- Konu Sahibi angel_of_wind
-
selam bayanlar, şubat ayında yaşadım dış gebeliği ameliyatla alındı. usg de gözüktü çünkü kan değerlerim çok güzel artıyordu. rahimde görmek için deli gibi çaba harcadı drum ama bi dk dedi ve ne ne yazıkki sağ tüpte kalmış dedi
ama dış gebelikte inanılmaz bir ağrın oluyor, kahve rengi değil pembe hatta kırmızı lekeler geliyor. ama o ağrı dayanılmaz oluyor.
belki arkadaşın gebeliği kimyasaldır. kimyasal gebelikte yaşadım maalesef. ve kimyasalda değerler yükselmiyor
dr un dediği gibi eğer düşerse sakın üzülme demekki sağlıksız bir bebek olacakki vucut kabul etmeyip atıyor. yüreğini serin tut arkadaşım.
ne kadar zamandır istiyorsun bu bebeği bilmiyorum ama yüreğini serin tutmaya çalış. hembak hamile kalabiliyorsun demekki..
Demek oluyorki değerlerin yükselmesi çok daha tehlikeli çünkü bebeğin tüpte büyüdüğü anlamına geliyor bu Allah korusun tüpü patlatabilirdi bile geçmiş olsun.. İnşallah arkadaşın kendi atar değerleri çok düşük çünkü benim kendi atmamıştı 270-300 gibi değerlerde 10 gün hep aynı kaldı çok küçük olduğu içinde zaten usgde gözükmesi imkansızdı ve bir iğneyle halledildi.. Doktorum bana ozaman çok güzel açıklamasını yapmıştı iğnenin ne işe yaradığını, tüpün ne demek olduğunu bile göstermişti.. O yönden şanslıydım.. Asla başıma çok kötü birşey gelmiş gibi de konuşmadı... Doktorun hastayı rahatlatması gerekiyor diye düşünüyorum.. İnsan böyle durumlarda zaten daha hassas oluyor..
Evet doktor ozaman aynı şeyi bana söylemişti.. Demekki sende de eşinde de bir sorun yok hamile kalabiliyorsun herşeye iyi tarafından bakmak gerekir demişti.. Çok şükür ki 2. gebeliğimde bir sorun yaşamadım :)
cok sağolun cvplarınız için ama şimdi benim kafamı kurcalayan bir kaç şey daha var.siz bu işlemleri özelde mi yaptırdınız acaba yoksa devlet hastanelerinde mi.?Birde ben bugün bir kez de özele gidim diyorum ama sizce doktor orda da kesin bişey söyleye kadar aynı şekilde 2 günde bir hcg takibi ister mi?yoksa benim adetimden neredeyse 13 gün geçti ultrasonla görebilirmi direk acaba?
Çok geçmiş olsun arkadaşım.Mrb kızlar.aranıza daha yeni katıldım ve şuan çok kötü durumdayım.ailemden herkesden uzak evde yalnız başıma kafayı yemek üzereyim.son bir haftadır gebelik ihtimaliyle doktora gidip geliyorum iki kez hcg ölçümü yapıldı.ilki 303.29 iki gün sonra yapılan ise 337.12 çıktı sonuç aynı zamanda da 5_6 gündür kahverengi lekelenmem var.Doktorum bunun asla sağlıklı bir gebelik olamayacağını ya düşük yada dış gebelik yaşadığımı söyledi başka bir ihtimal olamaz dedi.çok korkuyorum ve çok kötü durumdayım nolur bu durum hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.bu değerlerin yükselme ihtimali hiç mi yok gerçekten?
Tdtd arkadaşım. Senin değerlerin ile ilgili ya da kullanılan ilaçlar ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim. Bu bahsettiğin durumda olan arkadaşlar vardır mutlaka farklı konu başlıklarında. O konuları araştırıp, ordaki arkadaşlarla iletişime geçebilirsen sana daha faydalı olabilirler. Allah'ım hayırlısını versin İnşallah...Merhaba arkadaşlar. 19 gün önce evde yaptığım testle fark ettim bebeğimi. 2. çizgi silik çıktı hemen ertesi gün 6 mayısta dr a gidip test yaptırdım. ilk beta hcg sonucu 783.06 çıktı dr çok erken fark etmişsin 3 gün sonra yine gel dedi 9 mayısta sonuç 1281.5, 13 mayısta beta hcg 1668.05, 20 mayısta 2924.56 çıktı. 3 farklı dr a gittim. biri herşey normal hiç birşey yok dedi diğer ikisi birşey söylemek için erken bekleyelim dedi ama endişeli ifadelerle.her zaman beta hcg ikiye katlamaz internete bakarsanız 9 ayı bitiremezsiniz dedi dr ların birisi. bende pko var hep geç yumurtladığım için haftasını kestiremiyorum. kanama veya kahverengi akıntım yok hiç olmadı. sadece kasıklarımda regl öncesiymiş gibi hafif sancılar var kısa süreli şiddetsiz bu yüzden dr PROGESTAN diye bir ilaç verdi düşüğe karşı rahim duvarı kalınlaştırıcıymış. fitil olarak kullanıyorum. kafam çok karıştı. moralim bozuk değil fakat bu belirsizlik yordu beni ve eşimi, heyecanımızı bile yaşayamadık. benzer durumu yaşayanlar benimle hikayelerini paylaşabilirlerse sevinirim.
