• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

gerçektende umutlarımız kırılıyo mu arkadaşlar.eskiden liste falan oluştururduk şimdi oluşturacak kimse kalmadı.herkesin bir bahanesi oluştu zaten.yada dediğim gibi umutlar tükendi...

Arkadaslar iii dilekleriniz için hepinize cok tesekkur ederim.Tabiki tuplerın acık olması yetmıyor bunun farkındayım ama ben rahımde bır sorun olabılır die cok endiseliydim cunku tup bebekde olsa rahmın temız olması lazım.Bide hersey kısmet herseyın bır zamanı var elbet olacak. Fatmacım benım bı arkadasının cocuguda tup bebek onun da 2. transferde olmus. O bana demıstıkı zati ilk saferde bılerek tutrmuyolar bısaha gıdelim die tabıkı herkez için degıldır bu ama esımde olabılır demıstı. O yuzden umudunu hıc kaybetme Rabbim elbet dualarımızı kabul edıcek ben inanıyorum.
Tugbacım pekı yapısıklık olup olmadıgı nasıl belli oluyor ultrasonlamı?

slm kızlar ya bişey söylüycem benim dr hsg filmi çektirmene gerek yok dedi eskiden istiyoduk dedi bana da bi acayip geldi çoğu dr yeniden gebelik düşünmeden önce bi çektirin görelim demiyomu tüp açık mı kapalı mı

evet demek genelde isteniyor benim ameliyatta yüzde yüz açık olmasına rağmen doktorum çekelim demişti açık ama gebelik daha olmadı bakalım kısmet

demet bazı doktorlar istiyor bazılarıda istemiyor.burdaki arkadaşların çoğunada doktorlar gerek yok demişti ama bir bir çektiriyoruz.çektirdiğinde için rahatlayacaksa çektir yada bir müddet dene gebe kalmayı olmazsa o zaman çektirisin.doktorunda istemediyse bir mecburiyeti yok.benim doktorum kendisi istemişti.dış gebelik sonlandıktan 2 ay sonra çektirmiştim.yani karar senin.
deryacığım tüplerde olan yapışıklıklar hsg de anlaşılır.ama yumurtalıkta falanda yapışıklık oluyomuş belki onlar ancak laparoskopide falan anlaşılabilir.bence tüpün açık olması şöyle yeterli değil.açık olupta içindeki tüycükler görevini yapmıyorsa böyle durumlarda tüpün açık olması yeterli olmayabiliyor.ama bu nasıl anlaşılır onu hiç bilmiyorum.ama hsg çektirmen tabiki rahmin durumunu görmek içinde iyi olmuş.sadece tüpler değil rahimde önemli.ayrıca tüplerde hidroselpenks olabilir.buda bebeğin tutunmasını engelleyen bir durum.tüm bunlar hsg de ortaya çıkıyor.ama tabiki sadece hsg de yetmiyor.bilemiyorum çokmu stres yapıyoruz.şimdi tüp bebek bölümünde bir arkadaş vardı.sadece 1 tane embriyosu olmuş onu transfer etmişler.ve transferden sonra dinlenmeye fırsatı olmamış.çalışmak zorundaymışbugün hamile olduğunu öğrendi.kader kısmet işi kızlar bu.ben 10 gün evdeydimde ne oldu.bende yatmadım evde ama en azından işte yapmamıştım.benim canımı sıkan şey belirsizlik.olacakmı ne zaman olacak düşüncesi beni ürkütüyo.dibe vurduğun tamamen umutsuz olduğun zamanlar oluyo.ama yine tüp bebek bölümünde okuyorum bizim yaşlarımızda erken menapoz tehlikesi yaşayan arkadaşlarda var.onları okuyunca binlerce kez şükrediyorum.düşünsenize kızlar.erkeklerin 70-80 yaşına kadar spermi bulunuyo ama biz bir menapoza girersek tamamen yumurtamız biterse bunun dönüşü yok.ve doktorun senin kesinşlikle çocuğun olmaz tek şansın donör dediğini düşünsenize kızlar.25-30 yaşında bunu yaşayan insanlar var.en azından tedavisiz bir derdimiz yok.allah dermansız dert vermesin.evlat acısı göstermesin.

Oy oy oyyy kızlar ne havalar esıyor burada?!
Bu ne umutsuzluk bu ne hayalsizlik bu nasıl br husrandir?!
Ne yapıyorsunuz kendinize?
Yapmayın n'olur...
Olacak diyorum! Bunu bizzat-i ben söylüyorum!
Ben neler yasadım biliyorsunuz ne acılar cektim.
Tatildeyim bagajda (katlama sikintisina rağmen) açılınca
3 metre olan küreğim var. Niye? Resmen karın kaslarımı tekrar
kazanmaya çalışıyorum. Kot etek giyorum, düğmesini kapatmadan
icine katlayarak giyorum. Etek düştü düşecek dürüyor.
(sag disiklerimin dipleri hala kendini toparlayamadi). Karın kaslarımın yoğunluğu ve
kesilmeleri sebeb oldu tüm bunlara, ama ben yine-hala çekiyorum.
O yüzden size üzülme, sıkılma, hüsranı, umutsuzluğu yasaklıyorum.
Allahalla ya olacak bu is hepimiz cocuk sahibi olacağız. Bunun lam'ı
cim'i yok!!! Rabbim takdir edecek biz çok şükür diyeceğiz.
Hep söyledim yineliyorum: "o günler geldiginde bugünleri hatirlayinca
çok güleceğiz"

Memleketim "trabzon"dayım... Bir güzel bir güzel....
Ama daha fazla dayanamayacağım Salı gunü yola çıkacaktık
Çarşamba orucluyuz malum. Pazt çıkacağız insaellah. Salı temizlik
çamaşır derken, carsamba Ramazan!

