Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eki Görüntüle 831935
teyzeleri kızım bayramınızı kutluyor ellerinizden öpüyor.
Canım maalesef şikayet etsende devlet hastanesi işte. Buralara hizmet geç gelir her zaman. Gazete bile öğlen 12 den sonra geliyor van merkeze yani:)) Annemlerde istanbula gelmemi çok teklif ettiler ama ben hep geri çevirdim. Emin ol istanbulda en iyi hastanede en iyi doktorlarda doğum yapmaktansa burda vasat bir yerde doğum yapmak benim için daha hayırlıdır. Çünkü kv ler ve annemler çok yakın. Kv yanında kalmamı ister ben annemin yanında. Yıllık izinde bile iki hafta zor dayandım iki aile arasında, eşimle çok bunaldık kendimizi vana zor attık. Hakkımızda hayırlısı olsun canım. Herşeye rağmen güzel düşünmek lazım ki güzel olsun herşey... Özeldeki doktorum iki gün sonra burda olacak. Sadece iki gün daha dayanmam yetecek inşallah...
Doktorlar iyi canım ebelerimde iyi ama hastanenin şartları çok çok kötü. Ben bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum hastanenin doğumhanesinin. Orda çalışırken ilaç almaya gelen ebelere dedim beni bir gezdirin doğumhaneyi diye. Hiçbiri de gezdirmedi ama haklılarmış yani. Bilseydim zaten özelde her işimi ayarlatırdım ama ben doktoruma bayramda birşey olursa devlete giderim dedim. O da içim rahat etti o zaman dedi. Çünkü devletteki doktorum pırlanta gibi biri, ebe okuldan arkadaşım 5 yıllık deneyimli ebe. Neyse şurda az kaldı kızlar doktorum geliyor inşallah:))))) Benim diyet bende de işe yaramıştı ama bu ev istirahati de bana yaradı. 7. ve 8. aylarımda toplam iki kilo almıştım sadece ama doğum iznine ayrıldığımdan bu yana 4 haftada 3 kilo aldım. İnşallah bu kiloları da vericez ya. Şu bebişler bir doğsunda hayırlısıyla...
Eki Görüntüle 831935
Eki Görüntüle 831935
ayyyy maşaallllaaah maşallah.41 kere maşallah.bu ne tatlılık yaa.kocaman da olmuş.yerim ben onu.bende nehirin nanaklardan öpüyoruum.hatta ısırıyorum.
Ohh maşallah subhanallah yerim ben onun totisini cok tatli birsey bu ya:))))Nasil da guzel bakmış annesi buna guzel giydirmiş:)) ömrü uzun hayirli evlat olsun insallah.
Uconn canim gunlerdir uykusuzum dun gece bı başladı saat 2 de 5 e kadar ağla ağla gazından(( tam uyuyo diyorum bı daha basliyor gündüz de hep meme veriyom nerdeyse sut kalmıyor artık göğsümde..Senin de boyle miydi ya.. Diyorlardı da inanmıyordum valla basim resmen çatlıyor tanıdıklar bayramlaşmaya geliyolar bız hala uyuyoz:))) 3 ay diyorlar nasil geçecek insallah 3 ayda biter tabi..bir de memede uyumaya alıştı.kesinlikle yapmam dediğim seylerin hepsini yapıyorum bız ona kural koyacakken o bize kural koyuyor:))emzik de vermedim ustelik.
Kizlar bu arada hepinizin bayramini kutluyorum hepinizi opuyorum.
oy maşallah kuzucuk çok tatlı olmuş bizde onun o tombik yanaklarından ısırıyoruz.
herkese iyi bayramlar kızlar...
daha ne istiyorsun korkun yoksa.ben tırsmıştım açıkcası birazda doğum hikayeleri falan okumuştum ki hiç tavsiye etmem ondan etkilendim sanırım.normal doğum hakkında bişey diyemiycem ama sezeryan abartıldığı gibi zor gelmedi bana.ben 21 kilo almıştım.4 aya yakın oldu doğum yapalı 8 kilosu hala benimle ama bugün kotlarımdan birinin içine ıkına sıkıla girmeyi başardım:)))
Canım maalesef şikayet etsende devlet hastanesi işte. Buralara hizmet geç gelir her zaman. Gazete bile öğlen 12 den sonra geliyor van merkeze yani:)) Annemlerde istanbula gelmemi çok teklif ettiler ama ben hep geri çevirdim. Emin ol istanbulda en iyi hastanede en iyi doktorlarda doğum yapmaktansa burda vasat bir yerde doğum yapmak benim için daha hayırlıdır. Çünkü kv ler ve annemler çok yakın. Kv yanında kalmamı ister ben annemin yanında. Yıllık izinde bile iki hafta zor dayandım iki aile arasında, eşimle çok bunaldık kendimizi vana zor attık. Hakkımızda hayırlısı olsun canım. Herşeye rağmen güzel düşünmek lazım ki güzel olsun herşey... Özeldeki doktorum iki gün sonra burda olacak. Sadece iki gün daha dayanmam yetecek inşallah...
