offf bunaldım artık bende dış gbelik geçirdim 3 ay olcak halen kanamam var ne zaman geçer bu ya![]()
3ay mi birgariplik var bu kdr uzun dogumdan snra bile surmuyor.baska birdr daha goster bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
offf bunaldım artık bende dış gbelik geçirdim 3 ay olcak halen kanamam var ne zaman geçer bu ya![]()
ya kızlr artık size yazamaz okuyamaz oldum şuanda efe kucağımda uyuyor yerine koysam 30 dk uyuck kucağımda 2 saat ama öyle oluna wc bile gidemiyorum.uyanık olursada ya memede ya gaz nöbetındeyız kendıme vakit ayıramıyrum.doktora gıtmeerek gidemedim.sizler doğumdan snra gittinşz mi dr.a .efe kucak alıştı wcye giderken anakucağıyla wc alıyorum sandalye koydum oraya onun ustune koyuyorum 30 snyede işimi hallediyorum ama kıyamet kopuyor.
kanguru ne zmn kullanılıyor ewde onu kullanıyım diyorum kollarım koptu.
neyseki çok şükür maşallah oğlum sağlıklı o sağlıklı olsun wc yi snyedede yaparım :))))))
ama sizi ççok özledim anlatacak paylaşmk istedıklerım var ama zmn yk .
karammmmm serappppppppp güzel hayırlı doğumlar olsun .sevgi kelebeklerim hepinşzş sevıyorum.
ohh kızlar ameliyattan 40 gün sonra hastalandım.. şükürler olsun normale dönüyorum sanırım..
bu 40 günün sonunda yattığım yerden araştırdığım çok iyi olan bir doktora gittim pazartesi günü..
doktor ameliyat raporumu yorumladı durumumun ne olduğunu tam bilmek adına.. epikriz raporumda her iki tüpümde de, bir zamanlar bilmediğim ama geçirmiş olduğum enfeksiyondan kaynaklı yapışıklık ve hidrosalpenks olduğu yazıyormuş..
sağdan dış gebelik geçirdiğim için o tarafı bertaraf ettik.. sol taraftan da iyice emin olmak adına mayısta rahim filmi çekip sonucuna göre karar verelim dedi..
eğer temiz çıkarsa normal yolu deneyelim, çıkmazsa laparoskopi ile kanalları rahimden ayırıp tüp bebek tedavisine gitmemiz gerekecek dedi..
herşey rahim filminden sonra netleşecek..
size de hidrosalpenks teşhisi konan var mı yada bu konu hakkında bilgisi olan?
yeni öğrendim bu durumumun bu kadar ciddi olduğunu..
Canım sling kullan evin içinde. Ben dışarıda da kullanıyorum çok rahat birşey. Wrap sling de almak istiyorum ama şimdi mei tai sling kullanıyorum. 4 aylıktan sonrada ergo kanguru kullanmayı düşünüyorum ama onlarda baya pahalı. Anneme diktirdim slingimi internetten almadım ama diken biri yoksa almaya değer canım. Benimki içinde uyuyakalıyor bende o arada işlerimi yapıyorum. Hatta bazen emziriyorum içinde öyle iş yapıyorum:))
Uconn senin oyun halısından aldım bende. Bizimki 5-10 dk oynuyor sonra ağlamaya başlıyor. İnşallah ilerde daha severek oynar...
Benimhalaumudumvar güzel haberlerini bekliyoruz canım. Dualarımız seninle...
Pink bizim oğlan gaz konusunda iyi. Annelerimiz dedirtmiyorlar bizim nazarımız değer diye. Allaha çok şükür bir sıkıntımız olmadı. Eşiminde nöbetleri giderek azalacak inş. Ama yalnızlık zor; yani yanımda anne baba olmaması zor. İlerde isteğimiz onlara yakın bir şehirde olmak. Bakalım o da kısmet...
Karam serap zaman ilerliyor sizin doğumlar yaklaşıyor :)) Nasılsınız? Son zamanlar nasıl gidiyor??
