Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kızlar dün babamı hastaneden çıkardık şimdilik pıhtı sorunu çözümlendi görünüyo inşallah bir daha yaşatmasın rabbim şuan için sol tarafı tutmuyo ama inşallah fiizik tedaviyle 1 yıla kadar ayağa kalkar dedi doktorlar ama kalp ameliyatı yeni olduğu için şuan başlayamıyoruz fiizk tedaviye 1 ay sonra başlanacak kızlar dualarda babamı unutmayın nolur şuan duaya en ihtiyacımız olduğu zamandayız hepinizi öpüyorum.

kızlar dün babamı hastaneden çıkardık şimdilik pıhtı sorunu çözümlendi görünüyo inşallah bir daha yaşatmasın rabbim şuan için sol tarafı tutmuyo ama inşallah fiizik tedaviyle 1 yıla kadar ayağa kalkar dedi doktorlar ama kalp ameliyatı yeni olduğu için şuan başlayamıyoruz fiizk tedaviye 1 ay sonra başlanacak kızlar dualarda babamı unutmayın nolur şuan duaya en ihtiyacımız olduğu zamandayız hepinizi öpüyorum.

Canım bununla geçmiş olsun inşallah bir an önce düzelr Allahım yardımcısı olsun herşey biranda işte insan hayatında.

Kızlar e bebeği facede beğendiğinizde emzirme ürünlerinde %15 indirim veriyor. Ben şimdi lansinoh affinittyi 149.90 yerine 127 tl ye aldım. Alacaklarınız varsa uygulayın.

kızlar bugün kızım ilk kez hastalandı.üst solunum yolları enfeksiyonu olmuş.dün gece sabaha kadar hiç ağlamadığı kadar ağladı.burnu tıkandı.hapşırıyor öksürüyor yavrum.benimde içim yanıyor tabi.sabaha kadar 2 saat anca uyumuşumdur başında nöbet tuttum resmen.sabahta doktora götürdük.ilaç verdi.onlar biraz işe yaradı gibi.şimdi hiç olmadığı kadar bitkin bir halde.1 hafta 10 gün oldu ek gıdaya başlamıştık.acaba bünyesi mi hassaslaştı ek gıda yüzünden diye düşünüyorum.

Kıyamam canim ya..cok gecmis olsun gercekten annelik cok baska birseymis ağladığında bile insanın ici gidiyor.insallah simdi daha iyidir canim.kokla benim yerime fıstığı:)))

canım çok geçmiş olsun.inşallah baban söylenendende erken kalkar ayağa.allah bir daha yaşatmasın inşallah.hamile hamile sende çok zorlandın.

Kıyamam canim ya..cok gecmis olsun gercekten annelik cok baska birseymis ağladığında bile insanın ici gidiyor.insallah simdi daha iyidir canim.kokla benim yerime fıstığı:)))

sağol canım.bugün daha iyi çok şükür.inşallah ciğerlerie inmeden bronşite falan çevirmeden atlatırsak şu hastalığı çok mutlu olucam.2 gecedir toplasan 3-4 saat uyumamışımdır.çok zor oluyormuş bu hastalık olayı.insanın hem içi yanıyor hemde çok yoruluyorsun.

Canım yaaa seni okurken inan gözlerim doldu sanki kendim doğum anını yaşamış ameliyathaneye girmiş gibi hissettim. Sanırım bende de doğum korkuları başladı ki bu duyguya kapılmaya başladım. birde ben duygusallaşıyorum sanırım televizyonda felanda bebek doğumunu gösterdi o gün bebek doğdu o ağladı ben ağladım. Kendi doğummunda ne yapcam bakalım. inşallah sağlıkla doğarda o günleri ve o anları tadarız ve anlatırız burda uzun uzun. Canım benim Rabbim şükür sağlıkla kurtardı seni, artık bebişinle güzel ömürlü bir hayat inşallah. Senin ilk hamile kaldığın günü hatırlıyorum da zaman aslında ne kadar çabuk geçiyor. inşallah bundan sonra hep güzel günler ve anılar getirsin bize zaman.

Kilosu kontrollerde daha çok çıkmıyormuydu senin ufaklığın, ben mi yanlış hatırlıyorum. Sağlıklı olsunda kilo önemli değil ama acaba doktorların söyledikleri kilolar tutmuyor mu diye düşündüm.

