi bilmediğimiz için... Ama senin değerin çok düşük iğne 5000 e kadar etkili oluyormuş büyük ihtimalle düşecektir. 3 Ay korun ve mutlaka HSG çektir. İstanbuldaysan Radyotom u tavsiye ederim hiç bir şey hissetmiyorsun. Birdaha olma ihtimaline gelince çok araştırdım birçok kişi normal hamile kalmış ama doktorlar riskin arttığını söylüyorlar Artık Allahtan hayırlısı olsun. Ben biraz daha olmazsa tüp bebek düşünüyorum kısmetse
Tesekkur ederim.. Umarım dediğin gibi olur ve düşer. Bende araştırdım üstüste dış gebelik yaşayan duymadım. Ben izmirdeyim başka insanlara yardımcı olmak amaçlı medikal park hastanesinde yattım ve doktorumda Vedat Bey. Çok memnun kaldım. Lütfen güzel haberlerini de paylaş bekliycem.

Teşhis konuşduktan sonra nerdeyse hergün vajinal muayane oluyordum :KK43: benim kan testim çok geç yapıldı p.tesi hamile olduğumu öğrenmiştim kan testim 69,5 du. Neredeyse 10 gün bir daha test istemedi doktor. orda en büyük hatamız oldu böyle bir şeyi bilmediğimiz için... Ama senin değerin çok düşük iğne 5000 e kadar etkili oluyormuş büyük ihtimalle düşecektir. 3 Ay korun ve mutlaka HSG çektir. İstanbuldaysan Radyotom u tavsiye ederim hiç bir şey hissetmiyorsun. Birdaha olma ihtimaline gelince çok araştırdım birçok kişi normal hamile kalmış ama doktorlar riskin arttığını söylüyorlar Artık Allahtan hayırlısı olsun. Ben biraz daha olmazsa tüp bebek düşünüyorum kısmetse

Bu arada bugun iğneden sonraki ilk beta hcg 14 çok güzel düşmüş, cuma bir daha kan vericem. Değer 5 in altına inene kadar takip edicekmiş. 3 ay sonra çocuk denemelerine naşla dedi. Tüplerim falan mı yapışık acaba dedim, film çekicekmisiniz dedim, hayır dedi çekmiycem ama bir yandan da dedi ki filmle belli olur veya ameliyatta belli olur dedi kafam karıştı.

Bu arada bugun iğneden sonraki ilk beta hcg 14 çok güzel düşmüş, cuma bir daha kan vericem. Değer 5 in altına inene kadar takip edicekmiş. 3 ay sonra çocuk denemelerine naşla dedi. Tüplerim falan mı yapışık acaba dedim, film çekicekmisiniz dedim, hayır dedi çekmiycem ama bir yandan da dedi ki filmle belli olur veya ameliyatta belli olur dedi kafam karıştı.

Değerin düşmesine çok sevindim canım.. Evet 0-5 arası negatif oluyor ve takibi bırakıyorlar zaten arkasından regl oluyorsun.. Filme gelince bence MUTLAKA VE MUTLAKA ÇEKTİR... Ben çok araştırdım çok dr a sordum hepsi bana çektir dedi.. Kötü birşey değil için rahat olsun hem yapışıklık varsa onu da açıyormuş.. Ya tıkalıysa ve birdaha aynı şeyi yaşarsan? Başka dr a git ve hsg çektir

Tekrar merhaba, doktorum 3 ay korun demişti. 5. Ayda gebe kaldım. Keseyi gördük henüz kalp atışını duymadık çok heyecanlıyım çok mutluyum ancak tam olarak hal sevincimi yaşayamıyorum endişe duyuyorum acaba kalp atışını duycakmıyız acaba sağlıkla kucağıma alabilecek miyim? Nolur dua edin daha önce yaşadıklarımdan sonra elimde değil endişelenmek endişelenmekten sevinemiyor insan

Tekrar merhaba, doktorum 3 ay korun demişti. 5. Ayda gebe kaldım. Keseyi gördük henüz kalp atışını duymadık çok heyecanlıyım çok mutluyum ancak tam olarak hal sevincimi yaşayamıyorum endişe duyuyorum acaba kalp atışını duycakmıyız acaba sağlıkla kucağıma alabilecek miyim? Nolur dua edin daha önce yaşadıklarımdan sonra elimde değil endişelenmek endişelenmekten sevinemiyor insan
Merhaba, yasadıklarını aylar önce okumus ve cok üzülmüştüm. Allah ım sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah. Sevgiler !

Back
X