Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

cerolden haber var mı diye baktım ama yazmamış.meraklardayım ne yaptı acaba?

Canim eşi ve sanırım kardesi yazmışlar bebek de cerol de iyiymis cok sukur bı bebeğimiz daha saglikla geldi dünyaya:)) darısı diğer hamislerimize:)))

ayy çok şükür sağ salim krtulmuş.çok sevindim.rabbim bütün bebek bekleyenleri bir an önce sağ salim bebeklerine kavuştursun inşlh...

kızlar bu aralar çok kötüyüm ben yaaa...depresyonamı giriyorum acaba.sürekli bir endişe ,korku,kaygı hali var.gebelik süreci nasıl geçer 9 ay diye düşünüyorum.sezeryan olmaktan korkuyorum.içimde bebek olması farklı bir duygu.bu bebeği ne kadar istediğimi ve tedavi sonucunda kavuştuğumu biliyorsunuz.ama şu aralar sevinemiyorum bile.nefesim daralıyor.geceleri zor uyuyorum.az önce pasiflora içtim uyuyabilmek için.midem berbat.hiçbişi yiyemiyorum.15-20 günde 4 kilo vermişim.hormon ilaçları reflümü azdırdı.sürekli midemde bir yangın var.cayır cayır yanıyor.akşamları bir titreme geliyor.geceler ürkütücü geliyor.herşeyden korkuyorum yaa.sabah eşim uyandırdı.nasıl korkmuşum onun sesinden.kalp çarpıntısından epey bi normale dönemedim.sizce ne yapmalıyım .psikiyatriyemi gitsem.daha önce gittiğim dr tayini çıkmış gitmiş.ilaçda kulanamam gebelikte.dua edin kızlar inşllh geçici bir durumdur....

Canim eşi ve sanırım kardesi yazmışlar bebek de cerol de iyiymis cok sukur bı bebeğimiz daha saglikla geldi dünyaya:)) darısı diğer hamislerimize:)))

ben niye görmedim facete yaaaa.merak ettim bir sorun var sandım.
kız ceroolllll ne diye yazmadın durumunu buraya.ben hastaneden canlı yayın yapmıştım.

kızlar hepinize hayırlı akşamlar daha yeni hastaneden geldim bugün biraz ilerleme var babamda çok şükür eğer tekrar bir empoli atımı yaşanmazsa doktor felçli olan tarafın 6 ve 1 yıl arası sürede fizik tedavi ve egzersizle düzelebileceğini söyledi tamamen his kaybı olmamış çok şükür inşallah bir daha pıhtı atmaz bugünkü bu haber bile bizi çok umutlandırdı dualarınızda babamı eksike etmeyen tüm arkadaşlarımdan allah binlerce kez razı olsun diyorum hepinizi çok öpüyorum kızlar fırsat buldukça sizi haberdar edicem durumdan.

serap cnm dua paylaşmışsın bende aldım çok teşekkür ederim cnm arkadaşım allah binlerce kez razı olsun senden.

cerol doğum yapmış cnm gözün aydın sağlıkla sıhhatle büyütmyi nasip etsin allah darısı hayırlısıyla bizlerin başına inşallah.

Kızlar bende İki gün önce sağ yan ağrısı ile kalktım bazen sürekli aynı tarafa yatınca ağrı oluyor bende öyle sandım ve işe gittim ama ağrı giderek arttı, böbrek mi acaba derken karın bölgeme yayıldı. Acile aldılar hastanede, tüm tetkikler yapıldı bişi çıkmadı. İdrar, kan temiz, ultrasonda böbreklerde safra kesesinde bişi yoktu. Ama ağrım geçmedi. Hamile olduğum içinde çok fazla ağrı kesici kullanamadılar sürekli serum verdiler ve 1 tane buscopan eklediler sadece. Ama ağrımı geçirmedi. Gece bebek hareketleri çok değişti. Yavrum bir yere toplanıyordu ve sürekli kendini geri bırakıyordu. Sertleşip kasılıyordu karnım sürekli kramplar halinde çok da korktuk. Doktoruma gittik hemen sabah hemen nst ye bağladı ama sabah o kramplar geçmişti. Şükür ki kasılma ve sancı çıkmadı. Erken doğum belirtisi olabilir diye çok korkmuştuk. Şükür şimdi iyi. Ama hala sağ yan ağrılarım devam ediyor ve yana sağa sola bile dönemiyorum gece uykuda bile uyandırıyor beni eğer aniden dönersem acıyla bağırarak kalkıyorum. Gaz ağrısı olabilir mi diyoruz ama böyle bir gaz ağrısı hayatımda görmedin sağ yanım ve sağ karın bölgeme dokunamıyorum bile öyle acıyor ki.

