dış gebelik ihtimali...

Demek oluyorki değerlerin yükselmesi çok daha tehlikeli çünkü bebeğin tüpte büyüdüğü anlamına geliyor bu Allah korusun tüpü patlatabilirdi bile geçmiş olsun.. İnşallah arkadaşın kendi atar değerleri çok düşük çünkü benim kendi atmamıştı 270-300 gibi değerlerde 10 gün hep aynı kaldı çok küçük olduğu içinde zaten usgde gözükmesi imkansızdı ve bir iğneyle halledildi.. Doktorum bana ozaman çok güzel açıklamasını yapmıştı iğnenin ne işe yaradığını, tüpün ne demek olduğunu bile göstermişti.. O yönden şanslıydım.. Asla başıma çok kötü birşey gelmiş gibi de konuşmadı... Doktorun hastayı rahatlatması gerekiyor diye düşünüyorum.. İnsan böyle durumlarda zaten daha hassas oluyor..

Evet doktor ozaman aynı şeyi bana söylemişti.. Demekki sende de eşinde de bir sorun yok hamile kalabiliyorsun herşeye iyi tarafından bakmak gerekir demişti.. Çok şükür ki 2. gebeliğimde bir sorun yaşamadım :)

Son düzenleme:

cok sağolun cvplarınız için ama şimdi benim kafamı kurcalayan bir kaç şey daha var.siz bu işlemleri özelde mi yaptırdınız acaba yoksa devlet hastanelerinde mi.?Birde ben bugün bir kez de özele gidim diyorum ama sizce doktor orda da kesin bişey söyleye kadar aynı şekilde 2 günde bir hcg takibi ister mi?yoksa benim adetimden neredeyse 13 gün geçti ultrasonla görebilirmi direk acaba?

Evet canım özele gittim.. Bir kere bile olsa özele gitmende fayda var.. Elindeki kan değerlerinle birlikte.. Muhtemelen devam ettirecektir kan tahlilini.. önemli olan adetinin ne kadar geciktiği değil çıkan beta HcG sonucu bu kadar düşük bir sonuçta Usgde görünmez.. 2000 lerin üzerinde görebiliyorlar buda bebeğin orada büyüdüğü anlamına geliyor.. Gözükmemesi daha iyi tüpte bebeğin büyümesi senin için tehlike oluşturur..

Merhaba arkadaşlar. 19 gün önce evde yaptığım testle fark ettim bebeğimi. 2. çizgi silik çıktı hemen ertesi gün 6 mayısta dr a gidip test yaptırdım. ilk beta hcg sonucu 783.06 çıktı dr çok erken fark etmişsin 3 gün sonra yine gel dedi 9 mayısta sonuç 1281.5, 13 mayısta beta hcg 1668.05, 20 mayısta 2924.56 çıktı. 3 farklı dr a gittim. biri herşey normal hiç birşey yok dedi diğer ikisi birşey söylemek için erken bekleyelim dedi ama endişeli ifadelerle.her zaman beta hcg ikiye katlamaz internete bakarsanız 9 ayı bitiremezsiniz dedi dr ların birisi. bende pko var hep geç yumurtladığım için haftasını kestiremiyorum. kanama veya kahverengi akıntım yok hiç olmadı. sadece kasıklarımda regl öncesiymiş gibi hafif sancılar var kısa süreli şiddetsiz bu yüzden dr PROGESTAN diye bir ilaç verdi düşüğe karşı rahim duvarı kalınlaştırıcıymış. fitil olarak kullanıyorum. kafam çok karıştı. moralim bozuk değil fakat bu belirsizlik yordu beni ve eşimi, heyecanımızı bile yaşayamadık. benzer durumu yaşayanlar benimle hikayelerini paylaşabilirlerse sevinirim.