Bu arada senin kadar sezeryan isteyen birinin çıkınca normal yapın demesi hadiii yaaaa dedirtti bana.. Sezeryan daha mı zor geldi canım ya. Yoksa normalin sancısını çekmediğin için mi:) Bende normal olsun diyordum ama artık seçim yapmıyorum. Doktorumada söyledim bebeğin durumu, kilosu, benim çatı muayenem felan onların sonrası hangisi bebeğim için iyi ve hayırlısıysa ona karar veririz. Şimdiden artık normal yada sezeryan demiyorum dedim. Rabbim en hayırılsını nasip etsin inşallah. Sağlıkla doğsunlarda. Canım minik efeyi kokla bizim için mis kokuludur o şimdi. Minik parmaklarından da öp babasının elini tutmuşdu facede çok hoşuma gitmişti Rabbim hiç ayırmasın.. Amin...

Canımmm, sen psikolojini neden böyle düşüncelerle daraltıyorsun. Bak bu hamilelik için çok bekledin ve çok acı çektin. O yüzden biraz rahatla ve hamileliğinin tadına varmaya çalış. İlk zamanlar zor oluyor bana doktorum 9 ay böyle geçmez serap hanım rahatlatın kendinizi demişti en sonunda çünkü her an kontrole her gittiğimde yaşıyormu, kalbi atıyormu, acaba bir sorun var mı, neden kasık ağrılarım bu kadar çok felan diye yiyordum kendimi. Tabiki daralacağız kocaman bir bebek taşımaya başlıyoruz son zamanlarda ki,, benim şimdi gece uykularımda kaburgalarıma baskı yapıyor nefesimi kesiyor daha büyüdükçe ne olacak bakalım ama sonra bir tatlı tekme sallıyor bir yerden pıt pıt peş peşe canımmm diyorum bir anda sevgisi daha ağır basıyor. Sendede öyle olacak sevgisi acılarını azaltmasa çekilir mi bu bücürler:)) Sen bebeğinin sana tutunmasını zevkle izle ve büyümesine ortak ol...en güzeli bu.. öpüyorum canım.. :16:

cnm elimde olan bir şey değil işte.birkaç gündür daha iyiyim sanki.ama sürekli gelgitler yaşıyorum.inşlh en kısa zamnda bu düşüncelerden tamamen kurtulurum.bende genel olarak hamilelkten öncede boğulma korkusu olduğu için bu tür takıntılar hamile olduğumu öğrendiğim anda beynime saplandı.karnım şişince nefes alamıyacakmışım gibi geliyor.halbuki bu ikinci gebeliğim.....söylediklerinde çok haklısın cnm.sevgisi mutlaka ağır basacaktır.sevgisi şimdiden içime düştü.hep gözümün önüne küçücük elleri ve ayaklrı geliyor.rabbim hepimizi yavrularımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşllh...
bu arada senin bir problem çıkmazsa normal doğum düşünüyordum dimi,geçen arkadaş bahsetti.epiduralle normal doğum yapmış arkadaşı.öve öve bitirememiş.sohbet ede ede doğum yaptım demiş.bence sende bunu değerlendir derim.normal doğum gibisi yok.inşllh bende normal doğururum...

ben o minik parmakları yerim yerim.annesinin varlığını hissedince susmuş yavrum.nehirde bas bas bağırırken kucağıma yatırdıklarında susuverdi.o anı eşim çekmiş kamerayla.şimdi bile izlediğimde içim titriyor.canım mama vermemeye çalış.senin sütün vardır ve inatla almadığı göğssünüde vermeye çalış.almıyorsa sanki diğer göğsünü emziriyor gibi tersi tarafa çevirerek emzir.mama verdikçe senin sütün azalır.sezeryanlı bebek ne yakıkki ilk iki üç gün emme sorunu yaşıyor.pes etme.MAMA VERME.kilosunada hiç takılma.zayıf doğan bebek daha çabuk toparlar kendini.

ya canım sen demekki tam tedavi olmadan hamile kaldın.keşke 3-5 ay daha ilaç tedavine devam etseydin.ben yıllarca içtim ilacı ona rağmen nasıl yapıcam edicem diye düşündüm durdum.hamilelikte hiç panikatak yaşamadım ama içten içe bir gerginlik varmış demekki nehir çok huysuz bir bebek oldu çıktı.bence psikoloğunun önerisini dinle psikiyatriye git.bazı ilaçlar hamilelikte kullanılabiliyor.kar zarar ilişkisine bakılıyor.şimdi sen bişey yiyemezsen uykusuz kalırsan hiç olmaz.ilaçla iyiydin sanırım.allah yardımcın olsun.