Bizim topik gene aşağılardan toplanıyor. Kızlar nerdesiniz???
kızlar artık karın hareketlerim dışarıdan belli oluyor kocaman sip sivri bir karnım var oturup kalkmakta güçlük çekiyorum hele eğilmek zulüm resmen bilgisayara yanaşıp zor yazıyorum şu an (ayyyy ne çok şikayet ettim) ama yine de çokkkk mutluyum kocaman karnım var bebeğim içimde kıpır kıpır Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
cerol kuzum ne güzel ailen yanında eşinde en kısa zamanda gelir inşallah atık yeni foto bekliyorum oğluşumuz büyümüş adam olmuştur.
serap canım çok geçmiş olsun söyle ona daha var zamanı bir birgün kalsın annesinin karnında ben hergün tembihliyorum bizimkini sakın oğlum bak yat rahat rahat diyorum umarım dinler annesini. ama gelselerde sağlıklı sıhhatli olsunlar yeter ne erken doğanlar var sapa sağlam çok şükür Allah bize de nasip etsin.
marla canım sen iyisin hamza çok şükür uslu bi bebek gibi geliyor bana bizimkilere abilik edecek uslu olmayı öğretecek inşallah.
temsilci sen nerelerdesin bakalım ?
Annemin diktiği pek nettekilere benzemiyor biraz daha acemice oldu ama nette mei tai sling yazıp görsellere bakarsan çok çeşit görebilirsin. Kuşakları var 4 tane. 2 tanesi belinden 2 taneside omuzlardan geçiyor. Nasıl giyileceği ile ilgilide çok video var ben o videolardan öğrendim hep. Çok kullanışlı ama bebek kilolandıkça biraz zorluyor sırtımı kısa süreli işlerimi yapabiliyorum. Ama en güzeli içinde uyuyakalıyor, göğsümün üstünde mutlu mesut uyuyor. Eğer hemen yerine koymazda sonra koyarsam uyanıyor. O sıcaklıktan soğuk yatağa girmek istemiyor. Eğer gerçekten uykusu varsa o zaman ancak uyanmıyor yerine konulunca.bizler neden dolayı dıs gebelik olduk bilmıyorz.
aaaaaa cnm sen supersın nasul dıktı annem yapabılır bı foto gönderrimısın nasıl oluyor .
normal kanguru var ama kaçç aydan kaç kilodan snra bilmiyorum.ama kanguruda emzirememç
Topiğin abisi olabilir benimki. Hem adıyla hem huyuyla :))kızlar artık karın hareketlerim dışarıdan belli oluyor kocaman sip sivri bir karnım var oturup kalkmakta güçlük çekiyorum hele eğilmek zulüm resmen bilgisayara yanaşıp zor yazıyorum şu an (ayyyy ne çok şikayet ettim) ama yine de çokkkk mutluyum kocaman karnım var bebeğim içimde kıpır kıpır Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
cerol kuzum ne güzel ailen yanında eşinde en kısa zamanda gelir inşallah atık yeni foto bekliyorum oğluşumuz büyümüş adam olmuştur.
serap canım çok geçmiş olsun söyle ona daha var zamanı bir birgün kalsın annesinin karnında ben hergün tembihliyorum bizimkini sakın oğlum bak yat rahat rahat diyorum umarım dinler annesini. ama gelselerde sağlıklı sıhhatli olsunlar yeter ne erken doğanlar var sapa sağlam çok şükür Allah bize de nasip etsin.
marla canım sen iyisin hamza çok şükür uslu bi bebek gibi geliyor bana bizimkilere abilik edecek uslu olmayı öğretecek inşallah.
temsilci sen nerelerdesin bakalım ?