Çok geçmiş olsun arkadaşım.
2ay önceki halim geldi aklıma. Aynı senin gibibir başlıkta ben açmıştım. Gebelik testindeki iki çizgiye ve ilk betahcg sonucuna sevinip,daha sonra ki seyreden betahcgdeki az artışa üzüldüğüm, aklımdaki milyonlarca sorularla kafamın etini yediğim günlere gittim.
Sendeki artışın hemen hemen aynısı bende de oldu. 2gün arayla 530danmı ne 570 e çıkmıştı.(kese oluşumu yoktu bende)ve dış gebelik mi kimyasal gebelik mi nedir ne değildir vb kafam kazan gibi olmuştu. Daha sonraki betada değerim200 küsüre düştü. doktorum bunun kimyasal gebelik olduğunu söyledi. beta artış gösterir mi peki 200den sonra diye sordum. öyle bir durum olamayacağını söyledi.ve ilerleyen bikaç gün içerisinde düşük yaşadım. Biraz sancılı oluyor ama dayanılıyor hiiçç merak etme.
Eğer dış gebelikse(ki sanmıyorum)herşeyin bir çaresi,kolayı,tedavisi var. Dış gebelikte erken teşhis ve tedavi önemli. O yuzden doktorunu ihmal etmeden düzenli olarak git.
Merak ettiğin soruların varsa elimden geldiğince cevaplarım. Ya da burdaki arkadaşlar saolsunlar (ilgilenenler,bilgi sahibi olanlar )cevaplarlar. İnsan o dönemde ne yapacağını bilemiyor. Aklından hiç çıkmıyor. Seni çok iyi anlıyorum. Ne olursa olsun Allah'tan hayırlısını,sağlıklısını iste ve dua et.
İnşallah herşey istediğin gibi olur...

Tdtd arkadaşım. Senin değerlerin ile ilgili ya da kullanılan ilaçlar ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim. Bu bahsettiğin durumda olan arkadaşlar vardır mutlaka farklı konu başlıklarında. O konuları araştırıp, ordaki arkadaşlarla iletişime geçebilirsen sana daha faydalı olabilirler. Allah'ım hayırlısını versin İnşallah...

sevgili nergis, ilgine çok teşekkür ederim, zaten her türlü konuyu okudum hakkımdaki hala da devam ediyorum bana en uygun gördüğüm sayfayada mesaj yazdım işte bugün. tekrar teşekkürler

merhaba dış gebeliği yaşamış biri olarak söylüyorum 2 günde bir beta baktır zaten güzel katlanmıyor ama sağlıklı bir gebelikse değerler güzel katlıyor ben çok geç kaldım malesef takiiç kanama geçirene kadar ve tek tüpümden oldum bide dış gebelikte kasıkta çok ağrın oluyor dikkat et inşallah bebişin sağlıklıdır

Artik kese kalp duyulmasi lazim baktirdin mi en son ne zaman gittin..

benim en sonra değerim 2000 in üzerindeydi, dr tüpte olduğunu görünce beni eve yollamadı zaten direk ameliyata aldı. şükürki tüpte bir sorun yoktu.

Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

nergiscim tşk ederim paylaşımın için.birkaç gündür pek buraya girmemeye çalışıyorum aklım daha da karışmasın diye ama zaten 2 gündür yaptırdığım testlerle iyice karıştı zaten.öncedende belirttiğim gibi geçen pazartesi yaptırdığım ilk testin sonucu 303 çarşamba yaptırdığım testinki ise 337 idi ve ben dayanamayıp hemen cuma günü özel bi hastaneye gittim orda da doktorum bu durumun normal olmadığını belirtti ve tekrar test istedi o günkü sonuç 632 beni şaşırttı çükü bir öncekini neredeyse ikiye katlamıştı ki bu artışlarda ilk olarak yüzde 66 lık bir artışın yeterli olabileceğini söylüyo doktorlar.sonrasında devletteki doktorum da cumartesi için bir test daha istemişti bugün onu da yaptırdım ve onun sonucu da 886.yani bu son iki test aradan bir gün geçmeden biri cuma biri cumartesi yapıldı.bugün bütün sonuçları toplayıp hem devletteki hem özeldeki doktorum da gösterdim.her ikisi de bir anlam veremedi vajinal ultrason sonucu içte bir kanama olmadığını rahim duvarının kalınlaşmış olduğunu ve bu son iki gündeki artışın normal seyrinde gittiğini ve bunun onları şaşırttığını söylediler.tabi bu arada bende ilk başlarda olan lekelenme de kesildi.şimdi pazartesi tekrar test istediler benden ve bu değerin o zamana kadar 1700 lü değerleri bulması gerktiği ve bununla birlikte ultrasonda herşeyi ancak o zaman netleştirebileceğimizi söylediler.bunun sağlıklı bir bebek olma ihtimali soruma her ikisi de olabilir de olmayabilir de diye cvp verdi.yani şuan herşey muallakta ve ben sadece içim içimi yiyerek sabretmeye çalışıyorumbilmiyorum sana yada aramızdan başka birilerine yorum yapabilecekleri yada bana öneride bulunabilecekleri bir fikir verir mi bu yazdıklarımilginiz için teşekkürler

Canım yaa belli mi olur belki normal bir gebeliktir neler duydum ben burada neler okudum.. Ya cidden çok merak ediyorum bende lütfen bizi habersiz bırakma.. Pazartesi inşallah kese görünür.. :)

Bu gece bitti sayılır. Kısmetse yarın İnşallah çooooookkk güzel haberler alıcaksıınn Allah'ımızın izniyle... Artışın çok güzel..
Sevinme ve üzülme arası kalınan haller can sıksada yarın İnşallah herşey güzel olacak arkadaşım...

Canım yaa belli mi olur belki normal bir gebeliktir neler duydum ben burada neler okudum.. Ya cidden çok merak ediyorum bende lütfen bizi habersiz bırakma.. Pazartesi inşallah kese görünür.. :)

canım cok merak ediyorum demişsin cok sağol ne güzel sizin gibi insanlarla bu sıkıntıyı paylaşabilmek ama malesef bugünde yine sallantıda kaldı benim için durum.bugün aynı laboratuarda yaptırdığım testin sonucu 1375.87 bundan önceki 886.71 idi yani arada yüzde 50 nin bir tık üstünde bir artış var.acildeki doktor bu artşların pek de dış gebeliğe işaret etmediğini öyle olsaydı değer ancak 950_1000 leri falan görürdü dedi ama yine de değer 1500 ü geçmediği için utrasonda görünmüyor.doktor ümitlendirmak istemem ama normal olma ihtimali dış gebelik olma ihtimalinden daha yüksek dedi.yarın bu değerleri bir de özeldeki doktoruma göstereceğim cünkü bugün hastanede değil doktor.bir de çarşamba devlet hastanesinde kan tahlilini tekrarlıycam ben yine iki gün beklemediyim yani anlayacağın ilgin için cok sağol Allah hepimiz için herşeyin en hayırlısını nasip etsin inşallah canım

evet canım cok zormuş gerçekten ne üzülebiliyosun ne sevinebiliyosun bi tarafın tutun anneciğim bana yeter ki tutun diyor diğer tarafın sonra daha cok üzülürüm fazla kendimi kaptırmayayım diyor iki arada bir derede bir iş işte ama buna da şükür tabi Rabbim daha kötü durumlardan korusun inşallah.diğer msjda da yazdığım gibi yine sallantıda kaldı tatlım sonucum kesin bişey demiyo doktorlar.şimdi önümde 2 gün daha var yine bekleyeceğim yanihayırlısı Allahtan

Allah'ım en hayırlısından , en sağlıklısından versin İnşallah canım. Her işte bir hayır vardır. Beklemekten başka çare yok. İnşallah herşey çok güzel olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…