Tdtd arkadaşım. Senin değerlerin ile ilgili ya da kullanılan ilaçlar ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim. Bu bahsettiğin durumda olan arkadaşlar vardır mutlaka farklı konu başlıklarında. O konuları araştırıp, ordaki arkadaşlarla iletişime geçebilirsen sana daha faydalı olabilirler. Allah'ım hayırlısını versin İnşallah...
cok sağolun cvplarınız için ama şimdi benim kafamı kurcalayan bir kaç şey daha var.siz bu işlemleri özelde mi yaptırdınız acaba yoksa devlet hastanelerinde mi.?Birde ben bugün bir kez de özele gidim diyorum ama sizce doktor orda da kesin bişey söyleye kadar aynı şekilde 2 günde bir hcg takibi ister mi?yoksa benim adetimden neredeyse 13 gün geçti ultrasonla görebilirmi direk acaba?
Demek oluyorki değerlerin yükselmesi çok daha tehlikeli çünkü bebeğin tüpte büyüdüğü anlamına geliyor bu Allah korusun tüpü patlatabilirdi bile geçmiş olsun.. İnşallah arkadaşın kendi atar değerleri çok düşük çünkü benim kendi atmamıştı 270-300 gibi değerlerde 10 gün hep aynı kaldı çok küçük olduğu içinde zaten usgde gözükmesi imkansızdı ve bir iğneyle halledildi.. Doktorum bana ozaman çok güzel açıklamasını yapmıştı iğnenin ne işe yaradığını, tüpün ne demek olduğunu bile göstermişti.. O yönden şanslıydım.. Asla başıma çok kötü birşey gelmiş gibi de konuşmadı... Doktorun hastayı rahatlatması gerekiyor diye düşünüyorum.. İnsan böyle durumlarda zaten daha hassas oluyor..
Evet doktor ozaman aynı şeyi bana söylemişti.. Demekki sende de eşinde de bir sorun yok hamile kalabiliyorsun herşeye iyi tarafından bakmak gerekir demişti.. Çok şükür ki 2. gebeliğimde bir sorun yaşamadım :)
Çok geçmiş olsun arkadaşım.
2ay önceki halim geldi aklıma. Aynı senin gibibir başlıkta ben açmıştım. Gebelik testindeki iki çizgiye ve ilk betahcg sonucuna sevinip,daha sonra ki seyreden betahcgdeki az artışa üzüldüğüm, aklımdaki milyonlarca sorularla kafamın etini yediğim günlere gittim.
Sendeki artışın hemen hemen aynısı bende de oldu. 2gün arayla 530danmı ne 570 e çıkmıştı.(kese oluşumu yoktu bende)ve dış gebelik mi kimyasal gebelik mi nedir ne değildir vb kafam kazan gibi olmuştu. Daha sonraki betada değerim200 küsüre düştü. doktorum bunun kimyasal gebelik olduğunu söyledi. beta artış gösterir mi peki 200den sonra diye sordum. öyle bir durum olamayacağını söyledi.ve ilerleyen bikaç gün içerisinde düşük yaşadım. Biraz sancılı oluyor ama dayanılıyor hiiçç merak etme.
Eğer dış gebelikse(ki sanmıyorum)herşeyin bir çaresi,kolayı,tedavisi var. Dış gebelikte erken teşhis ve tedavi önemli. O yuzden doktorunu ihmal etmeden düzenli olarak git.
Merak ettiğin soruların varsa elimden geldiğince cevaplarım. Ya da burdaki arkadaşlar saolsunlar (ilgilenenler,bilgi sahibi olanlar )cevaplarlar. İnsan o dönemde ne yapacağını bilemiyor. Aklından hiç çıkmıyor. Seni çok iyi anlıyorum. Ne olursa olsun Allah'tan hayırlısını,sağlıklısını iste ve dua et.
İnşallah herşey istediğin gibi olur...