aynen kızımın yüzüne baktıkça ağlıyordum.annem aklıma geliyordu.benim özlemim yanına birde torun özlemi koymuştu.kızımda anneanne sevgisinden hep uzak kalıcak diye ağladıkça ağlıyordum.doğumdan sonra 3 sefer 2-3 hafta kalacak şekilde geldi annem sonra ben gittim.her ayrılık daha zor oldu.bundan sonra böyle devam edecek herhalde diyorum.

bende öyle düşünüyorum cnm.6-7 aylık tedavi bana yetmedi.ama psikiyatri dr çok uzutmayalım gebelik için yaşın sınırda demişti.bende kendimi hazır hissediyordum.ama yanılmışım.psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum.ama ilaç kullanmak istemiyorum bebek açısından riskli olabilir diye.bir sorun olursa ömür boyu kendimi suçlarım.inşllh ilaca gerek kalmadan psikoterapi ile düzelirim.2 gündür daha iyiym.iştahım açılmaya başladı.geceleride zor uykuya dalıyorum ama uyuyunca tekrar uyanmıyorum.
ilaç kullanırken iyiyidim.hamile kalmayı çok istiyordum.hamile olduğumu öğrendiğim anda karnım büyünce nefes alamazsam korkusu başladı.zaten hep bir boğulma korkusu vardı biliyorsun.inşllh buda geçer zamanla.
nehirimizede çok geçmiş olsun.kıyamam ben ona.annelik çok zor dimi.o ağladıkça insanın içi parçalanıyor.oğlum bebekken hasta olduğunda o ağlar,bende ağlardım.rabbim acılarını göstermesin.biraz bitkisel ilaçlada tedavi etmeye çalış cnm.nane limon filan verebilirsin bence.en kısa zamnda düzelir ve gülücükler atmaya başlar inşllh...

tekrar çok geçmiş olsun cnm.rabbim en kısa zamanda eski sağlığına kavuştursun.şafi isminin hürmetine şifalar ihsan eylesin inşllh.rabbim anne ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin.insanın her yaşta ailesine ihtiyacı oluyor...

Canim cok gecmis olsun.insallah baban en kısa zamanda saglıgına kavuşur.dualarım seninle..Rabbim acil şifalar versin.

sağol canım.bugün daha iyi çok şükür.inşallah ciğerlerie inmeden bronşite falan çevirmeden atlatırsak şu hastalığı çok mutlu olucam.2 gecedir toplasan 3-4 saat uyumamışımdır.çok zor oluyormuş bu hastalık olayı.insanın hem içi yanıyor hemde çok yoruluyorsun.

Doğrudur canim uykusuzluk cok zor..Rabbim evlatlarımıza hastalık vermesin.annelik bambaşka birsey uyuduğunda uyansın diye ozluyorum resmen.en kısa zamanda iyileşsin prensesimiz:))

bende öyle düşünüyorum cnm.6-7 aylık tedavi bana yetmedi.ama psikiyatri dr çok uzutmayalım gebelik için yaşın sınırda demişti.bende kendimi hazır hissediyordum.ama yanılmışım.psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum.ama ilaç kullanmak istemiyorum bebek açısından riskli olabilir diye.bir sorun olursa ömür boyu kendimi suçlarım.inşllh ilaca gerek kalmadan psikoterapi ile düzelirim.2 gündür daha iyiym.iştahım açılmaya başladı.geceleride zor uykuya dalıyorum ama uyuyunca tekrar uyanmıyorum.
ilaç kullanırken iyiyidim.hamile kalmayı çok istiyordum.hamile olduğumu öğrendiğim anda karnım büyünce nefes alamazsam korkusu başladı.zaten hep bir boğulma korkusu vardı biliyorsun.inşllh buda geçer zamanla.
nehirimizede çok geçmiş olsun.kıyamam ben ona.annelik çok zor dimi.o ağladıkça insanın içi parçalanıyor.oğlum bebekken hasta olduğunda o ağlar,bende ağlardım.rabbim acılarını göstermesin.biraz bitkisel ilaçlada tedavi etmeye çalış cnm.nane limon filan verebilirsin bence.en kısa zamnda düzelir ve gülücükler atmaya başlar inşllh...

