Dış gebelik olabilir mi?

AliAgah47

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
219
186
33
31
Yumurtlamama göre adete 4gün kala hamile olduğumu öğrendim.
1.beta hcg 14,1
2.beta hcg 60,78
3.beta hcg 233
4.beta hcg 583
İki gün ara ile yaptırdığım kan testi sonuçlarım bunlar. Sol kasığımda gaz sancısı gibi sancı var sürekli bir şey batıyor gibi. İki kez açık kırmızı kanamam oldu peçeteye gelecek kadar. Ve sürekli az az kahverengi akıntım var. Dün akşam progestan almaya başladım. Yumurtlamaya göre 4+2deyim. Bu yaşadıklarım normal mi bunları yaşayan var mı? Neden böyle oluyor

Oncelikle gecmis olsun. Ben de benzer bir durum yasadim. Bir gece hastanede kaldim dusuk olabilir diye ancak dusmesini onlemek icin yapilan igneye ragmen ertesi gun beta hcg yari yariya dustu. Dusuk oldugu söylendi sonrasinda dis gebelik oldugu anlasildi zira degerler bi yukselip bi dusmeye basladi. Dun igne yapildi.

Sizin de dis gebelik olma ihtimali var ancak normal rahim ici gebelik surecinde de cesitli sebeplerle kanama olabiliyor. Bu sebeple oncelikle hemen doktorunuza gorunmenizi tavsiye ederim. Degerler dusuk oldugu icin ultrasonla gorulmediginden beta hcg takibi yapiyorlar. Duzenli olarak artmaya devam da edebilir. O sebeple surekli doktor kontrolunde olmanizda fayda var. Gecmis olsun.

Öncelikle geçmiş olsun rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah Kaç günlükken düştü sizin hcg sürekli artarken mi aniden düştü

Öncelikle geçmiş olsun rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah Kaç günlükken düştü sizin hcg sürekli artarken mi aniden düştü
Amin insallah. Benim son adet tarihine gore 4 hafta 5 günlükken koyu kirmizi kanamam basladi sonraki gun kahverengiye dondu. ertesi gun doktora gittigimde dusuk olabilir dendi hastaneye yatirdilar. O asamaya kadar beta degerleri 50-175-387 seklindeydi. 387 ciktigi gunun aksami kanama basladi ertesi gun 439 cikti. Bir sonraki gun 207'ye düştü. Normal dusuk de olabilir dis gebelik de olabilir denildi sonrasinda beta sirayla 289-168-118-99-93-167-237 seklinde devam etti.

Ama rahim ici gebeliklerde de bazi sebeplerle kanama olabiliyor. O yuzden hemen umutsuzluga kapilmayin. Duzenli beta hcg takibi gerekiyor.

Teşekkür ederim. Progestan a ve iki günde bir hcg baktırmaya devam edicem veren de alan da Allah sağlıkla tutunur inşallah. Cuma günü doktora gidicem aksi bir durum olmazsa. Cevabınız için tekrardan teşekkürler

Ama senin betan gayet iyi.
Kanamaya gelince vucut atacakolduğu icin kanama yapiyor olabilir veya
Yerlesme den dolayi olabilir.
Cok degilse sorun etme.
Senin dis gebelik gibi gozukmuyor.
2 3 gune kesen gorulur. Icin rahtlar.

Rica ederim. Insallah sağlıklı bir gebeliktir, sağ salim bebeginizi kucağınıza alırsınız

Ama senin betan gayet iyi.
Kanamaya gelince vucut atacakolduğu icin kanama yapiyor olabilir veya
Yerlesme den dolayi olabilir.
Cok degilse sorun etme.
Senin dis gebelik gibi gozukmuyor.
2 3 gune kesen gorulur. Icin rahtlar.

Peçeteye gelen kahverengilik var canım. Dün çok taktım baya ağladım ama beklemekten başka yapacak birşeyim yok sanırım.

Peçeteye gelen kahverengilik var canım. Dün çok taktım baya ağladım ama beklemekten başka yapacak birşeyim yok sanırım.
Kiyamam bende şuan düsük surecindeym.
Benm kahverengilerim kana döndü ve dyrmadi ne yaptiysam ama 5 haftalikken oldu 6hafyalikken kaybettim ben
Sagliksizss ne yapsan durmuyor
O yuzden onun alacak nefesi varsa olucak canim oyle düşün.
Şuan tedirginsn anliyorum seni.
Dma rahat olmaya caliş.. Rabbim ferahlik versin

Çok sağolasın canım. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah

Reactions: H M
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…