Allah yardımcımız olun kızlar anne olmak gerçekten zor ama evlatlarımızı sağlıkla, zamanında, vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin yeterki mevlam. Bu ağrılar geçer diyoruz. Rabbim sıkıntısız hamilelikler ve doğumlar nasip etsin inşallah. Allaha emanet olun..

Bu arada cerolum doğum yapmış ya şükürler olsun bir bebişimize daha kavuştuk.Hoşgelmiş sefalar getirmiş efe erenimiz... Sağ salim ve zamanında doğsun bücürlerde tek tek bizimkilerede kavuşalım inşallah. Sırada cbdefne var dimi, rabbim sağlıkla kucağına aldırsın inşallah. Babanın iyileşme sürecinde sende çok dikkat et kuzum kendine bak stres herşeyin başı biliyorsun. Zamanında vaktinde gelsin inşallah oğluşun. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

Bahar strese girme diycem ama inan ki sadece sen değilsin bu stresi yaşayan. Sen depresyona girmiyorsun depresyon ister istemez içimizde hemen gelişiyor bizim kayıplarımız olunca felan. Hepimiz yaşadık bunu ve sende yaşayacaksın ne kadar yaşama rahat ol desekte. Kendini sakin tutmaya çalış, elini karnına koy oku sürekli bebişine ya mübdi de,, La havle çek bak safir ayındayız Rabbim tüm bela ve sıkıntılardan korusun inşallah.

DEFNE babanın daha iyi olmasına çok sevindim.inşallah tez zamanda ayağa kalkar canım.
SERAP canım çok geçmiş olsun sanada.bu hamileleik ne kadar zorladı seni ya.inşallah hamilelik sonrası daha kolay olsa bari.benim tam tersi olmuştu:)

defnecim babanın iyiyye gitmesine çok sevindim.inşllh bir daha emboli atmaz ve en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur.rabbim babanı ailesine bağışlasın inşllh..
serapcım sanada çok geçmiş olsun.inşllh en kısa zamanda geçer ağrıların.dr ne ağrısı olduğunu bulamadı mı?kıyamam sana ya ,dış gebelikte de ne ağrılar çemiştin.rabbim sağ salim kolayca bebişine kavuştursunda,bu çektiğin ağrıların hepsini unuttursun inşlllh...
bende gün geçtikçe kendimi daha iyi hissediyorum.eve kapanmakta beni çok bunalttı.sanırım psikolojim o yüzden bozuldu.midemde düzelse daha iyi olucam.her sabah aç karna lansor alıyorum.yoksa dayanamıyorum mide yanmasına.tüp bebek dr gebelere veriyoruz demişti.ama hala tedirginim bu konuda.netten araştırdım,genelde 3 ay dolduktan sonra kullanmışlarr.pazartesi dr kontrolüm var bakalım soracam ,inşllh bir zararı yoktur...

Kızlar bende İki gün önce sağ yan ağrısı ile kalktım bazen sürekli aynı tarafa yatınca ağrı oluyor bende öyle sandım ve işe gittim ama ağrı giderek arttı, böbrek mi acaba derken karın bölgeme yayıldı. Acile aldılar hastanede, tüm tetkikler yapıldı bişi çıkmadı. İdrar, kan temiz, ultrasonda böbreklerde safra kesesinde bişi yoktu. Ama ağrım geçmedi. Hamile olduğum içinde çok fazla ağrı kesici kullanamadılar sürekli serum verdiler ve 1 tane buscopan eklediler sadece. Ama ağrımı geçirmedi. Gece bebek hareketleri çok değişti. Yavrum bir yere toplanıyordu ve sürekli kendini geri bırakıyordu. Sertleşip kasılıyordu karnım sürekli kramplar halinde çok da korktuk. Doktoruma gittik hemen sabah hemen nst ye bağladı ama sabah o kramplar geçmişti. Şükür ki kasılma ve sancı çıkmadı. Erken doğum belirtisi olabilir diye çok korkmuştuk. Şükür şimdi iyi. Ama hala sağ yan ağrılarım devam ediyor ve yana sağa sola bile dönemiyorum gece uykuda bile uyandırıyor beni eğer aniden dönersem acıyla bağırarak kalkıyorum. Gaz ağrısı olabilir mi diyoruz ama böyle bir gaz ağrısı hayatımda görmedin sağ yanım ve sağ karın bölgeme dokunamıyorum bile öyle acıyor ki.

