Bundan 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendiğimde çok sevinmiştim. Planlamadığımız bir gebelikti. Henüz 4 aylık evliyiz ama şimdi olmasa yaşım 31 olduğundan dolayı yakın zamanda zaten düşünüyorduk. O yüzden çok mutlu olduk. Düzenli olarak, 1 hafta boyunca beta hcg testi yaptırdım. Sonuclar iyiydi. Geçen hafta pazartesi çok küçük pembe bir pıhtı gördüm. Doktor hemen gelmemi söyledi. Tekrar test yapıldı cuma günü 137 olan test sonucu 210 çıktı. Doktor değerin az arttığını ve çarşamba tekrar bakacağını söyledi. Değer düşerse düşük, aynı seviyelerde kalırsa dış gebelik eğer artarsa tekrar takip edeceğini söyledi. 2 gün geçmek bilmedi. Çarşama günü değer 220 çıktı. Cuma tekrar test yapıldı teşhis dış gebelik. Bebek ultrasonla görülemeyecek kadar küçük olduğundan , bebeğin nereye yerleştiği bilinmiyor. İğneyle düşüreceğimizi söyledi. Kemoterapide kullanılan iğnenin bulantı kusma ağrı gibi çok çeşitli yan etkileri var. İğne yapılırken çok yakıyor. Cuma bir sorunum olmadı ancak cumartesi kalktığımda regl sancısının cok agırı bir ağrıyla uyandım hatta bilimcimi kaybettim. Hiçbirşey yiyemedim sürekli sarı sarı kustum. Doktor cok kanamam olursa müdahale edeceğini söylemişti. Aradık sadece mide koruyucu ve minoset içebileceğimi söyledi, içtim ancak gerisini hatırlamıyorum. Hastaneye götürdüler. Doktorum medikal park izmir hastanesinde çok iyi çok yardımcı olan bir doktor. Bütün odasına kustum, koltuk her yer kan oldu, aynı zamanda maalesef ishaldim. Sonucta acil kürtaja aldılar. Ancak bu kürtaj bebek için değil. Hamile kalınca rahim kendisine bir duvar oluşturuyor. O iğneyle o duvarda yıkılıyor ve onunda parçalarını atıyor vücud. Bebek dış gebelikte rahimin içinde büyümediğinden bu kürtajda kanamayı durdurup içini temizliyorlar. Genel anesteziyle bir gece hastanede yattım. Bugün taburcu oldum. Ağrım yok zaten bir sürü iğne antibiyotik ağrı kesici verildi serum takıldı. Salı ve cuma beta hcg bir daha yapılacak doktora göre %95 bu iğneyle düşmüş olmalı Allah korusun düşmediyse 2. Dozu olucam. Çok korkuyorum. İçime kötü bir şey doğmuyor. Düşmüş gitmiştir inşallah. Dış gebelik sebeplerine baktıgımda hiç biri bende mevcut değil. Sadece riski arttırıcı faktör olarak sigara kullanıyordum. Hamilelik haberinden beri içmemiştim. O kadar acı cektim ki.. Doktor 3 ay korunun sonra deneyin tekrar dedi. Tekrar Çocuk olma şansı cok yüksek ama tabi cok korkuyorum. Yarında raporluyum salı işe başlıycam. Bir de o bekleme süresi yok mu... Bebek sağlıklı mı yoksa düşük mü yok dış gebelik mi yok ipne işe yaradı mı beta hcg yi beklediğim kadar bişey beklemedim şu hayatta.. Hamile olduğunuzu öğrenince takip amaçlı 2 günde bir yaptırın mutlaka. Kimse benim yaşadıklarımı yaşamaz inşallah. Allah beterinden korusun buna da şükür...