ilaç kullanman gerekirsede kullanırsın canım.c grubu ilaçları hamilelikte veriyorlar eğer anne çok kötü ise.ben hamile kalmadan önce çok araştırmıştım bu konuyu ve bendeki panikataktan ötürü uzun süre hamile kalamamıştım.ama allahtan hamillelikte ve şu 5 aylık emzirme sürecinde bir sorun yaşamadım.inşallah 2 yaşına kadar emziririm nehirimi.karnını şiştiğini hissetmeyeceksin bile çünkü yavaş yavaş olacak.farkına varmayacaksın o yüzden bu durum senin için sorun olmayacak bence.birde kendini başka alanlara yönlendirmeye çalış canım.mesela kızına günlük tutabilirsin hergün.otur internet başına bir alışveriş listesi çıkar sonra alacaklarını marka marka araştır günler hatta aylar sürüyor.bu alışveriş işi beni baya oyalamıştı.sonrada aldıklarını seversin günlrce:)

kızlar ilk önce internetim arızalandı sonra da bilgisayarım valla ödüm koptu yenisini almak zorunda kalacağız diye neyse ki 150tllik bir arızayla kavuştum bilgisayarıma ve sizlere artık bebeişler çoğaldı topikte şenlendi ortalık çok şükür.

ucon canım çok geçmiş olsun onlar hiç hasta olmasın biz olalım onların yerine huyu suyu da değişir hastalanınca derler belki bizim kızımız da düzene girer ne dersin.

cerolum hiç üzülme canım benim alır o kilo yeterki seni emsin bak annesinin memesinden de ayrılmıyormuş kuzucuk birkaç gün sonra daha kuvvetli, çeker doyar kuzucuk.

cbdefne canım gelmiş geçmiş olsun inşallah çok şükür çıkmışsınız hastaneden bundan sonra fizik tedaviyle iyileşir hayırlısıyla eşimin dayımın eşi çalışıyor balıkesir fizik tedavi merkezinde ne hastalar yürüyerek çıkıyor bi bilseniz diyor artık çok gelişti fizik tedavi sen içini ferah tut düzelecek hayırlısıyla.

kızlar benimde göğüs kafesim içime batıyor sanki acıdan ağlıyacağım nerdeyse sanki sizden de böyle bir şikayet duymadım gibi resmen gece çığlık attırıyor bana daha bunlar için erken değil mi sizce birde karnım çok önde hiç yanlara genişlemedim hep öne gidiyorum ev işleri yemek falan çok zor gelmeye başladı yapamıyorum yapamadıkçada sinir oluyorum bugün halam seninki şubatı beklemez gibi geliyor bana dedi korku kapladı içimi daha çok küçük benim kuzum hayırlısıyla zamanında gelsin diye dua ediyorum hergün sizde dua edin kızlar.

canım ya gören herkes canımı sıkıyor bu ara hiç 6,5 aylık gibi değil her an doğuraakmışsın gibi diyor eşim de yok öyle birşey gayet normalsin sen deyip moral veriyor bana ama ...

canım hiç takma sen konuşanları.ağzı olan konuşuyor beni gören neler diyordu ki ben 40 haftayı doldurdum fil gibi olmuştum elim yüzüm ayaklarım kendimi tanıyamıyordum resmen.bebişin biliyor vakti zamanı gelince gelir inşelleh.tadını çıkar son özgür günlerinin:)6 aydır nehire hapsolmuş bir şekilde yaşıyorum.burda çok bahsetmiyorum ama kızım çok ama çok zor.olsn o sağlıklı olsunda ben çekerim diyorum.ama böyle olacağını bilseydim son günlerde fırsat buldukça yatar yatar uyurdum.dinlen bol bol ve bebeğinle yapamayacağın şeyleri şimdi yap bence.

canım hiç takma sen konuşanları.ağzı olan konuşuyor beni gören neler diyordu ki ben 40 haftayı doldurdum fil gibi olmuştum elim yüzüm ayaklarım kendimi tanıyamıyordum resmen.bebişin biliyor vakti zamanı gelince gelir inşelleh.tadını çıkar son özgür günlerinin:)6 aydır nehire hapsolmuş bir şekilde yaşıyorum.burda çok bahsetmiyorum ama kızım çok ama çok zor.olsn o sağlıklı olsunda ben çekerim diyorum.ama böyle olacağını bilseydim son günlerde fırsat buldukça yatar yatar uyurdum.dinlen bol bol ve bebeğinle yapamayacağın şeyleri şimdi yap bence.

canım yaaa peki bu batmalar normal mi göğüslerimin arası batıyor resmen çok canım yanıyor.

canım ya gören herkes canımı sıkıyor bu ara hiç 6,5 aylık gibi değil her an doğuraakmışsın gibi diyor eşim de yok öyle birşey gayet normalsin sen deyip moral veriyor bana ama ...