Doktorlar iyi canım ebelerimde iyi ama hastanenin şartları çok çok kötü. Ben bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum hastanenin doğumhanesinin. Orda çalışırken ilaç almaya gelen ebelere dedim beni bir gezdirin doğumhaneyi diye. Hiçbiri de gezdirmedi ama haklılarmış yani. Bilseydim zaten özelde her işimi ayarlatırdım ama ben doktoruma bayramda birşey olursa devlete giderim dedim. O da içim rahat etti o zaman dedi. Çünkü devletteki doktorum pırlanta gibi biri, ebe okuldan arkadaşım 5 yıllık deneyimli ebe. Neyse şurda az kaldı kızlar doktorum geliyor inşallah:))))) Benim diyet bende de işe yaramıştı ama bu ev istirahati de bana yaradı. 7. ve 8. aylarımda toplam iki kilo almıştım sadece ama doğum iznine ayrıldığımdan bu yana 4 haftada 3 kilo aldım. İnşallah bu kiloları da vericez ya. Şu bebişler bir doğsunda hayırlısıyla...
anladım canım.hakkında hayırlısı olsun inş.bence sen 10gün falan sonra doğum yaparsın.benimde 3gündür acaip sancım oluyo.arada bir giriyo belimden başlıyo.ama düzenli değil henüz.inşallah pazartesiye kadar dayanırım bende.
bence doğum sancısı dayanılmayacak bir sancı değil.sonuçta bir gün sıkıcan dişini geçecek.ben her zaman diyorum normal doğum için kendinizi zorlayın.gerçi normalde sezeryanda kişiden kişiye değişebilir,herkesin bünyesi farklı.ben sezeryanda çok etkileniyorum mesela.narkoz çok fena yapıyo beni.vucumda alerji ve lekeler oluyo.en kötüsüde narkoz bende unutkanlık yaptı.birde ilk sezeryanda çok bilemiyosunuz kötü değil gibi geliyo ama 2den sonra vucut çok yıpranıyo.arkadaşımın 3.sezeryandan sonra rahimde yapışıklık oldu doktor hamileliği yasakladı.buda benim 3.sezeryanım tek tüpüm yok zaten inşallah rahimde de bir problem olmaz.lafı çok uzatmışım diyeceğim şuki hamile arkadaşlar,her zaman söylüyorum kendinizi normal doğum yapmak için zorlayın:))
uconn kızımın adını sormuştun Rana koymaya karar verdik...
teşekkür ederiz teyzeleri sizde biran önce çıkarın artık(marla ve temsilci)pınar beklesin:))bizde sevelim artık.
rana çok güzel bir isim bencede.adıyla yaşasın inşallah.uzun ömürlü olsun.
pink kırkın çıkana kadar baya çekersin canım.sonra vücut uykusuzluğa falan alışyor baya:)gazlı bebek çok zor oluyor ben 3 ay çektim.bu ay rahatız çok şükür artık gazını kendi rahatlıkla çıkarıyor.o ıkınmalar sıkılmalar çığlıklı ağlamalar bitti.6 ay çekenlerde var ama.yalnız sana kötü bir haberim var.asıl gaz sancısı 20 --30 gün sonra ortaya çıkıyormuş.ben size boşuna uyuyun bol bol demedim.bebek bakımı ciddi zor işmiş.süt olayına gelince göğüsler ilk günlerdeki gibi çok sert olmaz.ama içinde süt olur merak etme.bol bol süt yapıcı şeyler içmeye çalış.bebekler güven duygusu ve emme güdüleri kuvvetli olduğu için ilk aylar çok sık emmek istiyorlar.bu da 3 ay falan sürüyor.şimdi çınarın kırkı çıksın geceleri daha uzun uyumaya başlar.3-4 saat kadar.birde sana tavsiyem kaka yapmadığı sürece gece altını açma.ayrıca karanlıkta emzir ve altını değiştir.gelecekte rahat edersin.
ya ben senı faceden görünce söyleyecektim canım gerçekten güzel kilo vermişsin darısı başımıza ama zaten sen kilolu bir yapın yok vermen normal bakalım ben nasıl vericem kilo zor veren bir bünyem var.ama öyle bir hırs var ki eski kilomdan bile fazla vericem hedefim 60 olmak bakalım .
Buarada nehirin bayramlıklarıda çok sık çok yakışmış prensesimize öp teyzeleri için.