Kızlar!!!????
Hayirdir?
Ne alemdesiniz?
En son bunalimdaydiniz, korkutmayın beni???
Ayse (ferhatt) ne oldu regl isi?
Fatma gercek test gunün geldi, ne oldu?

yapa bileceğimiz bişey yok ben oğluma kolay gebe kaldım aradan 2 yıl geçti gebe kaldım üzüldüm istemedim hatta ağladım aldıracam dedim kendime hiç dikkat etmedim sonra zaten ölmüştü ozaman çok üzüldüm kendimi suçlu olarak gördüm kürtajla aldıalr yine ağladım ben çok istiyorum diye işte hayat böyle yapa bileceğim bişey yok kaderimize ne varsa onu yaşayacaz

benim yaşadıklarıma çok benziyor canım bende 2.bebeğimi istemeden yaptım eşim ve kızım için ama sonra hasta olduğunu öğrendim ve en sonunds 5 buçuk aylıkken sonlandırıldı beni bıraktı gitti çoook üzüldüm hemde çoook kendimi suçladım ama elden birşey gelmiyor şimdide ben istiyorum eşim istemiyor eeee hayat

merhaba kızlar ben çok tuhaf olmuşum manyak gibi adet gelmedi sadece beyaz akıntı var başka bişey yok arada midem kötü bazende hiç yok neyse bağlamayayım boşuna umutları nerdeyse 9 gün olacak bende boş vereyim artık paşa gönlü bilir ister gelsin ister gelmesin ee fatma n eyaptın test yaptınmı söyle emine hanım ohh bir güzel gezdin artık yorulmuşsundur artık topiğede uğrayın kızlr özledik sohbetleri bide topiği değiştirelim eşim bile başlığa artık gülüyor dış gebelik hayatımızdan gitti biit diyor

nasıl bitti gitti cnm enkazı duruyorrrr . bizimde fındık basladı pek giremiyorum bnde ...

Fındık ne careeeeeee .... Yinede belli mi olur bu arda sen hala adet olmadınmı bi doktora igtseydin kist falan mı oldu acaba bu kadar geckmesi fazla bnce ama...

günaydın kızlar.
topiğimizina adı değişmiş.hayırlı uğurlu olsun.peşpeşe müjdeler gelsin inşallah.
ayşe adet olmadıysan doktora gitmende fayda var.ihmal etme.hem belki bir sürpprizle karşılarşısın.
emine bugün evine kavuşacaksın heralde.hadi gözün aydın.tatil iyi gelmiştir ama.yorgunluk olsada kafan dağılmıştır.
tuğba günde bir avuç fındık ............... anladın sen onu :))
kızlar bende birkaçgündür şüphe içindeyim.haa bu arada c.tesi testi yaptırdık formalite icabı tabi.12.gün mecburen tüp bebek merkezinde yaptırmamız gerekiyodu.tabi sonuç değişmedi.ama benim sağ tarafımda hafif bir ağrı var.tabi hemen aklıma korkulu rüyamız dış gebelik geliyor.c.tesi dotkorla eşim görüştü.sanırım değer 5 çıkmış.(0 çıkmamamsı kullandığım ilaçlardan olabilir) doktor negatif demiş.ama benim 3-4 gündür sağ tarafımda ağrı var.birde dün akşam kahverengi lekelenme oldu.adet oldum sandım ama arkasından bişey gelmedi.korkmaya başladım.bir yandan düşünüyorum benim değer 2 çıktığındada sağ tarafım hafifi ağrıyodu.allah korusun kötü bişey olsa değer bu kadar düşükken ağrı yapmaz heralde.çok çok hafifi bir ağrı.belkide sağ tarafım hassaslaştığı içinmi ağrıyor diyrum.eşimde bugün kan testi yaptıralım diyo.inşallah hemen adet olurumda gerek kalmaz.

bncede cnm tekrarla istersen bi daha kanda için rahat etsin bazen adet ole oluyo bi leke geliyo bir gün sonra da gelebiliyo ilaclardan olabilir mesela progestan onu kesmeden adet gelmiyo

arkadaşlar topiğin adının değişmesine çok sevindim.o neydi öle.kara bulutlar üstümüzde.baş şimdi sayfa bana daha bi sempatik geldi.fatmacım dış gebelik değildir tabiki .dış olsaydı dğerler az da olsa hareketli olurdu.aklımızda o ağrı olduğu için her ağrıyı o zannediyoruz.benim inanırmısın ayıptır söylemesi büyük çişim geldiğinde bir sancılanıyorum aklıma dış gebelik mi diyorum tekrar.tuvalette gidiyorum kesiliyo.benzer ağrılarmış zaten de.ayşecim sende kan testi yapmışmıydı hatırlayamadım.aksi halde kist vardır sende.bence bekleme dr.git.2 halide dr.a gitmen için bir neden.

bnde sasırdımsayfayı bulamyınca güzel olmus oteki lanetliymisiz gibiydi 2. keree..... aaaaaaaaaaaaaa :)

Back
X