Allah yardımcımız olun kızlar anne olmak gerçekten zor ama evlatlarımızı sağlıkla, zamanında, vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin yeterki mevlam. Bu ağrılar geçer diyoruz. Rabbim sıkıntısız hamilelikler ve doğumlar nasip etsin inşallah. Allaha emanet olun..

çok geçmiş olsun canım yaa ama bak kötü birşey çıkmamış çok şükür ağrı da en kısa zamanda geçer inşallah benimde sağ tarafta yatınca ağrım oluror sanki kaburga kemiklerim göğsümün altına batıyormuş gibi oluyor doktorum normal olduğunu söyledi canım seninki de en kısa zamanda geçer inşallah.

kızlar cerol ve efe iyiymiş.efenin çiş sorunu olmuş.fazladan 1 gün daha hastanede yatmışlar.şimdi evdelermiş.yoğunluktan yazamadım kızlar kusura bakmasın diyor.en kısa zamanda ayrıntıları yazacakmış.

cnm lansinoh arkadsim kullanio memnunum dedi bende arkadasimdan amedela aldim ama gucu cok dusuk geldi bana belkide normaliboyledir yada 2-3snelik bisey bozulmus olabilur o zaman bende lansinoh alirim herhalde.
buarada bebek bezi ben bidaha 1 bitane 2numara aldim bide hastanenin seminerinde numune verdiler bir paketinnyarina yakin.
byarada butun bebek bezi sitelerine form doldurun be annem kardesime bile doldurdum primadan numuneler geldi bugin kardesime annem gelmis evde bulamamislar 2tane ama olsun 3dk ni almiyor yapin kizlar.
buarada gecen bir siteden alisveris yapmistim siparismi iptal ettim ve hemen parami gecirmisler sorun yok ertesi gun paket geldi inanamadim iptal ettim.para gecti paket geldi aradim ulasamadim onlarda aramadi paket kaldi bende :)))

belli cnm zaten fotolardan tombisim benim yerim onu masalah ya.
annesi cok guzel bakio benim gelinime.
insallah bizim sutlerimzde guzel besler.
aut olsun diye ekstra bisey var mi yaoilcak
teldennyaziom yanlislar olabilir.
bugun temizlikci teyze geldi 120 olmus yuh dedim 20gun calissa 2500 bennuzun zamandir baskasini aliyordum yarim gun
herzamanki abla musait deilmis eski kadini cagirdim oda demez mi ee 1senedir almiyorsun zam gelir tabi diye.
neyse kizlar cok sukur herseyvhazir ama bugun cok halsizlik vardi kolum kalkmadi aksamda icten boyle atesim var sanki grip okucam gibi olmamam lazim nasil sezeryan olurum aneztezi vermiyorlar sanirim
buarada ozel saglik sigortalari hakkinda bilgisi olan var mi yaada tanidiginiz bebise yaptirmak istiyoruz
cunku bizim burda en yakin tek hastane medicana ve cok pahali sigorta yaptirmasam cok oderim.
uconn su kalca filmi falan cok oahaliymis sanirim ne kr verdiniz
sence ozel sigorta yaptiraam mi deger mi
2500 limiti hem benim hem efenin toplam 5000 tl.ama 1900 oducez