canim beni her goren ikiz mi diyordu dusun hastanedeki ebe bile.
migrostaki kasiyere kadar bazen o kdr sinir okuyordun ki napicaksiniz bile dediklerim oldu.
sogumdan snraki gun sanki hic gogurmamisim gibiydim boyle kslcam hrrhalde dedim ama eee geldim fos sondum.20kilo aldim 1hafta snra 10kiko 10gun snra bugun 12kilo giti montumun onunu kapanio :)))

canim cok gecmis olsun .nasil oldu nehircik.

kızlar ilk önce internetim arızalandı sonra da bilgisayarım valla ödüm koptu yenisini almak zorunda kalacağız diye neyse ki 150tllik bir arızayla kavuştum bilgisayarıma ve sizlere artık bebeişler çoğaldı topikte şenlendi ortalık çok şükür.

ucon canım çok geçmiş olsun onlar hiç hasta olmasın biz olalım onların yerine huyu suyu da değişir hastalanınca derler belki bizim kızımız da düzene girer ne dersin.

cerolum hiç üzülme canım benim alır o kilo yeterki seni emsin bak annesinin memesinden de ayrılmıyormuş kuzucuk birkaç gün sonra daha kuvvetli, çeker doyar kuzucuk.

cbdefne canım gelmiş geçmiş olsun inşallah çok şükür çıkmışsınız hastaneden bundan sonra fizik tedaviyle iyileşir hayırlısıyla eşimin dayımın eşi çalışıyor balıkesir fizik tedavi merkezinde ne hastalar yürüyerek çıkıyor bi bilseniz diyor artık çok gelişti fizik tedavi sen içini ferah tut düzelecek hayırlısıyla.

kızlar benimde göğüs kafesim içime batıyor sanki acıdan ağlıyacağım nerdeyse sanki sizden de böyle bir şikayet duymadım gibi resmen gece çığlık attırıyor bana daha bunlar için erken değil mi sizce birde karnım çok önde hiç yanlara genişlemedim hep öne gidiyorum ev işleri yemek falan çok zor gelmeye başladı yapamıyorum yapamadıkçada sinir oluyorum bugün halam seninki şubatı beklemez gibi geliyor bana dedi korku kapladı içimi daha çok küçük benim kuzum hayırlısıyla zamanında gelsin diye dua ediyorum hergün sizde dua edin kızlar.

canim bebek gogus kafesine baski yapiyor olabilir bir durum vence
ama doktoruna danis olmadi.
bide herkesin dedigi gibi uyuynnnn uyku yok 10gubde toplasiniz 12saat uyumamisimdir.
dun gece 2saat deliksiz uyudum oda sansa sanirim uyabmadi
kucagimda uyuyor yerine koyunca hemen uyanio.
kiLzlar ne olur dua edin sizin daha cok kabul olur esime karsda bi is vrrdin allahim yoksa 1ay dsha bulamassak denize gidicek
bide efeye uyku versin diye.

defne cnm cok gecmus olsun allahim en kisa zamanda sifasini versin bol bol.

Batma olayı normal canım bende başka hamilelerden duymuştum daha önce. Sen etrafın dediğine bakma gerçekten onlar geleceği saati biliyorlar. Bak ben 1-2 cm açıklıkla 2 ay dolaştım ne oldu vaktili geldi hatta suni sancı verilmeseydi belki gününüde geçirebilirdi. Sen kendine dikkat et kontrollerine düzenli git allahın izniyle herşey vakti saatinde olacak. Efor sarfettiren işler son zamanlara doğru zor olur hatta imkansız hale gelir. Bu insanın sinirini bozsa da doğumdan sonra herşey rayına girecek dert etme. Ben hamileyken çoraplarımı giyemez ayak tırnaklarımı kesemezdim. Şimdi bu işleri yaptıkça hamilelikteki günlerim aklıma geliyor :)) Valla zaman herşeyi alıp götürüyor karam. Sen bu yapamadığın işlerin bile tadını çıkar. ilerde yapınca hatırlayıp yüzünde küçük bir tebessüm olur hepsi :))

Uconncum nehirimize geçmiş olsun. Artık havalar iyice soğudu ist da çok soğukmuş. Bizim buraya kar geldi bile arabamızı hep kar kapladı. Artık dikkat etmek lazım iyice. İnşallah çabucak toparlar bebişin.
Defnecim babana çok geçmiş olsun canım. Zamanla daha da düzelir inşallah. Doğumunda yaklaşıyor iyice kendine çok dikkat et. Emzirme zamanı moral çok önemli süt olması açısından. İnşallah babanda çok daha iyi olacak canım tekrar çok geçmiş olsun....

Back
X