Canım kendimi gördüm sende ama benim tablo daha fenaydı açılmamda vardı benim. Heran doğurma ihtimaline binaen nidilat yüklenmişti bana. Yükleme yapıldığında kalp atışı hızlanıyor tansiyon düşüyor kısaca mala dönüyorsun. Kasım annelerinde çok kullanan oldu. Bazen kasılmaları azaltmak için serum yeterli oluyor. Ama yetmezse sonra açılma başlayabiliyor dikkat et. Mide bulantısıda bebeğin kafasının dayandığını ve açılmanın arttığını gösterir bu da aklında olsun. Ben son zamanlarda kusmaya başlamıştım mide bulantısından. Açılmam 3-4 cm i bulmuştu. Sonraki muayenede de 4-5 cm olmuştu. Çok fazla oturma mümkünse yatay pozisyonda durmaya çalış. Yerçekiminden etkilenip bebek aşağıya meyletmesin. Aynı şekilde ayakta da çok durma. Bebek miada girince 37. haftadan sonra o zaman kısıtlamalarını kaldırırsın.Kızlar sizede yazamadim. Bizim yaramaz bizi cumadan beri korkutuyor. Mide ağrısı başladı bir anda cuma günü sonra belime sırtıma yayıldı dayanılmaz olunca akşam hastaneye gittik. KAdın d. Servisine alıp nst ye bağladılar. Çok fazla sancı çıktı. O gece yatırdılar sabaha kadar serum verp nst çektiler. Sabaha kadar hep sancı çıktı. Böyle giderse seni sabah doğuma alırız büyük ihtimal dedi dr. Dedim daha 35 hafta ya çok üzüldüm. Ama sabah sancı azaldı öğlen çıktık. Ama iki gün sonra tekrar mide ağrıları vve sancı yinehastane yine nst de çıkan sancılar ve sabah yine çıkış. Oyun oynuyor ufaklık. Ama dün kontrolum vardı nst daha iyi çıktı. Haftaya tekrar kontrolum var bakalım ne olacak. Şimdilik beklemedeyiz bende durum bu kızlar.
Cerol cananla konuştum bugün günde 4 defa çay kaşığı ile kekik ve rezene kwynatip veriyormuş gaz için. Dr verebilirsin demiş. Dene istersen.
Marla o bahsettiğin şey ne ben anlamadım ne dikti annen.
Karam senne durumdasin canım.
Dış gebelik geçiren ve cevap yazamadigim tüm arkadaşlara gecmisolsun diyorum. Biliyorum şu an hepiniz umutsuzsunuz. Ama geçecek herşey. Sağ tupumdeydi benimde ve hatta materyal 2 ay orda kaldı gebelik sonlanmasina rağmen. Hsg anında sanırım ordan ittirildi ve kanama ile düştü. Hiç gitmeyecek gibi geliyor o zamanlar ama şükür geçti. Umudunuzu yitirmeden moralinizi bozmadan devam edin olurmu.
Kızlar sizede yazamadim. Bizim yaramaz bizi cumadan beri korkutuyor. Mide ağrısı başladı bir anda cuma günü sonra belime sırtıma yayıldı dayanılmaz olunca akşam hastaneye gittik. KAdın d. Servisine alıp nst ye bağladılar. Çok fazla sancı çıktı. O gece yatırdılar sabaha kadar serum verp nst çektiler. Sabaha kadar hep sancı çıktı. Böyle giderse seni sabah doğuma alırız büyük ihtimal dedi dr. Dedim daha 35 hafta ya çok üzüldüm. Ama sabah sancı azaldı öğlen çıktık. Ama iki gün sonra tekrar mide ağrıları vve sancı yinehastane yine nst de çıkan sancılar ve sabah yine çıkış. Oyun oynuyor ufaklık. Ama dün kontrolum vardı nst daha iyi çıktı. Haftaya tekrar kontrolum var bakalım ne olacak. Şimdilik beklemedeyiz bende durum bu kızlar.
Cerol cananla konuştum bugün günde 4 defa çay kaşığı ile kekik ve rezene kwynatip veriyormuş gaz için. Dr verebilirsin demiş. Dene istersen.
Marla o bahsettiğin şey ne ben anlamadım ne dikti annen.
Karam senne durumdasin canım.
