Canım inşallah hayatım ya, Rabbim hakkımızda hangisi hayırlısıysa onu nasip etsin ve en kolayından versin.. Sağlıkla o günlerimizi göstersin.. Sen anlattıkça çektiğin sıkıntıları düşünüyorum, şimdi yaşadığın mutluuğu.. inşallah bizimde bu sıkıntılar geçecek ve bebeğimizi kucağımıza aldığımızda unutacağız tüm sıkıntıları. Bezde en iyisi hangisi acaba bende bir iki paket alayım diyorum ama beze kadar ben daha hiç bişiyeni almadım. Karar bile veremedim. Bebek arabası, yatağı,beşiği, kıyafetleri, ateşölçerler v.b.. felan filan... ne kadar çok şey var ya alınacak,ben nerden başlasam ki.. :)
Canım mutlaka al bebek bezini hastane çantana koy. Ben prima premium care den çok memnun kaldım çok kaliteli. Ben saydıklarından kendi aldıklarımı söyliyim. Ateşölçer arzum aldım ama biraz uyduruk gibi. Braun iyi diyorlar ama sürekli kulağa değen kısmını değiştirmen gerekiyor ki onlarda çok ucuz değil. Yine de arzum işimi görür diye düşünüyorum. Bebek telsizi almadım evin içi sessiz zaten. Şu ana kadar da ihtiyaç duymadım. Süt sağma pompasını lansinoh un manuelini aldım. Kalite olarak mükemmel. Sütüm arttıkça gayet iyi çekiyor. Dün 10 dk. 40 ml kadar süt sağdım. Aynı sütü hastane tipi elektrikli pompadan da elde edebildim. Şimdilik manuelden memnunum. Lazım olur bence pompa. Dün süt sağıp annemlere bıraktım bende eşimle dışarı çıktım biraz. Biz gelene kadar bütün sütü içmiş uyumuş yavrum. İlk zamanlar süt koyu geliyor ama manuel o sütü çekmez kolay kolay elektrikli lazım. Biz hastanede kaldığımız için ordaki elektrikli pompadan yararlandım. Yalnız doğumdan hemen sonra elle sağdık o sütü o daha güzel bir yöntem bana sorarsan. Çünkü o süt az geliyor bir de makinede çoğu zebil oluyor. Elle küçük bir biberona sağıp ağzına kaşıkla vermek en mantıklısı. Sütün sulandıkça manuel yeterli olabilir. Ama evde elektrikli kullanmadım belki o daha iyidir uconna sormak lazım. O medela alıcam diyordu. Göğüs ucu kremi olarakta lansinoh aldım çok methini duydum. Bir kere kullandım. Memeyi doğru tutturabilirsen hiç yara olmaz. Bir de anne sütü damlıyor emzirdikten sonra onu ucuna sürüyorum. Şu ana kadar öyle canımı yakacak bir yaram olmadı çok şükür. Lohusa geceliği kesinlikle önden düğmeli ve pijama gibi olanını tercih et çok rahat oluyor. Benim 3 takımım var. Evde de hep onları giyiyorum şu anda. Bebek arabası olarak peg perego pliko p3 travel sistem aldım. Puseti baston tipi çok memnunum. Saraçhaneden 800 tl ye aldım eski model diye.Kızlar şimdi yardıma ihtiyacım var ateşölçer ve bebek telsizi olarak ne aldınız bebeğinize, süt sağma pompasının hangisini aldınız ve onu hemen almak mı gerekiyor.. Her an lazım oluyor mu..? Gögüs ucu kremlerini ne zaman başlamak gerekiyor ve hangi markayı kullandınız.. Lohusa geceliği olarak ne aldınız, ben önden düğmeli ve pijamalı olsun diyorum, gecelik sevmem hiç.. rahat edermiyim sizce.. Araba konusundada travel sistem ama baston araba baktım ben hoşumada gitti hafifliği, kullanan var mı? Uconn sen sanırım birde baston alacağım felan demiştin bu zor diye, ne yaptın.. Daha aklıma geldikçe sorcam alışverişe başlamayan bir tek ben kaldım sanırım.
Yarın kontrol günüm.. doktorum artık 3 haftada çağırdı beni 1 aydan vazgeçti.. Yarın demir için kan vereceğim ve inşallah paşamı görcem.. Bu hafta hareketleri çok azaldı neden bilmiyorum, ben yorgun olunca özellikle hiç sevmiyor. Önceden işyerinde bile vuruyordu alttan alttan, şimdi daha hafif tekmeler yiyorum..nedendir ki acaba, göreyimde rahatlayım inşallah...
Canım normal doğum için çok kararlı gitmek lazım. Tabi kendini hiçbir zaman kötüsüne hazırlama. Eğer bir kadın sezeryan istiyorsa buna da saygı duyulmalı diye düşünüyorum. Yanına küçüklerinden 1-2 biberon al. Olurda bebek ilk saatlerde ememezse içine ilk sütünü sağarsın hemşirelerde kaşıkla verirler. Yok emerse hemen harika olur biberona falan gerek kalmaz. Ama sen çantana koy mutlaka...ayyy canım benim inşallah.sen nasılsın nasıl gidiyor bakalım.
Efe Eren olacak canım sizde erene mı karar verdiniz adaşmı olacaklar :))
yok canım daha belli değil ama ben sezeryan olsun dicem bakalım doktor ne dicek:))
canım allah kabul etsin inşallah.
canım allah razı olsun kabul etsin allahım inşallah.
canım normalden çok korkuyorum epidural bile olsa doktordan da aneztezi uzmanından da dinledim gecen haftab seminer vardı hastanede ama genede cesaret edemiyorum.benım korkum o an ters bişey olursa ağrı sancı değil korkum ters bişey olur müdahale edilirse vakum vs gibi .
canım zaten sütü en iyi artıran sadece suymuş .o şerbetli tatlılar yada sunu ye sutun olur denilen şeyler sadece susatsında su içilebilsin diyeymiş en önemlisi su .inşallah benımde hemen ödemim göbeğim gider.ayakta durmasam bile artık ayaklarım her daim şiş.hele sabah yataktan kalktığımda ellerimi kapanamıyorum tabi buda doğru kilomu vermiyor suanda 19 kilo aldım kızlar bitek siz biliyorsunuz soranları geçiştiyorum :))
canım nasip ederse zaten sezeryan olursam spinal istiyorum kı o ana şahit olup ilk bebeğimi ben koklamak ben görmek için.ayık olup bilinçle emzirmek istiyorum ilk buluşmamızı hatırlamak istiyorum.emzirmeyi beceremicem diye korkuyordum ama gecen haftaki eğitimde çok güzel anlattılar gösterdiler zaten yardımcı olacaklarını söylediler rahatladım.bende biberon vermeyi düşünmüyorum hatta çantaya bile koymıcaktım ama annem sen kullanma ama dursun yanında dedi.yarın 36 hafta olucaz 2 hafta snra hayırlısıyla kavuşucam efeme.
allahım doğum yapacak olan tum arkdaşlarıma yardımcı ol.hamile olmak isteyen benımhalaumudumvar ve diğer arkadaşlarıma en kısa zamanda bebişlerini sağlıkla ver.