Canım hayırlı olsun bebeğin. En kısa zamanda haberlerini bekliyoruz. Doğumdan sonra toparlanmak zaman alıyor biliyorum. Gelen giden derken bakmışsın bir hafta geçmiş bile. Bebekliler arasına hoşgeldin canım :)))
Göğüs pompası olarak ben lansinohun manuelini kullanıyorum. Gayet güzel çekiyor sütü ama sürekli pompalamaktan bazen elime ağrı giriyor. Yine de çekişi ve kalitesi çok güzel.
Serapcım yanlış hatırlamıyorsam bebek bezini sormuştun. Ben iki paket 1 numara bez bitirdim. Üçüncü paketi de alacaktım ama iki numara da oldu poposuna o yüzden almadım 2 numara devam ediyoruz şimdilik. Haftada bir paket bez bitiyor. İlk günlerde 5-6 günde bitiyordu. 1 numaranın içinde 50 tane, 2 numarada 62 tane var o da etkiliyor tabi. Bu arada kesinlikle prima premium tavsiye ederim çok kaliteli ve emişi falan çok güzel...
Cerolcum bende 3 gün önce kalça ultrasonu yaptırdım. Üniversitede yaptırdığım için para ödemedim. Çok basit birşey. Bebeği yan yatırıp kalçasına ultrasonla bakıyor çıkık olup olmadığına bakıyor o kadar... Ama film çekiliyor mu rutin bilmiyorum biz sadece ultrason baktırdık...
Canım bende inceledim kullananlar memnunlar en uygun fiyatlısıda o, bende o yüzden ona karar verdim. İnşallah iyi çıkar. Kullanabiliriz. Sen dikkat et kendine hasta olma, ayy cerolum ya çok az kaldı ben bile heyecanlanıyorum seni düşündükçe. Rabbim hepimizin sağ salim kucağına almayı nasip etsin bebişlerini. Bende bir böbrek ağrısıyla uyandım bugün sağ tarafım resmen acıyor ağrıdan, hayır olsun bakalım. İşe geldim ama batıyor resmen içine. İnşallah geçerde rahatlarım. işe gelmek zaten eziyet bu ara birde hasta olunca iyice eziyet oluyor.

Canım bende tamamlayıcı sigorta yaptırmaya karar verdim, bugün gelecekler poliçe için. Bizim hastane normal 3000 epidural olursa 3500 alıyordu. O gün konuştum ocakta zam gelecek ve şubatta siz zamlı fiyattan doğum yapacaksınız dediler, artık kaç olursa sağolsun devletimiz %200 e kadar alabilirsiniz dedi önlerini açtı, şimdi normal bir kan tahliline bile fark ödüyorum. Keşke önce yaptırsaydım en azından demir tedavisi için felan yatış gösterdiler hergün onları ödemezdim. Sigorta yaptırınca toplamda 6 muayene veriyorlarmış yataklı tedaviler sınırsız, doğum için de 2500 alıyorlar. toplamda 3000 i buluyor işte. en azından zamdan etkilenmeyiz diye yaptıralım dedik birde 1 yıl sigorta olsun elimizde diye. Bebek doğuncada onu da ekleyebiliyorlarmış oraya onada 525 alacaklarmış, içinde yine 6 muayene, yatarak tedavi felan var Allah düşürmesin inşallah ama ilk zamanlar çok gidiliyor dediğin gibi filmler felan için en azından tetkiklere fark ödemeyiz diye onuda düşünüyorum bakalımda. Ama bu dediğim benim tamamlayıcı sigorta diye geçiyor senin dediğin sağlık sigortası kadar muayeneleri sınırsız değil.
Tam benim doğum yaptığım hafta devlet o kararı aldı maalesef. 750 liralık normal doğuma 1100 lira verdik sayelerinde...
Serapcım çok geçmiş olsun canım. Doğumdan sonra ağrıların hep geçicek. Bu tür ağrıların tedavisi doğum. Bir sürede doğumdan kalan yorgunluk falan olur ondan sonra toparlarsın canım inşallah....