Dış gebelik geçiren ve cevap yazamadigim tüm arkadaşlara gecmisolsun diyorum. Biliyorum şu an hepiniz umutsuzsunuz. Ama geçecek herşey. Sağ tupumdeydi benimde ve hatta materyal 2 ay orda kaldı gebelik sonlanmasina rağmen. Hsg anında sanırım ordan ittirildi ve kanama ile düştü. Hiç gitmeyecek gibi geliyor o zamanlar ama şükür geçti. Umudunuzu yitirmeden moralinizi bozmadan devam edin olurmu.
Annemin diktiği pek nettekilere benzemiyor biraz daha acemice oldu ama nette mei tai sling yazıp görsellere bakarsan çok çeşit görebilirsin. Kuşakları var 4 tane. 2 tanesi belinden 2 taneside omuzlardan geçiyor. Nasıl giyileceği ile ilgilide çok video var ben o videolardan öğrendim hep. Çok kullanışlı ama bebek kilolandıkça biraz zorluyor sırtımı kısa süreli işlerimi yapabiliyorum. Ama en güzeli içinde uyuyakalıyor, göğsümün üstünde mutlu mesut uyuyor. Eğer hemen yerine koymazda sonra koyarsam uyanıyor. O sıcaklıktan soğuk yatağa girmek istemiyor. Eğer gerçekten uykusu varsa o zaman ancak uyanmıyor yerine konulunca.
Benim slingin dışında bir de wrap sling var. Aslında küçük bebeğe daha uygun diye düşünüyorum. Onu da anneme diktirmek istedim ama sağolsun pamuk saten almış ki o biraz esnek bir kumaş olmalıydı. Çocuk içinde kımıldadıkça kumaş esnemediği için içinde sıkıldı kullanamadım. Meğer onun kumaşı penyeymiş. Her makine penye kumaşı dikemediği için annem satın al diyor netten. Kimi yerde 65 lira kimi yerde 100 lira. O da 5 metre boyu 60 cm eni penye kumaşı başka birşey değil. Onun giyimiyle de ilgili çok video var...
Bu slingler doğumdan itibaren kullanılıyor. Hatta ceyda düvenci'nin prematür bebeğiyle wrap slingle pozları var. Her ikisinde de çok rahat emzirebilirsin bebeği. Ben emzirerek yemek yapıyorum mutfakta o derece :)) Normal kanguru bende aldım ama kullanmıcam sağlıklı değil diye. Onun yerine ergo kangurular var 4 aydan sonra kullanılan. Kafama yatarsa ondan almayı düşünüyorum...
Topiğin abisi olabilir benimki. Hem adıyla hem huyuyla :))
Canım kendimi gördüm sende ama benim tablo daha fenaydı açılmamda vardı benim. Heran doğurma ihtimaline binaen nidilat yüklenmişti bana. Yükleme yapıldığında kalp atışı hızlanıyor tansiyon düşüyor kısaca mala dönüyorsun. Kasım annelerinde çok kullanan oldu. Bazen kasılmaları azaltmak için serum yeterli oluyor. Ama yetmezse sonra açılma başlayabiliyor dikkat et. Mide bulantısıda bebeğin kafasının dayandığını ve açılmanın arttığını gösterir bu da aklında olsun. Ben son zamanlarda kusmaya başlamıştım mide bulantısından. Açılmam 3-4 cm i bulmuştu. Sonraki muayenede de 4-5 cm olmuştu. Çok fazla oturma mümkünse yatay pozisyonda durmaya çalış. Yerçekiminden etkilenip bebek aşağıya meyletmesin. Aynı şekilde ayakta da çok durma. Bebek miada girince 37. haftadan sonra o zaman kısıtlamalarını kaldırırsın.
