Merhabalar hepinize, benim gibi dış gebelik yaşamış arkadaşlarım
ben bu siteye evlilik döneminde üye olmuştum, ilk denememde malesef dış gebelikle tanıştım.3 aralıkta açık ameliyat oldum..şuan raporluyum o üzüntüyle yattığım yerden araştırmaya başladım ve bu topikle ve sizlerle karşılaştım.
zannediyordum ki binde bir ihtimalle benim başıma geldi, ama ne kadar çokmuşuz bu acı tecrübeyi yaşayan

ilk sayfadan beri atlamadan okuyorum hatta şuanda 2013 mart ayına kadar geldim. akimera,tunemi,ktg,ferhat ...vs hikayelerini sanki film gibi onları tanıyormuşum gibi mutlu sonlarını gözyaşlarıyla okudum. sonra onlar haklı olarak girmez oldu.
şimdide sizleri tanıdım....sizlerde hamileliğinizi sağlıklı bir şekilde yaşamışsınız nasıl umut doluyor içim anlatamam..
bende yaşadıklarımı kısaca özetliyim
26 kasım beklenen adet tarihim
23 kasım kahverengi lekelenme(hergün 1-2 damla)
29 kasım kan tahlili verdim
30 kasım hamileliğimi öğrendim(bhcg 270)
herşey buraya kadar normal. hatta doktor lekelenme var deyince alttan bakmadı ki düşük varsa yaşanmasın diye.
aradan sadece 1 gün geçti yani pazar.o ana kadar hiçbir ağrım olmadı,taki ertesi gün pazartesiye kadar.
2 aralık pazartesi kasıklarımda sancı başladı gaz sancısı kapladı içimi sanki ve lekelenme hafif kırmızıya döndü. hemen gittik doktora tabi tekrar bhcg istedi ve karından ultrasonla baktı birşey görünmedi. yarın sabah 9.00 da gelin bhcg sonucunu alalım ve bu sefer alttan bakayım dedi.
veee o gece sabaha karşı 04.00te şiddetli sağ kasığıma vuran ağrı, gaz sancısı ve kanama beni uykumdan fırlattı nasıl sabahı ettim bilemedim. bu normal birşey değil böyle hamilelik olamaz diye kıvranıyorum bir yandan ağlayarak.
gittik doktor alttan baktı ama ben ağlıyorum sancıdan,bebeği geçtim ağrım dinsin istiyorum artık. alttan da görünmedi rahimin arkasında çok sıvı var,dış gebelik tahminim dedi. meğer iç kanama varmış 10 gündür. beni hastaneye yönlendirdi acil. dopler ultrason vs bakıldı. sağ tüpte kalmış bebeğim ..
doktor açık ameliyat yapıcaz kanaman çok olduğundan dedi.geç kalınmış iğneyle yok edemeyebiliriz tüpünü alıcaz dedi.dünya başımıza yıkıldı sandık eşimle.
ameliyat esnasında doktor bana ohh tüpünü almadık şükür dedi. sen enfeksiyon geçirmişsin bir zamanlar o da tüplerinde yapışıklığa neden olmuş dedi...vs vs
şimdi yaklaşık 3 hafta oldu yatıyorum. Allahım hiç kimselere bu tecrübeyi yaşatmasın çok acı verici. aslında bu vesileyle hiç görmediğim insanları tanımış oldum umutlandım sayenizde.
şimdi 3 ay korunma süresi var.tabi sonra cesaret olacak mı denemeye o da mechul.
ilk adetimi bile olmadım henüz.sanırım en az 1 ay geçmesi gerek.
başınızı şişirdim kusuruma bakmayın. yine geçmişe dönüp okumaya devam edicem tecrübelerinizi ama daha fazla dayanamadım yazdım..