Kızlar benimde geçen hafta annem babam kardeşim ablam herkes yanımdaydı. Annem iki buçuk ay yanımdaydı tabi. Ona o kadar çok alışmışım ki. Pazar günü uğurladım hepsini istanbula. Ama annemden ayrılmak hayatımda ilk defa bu kadar çok koydu bana. Senelerce ayrı kaldım ondan hiç ağlamadım. Ama dün hep ağladım resmen annem gidiyor diye. Bu annelik bana bile çok farklı duygular yaşattı. Duygusal biri olsam neler yaşardım düşünemiyorum. Bebeği kucağına alışı sevişini bile özlüyorum şuan. Bebeğimi benden ve eşimden sonra kimse onun gibi sevemez. Şimdi kv yanımda ama tabi annenin yeri çok başka. Anne gibi olmuyor kimse. Kendimi öksüz gibi hissediyorum:((

Bize kızçe geliyorrr kızlarr :)
Bahar,ben mide yanması için gaviscon şurup içiyorum doktorum verdi

kız bebekmi geliyor.hadi gözün aydın cnm.rabbim sağ salim bebeğine kavuştursun inşllh.gaviscon da nane aroması olduğu için midemi yakıyor.talcid yada rennie çiğniyorum onlarda geçici tedavi ediyor.

kız bebekmi geliyor.hadi gözün aydın cnm.rabbim sağ salim bebeğine kavuştursun inşllh.gaviscon da nane aroması olduğu için midemi yakıyor.talcid yada rennie çiğniyorum onlarda geçici tedavi ediyor.

Büyük ihtimal kız canım,16.haftadan önce söylemiyorum diyen doktora zorla söylettim bi çıkıntı görmedim bacakarasında ama değişebilirde daha erken dedi ama bence de kızz :) amin canım hepimizi inşallah.Evet gaviscon naneli tadı çok kötü bende içemiyorum

DEFNE babanın daha iyi olmasına çok sevindim.inşallah tez zamanda ayağa kalkar canım.
SERAP canım çok geçmiş olsun sanada.bu hamileleik ne kadar zorladı seni ya.inşallah hamilelik sonrası daha kolay olsa bari.benim tam tersi olmuştu:)

Canım evet ya bir şekilde bir şey çıkıyor işte.. Aniden başlayan bir ağrıydı ne olduğunu bile anlamadım böbrek desem değil, idrar yolu desem tahlillerde bişi çıkmadı. Ama bıçak varsanki sağ yanımda ve sürekli içime batıyordu uykuda bile kımıldasam bağırarak kaldırdı beni üç gün. Şükür bugün biraz daha azaldı inşallah bir dahaki sancım zamanında ve vaktinde doğumda olur ve artık bebişimle birlikte olurum.

defnecim babanın iyiyye gitmesine çok sevindim.inşllh bir daha emboli atmaz ve en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur.rabbim babanı ailesine bağışlasın inşllh..
serapcım sanada çok geçmiş olsun.inşllh en kısa zamanda geçer ağrıların.dr ne ağrısı olduğunu bulamadı mı?kıyamam sana ya ,dış gebelikte de ne ağrılar çemiştin.rabbim sağ salim kolayca bebişine kavuştursunda,bu çektiğin ağrıların hepsini unuttursun inşlllh...
bende gün geçtikçe kendimi daha iyi hissediyorum.eve kapanmakta beni çok bunalttı.sanırım psikolojim o yüzden bozuldu.midemde düzelse daha iyi olucam.her sabah aç karna lansor alıyorum.yoksa dayanamıyorum mide yanmasına.tüp bebek dr gebelere veriyoruz demişti.ama hala tedirginim bu konuda.netten araştırdım,genelde 3 ay dolduktan sonra kullanmışlarr.pazartesi dr kontrolüm var bakalım soracam ,inşllh bir zararı yoktur...

Canım benim dediğim gibi bir şekilde ağrı çekiliyor işte. Bazen bulantılar rahat bırakmıyor hamileleleri bazen sancılar, bazende benim ki garip el kol uyuşmaları, ağrılar.. Bişi çıkıyor işte Rabbim inşallah son eder ve sağlıkla doğar bebişimiz. Sen lansor kullanıyorum demişsin lansor çok zor da kalınmadıkça tavsiye edilmiyor. Ben 15 gün sürekli ağrı çektim ve o zaman bile vermedi doktor sadece gaviscoın dedi. ilk üç ay özellikle hiç tavsiye edilmiyor. İyice araştır canım onu. doktoruna tekrar sor. Gavisconun tadı ağır ama en iyi yanmaya o geliyor dene istersen tekrar, en azından bebeğin için en zararsızı.