Ya kızlar vallaha çok korkutuyorsunuz beni demeyın böyle seyler ya tırsıyorum surda kalmış 6 haftam hayırlısıyla ama 16 hafta olsa keşke diyorum eskiden hemen çıkarmak istiyordum ama zaman yaklaştıkça tırsıyorum resmen.bakalım iyi bir anne olabilecekmıyım eşim hiç şüphem yok kardeşini yiğenine gayet güzel annelik yapıyorsun diyor ama bebek hiç bakmadım nasıl yapcam uykusuzluk çok korkutuyor eşimde horluyor gecen gece uyuyamadım sinirlerim bozuldu.dedim bu horlamana çözüm bulmamız şart 1-2 saat anca uyucam ondanda horlama sesinden uyuyamassam sinirlerim bozulur iyice.
Eki Görüntüle 831935
canım aslında daha 8 kilom var ama inceliyorum nasl olduysa kilolar duruyor yani.eski kotuma zar zor girdim dün hemende resim çektim:)benim hedefimde 62.
Canım ben sezeryann benim için çok kolay olduğunu yazmıştım.niye korttun ki bebek bakımı konusundaysa dost acı söyler:))ama şöylede bir durum var.bu biraz şans işi.arkadaşımla aynı zamanlarda doğum yaptık.onun oğlan bir melek bizim kız cadı.o çocuk ağlamayı bilmiyor nerdeyse öğlen 11 lere kadar uyuyor.bizimki tam tersi.son iki gündür gece 1 de yatıyor.ve sürekli kucakta inanabiliyormusun.kollarım koptu artık.sağ bileğim sakatlandı.eşimle dönüşümlü bakyoruz.kim kime satabilirse:))şimdi bilgisayar karşsında müzik dinletiyor.doğru değil ama çocuk sürekli oyalanmak istiyor.200 lira verdim oyun halısı aldm üstünde yatmıyor doğru düzgün bilgisayarı ver önüne şimdiden deli gibi tuşlara vurup çığlk atıyor sevinçten.
bir dahaki bayrama nerdeyse yürüyerek gelir sizinkiler el öpmeye:))oyyyy yer onu teyzeleri. Maşallah subhanallah. Buyumuste bayramliklarinimi giymiş. Hep böyle tatlı ve sevimli olsalar.:)) inşallah bizde sana geliriz el öpmeye teyzesi:))
ayy allahım ya ne güldüm şimdiden pc hastası mı olacak amannnn teyzeleri gibi :)) yakında bize yazar :)
eşime okudum çağın bebeği normaldır dedi :))
canım nice yaşların olsun ailenle sağlıklı mutlu yaşlar dilerim.doğum gunun kutlu olsun
Eki Görüntüle 831935
Canım benim maşallah ya nehir hanıma. Bizde onun yanaklarından her yerinden öpüyoruz :)))Eki Görüntüle 831935
Bende bakalım elimden geldiği kadar sezeryan olmak istemiyorum. Sonuçta sezeryan bir doğum şekli değil bir ameliyat türü. Mecbur kalmadıkça niye ameliyat olmayı isteyelim ki. Ama sağlık durumu sebebiyle olmak gerekirse tabi ona sözüm yok kesinlikle. Yapışıklık oluyor hem sezeryandan sonra dediğin gibi. Ne bileyim hep hayırlısı diye dua ettik inşallah hakkımızda da her zaman hayırlısı olur. Bu arada rana ismi süpermiş. Allah adıyla yaşatsın inşallah :))anladım canım.hakkında hayırlısı olsun inş.bence sen 10gün falan sonra doğum yaparsın.benimde 3gündür acaip sancım oluyo.arada bir giriyo belimden başlıyo.ama düzenli değil henüz.inşallah pazartesiye kadar dayanırım bende.
bence doğum sancısı dayanılmayacak bir sancı değil.sonuçta bir gün sıkıcan dişini geçecek.ben her zaman diyorum normal doğum için kendinizi zorlayın.gerçi normalde sezeryanda kişiden kişiye değişebilir,herkesin bünyesi farklı.ben sezeryanda çok etkileniyorum mesela.narkoz çok fena yapıyo beni.vucumda alerji ve lekeler oluyo.en kötüsüde narkoz bende unutkanlık yaptı.birde ilk sezeryanda çok bilemiyosunuz kötü değil gibi geliyo ama 2den sonra vucut çok yıpranıyo.arkadaşımın 3.sezeryandan sonra rahimde yapışıklık oldu doktor hamileliği yasakladı.buda benim 3.sezeryanım tek tüpüm yok zaten inşallah rahimde de bir problem olmaz.lafı çok uzatmışım diyeceğim şuki hamile arkadaşlar,her zaman söylüyorum kendinizi normal doğum yapmak için zorlayın:))
uconn kızımın adını sormuştun Rana koymaya karar verdik...