Benim bahsettiğim slinglerden mutlaka edinin çok işinize yarayacak. Doğum öncesi yaptırdığım en yararlı işlerden biri de bu oldu. Ben de internette tesadüfen görmüştüm hamileyken öyle edinmeye karar vermiştim. Mutlaka videolarını izleyin annelerinize diktiren. Diken yoksa satın alın kesinlikle değer...
ahh bir marla daha sanki marla anlatiyor .bu bebislerimiz bizi daha en basindan korkutmaya basliyorlar .
canim artik dogsada cok bir sorun olmaz kuveze bilr zor ihtimal girrr tabiki zamaninda dogmali ama olursada sikma canini faceden bi sekilde hbr ver bizlere.hadi dua okuma sirasi serapta kizlar acalim ellrrmizi serabin saglikli guzel dogumu icin dua okuyalim ben cuma gunu okucam cnm yrn gezmedeyim :))he bide dogumdn snra cok kaatmayin ewe kendinizi.canim bizi zaten tek yatirtiranrezene kekik denemedim nederim icin atarim.
annem gelimce netten gosterim bakim kumasi penye mi olacak dimdi anlamadim.
ben onlar sadece kanguru gibi zannediyordum .bend esime diyordum ki ogle bisey yapmalari lazim ki senin dedigin gibi hm emzirmeli hem yemek yapmaliyim esimde dalga gecmisti demek varmis dusunulmus cok sevindim ama nette pahaliymis annen bu ise girse yari fiyatina yapsa koseyi doner :)))
hamza napio ya foto koysana nasil oldu
karam een daha dur son iki hafta dahada zor ama cooook guzel ozledim o gunleride
ahh bir marla daha sanki marla anlatiyor .bu bebislerimiz bizi daha en basindan korkutmaya basliyorlar .
canim artik dogsada cok bir sorun olmaz kuveze bilr zor ihtimal girrr tabiki zamaninda dogmali ama olursada sikma canini faceden bi sekilde hbr ver bizlere.hadi dua okuma sirasi serapta kizlar acalim ellrrmizi serabin saglikli guzel dogumu icin dua okuyalim ben cuma gunu okucam cnm yrn gezmedeyim :))he bide dogumdn snra cok kaatmayin ewe kendinizi.canim bizi zaten tek yatirtiranrezene kekik denemedim nederim icin atarim.
annem gelimce netten gosterim bakim kumasi penye mi olacak dimdi anlamadim.
ben onlar sadece kanguru gibi zannediyordum .bend esime diyordum ki ogle bisey yapmalari lazim ki senin dedigin gibi hm emzirmeli hem yemek yapmaliyim esimde dalga gecmisti demek varmis dusunulmus cok sevindim ama nette pahaliymis annen bu ise girse yari fiyatina yapsa koseyi doner :)))
hamza napio ya foto koysana nasil oldu
karam een daha dur son iki hafta dahada zor ama cooook guzel ozledim o gunleride
Valla su gaz sıkıntımız tam bitseydi oyun halısı ben de istiyorum ama bazen sancısından gözü bur şey görmüyor yavrumun.
serapcim Saglikla zamanında gelsin oglusun insallah..
Marla canım anlattığın güzel birsey acaba ne zamana kadar kullanabiliriz ki onu?
Bu arada topigimizin abisi benim oğlum sırayı karıştırmayalım lütfen :):):):):)
serapcığım duanı yaptım bugün Allah kabul etsin inşallah.
dış gebeliği öğreniplaparoskopi ve kürtaj olduktan 42 gün sonra regl oldum ve doktoruma kontrol için gittim. laparoskopide tüplerim alınmadı sadece birine kesi atıldı ve dikildi. doktorum hsg önerdi. bende hsg nin bana bir artısı olup olmadığı konusunda hala kararsızım. tüplerden birinde yapışıklık oluştuysa " en azından ameliyat geçirdiğim tüpümde bu olasılık var " sağlam olan tüpümle hamile kalma olasılığım var. peki hsg çekillmem sadece bu yapışıklık olasılığını % olarak daha bir net olmasını sağlamaksa artı bir ameliyat geçirmeyecekmişim öyle dedi doktorum. hsg çekilmelimiyim. tekrar dış gebelik oluşma ihtimali %10 daha yüksek olsada , olacağı varsa zaten oluyor engellenmiyor. ne yapacağım konusunda kararsızım. önümde 1 ay var bir sonraki regl dönemimde hsg çekilip yola öylemi devam etmeliyim acaba