Canım hayırlı olsun bebeğin. En kısa zamanda haberlerini bekliyoruz. Doğumdan sonra toparlanmak zaman alıyor biliyorum. Gelen giden derken bakmışsın bir hafta geçmiş bile. Bebekliler arasına hoşgeldin canım :)))
Göğüs pompası olarak ben lansinohun manuelini kullanıyorum. Gayet güzel çekiyor sütü ama sürekli pompalamaktan bazen elime ağrı giriyor. Yine de çekişi ve kalitesi çok güzel.
Serapcım yanlış hatırlamıyorsam bebek bezini sormuştun. Ben iki paket 1 numara bez bitirdim. Üçüncü paketi de alacaktım ama iki numara da oldu poposuna o yüzden almadım 2 numara devam ediyoruz şimdilik. Haftada bir paket bez bitiyor. İlk günlerde 5-6 günde bitiyordu. 1 numaranın içinde 50 tane, 2 numarada 62 tane var o da etkiliyor tabi. Bu arada kesinlikle prima premium tavsiye ederim çok kaliteli ve emişi falan çok güzel...
Cerolcum bende 3 gün önce kalça ultrasonu yaptırdım. Üniversitede yaptırdığım için para ödemedim. Çok basit birşey. Bebeği yan yatırıp kalçasına ultrasonla bakıyor çıkık olup olmadığına bakıyor o kadar... Ama film çekiliyor mu rutin bilmiyorum biz sadece ultrason baktırdık...

Tam benim doğum yaptığım hafta devlet o kararı aldı maalesef. 750 liralık normal doğuma 1100 lira verdik sayelerinde...
Serapcım çok geçmiş olsun canım. Doğumdan sonra ağrıların hep geçicek. Bu tür ağrıların tedavisi doğum. Bir sürede doğumdan kalan yorgunluk falan olur ondan sonra toparlarsın canım inşallah....

Kızlar benimde geçen hafta annem babam kardeşim ablam herkes yanımdaydı. Annem iki buçuk ay yanımdaydı tabi. Ona o kadar çok alışmışım ki. Pazar günü uğurladım hepsini istanbula. Ama annemden ayrılmak hayatımda ilk defa bu kadar çok koydu bana. Senelerce ayrı kaldım ondan hiç ağlamadım. Ama dün hep ağladım resmen annem gidiyor diye. Bu annelik bana bile çok farklı duygular yaşattı. Duygusal biri olsam neler yaşardım düşünemiyorum. Bebeği kucağına alışı sevişini bile özlüyorum şuan. Bebeğimi benden ve eşimden sonra kimse onun gibi sevemez. Şimdi kv yanımda ama tabi annenin yeri çok başka. Anne gibi olmuyor kimse. Kendimi öksüz gibi hissediyorum:((

Canım bende 1 numaradan iki paket 2 numaradan bir paket alayım şimdilik diyorum. Sonra bakar duruma göre devam ederim. Bebeğin kaç kilo doğacağını kestiremediğim için çok almak istemedim o yüzden sordum sağol canım bilgin için. Primayı sende tavsiye ediyorsun, ona karar vereyim ben o zaman. Ağrılar konusunda ise evet haklısın bişiler çıkıyor işte hamilelikte yatışımı bile engellemeye başladı büyüdükçe son aylarda ne olacak kestiremiyorum. Kaburgamın altına giriyor sanki geceleri, dayıyor oraya bir şeyini oturamıyorum bile yatmak dursun. Ancak çekilince ordan rahatlıyorum. Bücürler hayırlısıyla bir doğsalar inşallah geçecek canım. Anne konusu çok farklı ya.. birde sen anne oldun ya şimdi iyice anlıyorsun anne olmanın ne olduğunu. Hamilelikte bile şimdi ben aklıma geldikçe canım annem ya, ne kadar meşaketli bişi bu annelik diyorum. Allahım başımızdan eksik etmesin canım onları, yine kavuşursunuz. Üzme kendini.. Ne kadar iyi bile olsa kv asla tutmaz canım anneyi. Sende artık bir annesin oğluşuna sarıl anneni özlediğin her an..

Back
X