cerol,seni korkuttuysam kusura bakma.dediğim gibi herkesin bünyesi farklı.bak uconla pinkin ki kolay geçmiş.ben sadece normali tercih edin diye yazmıştım.emin olun normal daha iyidir.hem marlanın dediği gibi herkesin yaptığı bişeyi sizde yapabilirsiniz,doktor aksini söylemediği müddetçe:))bu arada marla nerde.hiç sesi çıkmıyo.doğum yaptımı yoksa??bende bugün kontrole gidicem.pazarteside sezeryana hayırlısı bakalım....
neuo,ben iğne olmadığım için tam bilmiyorum ama normaldir sanırım.içinde kalan kanları atıyodur.kahverengi olmasıda önceden kaldığını gösteriyor...
olabilir canım 40 gün dendiyse tam 40 gün olmak zorunda değil.1-2 hafta daha gelebilir bence.daha fazla uzarsa doktoruna danışırsın.kızlar doğum yapanlara güle güle büyütün diyorum doğumu yaklaşanlara tez zamanda sağlıklı doğumlar dilerim kızlar birşey sorucam benim değer sıfır oldu fakat nerdeyse 40 gün oldu kanama bitmişti hala ara ara kahverengi kanama akıntı gibi devam ediyo sizce norma mi günlük pedle idare ediyorum ama ne zaman biterki iğneden sonra 40-45 gün mü
sağol teyzesi çok tatlı benim balım...ayyyy kuzum benim maşallah ucon çok tatlı olmuş bu prenses :)
sağol teyzesi.bizde senin bebişi dört gözle bekliyoruz ama oğluş geleceği zamanı biliyor.bırak içerde o rahat.doğum 9 ay 10 günde olan bir süreç sonuçta dimi.3 haftam var diyorsun kendin.son haftalar ne kadar zor olsada bebek için içerde kaldığı süre çok önemli.ne kadar geç doğarsa sarılık ihtimali o kadar az olur mesela.daha kilosu yerinde olur.daha diri olur vs.Canım benim maşallah ya nehir hanıma. Bizde onun yanaklarından her yerinden öpüyoruz :)))
Canım doğum yapmadım ve yapacağımda yok sanırım. Hiçbir ilerleme yok. Gününün dolmasına daha tam 3 hafta var. Artık bende beklemiyorum. Bugün bende kontrole gittim sabah öğlen eve geldim. Bebeğimiz 3200-3300 gram civarında. Minik bir bebek olmayacak dedi doktor; şekerden etkilenmemiş makrozomisi yok dedi. Ama doğuma kadar 3600 ü geçerse seni zorlamam sezeryana alırım dedi. Hamilelik öncesi varolan tüpün üzerindeki kisti bulmaya çalıştı ama bulamadı şu an anatomim bozulduğundan. Malum sezeryan muhabbeti olunca tek seansta hem bebeği hem de kisti alalım dedi. Yumurtalıklarımın etrafı temizmiş. Yoksa yumurtalığımı alma ihtimali bile vardı. Eğer kist tüpü işlevsiz bırakmışsa büyük ihtimalle benim sol tüp gidici görünüyor. Ben de tüpü kaybetmemek için o kadar ilaç tedavisine katlandım şimdi de sadece kist yüzünden tüpümü kaybetmek istemiyorum dedim. Eğer basit birşeyse sadece içini boşaltırız dedi ama komplike birşeyse almamız gerekir dedi. Ben kafaya takınca şimdilik bunları düşünmeyelim dedi. Hem normal doğum mu sezeryan mı hala belirsiz yani. Şu an doğum olsa normale gideriz ama ilerleyen zaman aleyhime işliyor. Bebeğin kilolanması bizi sezeryana yaklaştırıyor maalesef. Hem doğum vakti geldiğinde kilomuz müsait bile olsa çatının ve rahimin açılması da uygun olması gerekiyor. Bunlarda ki bir uygunsuzlukta bizi sezeryana götürür yani. Herşey belirsiz yani canım çok sıkkın. Ben iyice ağırlaştım. Toplamda 19 kilo aldım daha da 3 hafta var. Kendimi taşımakta zorlanıyorum ve canım herşeyi yemek istiyor özellikle tatlı. Ama tatlıda inanılmaz reflü yapıyor. Hiçbirşeyden keyif alamıyorum. Ne zaman gelecek bu çocuk(((( Eğer ağlayan surat koyabilseydim şimdi buraya hüngür hüngür ağlayan bir surat koymak isterdim..............
merhaba kızlar nasılsınız
uzun zamandır takip etsemde girip yazmamıştım
inşallah hepiniz iyisinizdir.
bende bir değişiklik yok çok şükür tedavim bitti şimdi yeniden gebelik için hazırmış vücudum
ama ben değilim galiba
rabbim herkese hayırlısını versin
hoşgeldin canım.tedavinin bitmesine çok sevindim.umarım sende biran önce hazır hissedersin kendini.allah gönlünden geçeni versin inşallah.