Artik kese kalp duyulmasi lazim baktirdin mi en son ne zaman gittin..
nergiscim tşk ederim paylaşımın için.birkaç gündür pek buraya girmemeye çalışıyorum aklım daha da karışmasın diye ama zaten 2 gündür yaptırdığım testlerle iyice karıştı zaten.öncedende belirttiğim gibi geçen pazartesi yaptırdığım ilk testin sonucu 303 çarşamba yaptırdığım testinki ise 337 idi ve ben dayanamayıp hemen cuma günü özel bi hastaneye gittim orda da doktorum bu durumun normal olmadığını belirtti ve tekrar test istedi o günkü sonuç 632 beni şaşırttı çükü bir öncekini neredeyse ikiye katlamıştı ki bu artışlarda ilk olarak yüzde 66 lık bir artışın yeterli olabileceğini söylüyo doktorlar.sonrasında devletteki doktorum da cumartesi için bir test daha istemişti bugün onu da yaptırdım ve onun sonucu da 886.yani bu son iki test aradan bir gün geçmeden biri cuma biri cumartesi yapıldı.bugün bütün sonuçları toplayıp hem devletteki hem özeldeki doktorum da gösterdim.her ikisi de bir anlam veremedi vajinal ultrason sonucu içte bir kanama olmadığını rahim duvarının kalınlaşmış olduğunu ve bu son iki gündeki artışın normal seyrinde gittiğini ve bunun onları şaşırttığını söylediler.tabi bu arada bende ilk başlarda olan lekelenme de kesildi.şimdi pazartesi tekrar test istediler benden ve bu değerin o zamana kadar 1700 lü değerleri bulması gerktiği ve bununla birlikte ultrasonda herşeyi ancak o zaman netleştirebileceğimizi söylediler.bunun sağlıklı bir bebek olma ihtimali soruma her ikisi de olabilir de olmayabilir de diye cvp verdi.yani şuan herşey muallakta ve ben sadece içim içimi yiyerek sabretmeye çalışıyorumbilmiyorum sana yada aramızdan başka birilerine yorum yapabilecekleri yada bana öneride bulunabilecekleri bir fikir verir mi bu yazdıklarım ilginiz için teşekkürler
Bu gece bitti sayılır. Kısmetse yarın İnşallah çooooookkk güzel haberler alıcaksıınn Allah'ımızın izniyle... Artışın çok güzel..nergiscim tşk ederim paylaşımın için.birkaç gündür pek buraya girmemeye çalışıyorum aklım daha da karışmasın diye ama zaten 2 gündür yaptırdığım testlerle iyice karıştı zaten.öncedende belirttiğim gibi geçen pazartesi yaptırdığım ilk testin sonucu 303 çarşamba yaptırdığım testinki ise 337 idi ve ben dayanamayıp hemen cuma günü özel bi hastaneye gittim orda da doktorum bu durumun normal olmadığını belirtti ve tekrar test istedi o günkü sonuç 632 beni şaşırttı çükü bir öncekini neredeyse ikiye katlamıştı ki bu artışlarda ilk olarak yüzde 66 lık bir artışın yeterli olabileceğini söylüyo doktorlar.sonrasında devletteki doktorum da cumartesi için bir test daha istemişti bugün onu da yaptırdım ve onun sonucu da 886.yani bu son iki test aradan bir gün geçmeden biri cuma biri cumartesi yapıldı.bugün bütün sonuçları toplayıp hem devletteki hem özeldeki doktorum da gösterdim.her ikisi de bir anlam veremedi vajinal ultrason sonucu içte bir kanama olmadığını rahim duvarının kalınlaşmış olduğunu ve bu son iki gündeki artışın normal seyrinde gittiğini ve bunun onları şaşırttığını söylediler.tabi bu arada bende ilk başlarda olan lekelenme de kesildi.şimdi pazartesi tekrar test istediler benden ve bu değerin o zamana kadar 1700 lü değerleri bulması gerktiği ve bununla birlikte ultrasonda herşeyi ancak o zaman netleştirebileceğimizi söylediler.bunun sağlıklı bir bebek olma ihtimali soruma her ikisi de olabilir de olmayabilir de diye cvp verdi.yani şuan herşey muallakta ve ben sadece içim içimi yiyerek sabretmeye çalışıyorumbilmiyorum sana yada aramızdan başka birilerine yorum yapabilecekleri yada bana öneride bulunabilecekleri bir fikir verir mi bu yazdıklarım ilginiz için teşekkürler
Canım yaa belli mi olur belki normal bir gebeliktir neler duydum ben burada neler okudum.. Ya cidden çok merak ediyorum bende lütfen bizi habersiz bırakma.. Pazartesi inşallah kese görünür.. :)
Bu gece bitti sayılır. Kısmetse yarın İnşallah çooooookkk güzel haberler alıcaksıınn Allah'ımızın izniyle... Artışın çok güzel..
Sevinme ve üzülme arası kalınan haller can sıksada yarın İnşallah herşey güzel olacak arkadaşım...
Allah'ım en hayırlısından , en sağlıklısından versin İnşallah canım. Her işte bir hayır vardır. Beklemekten başka çare yok. İnşallah herşey çok güzel olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?